Лекарите в русенската болница "Медика" се борят за живота на 31-годишен мъж от Трявна, пострадал тежко при битов инцидент.

Близките на Мартин Цанев, който е с 60-70 процента изгаряния, призоваха за помощ. За спасяването на живота на младия мъж са необходими поне 50 банки кръв, като кръвната група не е от значение, а хората, които искат да помогнат, могат да дарят кръв във всички кръводарителски центрове в страната. Необходимо е да кажат, че кръвта е за Мартин Димитров Цанев, настанен за лечение в болница "Медика".

Снимка: Facebook

Близките на Мартин посочват и телефон за връзка, за допълнителни подробности: 0896373727

31-годишният мъж е пострадал при битов инцидент в Трявна в петък. Първоначално той е транспортиран в болницата в Габрово, но след това лекарите са преценили, че трябва да бъде прехвърлен в русенското лечебно заведение.

Веднага след приемането му в УМБАЛ "Медика" се е наложило спешна операция за обработка на раните му. Тя е била извършена от д-р Наско Тютюнджиев и д-р Живко Димитров.

"Изгарянията на пациента са по лицето, ръцете, гърдите и част от краката. Те са между 65 и 70 % и са с различна дълбочина пред вид това, че изгарянето е било пламъково. Към момента пациентът е настанен в реанимация и е на апаратна вентилация. Има реална опасност за живота му", съобщи д-р Тютюнджиев.