Това съобщи бившият министър на вътрешните работи и депутат от Коалиция за България Румен Петков, цитиран от Агенция КРОСС.

По думите му в кръвта на починалия е била открита прекомерна доза алкохол, а трупът е открит от деца край Созопол. „Този смъртен случай и неговото укриване показва манталитета на ръководството на МВР, на първия ръководител на министерството - вътрешния министър Цветан Цветанов. Не може да загине служител на МВР с много голяма доза алкохол в кръвта, да бъде намерен повече от 10 часа след инцидента, тоест на никой не му е направило впечатление, че той е изчезнал от работното си място, което означава, че и другите са били в същото неадекватно състояние", заяви още Румен Петков.

Според него фактът, че вътрешното ведомство крие за този случай, го кара да се съмнява, че "се укриват и извършени убийства в страната". "По този актуален въпрос ще депозирам в Народното събрание питане, за да покажа на министър Цветанов, че има хора, които ги боли за министерството, за неговите служители, за начина на организация, за провалите, които търпим през последните години, закани се бившият вътрешен министър.

От пресцентъра на МВР потвърдиха пред Дир.бг, че има такъв случай на 23 срещу 24 април, но допълниха, че е образувано следствено дело и досъдебно производство. Паралелно с това е назначена и служебна проверка. От ведомството уточниха, че инцидентът се е случил, докато граничният полицай е бил в законовата си почивка по време на 24-часово дежурство.