Около 10000 запалянковци, които се организираха предимно чрез социалните мрежи, тръгнаха от стадион „Българска армия“, преминаха през езерото Ариана в центъра на столицата и се насочиха към сградата на Българския футболен съюз.

Около 50-60 фенове, разгневени от случващото се в ЦСКА, хвърляха камъни и предмети като изпочупиха прозорците на футболната централа и дори пускаха димки вътре. Изписаха и думата "мафия" по стените на сградата.

Останалите фенове протестираха мирно и се разграничиха от вандалщината. Според Дарик в протеста са се включили и някои от легендите на клуба, като Стойчо Младенов, но те също са се разграничили от хулиганския щурм.

Част от надписа "Български футболен съюз" липсва след атаката.

Полицията се е намесила и е предотвратила нанасянето на по-сериозни щети.

След щурма сградата на съюза се охранява от служителите на реда. Работи се по установяване и задържане на нарушителите.

Завеждащият "Връзки с обществеността" на БФС Павел Колев коментира, че вандалите, изпочупили сградата, са "лица от криминалния контингент, които се занимават и с други престъпни дейности".

По информация на БГНЕС са били нападнати и журналисти, отразяващи събитието. От МВР обаче уточниха, че няма пострадали хора.

На „Орлов мост” феновете спряха движението на автомобили за кратко, след което около 300 от тях отидоха пред стадион "Българска армия", където продължиха протеста няколко часа срещу  управлението футболния клуб. Там феновете хвърляха пиратки, удряха тъпани и пяха химна на отбора.

Засилено бе полицейското присъствие в района на стадиона.

Изявление на БФС

От централата на Футболния съюз изразиха възмущение от вандалщината в центъра на столицата.

От Българския футболен съюз коментираха в късния съботен следобед, че с нападението върху сградата вниманието на хората е било отклонено от виновните за положението на ЦСКА. 

"Тази малобройна група абсолютно поръчково опорочи мирното шествие на стотици "червени" привърженици, които страдат заради тежкото състояние на любимия си клуб. Българският футболен съюз има една проста задача - да накара всички клубове да спазват законите и правилата на футбола. И ние сме убедени повече отвсякога, че сме на прав път. Подобни акции от отминали вече времена няма да ни уплашат! Правилата ще важат за всички!”, се посочва в изявлението.

Напрежението във футболния клуб расте, след като стана ясно, че вариантите за финансовото му стабилизиране се стопяват с всеки изминал ден.

Вижте снимки