Криминално проявен 47-годишен мъж от село Белокопитово е арестуван след екшън край автогарата в Шумен. Той заплашвал минувачи с нож без причина и налитал на бой. Един от свидетелите подал сигнал в полицията за опасния  разярен мъж около 22.30 часа.

При пристигането на полицията нападателят не бил край автогарата. Минувачите дали негово пълно описание и разказали как размахвал нож и се заканвал люто на непознатите. Направен бил обход на района и не след дълго мъжът бил засечен на една от пейките на входа на Градската градина в Шумен. Нападателят не се изплашил. Той оказал яростна съпротива на екипа, като започнал да удря и рита полицаите в корема и ребрата. Един от полицаите е сритан в коляното, а другият е ударен в корема и ребрата. Бандитът се опитал да хапе униформените и отказал да представи документи за самоличност. За капак започнал и да псува екипа на полицията. 

След като е закопчан с белезници в джоба на връхната му дреха униформените открили нож. Изяснена била самоличността на мъжа - криминално проявен и осъждан многократно за грабежи, кражби, побой, проникване в чужди имоти през нощта, хулигански прояви- някои придружени със съпротива срещу орган на властта.

В.В. е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен.