Това съобщи директорът на приходната агенция Красимир Стефанов по време на заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика, предаде "Фокус".

"През 2008 г. той е получил 458 000 лв. хонорар, като не е бил регистриран по ДДС. Констатирано е закъснение в декларацията и е съставен акт”, уточни Стефанов.

На 6 август 2010 г. е приключила цялостната ревизия на Доган и свързани с него фирми и 16 лица, а с писмо от 3 септември всички ревизионни актове са изпратени на главния прокурор. Цялата проверка се ръководи от Върховна касационна прокуратура и се наблюдава от Комисията за борба с корупцията

Шефът на данъчните бе категоричен, че за което и да е физическо или юридическо лице в България, ако се установи някакво административно нарушение или закъснение в подаването на един документ, се съставя акт за нарушение. След това се изготвя наказателно постановление, с което се определя административната санкция.

По Закона за ДДС на задължителна регистрация подлежи всяко лице, което има доход над 50 000 лева. Санкцията за забавяне е между 500 и 5000 лева, а за забавяне на плащане на дължимите вноски - между 500 и 10 000 лева.

По-рано днес лидерът на ДСБ Иван Костов съобщи, че миналата седмица е получил информация, че Ахмед Доган е в Истанбул заради акта на данъчните, който трябва да му бъде връчен.

Преди дни пък от Върховния административен съд (ВАС) съобщиха, че лидерът на ДПС не е изпратил в срок исканите дипломи, с които да докаже има ли познания да консултира хидропроекти. ВАС води дело срещу него заради хонорара му от 1,5 млн. лева за "Цанков камък".