Коментари - Студентка и ученичка сред жертвите на ”Тракия” | Днес.dir.bg

Студентка и ученичка сред жертвите на ”Тракия”

14-годишно момиче, 20-годишна студентка и младеж на 22 години са сред осемте жертви на жестоката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия". Вече е установена самоличността на всички загинали - двама мъже и шест жени.

Обратно в новината

Коментари - Студентка и ученичка сред жертвите на ”Тракия” | Днес.dir.bg

Коментари

Съболезнование на близките, мир на праха на загиналите... голяма трагедия...

Господи,защо взимаш децата ни??!! Толкова много погубени млади живота...Не ни ли стига мъката ни..Спете в мир...

Поклон пред паметта на загиналите и срам за нас, че допускаме това. Но защо се подчертава смъртта на по-младите? Нима другите се прежалват по-лесно? Всички са нечии деца, родители и роднини и не ми казвайте, че някой се е наживял, а друг имал още. Грозно е. Всички ни липсват и е голяма загуба :(

Бог да прости загиналите ! А НА ВАСКО ОТ БИТОЛЯ - ОРДЕН " СТАРА ПЛАНИНА" ,ГАРНИРАН С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ ПО ЕКСПРЕСНАТА ПРОЦЕДУРА ЗА ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО ! ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА МУ ДАВА !

Фирмата е пропаднала и фирмата е на турски граждани. Турските граждани са собствениците на пропадналата фирма.

Едно от загиналите момичета от Бургас е наша колежка от мобилен оператор!Нечовешка трагедия!Дълбок ПОКЛОН!Трябва да се забранят всички късни превози!Със Закон!Спешно!За да няма още разплакани близки!

Мразим Македония ,но ето че за втори път македонци ни спасяват - един път кораба елинден и един път сега Много сме ти благодарни Васко

Ние не мразим македонците, по-скоро е обратното

Ако ти лично мразиш някого, не говори в мн. число. Ние не мразим македонците, а някои сърбомани от тях мразят нас, защото не знаят кои са и откъде са тръгнали. И се казва Илинден. Намали омразата и си оправи правописа.

Ако шофьорът е заспал, може да излезе от пътя, а там - извън пътя, каквото дал Господ. Но, чак пък в съня си да прасне гумата и да счупи желязото...?

Стар автобус на 23 години каран ежедневно по нашите разбити пътища . Сравнете го с лека кола на същите години и със същия пробег на изминати километри по нашите пътища . Изводите си направете сами . Не вярвам на някого колата да издържи толкова и да е безопасна за тези които се возят в нея .

Стига сте писали глупости. Това е най-обикновена катастрофа с лош късмет да се ударят в колоната на моста. Няма виновни просто малшанс и лош късмет.

е ти пак нищо не каза моето момиче *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Васко от Битоля, благодаря ти, брат!

Аз днес съм в траур, потресена съм :( Лека пръст на хора :(

Докато в парламента цари пълна поквара и има лобита на транспортните фирми, ще стават и още по-големи трагедии. Транспортните фирми изкупиха всички стари автобуси от Германия, Италия и Турция, регистрираха ги в България без проблеми, а уважаемите депутати така и не се усмелиха да наложат ограничения на старите автобуси и да се съобразят с регламентите на ЕС. Как е възможно все още да бъдат в движение автобуси на по 20 - 30, та дори и на по 50 години!?

Машините са си машини. Ще има разследване на катастрофата. Друго си мисля аз, докато чета новината. Всяка нова магистрала, ако не и се прави курбан, сама си взема курбана. В случая няма да навреди поп да чете и курбан да се даде - няма значение, може дори само три риби, важна е идеята, а не колко кила храна е дадена курбан. Ако е пост - и хляб с постна чорба става. Трябва да се изчисти енергията на магистралата, за да няма нови жертви. Контролът на пътя никой не го отрича. Обаче и едно енергийно чистене ще дойде добре. Особено на мястото на катастрофата. Там вече се е заформила енергийна мръсотия... Рано или късно ще дойдете на моя акъл. По-добре да е рано.

Ти наред ли си бе?

Психопат!

Много си прав! Трябва мястото да се пречисти и освети от духовно лице! Има ли Православна църква тука?

Верно тоя народ е изтрещял!

Преди години в някакъв провинциален град е имало много чести смъртни случаи на млади хора. Тогава Ванга е препоръчала с камион да се посипе захар по улиците на града. В началото всички са се смели, но при новите жертви, общината изпълнила рецептата на пророчицата. Естествено, че след това спрели нещастните случаи.

Захарта, както и солта, е кристал и обира енергиите, затова и се използува за пречистване на средата. Може да се прави със захар или морска сол - кристали, за пътищата е много подходящо, защото след това дъждът ги отмива и отнася лошата енергия. Навън е по-добре захар, защото солта не е толкова полезна за почвата и растенията. Вкъщи е по-добре да се използва морска сол, тя е по-мощна, стъпва се върху нея с боси крака и се чисти, след това се изхвърля, не се ползва втори път. След това може и свещеник да освещава, ама трябва да мине по цялата дължина на пътя и да ръси светена вода, освен това той самият да вярва в това, което прави, иначе няма какво да маха с китката. Не знам колко вярващи свещеници могат да се намерят в нашата църква - мисля, че те отдавна са забравили изобщо какво е това вяра и Бог.

В никакъв случай няма да навреди! И поповете ги знаят тези неща, но защо се скатават?

И аз съм съласна че трябва да има изчистване и освещаване на магистралата

Аз също съм от Бургас и преди години често пътувах до София с различни фирми,но точно фирма"Ентуртранс" ме отказа от автобусния транспорт.Никога няма да забравя едно такова пътуване от София - автобусът просто летеше по асфалта.А на завоите мислех,че ще се преобърнем,а за изпреварванията няма смисъл да коментирам.Молих се да пристигна жива до Бургас.Билетите може да са евтини,но качеството е под всякаква критика.Не пътувайте с тази фирма!

Точно така! Браво Ади! Аз мога да кажа същото - тези автобуси летят! Защо не ги ограничат на 80км/ч?! Предпочитам да пътувам с влак за сега той е най-сигурния превоз.

Какви са тези автобуси на 23 години ... колко нора си карат вече 23 годишните автомобили - всеки нормален гледа автомобила му поне да е под 10 години, а тука става въпрос за автобус които погубва 8 а можеше да са и 33 - транспортния министър, министърът на вътрешните работи - те са виновни и всички ония които им гласуваме доверие да ни управляват - те на 3-4 години си сменят автопарка нали? Тях трябва да ги закопчаят и да ги возят в градския транспорт като наказание!

АЗ СЪМ ОТ БУРГАС И МНОГО ПЪТИ СЪМ ПЪТУВАЛА С АВТОБУСИТЕ НА "ЕНТУРТРАНС".АВТОБУСИТЕ НАИСТИНА СА СТАРИ,НЕ ЗНАМ ДОКОЛКО ТОВА Е ИЗИГРАЛО НЯКАКВА РОЛЯ ИЛИ Е ВИНА НА ШОФЪОРА.НО ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ МАСОВО СА БЕЗОТГОВОРНИ,НЕВНИМАТЕЛНИ,НЕПОДГОТВЕНИ,НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА АРОГАНТНИ И НАХАЛНИ... ИНАЧЕ ФИРМАТА Е НА ЕДНИ ТУРЦИ,ОТ РУЕНСКИЯ БАЛКАН МАЙ.КАТО ОТИДЕШ ДА СИ КУПИШ БИЛЕТ МАСОВО СЕ ГОВОРИ НА ТУРСКИ В ОФИСА ИМ.ИНАЧЕ КАТО ЦЯЛО СА ОТЗИВЧИВИ,БИЛЕТИТЕ ИМ СА ЕВТИНИ.ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ,КОИТО НЕ ПОВИШИХА ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ НЯКОЛКО ПЪТИ.ПОСЛЕДНО ПЪТУВАХ МИНАЛАТА СЕДМИЦА С ТЯХНАТА ФИРМА,НО НЕ С ТОЗИ АВТОБУС,НО И С ТОЗИ СЪМ ПЪТУВАЛА,ТОЗИ ОТ КАТАСТРОФАТА.АЗ САМАТА СЪМ НА ДВАДЕСЕТ И НЯКОЛКО ГОДИНИ И СЪМ ПОТРЕСЕНА.ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ В КАКВИ РЪЦЕ ОСТАВА ДЕЦАТА СИ:(... МИЛИТЕ РОДИТЕЛИ И БЛИЗКИ...СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ЗА НЕПРЕЖАЛИМАТА ЗАГУБА... ДАНО БОГ НИ ПАЗИ И БЪДЕ С НАС!!!ДАНО ПАЗИ МЛАДИТЕ ХОРА,БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ(КАТО НЯМА КОЙ ДРУГ)...

Какви са тези разрешени скорости на тези автобуси-100 км/ч.Това е безумие при състоянието на нашите пътища.Максималната скорост на автобусите трябва да бъде не повече от 80 км/ч.

АЗ СЪМ ОТ БУРГАС И МНОГО ПЪТИ СЪМ ПЪТУВАЛА С АВТОБУСИТЕ НА "ЕНТУРТРАНС".АВТОБУСИТЕ НАИСТИНА СА СТАРИ,НЕ ЗНАМ ДОКОЛКО ТОВА Е ИЗИГРАЛО НЯКАКВА РОЛЯ ИЛИ Е ВИНА НА ШОФЪОРА.НО ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ МАСОВО СА БЕЗОТГОВОРНИ,НЕВНИМАТЕЛНИ,НЕПОДГОТВЕНИ,НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА АРОГАНТНИ И НАХАЛНИ...

...мила. Е, сега вече знаеш, за съжаление. Стари коли, бързо каране= на безотговорност. В случая и липса на беззаконие, което позволява подобни МПС да препускат по пътищата. Щото нито случая с Лим, Бяла и други подобни светнаха лампата на отговорността на съответния ресор да вземе мерки срещу рулетката с човешкия живот. Нека Бог се смили и ни пази.

Сега ли се разбра ,че са стари автобусите? За сведение 2/3 от всички автобуси в България са на тази възраст.Нещо да е направено по въпроса?Не. Шофьора е един работник-той не е собственик на автобуса и не отговаря за изправността му. Каквото му дадат-това ще кара.

да,но може и да е грешка на шофъора.да е заспал и т.н.можело е да усети ,че има някакъв проблем с автобуса.все пак вниманието ти трябва да е на макс. като си отговорен за 30 човека.

В мобилето се продават 3 техни автобуса и може да ги видите, че са 2006та -2007ма година ... на това ако се вика старо не знам. А специално моделът на катастрофиралия е пуснат като модел през 2006 и още е актуален т.е. по-нов няма .... та къде по-ново от това

катастрофиралият автобус е на 23 години.това е ,което съобщават днес целия ден.изглежда нов,но това е само отвън.иначе е стар като почти всички превозни средства в българия.

20 години демокрацията работи за стопянането на българския народ.Към тази кампания някой прибързано добави магистралите.

Не виновен шофьора, Иван Костов е!След като преди години събори старата постройка на ул. Алабин за да убие двете момичета (Според изказването на министър(!?) Цветанов) сега е саботирал и рейса - какво му коства? "Той мрази всички", както казва големият плевенски политик и държавник, бивш вътрешен министър и настоящ мотоциклетен деятел Р. Петк.

Ставате изключително противни с досадните си иронични мантри, спрете се, защото така вредите повече на вашия Костов!!!

Писна ми! Този филм го гледаме непрекъснато.Шок ,сълзи,разследвания,вина,дела,проверки. Защо винаги сме след събитията?

Прав си, и на мен ми писна от безотговорност.

Искрени съболезнования. Но докога ще пишем такова изречение. Дотогава, до когато се возим в долнопробни автобуси, внесени от къде ли не. Неподдържани, развалящи се насред платното. За линия 260 към кв. Горна баня в София писах няколко пъти. Отговорите са толкова нагли, че колкото и да съм ангажиран човек, отказах се. Нека общините задължат арендаторите на линиите да си купят нови автобуси, да пътуваме като хора, а не да ни измъкват трупове! Не може само да се печели- това коства живота ни.

Като чета само за тази трагедия и децата, които е застигнала, направо ми се плаче...

защо не премахнат ДАИ ? ! та да тръгнат работите както трябва. Защо на българина му трябва още една полка да пълни ? претоварен - рушвет .пиян на пътя- подкуп на психото. без точки- поткуп в ДАи на психотест. А кой и за какво ги държи? може би защото са бедни или доходоносни за всички управляващи. и още хиляди режима/на рекет/ за тези които ги държат

А пропуснах да попитам какво става и с Мануела, не стига че я премазали, ами и трябва да си плати за това!?!!!!! Това никъде го няма по Света,само в нашата държава може да се случи!!!

Бог да прости загиналите! Съболезнования на близките! Търсиме вина!?....В автобуса, фирмата, шофьора!!! Вината е във всички нас, че позволихме да се случва това!!!!Нашите управници се возят в скъпите коли, живеят добре, купуват имоти за тате, почти без пари, а народа мре!!Виновна е държавата, виновни са управниците!Виновни са законите, които творят в парламента!!!!

Предполагам, че спукана гума е причината - внезапна загуба на управление... От малкото видяно в tv репортаж тази сутрин личеше, че срязаната/спукана гума е почти без грайфери... Идете на която и да е авгогара и вижте с какви гуми са автобусите. За това са виновни СОБСТВЕНИЦИТЕ преди всичко, но и шофьорите, че се съгласяват да пътуват така.

Спуканата гума явно е следствие, шофьора си каза, че е чул някакво яко изтропване като чупене на нещо (явно е чул чупенето на тая греда отдолу) и тогава е почнал да сриволичи автобуса, от което загубва и управление. Това поне е казал шофьора- чул изпукване първо. Явно буса е стар и ръждясал от към ходова част. Не е издържал просто, амортизиран, трябвало е да се спре от движение отдавна сигурно.

Съболезнования към близките на загиналите и ранени пътници. За такситата се изписаха и изговориха какви ли не приказки да са нови и т.н. Питам по кой нормативен документ се узаконява автобус на 23 год. да превозва хора. Много често се среща тук в коментари, че само лаем. Гласували сме за ГЕРБ да осигурява безопасен живот за поданиците. Събра се такъв некомпетентен екип, че да го е страх човек да излезе на пътя.

Съболезнования на близките! Голяма трагедия. Като изключим думата поданици, защото сме граждани, напълно сте прави, че трябва да има изисквания за автобусите.

нека просто да замълчим.....съболезнования на семействата и близките....

знаете ли че има химикали които в съчетание с тази скорост и този час на денонощието чупят каквато греда си поискате.спомнете си примерно за участието ни в Либия.

А ти знаеш ли, че при това остават следи и има начин да се разбере макар, че това е глупаво предположeние.

Бог да прости невинните жертви на тази ужасна катастрофа. Да ли не е виновно лунното затъмнение , което наистена оказва влияние върху човешкото състояние ?

Тази трагедия отдавна трябваше да се случи!!!От дълги години ползвам услугите на "Ентуртранс" Бургас. Повечето от автобусите им са рециклирани и се използват докато спрат да се движат. Имала съм случаи, когато един автобус по средата на пътуването се подменя с друг защото първия въобще няма спирачки и не може да се движи по нанадолнища. Шофьорите им се връщат от един маршрут и веднага се изпращат на друг без никаква почивка. И всичко се прави, за да се печелят пари. Ужасно е!

..а ще платиш по-високата цена на билета за чисто нов и луксозен автобус? Кой мислиш плаща новите автобуси, лихвите по лизинга и т.н. Освен това ако се окаже, че гумата е причината, то и на новите бусове се пукат по същия начин..

Дидчо, като тръгвам да пътувам, искам да стигна там за където съм тръгнала. И съм готова да платя и по-висока цена, в името на живота и здравето си, моето или на човек от семейството ми. На мен ми е омръзнало да треперя всеки път, щом синът ми студент тръгне на път. Но за високата цена, искам автобус в перфектно състояние и шофьор, който няма да кара пил и с безумна скорост.

Българските бизнесмени искат 500% печалба и никаква инвестиция. А ако някой поиска качество се започва "трябва да е вдигнат цените". Е, не може така.

Българите са НАЙ-НЕМЪРЛИВАТА И НЕДИСЦИСПЛИНИРАНА НАЦИЯ В ЕВРОПА! Колко катастрофи от този тип станаха и трябва още да станат, за да се промени мисленето !!! ???

Нация силно казано Збирщина от южни човеци

Пише се сбирщина!

Лошото е, че "Irreversible" е абсолютно прав.

Тази година пътувах до Белгия и Холандия - там е забранено движението на обществения междуградски транспорт след 23.00 часа. Това е презастраховане, защото тези автобуси и влакове се управляват от хора все пак...

Съболезнования на близките на загиналите - ужасна трагедия

Кога ще напишете колко човека са непокътнати. Да не се окаже че трайно увредените и убитите са 99%

В белите държави с пострадалите и шофьора веднага започват да работят и психолози, които са специално обучени да вадят хората от този ужас и шок. Може да ме плюете, ама в руското МЧС работят толкова психолози, колкото и спасители, защото психологическата травма може да съсипе живота и здравето на човек след подобна катастрофа, дори да няма сериозни физически наранявания. Същото се отнася и за близките - като тези служители в общината, които сега не могат да повярват и да работят - след месец-два някои от тях могат да развият фобии, неврози и т.н. - ако шокът не се овладее и преработи още веднага.

П ризовавам на война и поход срещу олигофрените по пътя с трошки или скъпи коли и мотоциклети! Баста! Кръвта на нацията си изтича безсмислено за нищо, животи гаснат пак за нищо, а убийци са обезвинявани, защото са известни. Баста! Иначе взимаме нещата в свои ръце. Това е една всеобща лудост по инерция, плод на обезличаване на човешките качества, девалвация на живота на всеки, мачкане на институциите над народа си и още много, още много. Целуваме мълчаливо ръка на близките на жертвите-невинни душици и нека знаят, че още има нормални хора, които са с тях в този тежък миг.

Човек, виж че цялото население е с покорно и робско съзнание! Хората нямат самочувствие, виж че в нета за един час има над 400 мнения, а на улицата подминават камерите и ги е срам да кажат какво мислят...на анти-циганския протест бяхме 20-30 души, какво да говорим повече?

А ти колко хора си очаквал на анти-цигански протест? Цялата държава ли да застане след теб, дучето. Хайл!

Коментари - Студентка и ученичка сред жертвите на ”Тракия” | Днес.dir.bg

Студентка и ученичка сред жертвите на ”Тракия”

14-годишно момиче, 20-годишна студентка и младеж на 22 години са сред осемте жертви на жестоката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия". Вече е установена самоличността на всички загинали - двама мъже и шест жени.

Обратно в новината

Коментари - Студентка и ученичка сред жертвите на ”Тракия” | Днес.dir.bg

Коментари

Съболезнование на близките, мир на праха на загиналите... голяма трагедия...

Господи,защо взимаш децата ни??!! Толкова много погубени млади живота...Не ни ли стига мъката ни..Спете в мир...

Поклон пред паметта на загиналите и срам за нас, че допускаме това. Но защо се подчертава смъртта на по-младите? Нима другите се прежалват по-лесно? Всички са нечии деца, родители и роднини и не ми казвайте, че някой се е наживял, а друг имал още. Грозно е. Всички ни липсват и е голяма загуба :(

Бог да прости загиналите ! А НА ВАСКО ОТ БИТОЛЯ - ОРДЕН " СТАРА ПЛАНИНА" ,ГАРНИРАН С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ ПО ЕКСПРЕСНАТА ПРОЦЕДУРА ЗА ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО ! ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА МУ ДАВА !

Фирмата е пропаднала и фирмата е на турски граждани. Турските граждани са собствениците на пропадналата фирма.

Едно от загиналите момичета от Бургас е наша колежка от мобилен оператор!Нечовешка трагедия!Дълбок ПОКЛОН!Трябва да се забранят всички късни превози!Със Закон!Спешно!За да няма още разплакани близки!

Мразим Македония ,но ето че за втори път македонци ни спасяват - един път кораба елинден и един път сега Много сме ти благодарни Васко

Ние не мразим македонците, по-скоро е обратното

Ако ти лично мразиш някого, не говори в мн. число. Ние не мразим македонците, а някои сърбомани от тях мразят нас, защото не знаят кои са и откъде са тръгнали. И се казва Илинден. Намали омразата и си оправи правописа.

Ако шофьорът е заспал, може да излезе от пътя, а там - извън пътя, каквото дал Господ. Но, чак пък в съня си да прасне гумата и да счупи желязото...?

Стар автобус на 23 години каран ежедневно по нашите разбити пътища . Сравнете го с лека кола на същите години и със същия пробег на изминати километри по нашите пътища . Изводите си направете сами . Не вярвам на някого колата да издържи толкова и да е безопасна за тези които се возят в нея .

Стига сте писали глупости. Това е най-обикновена катастрофа с лош късмет да се ударят в колоната на моста. Няма виновни просто малшанс и лош късмет.

е ти пак нищо не каза моето момиче *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Васко от Битоля, благодаря ти, брат!

Аз днес съм в траур, потресена съм :( Лека пръст на хора :(

Докато в парламента цари пълна поквара и има лобита на транспортните фирми, ще стават и още по-големи трагедии. Транспортните фирми изкупиха всички стари автобуси от Германия, Италия и Турция, регистрираха ги в България без проблеми, а уважаемите депутати така и не се усмелиха да наложат ограничения на старите автобуси и да се съобразят с регламентите на ЕС. Как е възможно все още да бъдат в движение автобуси на по 20 - 30, та дори и на по 50 години!?

Машините са си машини. Ще има разследване на катастрофата. Друго си мисля аз, докато чета новината. Всяка нова магистрала, ако не и се прави курбан, сама си взема курбана. В случая няма да навреди поп да чете и курбан да се даде - няма значение, може дори само три риби, важна е идеята, а не колко кила храна е дадена курбан. Ако е пост - и хляб с постна чорба става. Трябва да се изчисти енергията на магистралата, за да няма нови жертви. Контролът на пътя никой не го отрича. Обаче и едно енергийно чистене ще дойде добре. Особено на мястото на катастрофата. Там вече се е заформила енергийна мръсотия... Рано или късно ще дойдете на моя акъл. По-добре да е рано.

Ти наред ли си бе?

Психопат!

Много си прав! Трябва мястото да се пречисти и освети от духовно лице! Има ли Православна църква тука?

Верно тоя народ е изтрещял!

Преди години в някакъв провинциален град е имало много чести смъртни случаи на млади хора. Тогава Ванга е препоръчала с камион да се посипе захар по улиците на града. В началото всички са се смели, но при новите жертви, общината изпълнила рецептата на пророчицата. Естествено, че след това спрели нещастните случаи.

Захарта, както и солта, е кристал и обира енергиите, затова и се използува за пречистване на средата. Може да се прави със захар или морска сол - кристали, за пътищата е много подходящо, защото след това дъждът ги отмива и отнася лошата енергия. Навън е по-добре захар, защото солта не е толкова полезна за почвата и растенията. Вкъщи е по-добре да се използва морска сол, тя е по-мощна, стъпва се върху нея с боси крака и се чисти, след това се изхвърля, не се ползва втори път. След това може и свещеник да освещава, ама трябва да мине по цялата дължина на пътя и да ръси светена вода, освен това той самият да вярва в това, което прави, иначе няма какво да маха с китката. Не знам колко вярващи свещеници могат да се намерят в нашата църква - мисля, че те отдавна са забравили изобщо какво е това вяра и Бог.

В никакъв случай няма да навреди! И поповете ги знаят тези неща, но защо се скатават?

И аз съм съласна че трябва да има изчистване и освещаване на магистралата

Аз също съм от Бургас и преди години често пътувах до София с различни фирми,но точно фирма"Ентуртранс" ме отказа от автобусния транспорт.Никога няма да забравя едно такова пътуване от София - автобусът просто летеше по асфалта.А на завоите мислех,че ще се преобърнем,а за изпреварванията няма смисъл да коментирам.Молих се да пристигна жива до Бургас.Билетите може да са евтини,но качеството е под всякаква критика.Не пътувайте с тази фирма!

Точно така! Браво Ади! Аз мога да кажа същото - тези автобуси летят! Защо не ги ограничат на 80км/ч?! Предпочитам да пътувам с влак за сега той е най-сигурния превоз.

Какви са тези автобуси на 23 години ... колко нора си карат вече 23 годишните автомобили - всеки нормален гледа автомобила му поне да е под 10 години, а тука става въпрос за автобус които погубва 8 а можеше да са и 33 - транспортния министър, министърът на вътрешните работи - те са виновни и всички ония които им гласуваме доверие да ни управляват - те на 3-4 години си сменят автопарка нали? Тях трябва да ги закопчаят и да ги возят в градския транспорт като наказание!

АЗ СЪМ ОТ БУРГАС И МНОГО ПЪТИ СЪМ ПЪТУВАЛА С АВТОБУСИТЕ НА "ЕНТУРТРАНС".АВТОБУСИТЕ НАИСТИНА СА СТАРИ,НЕ ЗНАМ ДОКОЛКО ТОВА Е ИЗИГРАЛО НЯКАКВА РОЛЯ ИЛИ Е ВИНА НА ШОФЪОРА.НО ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ МАСОВО СА БЕЗОТГОВОРНИ,НЕВНИМАТЕЛНИ,НЕПОДГОТВЕНИ,НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА АРОГАНТНИ И НАХАЛНИ... ИНАЧЕ ФИРМАТА Е НА ЕДНИ ТУРЦИ,ОТ РУЕНСКИЯ БАЛКАН МАЙ.КАТО ОТИДЕШ ДА СИ КУПИШ БИЛЕТ МАСОВО СЕ ГОВОРИ НА ТУРСКИ В ОФИСА ИМ.ИНАЧЕ КАТО ЦЯЛО СА ОТЗИВЧИВИ,БИЛЕТИТЕ ИМ СА ЕВТИНИ.ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ,КОИТО НЕ ПОВИШИХА ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ НЯКОЛКО ПЪТИ.ПОСЛЕДНО ПЪТУВАХ МИНАЛАТА СЕДМИЦА С ТЯХНАТА ФИРМА,НО НЕ С ТОЗИ АВТОБУС,НО И С ТОЗИ СЪМ ПЪТУВАЛА,ТОЗИ ОТ КАТАСТРОФАТА.АЗ САМАТА СЪМ НА ДВАДЕСЕТ И НЯКОЛКО ГОДИНИ И СЪМ ПОТРЕСЕНА.ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ В КАКВИ РЪЦЕ ОСТАВА ДЕЦАТА СИ:(... МИЛИТЕ РОДИТЕЛИ И БЛИЗКИ...СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ЗА НЕПРЕЖАЛИМАТА ЗАГУБА... ДАНО БОГ НИ ПАЗИ И БЪДЕ С НАС!!!ДАНО ПАЗИ МЛАДИТЕ ХОРА,БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ(КАТО НЯМА КОЙ ДРУГ)...

Какви са тези разрешени скорости на тези автобуси-100 км/ч.Това е безумие при състоянието на нашите пътища.Максималната скорост на автобусите трябва да бъде не повече от 80 км/ч.

АЗ СЪМ ОТ БУРГАС И МНОГО ПЪТИ СЪМ ПЪТУВАЛА С АВТОБУСИТЕ НА "ЕНТУРТРАНС".АВТОБУСИТЕ НАИСТИНА СА СТАРИ,НЕ ЗНАМ ДОКОЛКО ТОВА Е ИЗИГРАЛО НЯКАКВА РОЛЯ ИЛИ Е ВИНА НА ШОФЪОРА.НО ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ МАСОВО СА БЕЗОТГОВОРНИ,НЕВНИМАТЕЛНИ,НЕПОДГОТВЕНИ,НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА АРОГАНТНИ И НАХАЛНИ...

...мила. Е, сега вече знаеш, за съжаление. Стари коли, бързо каране= на безотговорност. В случая и липса на беззаконие, което позволява подобни МПС да препускат по пътищата. Щото нито случая с Лим, Бяла и други подобни светнаха лампата на отговорността на съответния ресор да вземе мерки срещу рулетката с човешкия живот. Нека Бог се смили и ни пази.

Сега ли се разбра ,че са стари автобусите? За сведение 2/3 от всички автобуси в България са на тази възраст.Нещо да е направено по въпроса?Не. Шофьора е един работник-той не е собственик на автобуса и не отговаря за изправността му. Каквото му дадат-това ще кара.

да,но може и да е грешка на шофъора.да е заспал и т.н.можело е да усети ,че има някакъв проблем с автобуса.все пак вниманието ти трябва да е на макс. като си отговорен за 30 човека.

В мобилето се продават 3 техни автобуса и може да ги видите, че са 2006та -2007ма година ... на това ако се вика старо не знам. А специално моделът на катастрофиралия е пуснат като модел през 2006 и още е актуален т.е. по-нов няма .... та къде по-ново от това

катастрофиралият автобус е на 23 години.това е ,което съобщават днес целия ден.изглежда нов,но това е само отвън.иначе е стар като почти всички превозни средства в българия.

20 години демокрацията работи за стопянането на българския народ.Към тази кампания някой прибързано добави магистралите.

Не виновен шофьора, Иван Костов е!След като преди години събори старата постройка на ул. Алабин за да убие двете момичета (Според изказването на министър(!?) Цветанов) сега е саботирал и рейса - какво му коства? "Той мрази всички", както казва големият плевенски политик и държавник, бивш вътрешен министър и настоящ мотоциклетен деятел Р. Петк.

Ставате изключително противни с досадните си иронични мантри, спрете се, защото така вредите повече на вашия Костов!!!

Писна ми! Този филм го гледаме непрекъснато.Шок ,сълзи,разследвания,вина,дела,проверки. Защо винаги сме след събитията?

Прав си, и на мен ми писна от безотговорност.

Искрени съболезнования. Но докога ще пишем такова изречение. Дотогава, до когато се возим в долнопробни автобуси, внесени от къде ли не. Неподдържани, развалящи се насред платното. За линия 260 към кв. Горна баня в София писах няколко пъти. Отговорите са толкова нагли, че колкото и да съм ангажиран човек, отказах се. Нека общините задължат арендаторите на линиите да си купят нови автобуси, да пътуваме като хора, а не да ни измъкват трупове! Не може само да се печели- това коства живота ни.

Като чета само за тази трагедия и децата, които е застигнала, направо ми се плаче...

защо не премахнат ДАИ ? ! та да тръгнат работите както трябва. Защо на българина му трябва още една полка да пълни ? претоварен - рушвет .пиян на пътя- подкуп на психото. без точки- поткуп в ДАи на психотест. А кой и за какво ги държи? може би защото са бедни или доходоносни за всички управляващи. и още хиляди режима/на рекет/ за тези които ги държат

А пропуснах да попитам какво става и с Мануела, не стига че я премазали, ами и трябва да си плати за това!?!!!!! Това никъде го няма по Света,само в нашата държава може да се случи!!!

Бог да прости загиналите! Съболезнования на близките! Търсиме вина!?....В автобуса, фирмата, шофьора!!! Вината е във всички нас, че позволихме да се случва това!!!!Нашите управници се возят в скъпите коли, живеят добре, купуват имоти за тате, почти без пари, а народа мре!!Виновна е държавата, виновни са управниците!Виновни са законите, които творят в парламента!!!!

Предполагам, че спукана гума е причината - внезапна загуба на управление... От малкото видяно в tv репортаж тази сутрин личеше, че срязаната/спукана гума е почти без грайфери... Идете на която и да е авгогара и вижте с какви гуми са автобусите. За това са виновни СОБСТВЕНИЦИТЕ преди всичко, но и шофьорите, че се съгласяват да пътуват така.

Спуканата гума явно е следствие, шофьора си каза, че е чул някакво яко изтропване като чупене на нещо (явно е чул чупенето на тая греда отдолу) и тогава е почнал да сриволичи автобуса, от което загубва и управление. Това поне е казал шофьора- чул изпукване първо. Явно буса е стар и ръждясал от към ходова част. Не е издържал просто, амортизиран, трябвало е да се спре от движение отдавна сигурно.

Съболезнования към близките на загиналите и ранени пътници. За такситата се изписаха и изговориха какви ли не приказки да са нови и т.н. Питам по кой нормативен документ се узаконява автобус на 23 год. да превозва хора. Много често се среща тук в коментари, че само лаем. Гласували сме за ГЕРБ да осигурява безопасен живот за поданиците. Събра се такъв некомпетентен екип, че да го е страх човек да излезе на пътя.

Съболезнования на близките! Голяма трагедия. Като изключим думата поданици, защото сме граждани, напълно сте прави, че трябва да има изисквания за автобусите.

нека просто да замълчим.....съболезнования на семействата и близките....

знаете ли че има химикали които в съчетание с тази скорост и този час на денонощието чупят каквато греда си поискате.спомнете си примерно за участието ни в Либия.

А ти знаеш ли, че при това остават следи и има начин да се разбере макар, че това е глупаво предположeние.

Бог да прости невинните жертви на тази ужасна катастрофа. Да ли не е виновно лунното затъмнение , което наистена оказва влияние върху човешкото състояние ?

Тази трагедия отдавна трябваше да се случи!!!От дълги години ползвам услугите на "Ентуртранс" Бургас. Повечето от автобусите им са рециклирани и се използват докато спрат да се движат. Имала съм случаи, когато един автобус по средата на пътуването се подменя с друг защото първия въобще няма спирачки и не може да се движи по нанадолнища. Шофьорите им се връщат от един маршрут и веднага се изпращат на друг без никаква почивка. И всичко се прави, за да се печелят пари. Ужасно е!

..а ще платиш по-високата цена на билета за чисто нов и луксозен автобус? Кой мислиш плаща новите автобуси, лихвите по лизинга и т.н. Освен това ако се окаже, че гумата е причината, то и на новите бусове се пукат по същия начин..

Дидчо, като тръгвам да пътувам, искам да стигна там за където съм тръгнала. И съм готова да платя и по-висока цена, в името на живота и здравето си, моето или на човек от семейството ми. На мен ми е омръзнало да треперя всеки път, щом синът ми студент тръгне на път. Но за високата цена, искам автобус в перфектно състояние и шофьор, който няма да кара пил и с безумна скорост.

Българските бизнесмени искат 500% печалба и никаква инвестиция. А ако някой поиска качество се започва "трябва да е вдигнат цените". Е, не може така.

Българите са НАЙ-НЕМЪРЛИВАТА И НЕДИСЦИСПЛИНИРАНА НАЦИЯ В ЕВРОПА! Колко катастрофи от този тип станаха и трябва още да станат, за да се промени мисленето !!! ???

Нация силно казано Збирщина от южни човеци

Пише се сбирщина!

Лошото е, че "Irreversible" е абсолютно прав.

Тази година пътувах до Белгия и Холандия - там е забранено движението на обществения междуградски транспорт след 23.00 часа. Това е презастраховане, защото тези автобуси и влакове се управляват от хора все пак...

Съболезнования на близките на загиналите - ужасна трагедия

Кога ще напишете колко човека са непокътнати. Да не се окаже че трайно увредените и убитите са 99%

В белите държави с пострадалите и шофьора веднага започват да работят и психолози, които са специално обучени да вадят хората от този ужас и шок. Може да ме плюете, ама в руското МЧС работят толкова психолози, колкото и спасители, защото психологическата травма може да съсипе живота и здравето на човек след подобна катастрофа, дори да няма сериозни физически наранявания. Същото се отнася и за близките - като тези служители в общината, които сега не могат да повярват и да работят - след месец-два някои от тях могат да развият фобии, неврози и т.н. - ако шокът не се овладее и преработи още веднага.

П ризовавам на война и поход срещу олигофрените по пътя с трошки или скъпи коли и мотоциклети! Баста! Кръвта на нацията си изтича безсмислено за нищо, животи гаснат пак за нищо, а убийци са обезвинявани, защото са известни. Баста! Иначе взимаме нещата в свои ръце. Това е една всеобща лудост по инерция, плод на обезличаване на човешките качества, девалвация на живота на всеки, мачкане на институциите над народа си и още много, още много. Целуваме мълчаливо ръка на близките на жертвите-невинни душици и нека знаят, че още има нормални хора, които са с тях в този тежък миг.

Човек, виж че цялото население е с покорно и робско съзнание! Хората нямат самочувствие, виж че в нета за един час има над 400 мнения, а на улицата подминават камерите и ги е срам да кажат какво мислят...на анти-циганския протест бяхме 20-30 души, какво да говорим повече?

А ти колко хора си очаквал на анти-цигански протест? Цялата държава ли да застане след теб, дучето. Хайл!