Какво ще си помислите за човек, ако го видите да пее на тютюна си точно преди да го запали в близо 50-сантиметрова лула? Бъдете честни пред себе си! 

Зададох същия въпрос на няколко души в близкия ми кръг и чух интересни отговори. Странник и чудак бяха два от тези, които се повториха. Сигурен съм, че можем да бъдем дори "по-креативни" в слагането на етикети и даването на присъди. И по-жлъчни. Всички го умеем. Но, моля ви, този път да не бързаме. Запомнете отговора си в началото и сега се запознайте с Веселин Георгиев и неговата история.

Това е историята на човек, който е увлечен от древни култури и традиции, но живее уверено в настоящето. Това е историята на човек, който е изградил успешна кариера в света на финансите и в същото време категорично е фокусирал съзнанието си в нематериалното.

История за дисбаланс, ще си кажат мнозина. Но всъщност е точно обратното - пример за отличен баланс, при това във време, в което свикнахме да живеем в крайности. Увлечени в амбиции и бит, за много от нас всичко е черно или бяло. Обичаме силно, мразим яростно и постоянно слагаме етикети, а финият баланс все по-често се губи. Затова и след като си поговориш малко с Веселин, някак естествено започваш да си задаваш важни въпроси... 

 

Снимка: dir.bg

Но да започнем отначало. Още от юношеските си години Веселин е любознателен. Учи се и се пробва в различни спортове, докато не открива силата си в каратето. Някъде в тези години идват и първите му срещи с книги на индианска тематика. А те оставят следа, която очертава път за душата на едно младо момче, което тогава едва ли е съзнавало това. 

Започва работа твърде млад, за да помага на семейството си, а когато е време за избор на кариера, той е готов и категоричен. Иска да учи и да работи в света на финансите. Години по-късно той има богат опит в професионално отношение. Работил на високи позиции в няколко международни компании, но никога не забравил да гради и своя духовен път. Случайни срещи, интересни книги, пътуване до Перу. Всичко това храни душата му и му носи онзи деликатен баланс между личните интереси и професионалната кариера.

Колаж: Юлиян Илиев

Преди близо 5 години Веселин спира работата си на нормирано работно време. Не защото намира корпоративния свят за водовъртеж. А защото иска да нагоди живота си по темпо, което го прави щастлив.

"За мен в това пътешествие на живота една от сериозните битки е на нашето съзнание. Къде го влагаме?" - ми казва Веселин, докато аз усилено се опитвам да разбера как два коренно различни свята съжителстват в едно тяло.

В новия епизод на изДИРени истории ще научите повече от любопитни неща за древни традиции и култури. Ще си говорим за шаманизъм, за енергията в човешкото тяло, религията и спиритуалната чалга. А между всички цветни теми, които чертаят житейското пътешествие на Веселин, аз откривам и една рецепта за щастие.  

"Не вярвам в рецептата отвън. Все едно да ти кажа, Деяне, ти трябва да направиш еди-какво си... Не. Твоята рецепта я правиш ти. Собствената алхимична супа си я правя аз."  

Отделете няколко минути от деня си, за да видите рецептата на Веселин. Не, за да ви я натрапваме, а защото може да се сетите за някоя "подправка" от нея. Защото всички постоянно искаме да сме някъде другаде. Често търсим щастието в материята, във външната оценка... А когато срещнем човек, който е намерил своя мир, си струва да го изслушаме...

* Документалната поредица "ИзДИРени истории" e първият авторски проект на най-новите попълнения в екипа на Dir.bg Деян Веселинов и Ренета Веселинова. Двамата са познати лица от телевизионния екран, а отскоро отговарят и за видео съдържанието в портала.