Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Агенция "Фокус". Засилено полицейско присъствие имаше в село Тракия, Община Опан, Старозагорска област. В района на селото бяха забелязани специализирани полицейски екипи, както и полицаи с обучени кучета. Полицейски постове имаше на входно-изходните артерии на селото. Блокирани бяха входовете и изходите.

Късно снощи в района на старозагорското село Тракия силите на ГДБОП, съвместно с ОД МВР Стара Загора, са задържали два автомобила, натоварени с около 120 кг амфетамини, каза вътрешният министър Цветан Цветанов. До момента са задържани 32-годишният Велизар Дандаров - Заро и 34-годишният Васил Шавулев. И двамата са криминално проявени, с регистрации за кражби, грабежи, причиняване на телесни повреди.

С помощта на полицейски кучета в специализираните екипи е установено, че първият автомобил "Мерцедес" е бил конвоиращ пратката, а голямото количество амфетамини са били във втория автомобил - "Волво".
"Волвото" с амфетамините е било шофирано от 36-годишния Атанас Шавулев, брат на Васил Шавулев.
При задържането на наркотика той избягал в гората и районът бил отцепен, но той не бил открит. Шавулев също е криминално проявен, каза Цветанов.
По-късно от МВР уточниха, че той е обявен за издирване. В крайна сметка, часове по-късно, беглецът беше задържан.

Новината е актуализирана в 17 ч.

Вижте видео от акцията, предоставено от пресцентъра на МВР