Трамвай №10 излезе от релсите пред Съдебната палата в София, на кръстовището на "Алабин" и бул. "Витоша". Сигналът за инцидента е подаден в 12.12 часа, съобщиха от МВР.

Снимка: bTV

По информация на очевидци при дерайлирането трамваят е ударил със задната си част пешеходка. Жената е откарана в болница, има счупен крак.

От "Столичен електротранспорт" обясниха за bTV, че инцидентът е станал заради стрелките. По думите на ватманката те трябвало да се сменят автоматично, но след като възникнал проблем - тя слязла, за да ги смени ръчно. Предполага се, че ватматманката е тръгнала с по-висока скорост, при което предните колела са продължили по едни релси, а задните - в съседни.

По неофициална информация ватманката е говорела по телефона по време на инцидента, съобщава "24 часа" като се позовава на източник от МВР.

Снимка: Bulphoto

На място има екипи на полицията и пожарната.

Снимка: Bulphoto

Заради инцидента трамваите не се движат в участъка от пл. "Журналист" до Съдебната палата. Два автобуса осигуряват придвижването на пътници до приключване на огледа на произшествието, съобщиха от Столична община.

Вижте снимки >>