Полицията в Сливен издирва 63-годишната Стела Димитрова Кирова, изчезнала от дома си преди седмица. Близките ѝ призовават за помощ, а подозренията им са, че жената е жертва на финансова измама по интернет.

Синът й Димитър Киров подава сигнал в Областната дирекция на МВР на 26 януари, а на следващия ден Кирова е обявена и за общонационално издирване.

"Майка ми е излязла в петък на 26 януари около 10 часа сутринта. Излязла е набързо, защото не е взимала лични документи, банкови карти. Излязла е с късо яке, черен клин и спортни обувки - маратонки. Взела е със себе си около 1000 паунда и е излязла набързо. С каква цел го е направила, не знам. Предполагаме, че е имало някаква измама", каза Димитър Киров пред bTV.

По думите на сина й през последните 2 години на електронната поща на майка му са пристигали писма от измамници.

"Имаме като информация, че в последните две години са се свързали с нея по електронна поща. Казвали са ѝ, че има някакви наследства. Фамилията ѝ съвпада с тази на хора от Турция или Близкия изток. Казват ѝ да преведе пари. Превеждала е няколко пъти пари. Не знаем по какви сметки. Регистрират се като адвокатски кантори, които "посредничат" за прехвърлянето на имоти. На мен ми прави впечатление, че измамниците се свързват с хора, които са над 50-годишна възраст, които вярват. За нас е измама, но за възрастните хора изглежда като истина", добави той.

Синът на Стела и десетки доброволци също издирват Стела Кирова в Сливен и областта. Имало е сигнали, че жената е забелязана в близкото село Сотиря, но до момента не е открита.