47-годишен мъж от велинградското село Драгиново се удави при инцидент в язовир "Малък Беглик" край Батак, а 23-годишният му син оцеля по чудо, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Двамата заедно с техен 21-годишен приятел отишли на риболов на замръзналия водоем вчера следобед. Пренебрегвайки всякакви мерки за безопасност бащата и синът започнали да ловят риба върху заледената повърхност на един от краищата на язовира. Ледът под краката и на двамата се пропукал и те се оказали в ледените води. Намиращият се на сушата техен съселянин отишъл да потърси помощ и спрял микробус, в който пътували баща и син от Ракитово. Те с помощта на въже издърпали 23-годишния мъж от водата, но за съжаление бащата потънал.

На мястото се пристигнали екипи на пожарната и полицията в Батак, отцепен е периметърът на местопроизшествието. Днес на място са изпратени и водолази от сектор "Специализирани оперативни дейности" при РД ПБЗН -Пловдив. С тяхна помощ тялото на удавилия се баща е открито и извадено на сушата.

Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медиците в МБАЛ - Пазарджик. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство в РУ-Пещера.