Сигналът е за изтеклия в медийното пространство запис с гласа на Седларски.

Лукарски твърди, че според това, което се чува в него, е била извършена промяна на борда на директорите на едно от държавните предприятия - „Ел Би Булгарикум“, като са били поставени нови лица, свързани с японската фирма „Мейджи“ - производител на кисело мляко, каза пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от „Фокус“.

„Според сигналоподателя това е грубо нарушение на закона“, посочи тя.

Според нея в сигнала се сочи още, че един от новите членове на борда на директорите на „Ел Би Булгарикум“ има нередности в свидетелството си за съдимост.

„Сигналът е насочен към звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура. Ще бъдат изискани всички документи от „Ел Би Булгарикум“, относно смяната на борда на директорите“, каза още Арнаудова.

Според нея ще бъде установена не само самоличността на новото ръководство, но и тяхното минало в чисто кариерен план, доколкото за тях има данни, че са били ангажирани пряко или непряко с дейността на японската фирма.

„Информация ще се изиска и от „Мейджи“. Това, което смятаме, че се твърди е т.нар. „престъпление по служба. Днес от медиите узнах, че Седларски е потвърдил, че той е един от участниците в него и че не вижда нищо укоримо“, коментира още говорителят на прокуратурата.

По-рано Теодор Седларски заяви, че в записа няма нищо скандално и той, изцяло в правомощията си, е сменил управлението на фирмата, защото това било в интерес на държавата.