Бивш военен нападна и намушка с нож жена си, а след това прободе и себе си. Кървавата драма се разиграла около 6,30 часа на 22 юни в центъра на града, съобщиха от полицията.

Ревност е причина за жестокото нападение, според първоначалната версия на разследващите.

54-годишната съпруга работила като хигиенистка в земеделската служба в Нова Загора, която дели една сграда с новозагорското териториално отделение на Районната прокуратура-Сливен.

Рано сутринта 58-годишният Иван К., който сега работи като охранител в частна фирма, причакал жена си пред работното й място. Когато видял, че приближава, я нападнал и намушкал многократно в гърдите и корема. След това опитал да се самоубие, като се пробол също няколко пъти в коремната област.

На място веднага били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, след като охранителите на прокуратурата подали сигнал на тел.112.

Жената лежала пред входа на сградата. Мъжът - встрани от него. И двамата все още били в съзнание, контактни. Съпругът признал какво е извършил. По непотвърдена информация бившият военен имал в себе си и законно притежаван пистолет.

Двамата са настанени реанимацията на областната болница "Д-р Иван Селимински" в Сливен с по четири прободни рани. Състоянието им е тежко и са претърпели операции. Лекарите се борят за живота им.

Според неофициални източници, съпрузите не живеели заедно от известно време насам. До момента не са получавани от жената сигнали и оплаквания за проявено спрямо нея домашно насилие. Двамата били родители на две порастнали деца, които не живеели при тях. Синът им живеел в Бургас, а дъщеря им следвала в САЩ.

За случая е уведомена Окръжната прокуратура в Сливен. Образувано е досъдебно производство. Разследването продължава.