Това показва направения преглед на записите на автоматизираните работни места на Гранична полиция и охранителните камери на летищния комплекс.

Полетът FB 462 с начална дестинация Амстердам каца на летище София със 27 минути закъснение. Първият пътник от полета влиза в салон „Пристигане“ в 14.31 часа. В този момент в салон „Пристигане“ има служители, извършващи гранични проверки на 4 работни места. Минута по-късно в обработката на пътникопотока се включва още 1 граничен полицай. В 14.46 часа приключва обработката на полета.

Всичките 103 пасажери от полета са обработени без изключение, съобщават от МВР.

До проверката се стигна след сигнал на Георг Тупарев, подаден във Фейсбук. По думите му на 27-и март той пристигнал с полет от Амстердам. На пунктовете за проверка обаче нямало граничен полицай. Затова десетина души влезли в България свободно. Униформените се появили бързо, а причина за забавянето им се оказва грешна информация за кацането на самолета.

Миналия месец самолет на авиокомпания "България ер" се приземи в следобедните часове на 20 март, а пътниците бяха пуснати да минат през Терминал 2, без задължителния контрол от граничните полицаи. Заради случая 13 служители на "Гранична полиция" бяха отстранените от работа.