110-а вечер на протестите в столицата отново са с искане на оставките на правителството и на главния прокурор.

Движението по бул. "Цар Освободител" и БНБ вече е затворено.

Ситуацията е спокойно. Тази вечер протестът е подкрепен от възрастни хора.

Те издигнаха транспарант с надпис - "Стига пенсионерска мизерия" и изразиха възмущение от отпуснатите им 50 лв. бонус, които не им помагат да се справят с чувството на обреченост.

Според излезлите на улицата възрастни хора увеличението на пенсиите с по 50 лева нищо не решава. По тяхно мнение е трябвало премиерът Бойко Борисов да направи пенсионна реформа. 

Днес стана ясно, че Отровното трио прави мрежа за честни избори като събира съмишленици. Като мотив за поканата от Отровното трио посочиха "масовите злоупотреби при изборния процес в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи при злоупотреба с това Конституционно право".

На днешната среща с гражданското движение на Мая Манолова "Изправи се бг" и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" се стигна до няколко предложения, които ще допринесат за прозрачен изборен процес у нас. Едно от тях е създаване на обща мрежа от доброволци, които да следят целия изборен процес във всички секции.

 "Това е крачката между всички искат и всички правят. Ние се опитахме да направим тази първа малка крачка. Не я претоварвам с някакви очаквания. Но между всички искат и всички правят трябва да има действия. Ние започнахме такива действия и се надявам много хора, защото това е на доброволен принцип, да се включат и да помагат в това. Никой няма свободни 12-15 хиляди души под мишница, за да може да ги пръсне из секциите. Нито един от нас няма средствата, за да плати на такива наблюдатели", заяви Арман Бабикян.

Председателят на "Да, България!" Христо Иванов не присъства на срещата, въпреки че беше поканен. Той заяви пред БНТ, че в усилията да се гарантират честно провеждане на изборите на по-късен етап ще се включи към тези работни срещи.

 "Идеята е доколкото разбирам на Триото да се търси припокриване на усилията по отношение на честните избори. Говорим за това, всички други теми за съвместни общи действия политически са въпрос на друг разговор, който към момента ние не водим. Готови сме да получим подкрепа, готови сме да дадем подкрепа и за други идеи, които могат да излязат от други политически формации и заинтересовани страни за това как да гарантираме честността на изборите", заяви Христо Иванов, председател на "ДА, България!".

Крайната спирка на протеста бе Орлов мост, където движението за кратко бе блокирано.