Турската медия "Хюрриет" разпространи кадри на пътниците, които след екскурзията се качват в автобуса-ковчег, изгорял на АМ "Струма".

Изданието съобщава, че туристите тръгнали от Истанбул от хотел в квартал "Есенлер", който те напуснали около 10:00 часа след двудневен престой. Самото качване на хората в превозното средство е било заснето от охранителна камера в близост.

Вижте видеото ТУК>>>

"С автобусната компания работим от време на време. Но тя не работи само с нашия хотел. Понякога идват автобуси веднъж в седмицата само за 1 ден, отбиват се през хотела, за да се нахранят, след което тръгват за други градове, друг път идват в петък и си тръгват или в събота, или в понеделник. Комуникацията ни се осъществява с електронната поща", разказва управителят на хотела Али Баш.

Служител от друг хотел, който също работи с въпросната фирма, споделя, че тя води туристи, които настанява из цял Истанбул. Загиналата група си тръгнала и отседнала в следващия хотел. 

Трагедията на "Струма" отне живота на 45 души, а 7 са в "Пирогов". Към момента причините за инцидента се изясняват. Автобусът е бил на три години, в отлично техническо състояние. 

Последните данни са, че сред загиналите са 10-членно семейство, начална учителка с дъщеря си, кметски сътрудник с приятелката си, както и майка с близначета.