В събота хиляди привърженици на ЦСКА излязоха на протест срещу тежкото състояние на клуба. Около 50-60 фена нападнаха централата на БФС на ул. "Иван Асен II" в София с камъни и пиратки. Стъклата на сградата бяха изпочупени, а на стените й бе изписано "Мафия". От полицията съобщиха, че са предотвратили палеж.

17 души бяха задържани за погрома. На 9 са повдигнати обвинения, двама от тях се издирват. Обвиняемите са шест мъже и една жена. За всички бе постановена 72-часова мярка „задържане под стража“.

"Ние сме правосъдието", вдигнаха днес сутринта фенове плакати, предаде БНР.
На ограда срещу входа на Софийския районен съд бе опънат транспарант "Сввобода за всички, които защитиха честта на ЦСКА. Съд за престъпниците в БФС", съобщи БГНЕС.

Феновете настояха задържаните да бъдат освободени.

Мерките за неотклонение започнаха да се гледат малко след 15 ч. при засилено полицейско присъствие.
В залата дойдоха близки и приятели и на обвинените.

Прокуратурата поиска задържане под стража за всички задържани.

От ЦСКА се обявиха срещу атаката на сградата.  В протеста се включиха и някои от легендите на клуба, като Стойчо Младенов, но се разграничиха от хулиганския щурм.
Завеждащият "Връзки с обществеността" на БФС Павел Колев коментира, че вандалите са "лица от криминалния контингент, които се занимават и с други престъпни дейности".

Фракцията на феновете на ЦСКА „Офанзива” обаче заплаши, че „борбата за спасението тепърва започва”.

Според един от собствениците на ЦСКА - Иво Иванов, задълженията на клуба са над 12 млн. лв. Провали се покупката на клуба от Гриша Ганчев, а ЦСКА се отказа от участие в турнира Лига Европа, където бе заменен от "Ботев Пловдив".

От "Титан" заявиха, че остават начело на ЦСКА, но по-късно другият собственик - Димитър Борисов,  обяви, че треньорът Христо Стоичков ще получи всички акции на клуба без никакви задължения.

ЦСКА иска БФС да направи изключение от правилника си и да разреши планираната сделка за сливане с "Нефтохимик", иначе отборът ще изпадне в "А" окръжна група.
От бургаския клуб обаче отричат за такава сделка.
Беше учредено и ново акционерно дружество "ЦСКА 1923".

От вчера треньор на клуба "до изясняване на ситуацията" е Сашо Борисов.

Ако ЦСКА не успее да вземе лиценза на "Нефтохимик", ще опита с друг клуб, заяви спортният директор на червените Аспарух Никодимов, пише днес в. "Тема Спорт". Това може да бъде и отбор от "Б" или "В" група.