Шестима души са задържани при полицейска акция в столичния кв. "Факултета" в момент на покупко-продажба на наркотично вещество, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържаните са петима мъже на възраст от 20 до 39 години и жена на 36 години.

При личните обиски от мъжете са иззети мобилни телефони и пари. По-късно, след претърсване на лек автомобил, собственост на един от задържаните мъже, е иззета раница, съдържаща голямо количество зелена тревиста маса.

Последвали са процесуално-следствени действия на адресите на двама от мъжете. От имотите са иззети голям брой боеприпаси, боен пистолет и старинни монети. В една от претърсените къщи е задържана 36-годишната жена.

Полицията е претърсила и гараж в кв. "Овча купел", стопанисван от един от задържаните. Там е открита зелена тревиста маса, синтетично вещество с неизвестно съдържание, 5 кашона цигари без бандерол и електронна везна. След експертиза е установено, че иззетото количество тревиста маса е синтетичен канабиноид - 2,670 кг.

Вижте снимки >>

По случая е образувано досъдебно производство.

Жената и двама от задържаните са разпитани като свидетели и освободени. На останалите трима - на 21, 30 и 39 години, е наложена мярка за неотклонение за срок до 72 часа и им е повдигнато обвинение.