Седем мъже и жена са задържани по време на протеста на поддръжници на партия "Възраждане", който блокира жълтите павета на столицата днес по обяд и вдигна на крак полицията. 

Трима от тях - на възраст 21, 40 и 45 години и 36 - годишна жена са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане. У 46-годишен мъж е намерен забранен предмет - нож. Друг от задържаните, 42-годишен, е с множество криминалистически регистрации и е обявен за общодържавно издирване. Двама мъже, на 32 и 33 години с множество криминалистически регистрации са задържани, след като хвърляли предмети, в това число и бутилки, по сградата на Министерството на финансите. У 32- годишния е намерена и иззета тревиста маса.

По време на протестните действия в централната градска част са предотвратени от полицията опити за нарушаване на обществения ред, блокиране на движението по главни пътни артерии и разкъсване на изградените полицейски кордони.

Налице е грубо нарушаване на противоепидемичните мерки по заповедта на министъра на здравеопазването.

Макар през цялото време полицаите да призоваваха на мегафони да се спазва дистанция.

Снимка: Bulfoto

По-рано някои от участниците направиха и опит да проникнат в сградата на Народното събрание.

Екипи на СДВР продължават да работят за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения.

Снимка: Bulfoto

Протестът започна в 12 часа и доведе до сблъсъци с полицаите, а час по-късно блокира централни улици и булеварди в протестно шествие до ключови министерства. На него се събраха около 1000 протестиращи.

Снимка: Bulfoto

 В 16 ч. протестът приключи, като недоволните се върнаха отново пред парламента, но остана съвсем малка група от тях.