В 88-ия ден на протести срещу правителството и главния прокурор недоволните от властта се събраха за поредна демонстрация в Триъгълника на властта (района между сградите на Народното събрание, Министерския съвет и Президентството).

Исканията на протестиращите остават без промяна - оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори.

Част от тях носеха плакати и транспаранти, на които са изписани техните искания.

Протестът започна със скандирания "Оставка" и началото му беше озвучено от песента "Черната овца" на Ахат.

Те обявиха инициативата "Да намерим Бойко" - "групов лов на лицето Борисов".

По думите им неадекватното поведение на премиера да обикаля с джипа, вместо да работи, ги принуждава да създадат тази група.

Към 20,00 часа движението по бул. "Цар Освободител" бе блокирано за автомобили, но за кратко. Проявата премина под засилено полицейско присъствие.

"От днес обявяваме офисите на ГЕРБ, Обединени патриоти - ВМРО и НФСБ, и "Воля" на Марешки за законна цел на протеста в цялата страна", обяви адвокат Хаджигенов, един от т. н. Отровно трио.

"Яйца, домати, боя или както направиха в Стара Загора - купчина тор, въобще чувствайте се свободни - те са законна цел на протеста. Ние лично във вторник започваме да посещаваме офисите на споменатите, но вие, в цялата страна, чувствайте се свободни", каза още той на събралите се недоволни от управлението хора.

Като цяло дошлите на протеста днес хората, в сравнение с вчерашното "Четвърто велико народно въстание", са по-малко.

Организаторите припомниха, че на 5 октомври в 16.30 часа местно време пред централния вход на Европейския парламент в Брюксел група българи, сред които проф. Велислав Минеков, ще дадат подробности за състоянието на върховенството на закона и корупцията в България.

Те призовават всички българи, които живеят в Белгия, Германия и Нидерландия, да подкрепят усилията на евродепутатите да бъдат информирани преди началото на заседанието на ЕП.

"Имаме една цел и трябва да стигнем до нея. Първата цел се нарича оставка, втората - честни избори, трябва да стигнем до там. Трудно е наистина, може би краката не издържат, вечерите ни са празни, не можем да се видим с приятели и близки, но за мен щастието е да сме тук, благодаря ви от сърце", добави Минеков.

Днес "Отровното трио" заяви, че вече са създали гражданско общество и няма да сведат глава. По думите на Арман Бабикян цяла Европа трябваше да види, че българите са изправени.

"Този знак трябваше да бъде ясно разчетен за сметка на лъжите на властта, че има преминаващо явление от няколко стотин души. За да знаят тези хора, че българите не са склонили глава. Уморихме се, но няма да спрем. Хората имат избор, те са разделиха на разни части", каза Бабикян.

"Ние сме народа, ние - народът, сме на площадите, в цялата страна и в света", посочи Хаджигенов.

Проф. Минеков добави от своя страна, че се надява, че вече българите са революционери.

"Имаме шестима прогонени министри, серия от инциденти вътре в правителството, едно отваряне на европейските очи, което и продължава, скоро ще имаме успех", каза още професорът.

След 21:00 ч. недоволните от властта се отправиха на традиционното си шествие. Малка група от протеста снощи стигна до "Орлов мост" и за кратко блокира движението.