26-годишният Мартин Караасенов, връстникът му Борислав Хаджиев и 23-годишният Огнян Сапунджиев са тримата мъже, загинали при тежката катастрофа, станала снощи на пътя между град Неделино и златоградското село Долен. Един от тях - Мартин, който е син на бившия кмет на Долен Валентин Караасенов, е празнувал рождения си ден. 

Сигналът за инцидента е подаден около 22.20 ч. Зад волана на лекия автомобил "БМВ 320D" със смолянска регистрация е бил 26-годишният Борислав. При движение с несъобразена скорост, на лява крива младият мъж губи контрол над автомобила и се удря странично в насрещно движещия се микробус "Мерцедес 313Д" със смолянска регистрация, управляван от 41-годишен мъж от Неделино, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Смолян.

Борислав и возещият се на задната седалка Огнян умират на място. 26-годишният рожденик Мартин е транспортиран във Филиала за спешна медицинска помощ в Златоград с критично състояние с черепно-мозъчна травма. Два часа по-късно той издъхва, въпреки усилията на лекарите да го спасят. 

Снимка: Областна дирекция на МВР в Смолян

Шофьорът на микробуса, който е получил натъртвания в областта на гръдния кош, е транспортиран за лечение в МБАЛ-Кърджали. Местопроизшествието е запазено и е извършен оглед от дежурна оперативна група при РУ-Златоград.

Тримата млади мъже, които работели в София, не са използвани обезопасителни колани, допълват от смолянската полиция.

Работата по случая продължава.

Община Златоград обяви днес за ден на траур в памет на загиналите млади мъже. Националният флаг пред всички административни сгради е свален наполовина на носещите тела. Отменени са всички увеселителни мероприятия.

"Травмата е жестока! Изказваме своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите при нелепия инцидент, за безвъзвратната загуба на човешки живот. Водачи на МПС, бъдете внимателни и разумни на пътя, на улицата, където и да сте", призовават от община Златоград.

Снимка: Областна дирекция на МВР в Смолян