Пред "Фокус" тя обясни, че се източва язовир „Белизмата”*, където се предполага, че е вероятно 45-годишният Здравко Гоцевски да се е подхлъзнал и да е паднал във водата.

Целият състав на парковата охрана към Национален парк ”Пирин”, полицейски служители от Банско и водолази участват в издирвателните мероприятия, които засега са безуспешни.

В търсенето се включи и делтапланер.

В района на язовира адвокат Гоцевски има вила. Преди дни бил там с приятели, но след като те си тръгнали, юристът изчезнал безследно. Сигнал в полицията подала неговата майка, която се притеснила, че не се е прибрал в дома им, предаде Дарик радио.

Според "Стандарт" за последно мъжът седял с приятели в заведение, което е негово. Прибрал се да спи. В събота сутрин служител на ресторанта отишъл да го извика за закуска, но не го открил в стаята. Леглото на адвоката било прилежно оправено. В помещението били мобилният му телефон, дрехите и обувките. Предполага се, че може да се е удавил в язовира, тъй като обичал да плува вечер.

Общинска администрация - Банско също организира екип, който да се включи в търсенето на Здравко Гоцевски. То ще започне в 8:30 часа в сряда, със сборен пункт пред язовир „Белизмата”. Ще бъде претърсвана цялата местност.

Община Банско призовава всеки, който желае да се включи в издирването, да се обади на телефон 0885 727 210 за записване и повече информация. Георги Янчовичин от „Гражданска защита” уточни, че към момента няма много доброволци, изявили желание да се включат в търсенето на своя съгражданин.

Местни медии съобщиха, че адвокатът има дъщеря - студентка в чужбина, и син – първокласник.
В последно време Гоцевски имал лични проблеми - разделил се с втората си съпруга. Майка му разказала, че бил депресиран.

*Язовир Белизмата се намира в едноименната местност и от няколко години е силен притегателен център за риболовци и туристи. В близост се намира манастирът Палигоден, а мястото е една от точките на екскурзии с ATV - та и планински велосипеди.