Полицията във Враца работи по изясняването на самоличността на пътник, който снощи изгоря в автомобил, самозапалил се след челен сблъсък с друга кола на пътя за Оряхово, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Издирва се и водачът на изгорелия автомобил, който след катастрофата е избягал, уточняват от полицията. По първоначални данни той вероятно е причинил тежкия пътен инцидент.

Катастрофата е станала вчера около 19,10 часа близо до разклона за село Чирен, където движението по пътя се извършва по две ленти във всяка посока. Автомобил "Сеат" с врачанска регистрация по неизвестни причини е навлязъл в насрещното движение и се е ударил в автомобил "Опел Зафира", движещ се в посока към Враца. От удара първият автомобил се запалва и изгаря напълно заедно с пътника в него.

Водачът успява да излезе и да се укрие. Полицията е установила, че врачанският автомобил е собственост на 25-годишен жител на Оряхово.

Другият автомобил само е обгорял, а неговият водач - 38-годишен жител на плевенското село Реселец, е ранен и настанен за лечение във врачанската с порезни и контузни рани.

Разследването по случая продължава.