Това заяви пред bTV Камен Костадинов, член на ръководството на партията и зам. председател на парламентарната група.
"Оказва се натиск върху съда. И медиен натиск се оказва", каза още той.

По думите му неявяването на Доган на съдебното заседание си е негово решение, което не желае да коментира. Той отрече информацията, че лидерът на ДПС има здравословни проблеми.

Вчера в съдебната зала адвокатът му Румен Еленски заяви, че клиентът е получил хонорар за маркетингово, а не за инженерно проучване, така че не е нужно да доказва с диплома, че има познания в тази област. Защитникът дори сравни Доган с руския писател Фьодор Достоевски, като заяви: "Достоевски е завършил медицина, но с какво право пише романи”.

"Никога не съм твърдял и не съм чул някой да твърди, че г-н Доган е давал инженерни решения. Ако бяха прочетени тези въпросни проекти, щеше да стане ясно, че нямат общо с „Цанков камък”, нямат нищо общо със съществуващата каскада „Горна Арда”. Това, че има някакви съвпадения на имената или, че става въпрос за същите обекти, става въпрос за нещо съвършено различно. Нито един от тези проекти не е реализиран. Следователно няма как г-н Доган да бъде обвинен, че като политик е повлиял за финансирането им", допълни Костадинов.

Според него нито едно от решенията, които е взимала тристранката или Министерски съвет, не е облагодетелствало фирмата, която е платила въпросния хонорар.
"Цялата енергийна стратегия, като се погледне, ще се види, че "Минстрой Холдинг" не се е облагодетелствал. Законите в България са с ясна дефиниция, а не са на базата на предположения. Конфликт на интереси няма", беше категоричен той.

Преди дни от НАП съобщиха, че Ахмед Доган е бил глобен заради необявен в законовия срок друг хонорар - от 458 000 лв.