10 души, сред които 5 деца, са пострадали при вчерашната катастрофа на автобус от градския транспорт във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за инцидента, който стана на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Вярност" в морския град, бе подаден в 13.40 ч. в неделя. При извършване на ляв завой шофьорът на автобуса е изгубил контрол. Автобусът е преминал през разделителна ограда на платната на ул. "Вярност", блъснал е два автомобила "Форд" и "Фолксваген", които са изчаквали на светофара, продължил е движението си и се е блъснал и в стената на къща.

На място бяха изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които транспортираха в болница водача на автобуса, контрольора и петима от пътниците, включително две деца на 7 и 14 г. По-късно още три деца на възраст между 10 и 13 г. са били откарани в лечебно заведение от близките им.

За наблюдение в отделение "Неврохирургия" е настанена 62-годишна жена, която е получила комоцио. 7-годишното дете е получило мозъчно сътресение, а останалите деца са с различни контузии на ръце, крака или гръден кош, няма опасност за живота им и всички са освободени за домашно лечение.

42-годишната водачка на фолксвагена е получила комоцио и контузия на гръден кош, също освободена за домашно лечение.

Все още не е изяснена причината за възникването на инцидента. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Работата по случая продължава.