Клон от дърво в една от централните градски градини на площад "Възраждане" се счупи по време на тържество за завършване на учебната година. Учителка на 60 години е ранена и е под наблюдение в габровската болница. Това съобщи за БТА Дарина Арсова, временно изпълняваща длъжността директор на средното училище "Райчо Каролев".

Инцидентът е станал днес около 13,30 часа в градинката с мечето.

Тържеството, на което присъствали и много родители, било по повод завършване на учебната година на деца от четвърти клас. Две учителки и децата решили да си направят снимка за спомен и застанали под дърво, но внезапно един от клоните се счупил и паднал върху хората, разказа Арсова.

Шокирани очевидци на случилото разказаха пред Габрово Нюз", че се чул силен трясък при падането на клона. Пострадалата учителка е измъкната под него от родители, които го преместили и освободили, предаде gabrovonews.bg.

Веднага на мястото на инцидента пристигнали екипи на полицията, пожарната и на спешна помощ.

Лек удар имало и върху две от децата, които били прегледани на мястото на инцидента от болничния екип и били освободени. Класната ръководителка на четвъртокласниците е транспортирана в областната болница "Д-р Тота Венкова". От здравното заведение информираха, че жената има разкъсно-контузна рана на главата, контактна е, но е изпратена на изследвания с медицинска апаратура и е под наблюдение.