Вместо да затварят улици, представители на бизнеса в комплекса този път протестираха пред сградата на ръководството на дружеството.
Оттам не изпратиха представител при недоволните, предаде „Фокус”.

Исканията са ръководството на курорта да не се събира такса за инфраструктурата, която трябва да се плаща по два пъти - на община Несебър във вид на данъци и такси, и на Акционерното дружество, като такса за поддръжката на алейната мрежа, тротоарите и зелените площи. Иска се да се отмени въведената такса за достъп на коли в курорта, променените условия за поставяне на временни търговски обекти.
Протестите са и срещу променените условия за поставяне на временни търговски обекти.

Недоволните настояват за оставките на председателя на борда на директорите на акционерното дружество Златко Димитров и изпълнителния директор на дружество Мария Михалева заради превишаване на правомощията, "налагане на рекет на всички, които извършват дейност в курорта, както и за създаване напрежение".

Протести повече няма да има, ще се разчита на правораздаването, казаха недоволните.

В края на миналата седмица в Министерство на икономиката бе насрочена среща, която да изглади напрежението в комплекса, но от Съюза на собствениците не отидоха, защото мястото й бе променено в последния момент.
След срещата в министерството от акционерното дружество „Слънчев бряг” изпратиха съобщение, че контролният режим в комплекса е, за да се гарантира редът и спокойствието на туристите в курорта.

От министерството са категорични, че контролният режим не означава събиране на такси за достъп от туристите и няма да наруши комфорта в курорта.
Такива такси за достъп обаче се събират от всички - хотелиери, доставчици, таксиметрови шофьори, контрират от Съюза на собствениците.
Те са завели жалба до прокуратурата срещу монтирането на бариери и въвеждането на ограничителен пропускателен режим за фирмите доставчици на храна и напитки и таксиметровите шофьори.

На втория протест на хотелиерите на 11 юни и на среща в Слънчев бряг министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков даде едноседмичен срок, за да се предприемат от всички бързи и ефикасни мерки за възстановяване на реда и сигурността в курорта.
До края на юли юристите на „Слънчев бряг” АД, на Съюза на собствениците и на министерството трябва да представят правни аргументи за собствеността върху инфраструктурата.