След поредния вандалски акт пред блок 349, един от потърпевшите собственици - Иван Трайков, решава да купи камера със собствени средства, за да разбере кой е извършителят, съобщи bTV.

"Миналия вторник сутринта видях един комшия, който е клекнал до гумата ми, стана и се прибра към входа си. И в първия момент, аз понеже бях сънен, реших, че си е изпуснал нещо, защото той си ходеше съвсем спокойно”, разказва Трайков.

След като преглежда записа от камерата, той остава изумен.

Виждам как един комшия от съседния вход реже на два автомобила гумите, задните. Излиза съвсем спокойно от входа, пука на единия автомобил двете задни гуми. После пука на другата кола пак двете задни гуми и се прибира съвсем спокойно във входа”, допълва потърпевшият.

Трайков и друг живущ в блока - Петрослав Петров, разпознават в мъжа от видеозаписа съседа си Николай Кьосев.

„Това е човек, който е между нас, който не мога да повярвам и е на години - около 50-60 г. Аз не го познавам. Никога не съм имал пререкания с него”, подчерта Трайков.

Оказва се, че извършителят реже гумите на колите, паркирани в определена зона пред блока. А част от потърпевшите не са жители на квартала. Такъв е случаят на Милчо Янев, пенсионер от Плевен.

Оставихме колата. Свършихме работата. Връщам се, задната гума срязана. Ей такъв срез. Ако бях млад - лесно. Но 70 и горница години, докато клекна до колата да сменя гумата – ад”, оплака се възрастният човек.

Той допълни, че след инцидента също е видял извършителя, който описа като "човек на достолепна възраст, който не трябва да се занимава с подобни глупости".

Иван Трайков е събрал списък с подписи на съседи, които са разпознали мъжа от записа. Хората вече са подали сигнал към полицията.

"Всеки може да паркира там, където намери за добре. А това, че някой е решил да слиза и да пука гуми - това не е нормално. Това е болестно състояние", коментира друг живущ - Марио Любенов.

От полицията съобщиха, че по случая е започнало разследване.

През април т.г. десетки автомобили, паркирани по улиците на Банско, осъмнаха със спукани и нарязани гуми. От видеозаписи на охранителни камери се видя, че извършителите са мъже с качулки, но задържани нямаше.