Коментари - Смениха шефове, отговорни за много пари | Днес.dir.bg

Смениха шефове, отговорни за много пари

За един ден бяха направени промени във върховете на две институции, които управляват голям финансов ресурс - ДФ "Земеделие" и НЗОК.

Обратно в новината

Коментари - Смениха шефове, отговорни за много пари | Днес.dir.bg

Коментари

Не знам какъв е новоназначеният подуправител, но мога да ви кажа каква е уволнената Иванка Кръстева с моминска фамилия Динева. В последните 30 год семейството й живееше в нашя вход и преди около 2 години се изнесоха. Тя е сестра на освободенияпреди няколко месеца градски прокурор на София Динев, а още докато бяха студенти със съпруга й работеха в НЗОК и караха коли на касата с надпис "доктор" без изобщо да са такива. Започна работа тогава в НЗОК с помощта на съпруга си. С две думи корупция, корупция и пак корупция!

Много са изгладнели от БСП-то. И затова посягат към най-доходните местенца. Защо не сменят зам. министъра на култтурата? Ами защото там няма пари - бедни са като църковни мишки. Друга е опасността. Те добре ги сменят. Но новите, които идват какво си мислят? Че ако ГЕРБ спечели изборите ще ги оставят? От тук нататък никаква милост към кадри, даже и малко свързани с бСП. Вееднага вън. ББ беше твърде мек с тази пасмина - дайте да не правим чистки. А Тия започнаха чистките още от първата седмица. И това е служебно правителство. Какво ли щеше да стане ако беше редовно правителство на БСП. Аз не знам тези хора какви са и кои са. Но самият факт е че уволняват висши управленци в сектори с много пари е смущаващ. Ако ги дадат на прокурор и съдът ги осъди - ОК. А ако не стане така? каво правим. Кой ще понесе отговорността. както добре знаем БСП не са по отговорностите - тяхната теза е ясна - всички сме виновни. така не! Този път е крайно време ако ГЕРБ спечели изборите и направи правителство да направи генерална чистка. Не само двама-трима зам. министи - целият среден ешелон трябв ада бъде изхвърлен. Това едърта номенклатура свързана с БСП и БКП. Половината са доносници (в БАН са повече от половината). Окопали са се в държавните службици и с топ не мож ги разби. Те така или иначе не гласуват за ГЕРБ - няма какво ББ да с ецеремони с тях. такава пасмина трябв ада се гони.

ИВАНКА КРЪСТЕВА Е ОТСТРАНЕНА ЗА КОРУПЦИЯ. В МОМЕНТА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА СЕ ЗАНИМАВА С НЕЙНАТА БОЛНИЦА ЗА ПЛАСТИКИ В ПИРДОП. ТОВА Е ИСТИНАТА. НЕЙНОТО МЯСТО Е В ЗАТВОРА.

За тази муцунка И. Кръстева не само уволнение, но и разследване за Национално предателство: "В някои медии вече изплува името на сдружение Ърнест енд Янг като основен партньор на сделки между здравното ведомство и турската страна. С всичко това се свързват съветниците в политическия кабинет на Петър Москов-адв. Иванка Кръстева и Тома Томов. Твърди се, че Кръстева била ангажирана с вноса на софтуер за Националната здравно-осигурителна система от Турция, а Томов освен с информационния бизнес в НЗОК и МЗ, бил ангажиран и с бизнеса с ваксините, представени като дарение от Турция...в цялата тази история се появява пакистанецът Али Пирзада. Твърди се, че българската група е в тясна комуникация и съвместни действия с външни партньори, предимно в Турция, но основният бизнес кръг, който сглобява схемата на взаимодействие е Ърнест енд Янг -Великобритания, Ърнест енд Янг -Турция и Ърнест енд Янг -България. Британският клон привлича на своя страна пакистанеца Али Пирзада -международен лобист на Ърнест енд Янг -Лондон, който в качеството си на директор Punjab Board of Investment and Trade /PBIT/ успява да влезе в делови взаимоотношения с Turkish Group Kiler Holding и осигурявайки им някои услуги в Пенджаб, отива за нова мисия в Турция. Оттам под покровителството на Ърнест енд Янг Турция се внедрява в българския клон със задача да продаде на МЗ и на НЗОК турски софтуер за националната здравно-информационна система на България, който е възложен за разработка лично от президента Реджеп Ердоган на турската фирма TCHEALTH Bilgi Teknolojileri A.S. Въпросният Али Пирзада вече успешно се е внедрил в друга поръчка на МЗ през Ърнест енд Янг -България за изготвяне на здравните пакети, ценообразуването им и за правни услуги под активното асистиране от съветниците на министър Москов..."

Ами като сте констатирали злоупотреби дайте Кръстева и Порожанов на главния прокурор, какво чакате!

Нищо не са констатирали. Просто там предстоят в близко време големи плащания а идат избори. Трябва да се финансират все пак.

"Кръстева е дългогодишен юрист, преди да заеме поста беше съветник на предишния здравен министър д-р Петър Москов, а след като стана подуправител консултираше стъпките си в институцията с него,..." ТОВА КАК СЕ НАРИЧА? ПАРТИЙНО НАЗНАЧЕНИЕ? ШУРОБАДЖАНАЧЕСКО? ПРИЯТЕЛСКА СЛУГА? Не говорихме ли че такива назначения не бива да има.

Сменят едни, слагат други и кражбата продължава. Спомнете си през годините колко се смениха по високите етажи, все се отчитаха злоупотреби, а накрая-нищо. Отидоха си по живо и здраво с натрупани милиони. И сега пак така ще стане.Прогнила държава, в която няма сила, която да възстанови нормалното функциониране на институциите и върховенството на закона (ако не е лобистки).

Когато касата се контролираше от събранието на здравноосигуряващите , такива не можеше да се случат защото Ние професионалистите контролирахме всички действия , д-р Първанова и Р. Паси направиха от НДСВ , да се премахне събранието и кражбите ЗАПОЧНАХА ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ !! ТАКА КАТО ХОРАТА , КОИТО СИ ДАВАТ ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА КОНТРЛИРАТ , А НЕ ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ СЪС ЗАПЛАТИ !!!

Комунягите се завръщат и както в Румъния ще започнат голямото крадене,а народа прост пак ще се чуди откъде му е дошло!!!!! И пак ще тича да ги сваля,но уви,отново ще е късно и в България ще има криза за кой ли път,за кой ли път....

Дирници-заглавието трябва да бъде пратиха в затвора !!!

Този на снимката е осъден в името на народа за изнасилване на малолетно момиче и е лежал в затвора. Осъден е и втори път в името на народа за кражба от болница. Ето какви хора са назначени от управляващите

да тикаш властта в ръцете на комунисти след толкова пъти фалиране държавата е безотговорно и опасно.

Крали,крали та се осрали! И сега само уволнение!Разстрел трябва !Не безсмислени съдебни дела с нулев резултат!

Това правителство не му ли беше основната задача да организира изборите? Вместо това, те се втурнали да връщат БСП/ДПС в порциона май.

АЗ ДА ПИТАМ, ЗАЩО В "ДЪРЖАВАТА" БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ЕДНА ЗДРАВНА КАСА, КОЯТО СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МИНИСТРИТЕ НА ФИНАНСИТЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО? В НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ ИМА МНОГО ЗДРАВНО ОСИГУРИТЕЛНИ КАСИ И САМИЯ "ПАЗАР" СВАЛЯ ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВА И ПРОЦЕДУРИ, А И КОНТРОЛА Е НА ДРУГО НИВО /НЕ ТИ СЕ ОБАЖДА МИНИСТЪР ДА ТИ КАЖЕ КАКВИ И КОЛКО ПОРИ ДА ОТПУСКАШ/ НЕЩО Е ИЗКРИВЕНА ЦЯЛАТА РАБОТА!

Ще ти отговоря: 1. Защото 3 месеца след лицензирането на частните каси всички работещи хора ще си прехвърлят парите в тях, а в НЗОК ще останат само пенсионерите, социално слабите, държавните служители, децата и затворниците, за които парите от държавата няма да стигнат (друг въпрос е, че държавата и тях не плаща). 2. Ако частните здравни каси са много, и парите се преразпределят на много места взаимоспомагателния (солидарния)ефект няма да заработи и касата ще фалира. И ти с нея. 3. Всеки осигурител/застраховател за да те застрахова индивидуално трябва да знае твоето здравно състояние. И за тези, които вече са болни (демек рискови) вноската ще е в пъти по-висока. 4. При всички положения вноската няма да е по-малка от 12-14%. Сметката е направена отдавна.

Защото НЗОК не може и не и се позволява да осъществява истински контрол тъй като от това страдат лекарите мошенници /има и достоини лекари/! НЗОК е в съучастие на високо ниво с информационни и фармацевтични фирми които диктуват правилата!! Неудобните се отстраняват! Частен фонд каса ще има интерес да бъде на печалба в края на годината и няма да допуска фалшиви прегледи а от това нямат интерес лекарите мошеници!

Две смени нито ще спрат кражбите, нито ще намалят разходите .... Трябва да се реже до дъно! И да се приеме законодателство, което да пречи на новите да започнат и те да крадат!!! Ха дано, ма надали .... както викала циганката

Ама нали Ваньо Шарков е шеф на надзорния съвет на касата. Той наблюдава да несе краде. Той е демократ, виден риформатор, луджевец, човек с евроатлантически ценности,в него ни е надеждата. Той следи и контролира.

подуправитев със свой съветник...тази госпожа. Това редно ли ви се струва? Управителя на НЗОК е редно да разкаже историята на обществото..защото сега връщат стария подуправител. Страх,Страх...това май е било.

Когато правиш реформи назначаваш кора на които можеш да разчиташ, най-малкото, че няма да те бойкотират. Не е нормално правителство на което му остават 8-10 седмици да блокира реформи (защото това правителство има за задача само да подготви предсрочните избори).

Защо ли ми се струва, че Управителя на Касата се избира от Управителния съвет, а не от Парламента. Ако е така, тоя поет от снимката с музикалното име е пътник.

Съвсем нормално е това да е съдабата на всички политически назначения при смяна на правителство. Не виждам какво толкова се драматизира по темата - естествено, че ще разкараш хората на които не можеш да разчиташ и ще назначиш такива на които вярваш. Въпросът е защо правителство на което му остават по малко от два месеца прави политически назначения, който така или иначе ще бъдат сменени при следващия кабинет.

Когато вкарат в затвора шефовете на ДФ "Земеделие" и НЗОК ще призная, че има държава и държавност!!! Ако и НАРОДА излезе по улиците да протестира срущу корупцията като в Румъния???? НАРОДЕ????

Когато ГЕРБ поеме управлението, само един администратор да смени, почва голям вълчи вой от Позитано. Днес четем за масова смяна... Мисля, че уродите действат зле на България. Това с крайно нечестни и мафиотизирани политици. Безскрупулни. БСП.

Типична комунистическа чистка,Махат се професионалисти,за да се назначават хора от партийните редици,които са вече внуци на татовата гилдия,

Която скоро,ама много скоро,е се забие в нечии задници!

"България е с население два милиона души, което е разделено на три групи: бивши министри, настоящи министри и бъдещи министри."

Москов говори за 2,5 млн. отстъпки за 2016 и за 130 млн. за 2017. Споменава се за недоволство на фармацевтичните фирми. Говори се за включване на нови лекарства в списъка на касата, което означава по-добро лечение. Мирише ми на добре свършвана работа от Москов.

Неотдавна в. "Сега" написа, че разходите на здравната каса за болници през 2016-а са нараснали, въпреки че през годината бяха в сила редица мерки за ограничаването им.

А, здрасти! Колкото и да не харесвам Москов е факт, че се опита да прокара неща от които хората ще спечелят (вкл. пръстовия идентификатор). Но същите тези хора го оплюха отвсякъде, защото ... плюят без да мислят.

В повечето случай реформите не се харесват на стадото. Особено когато те биват бойкотирани от преките потърпевши (лекари, болници) на които им се спира кранчето за крадене.

мирише ти на нещо друго!

Голямо ЧЕРВЕНО КРАДЕНЕ!! БСП КРАДЕ яко! за РЕФЕРЕНДУМА нищо не чувам.

"...поради недоволството на фармацевтичните фирми..." На всички е известно, че там се въртят милиарди със скъпи лекарства по един, меко казано, мафиотски начин за сметка на болните, и за осигуряване на тлъстите печалби на тези фирми. И никой досега не се зае да се справи с тази мафия. Един беше - д-р Москов, и сега отново ще се развихрят тези фирми да снабдяват с два-три-пет пъти по-скъпи лекарства от тези в страни с много по-висок стандарт от нашия. Да им е честито на болните българи!

Освободиха място за новите грабители.....

И какво като ги смениха? Няма ли да съдят и да вкарат някого в затвора? Ще има и тук май румънските протести... там управляват същите комунисти като у нас. А защо в ДИР няма една статия по въпроса? И вие ли сте дупедавци... жалки продажници за няколко лева...............

Типична комунистическа чистка. Слагаме наши хора, където са парите. Сещайте се защо.. Гласувайте после пак за кумунягите, галсувайте!

Комунистите никога не са събирали отпечатъци на хората масово и насилствено. Не са и насилвали със закон да гласуваш задължително. Не са орязвали правата драстично както сега го правят скрито еврофашистите.не са отказвали лечение ако не си дадеш отпечатък на пръста. сега фашистката паплач, с евроценности , събера отпечатъците от пръстите на всички поголовно на територията, за да може задкулисно и тайно да се разправя с хората. Колко тайни затвори има вече и в европа. За абу талиб и за гуантанамо светът знае, ама в европа колко са не казват. Там без съд и присъда, измъчват, разстрелват , душат каквото си искат. тотална власт над народа с евроценности,а който не иска да слуша одата на радостта, отмира като ненужен отпадък и го обявяват за болшевик.

Това са дребни мишки. Защо прокуратурата не съди Мутрата!!!

Мутрата Нинова е освен за съд и за многогодишен затвор!Госпожа 38% и викат!

Как ще го съди, той е недосегаем, има дядо пребит с тояги като бясно куче насред село. такива сега са недосегаеми. Все едно Цецка да съдиш. как да стане, та на нея дядо и престъпник е осъден и разстрелян също като бясно куче. такива внуци на активни борци срещу комунизма не се съдят. Те са морален ментор и съдят такива като теб и мен. това е положението,можеш да си пуснеш одата на радостта.

Единствено комунистите си позволяваха да съдят хора заради това, че не им харесват (то ти си си с комунист де). Така избиха маса народ. НО сега времената са други - съди се за престъпление а се вкарва в затвора след осъдителна присъда. Но това са принципи в правовите страни. Тук се вихрят слабоумни комуноиди без грам здрав разум в канчетата.

Като твоите криминални фашисти,избиха, издавиха опожариха, въдвориха и разстреляха хиляди българи. Без съд и присъда ,в името на кобургите и германските ценности. както казваше Антон Страшимиров, клаха народа си ,както турчин не го е клал. Само народен съд ви оправя, но и това време ще дойде. Ще има нов мирен парижки договор и чл.5 от него. С германските танкове отново тръгнахте на изток. Денят отново ще дойде.Ще си получите ценностите накуп с всички екстри,както се полага на криминални дегенерати.

С тая "реформа" с пръстовите отпечатъци...не само е за смяна, ами за разстрел...тая тъпа пача. И как може юрист да е подуправител на НЗОК? Ами да сложат тогава лекари за прокурори, може пък да успеят повече?

С ТАЯ РЕФОРМА АКО Я БЯХА ДОКАРАЛИ ДОКРАЙ ЩЕШЕ ДА СЕКНЕ ОТЧИТАНЕТО НА ФИКТИВНА ДЕЙНОСТ ОТ ЛЕКАРИТЕ --ДОРИ УМРЯЛИ ПРЕГЛЕЖДАТ ..ТАКИВА ТЪПАЦИ КАТО ТЕБЕ ИЛИ ЛЕКАРИ ПРЕЧАТ НА РЕФОРМАТА !!

Тъпаци са тези, които смятат, че с пръстов отпечатък се спират кражбите. Влизам с пръстов отпечатък, лекуват ме, пускат ме у дома и ми казват да се върна след 5 дни, за да ме ИЗПИШАТ...отново с пръстов отпечатък. КОЙ Е ТЪПАК?

При състоянието на комунистическата прокуратура е съвсем реалистично да се очаква лекар да си върши по-добре работата. А юрист да управялва структура като НОЗК - това е мног приемлив вариант. Става дума за мениджмънт в условия на многжество промени, в които акцентите са договориранията. И да не е така (а е така), то пак юрист е подходящо образование за мениджър. По-подходящо от комунист при всяко положение!

МАФИЯТА С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ НЯМА ДА ДОПУСНЕ ДА БЪДЕ КОНТРОЛИРАНА ОТ ДЪРЖАВАТА !!

То скоро и държава няма да има.

ако трябва да ти се вземат данъци и глоби то тогава има действуваща държава !!

А доказаната милионерка Бистра Павловска - директорка на ИАСАС към МЗХ кога ще бъде отстранена ?????

Бързо .... моето куче при кокала.

Глинка е за смяна,Глинка-а-а...

Айде, почна се.Едни и същи муцуни години на ред.Всички са от едно котило.

d4

по живо, по здраво... отговорност - никаква! стани ти, да седна аз. за столчетата на многомилиардната "въртележка" мераклии много...

Трябва бързо да се краде,не се знае колко време остава на служ.правителство.Веднага трябва да се бръкне в кацата с меда!

станахме наркомани бре едно време от третото максимум четвърто ти мине сега от 33 ненормална работа мошенници

Вместо да са в затвора те ги сменят. Браво. След удар се почива. Сега хората да си отидат на канарските острови да си починат, докато прокуратурата се самосезира за неизвестния извършител. Ценности ,какво да се прави, ще се търпи ,простия народ си иска всичко да е криминално. Демокрация,всеки ден тройна доза.

Абе за каква ''демокрация'' говориш?!

Говоря за демокрацията на територията на четвъртия германски райх. Тази т.н. демокрация е скрита форма на германският фашизъм. за тази демокрация говоря, тя ти свири одата на радостта, миеш чинии, работиш като роб, плащаш,мреш и си щастлив горд европеец. Това е. При този вид демокритчна система, деца ,внуци и правнуци на бивши осъдени, разстреляни, криминални, се изявяват като морални съдници и еталон за морал и ценности. Системата е същата както пир комунистическата система на ограбване, там пък децата и внуците на осъдени, трепани и криминални , бяха морален ментор и стожер. Днес е обратното. А онези които нямат ,дядовци криминални, осъждани, бесени, трепани, баби проститутки, въдворявани в лагери и т.н. те са електорат и с а длъжни да слушат бесовщината на напористите малоумници,да се подчиняват и да взимат пример от тях.

искам да попитам марешки колко пари за лекарства трябва да отделя на доктора че в момента съм дал 20 лева измумал съм половин блицтер трахизан и ползата е никаква съд за производителите ментета

Той веднага ще те излъже, споко.

Че от какво искаш да те излекува Трахизан-а?!?

Че кой днеска се лекува с Трахизан, бе Байко??! Купуваш си " FOXERO " и след третото хапче ефекта е поразителен!

Тея май са се разбрали предварително че служебното правителство ще поостане известно време. Просто на тва окопаване не виждам друго.

Разпределение на порциите

Коментари - Смениха шефове, отговорни за много пари | Днес.dir.bg

Смениха шефове, отговорни за много пари

За един ден бяха направени промени във върховете на две институции, които управляват голям финансов ресурс - ДФ "Земеделие" и НЗОК.

Обратно в новината

Коментари - Смениха шефове, отговорни за много пари | Днес.dir.bg

Коментари

Не знам какъв е новоназначеният подуправител, но мога да ви кажа каква е уволнената Иванка Кръстева с моминска фамилия Динева. В последните 30 год семейството й живееше в нашя вход и преди около 2 години се изнесоха. Тя е сестра на освободенияпреди няколко месеца градски прокурор на София Динев, а още докато бяха студенти със съпруга й работеха в НЗОК и караха коли на касата с надпис "доктор" без изобщо да са такива. Започна работа тогава в НЗОК с помощта на съпруга си. С две думи корупция, корупция и пак корупция!

Много са изгладнели от БСП-то. И затова посягат към най-доходните местенца. Защо не сменят зам. министъра на култтурата? Ами защото там няма пари - бедни са като църковни мишки. Друга е опасността. Те добре ги сменят. Но новите, които идват какво си мислят? Че ако ГЕРБ спечели изборите ще ги оставят? От тук нататък никаква милост към кадри, даже и малко свързани с бСП. Вееднага вън. ББ беше твърде мек с тази пасмина - дайте да не правим чистки. А Тия започнаха чистките още от първата седмица. И това е служебно правителство. Какво ли щеше да стане ако беше редовно правителство на БСП. Аз не знам тези хора какви са и кои са. Но самият факт е че уволняват висши управленци в сектори с много пари е смущаващ. Ако ги дадат на прокурор и съдът ги осъди - ОК. А ако не стане така? каво правим. Кой ще понесе отговорността. както добре знаем БСП не са по отговорностите - тяхната теза е ясна - всички сме виновни. така не! Този път е крайно време ако ГЕРБ спечели изборите и направи правителство да направи генерална чистка. Не само двама-трима зам. министи - целият среден ешелон трябв ада бъде изхвърлен. Това едърта номенклатура свързана с БСП и БКП. Половината са доносници (в БАН са повече от половината). Окопали са се в държавните службици и с топ не мож ги разби. Те така или иначе не гласуват за ГЕРБ - няма какво ББ да с ецеремони с тях. такава пасмина трябв ада се гони.

ИВАНКА КРЪСТЕВА Е ОТСТРАНЕНА ЗА КОРУПЦИЯ. В МОМЕНТА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА СЕ ЗАНИМАВА С НЕЙНАТА БОЛНИЦА ЗА ПЛАСТИКИ В ПИРДОП. ТОВА Е ИСТИНАТА. НЕЙНОТО МЯСТО Е В ЗАТВОРА.

За тази муцунка И. Кръстева не само уволнение, но и разследване за Национално предателство: "В някои медии вече изплува името на сдружение Ърнест енд Янг като основен партньор на сделки между здравното ведомство и турската страна. С всичко това се свързват съветниците в политическия кабинет на Петър Москов-адв. Иванка Кръстева и Тома Томов. Твърди се, че Кръстева била ангажирана с вноса на софтуер за Националната здравно-осигурителна система от Турция, а Томов освен с информационния бизнес в НЗОК и МЗ, бил ангажиран и с бизнеса с ваксините, представени като дарение от Турция...в цялата тази история се появява пакистанецът Али Пирзада. Твърди се, че българската група е в тясна комуникация и съвместни действия с външни партньори, предимно в Турция, но основният бизнес кръг, който сглобява схемата на взаимодействие е Ърнест енд Янг -Великобритания, Ърнест енд Янг -Турция и Ърнест енд Янг -България. Британският клон привлича на своя страна пакистанеца Али Пирзада -международен лобист на Ърнест енд Янг -Лондон, който в качеството си на директор Punjab Board of Investment and Trade /PBIT/ успява да влезе в делови взаимоотношения с Turkish Group Kiler Holding и осигурявайки им някои услуги в Пенджаб, отива за нова мисия в Турция. Оттам под покровителството на Ърнест енд Янг Турция се внедрява в българския клон със задача да продаде на МЗ и на НЗОК турски софтуер за националната здравно-информационна система на България, който е възложен за разработка лично от президента Реджеп Ердоган на турската фирма TCHEALTH Bilgi Teknolojileri A.S. Въпросният Али Пирзада вече успешно се е внедрил в друга поръчка на МЗ през Ърнест енд Янг -България за изготвяне на здравните пакети, ценообразуването им и за правни услуги под активното асистиране от съветниците на министър Москов..."

Ами като сте констатирали злоупотреби дайте Кръстева и Порожанов на главния прокурор, какво чакате!

Нищо не са констатирали. Просто там предстоят в близко време големи плащания а идат избори. Трябва да се финансират все пак.

"Кръстева е дългогодишен юрист, преди да заеме поста беше съветник на предишния здравен министър д-р Петър Москов, а след като стана подуправител консултираше стъпките си в институцията с него,..." ТОВА КАК СЕ НАРИЧА? ПАРТИЙНО НАЗНАЧЕНИЕ? ШУРОБАДЖАНАЧЕСКО? ПРИЯТЕЛСКА СЛУГА? Не говорихме ли че такива назначения не бива да има.

Сменят едни, слагат други и кражбата продължава. Спомнете си през годините колко се смениха по високите етажи, все се отчитаха злоупотреби, а накрая-нищо. Отидоха си по живо и здраво с натрупани милиони. И сега пак така ще стане.Прогнила държава, в която няма сила, която да възстанови нормалното функциониране на институциите и върховенството на закона (ако не е лобистки).

Когато касата се контролираше от събранието на здравноосигуряващите , такива не можеше да се случат защото Ние професионалистите контролирахме всички действия , д-р Първанова и Р. Паси направиха от НДСВ , да се премахне събранието и кражбите ЗАПОЧНАХА ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ !! ТАКА КАТО ХОРАТА , КОИТО СИ ДАВАТ ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА КОНТРЛИРАТ , А НЕ ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ СЪС ЗАПЛАТИ !!!

Комунягите се завръщат и както в Румъния ще започнат голямото крадене,а народа прост пак ще се чуди откъде му е дошло!!!!! И пак ще тича да ги сваля,но уви,отново ще е късно и в България ще има криза за кой ли път,за кой ли път....

Дирници-заглавието трябва да бъде пратиха в затвора !!!

Този на снимката е осъден в името на народа за изнасилване на малолетно момиче и е лежал в затвора. Осъден е и втори път в името на народа за кражба от болница. Ето какви хора са назначени от управляващите

да тикаш властта в ръцете на комунисти след толкова пъти фалиране държавата е безотговорно и опасно.

Крали,крали та се осрали! И сега само уволнение!Разстрел трябва !Не безсмислени съдебни дела с нулев резултат!

Това правителство не му ли беше основната задача да организира изборите? Вместо това, те се втурнали да връщат БСП/ДПС в порциона май.

АЗ ДА ПИТАМ, ЗАЩО В "ДЪРЖАВАТА" БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ЕДНА ЗДРАВНА КАСА, КОЯТО СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МИНИСТРИТЕ НА ФИНАНСИТЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО? В НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ ИМА МНОГО ЗДРАВНО ОСИГУРИТЕЛНИ КАСИ И САМИЯ "ПАЗАР" СВАЛЯ ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВА И ПРОЦЕДУРИ, А И КОНТРОЛА Е НА ДРУГО НИВО /НЕ ТИ СЕ ОБАЖДА МИНИСТЪР ДА ТИ КАЖЕ КАКВИ И КОЛКО ПОРИ ДА ОТПУСКАШ/ НЕЩО Е ИЗКРИВЕНА ЦЯЛАТА РАБОТА!

Ще ти отговоря: 1. Защото 3 месеца след лицензирането на частните каси всички работещи хора ще си прехвърлят парите в тях, а в НЗОК ще останат само пенсионерите, социално слабите, държавните служители, децата и затворниците, за които парите от държавата няма да стигнат (друг въпрос е, че държавата и тях не плаща). 2. Ако частните здравни каси са много, и парите се преразпределят на много места взаимоспомагателния (солидарния)ефект няма да заработи и касата ще фалира. И ти с нея. 3. Всеки осигурител/застраховател за да те застрахова индивидуално трябва да знае твоето здравно състояние. И за тези, които вече са болни (демек рискови) вноската ще е в пъти по-висока. 4. При всички положения вноската няма да е по-малка от 12-14%. Сметката е направена отдавна.

Защото НЗОК не може и не и се позволява да осъществява истински контрол тъй като от това страдат лекарите мошенници /има и достоини лекари/! НЗОК е в съучастие на високо ниво с информационни и фармацевтични фирми които диктуват правилата!! Неудобните се отстраняват! Частен фонд каса ще има интерес да бъде на печалба в края на годината и няма да допуска фалшиви прегледи а от това нямат интерес лекарите мошеници!

Две смени нито ще спрат кражбите, нито ще намалят разходите .... Трябва да се реже до дъно! И да се приеме законодателство, което да пречи на новите да започнат и те да крадат!!! Ха дано, ма надали .... както викала циганката

Ама нали Ваньо Шарков е шеф на надзорния съвет на касата. Той наблюдава да несе краде. Той е демократ, виден риформатор, луджевец, човек с евроатлантически ценности,в него ни е надеждата. Той следи и контролира.

подуправитев със свой съветник...тази госпожа. Това редно ли ви се струва? Управителя на НЗОК е редно да разкаже историята на обществото..защото сега връщат стария подуправител. Страх,Страх...това май е било.

Когато правиш реформи назначаваш кора на които можеш да разчиташ, най-малкото, че няма да те бойкотират. Не е нормално правителство на което му остават 8-10 седмици да блокира реформи (защото това правителство има за задача само да подготви предсрочните избори).

Защо ли ми се струва, че Управителя на Касата се избира от Управителния съвет, а не от Парламента. Ако е така, тоя поет от снимката с музикалното име е пътник.

Съвсем нормално е това да е съдабата на всички политически назначения при смяна на правителство. Не виждам какво толкова се драматизира по темата - естествено, че ще разкараш хората на които не можеш да разчиташ и ще назначиш такива на които вярваш. Въпросът е защо правителство на което му остават по малко от два месеца прави политически назначения, който така или иначе ще бъдат сменени при следващия кабинет.

Когато вкарат в затвора шефовете на ДФ "Земеделие" и НЗОК ще призная, че има държава и държавност!!! Ако и НАРОДА излезе по улиците да протестира срущу корупцията като в Румъния???? НАРОДЕ????

Когато ГЕРБ поеме управлението, само един администратор да смени, почва голям вълчи вой от Позитано. Днес четем за масова смяна... Мисля, че уродите действат зле на България. Това с крайно нечестни и мафиотизирани политици. Безскрупулни. БСП.

Типична комунистическа чистка,Махат се професионалисти,за да се назначават хора от партийните редици,които са вече внуци на татовата гилдия,

Която скоро,ама много скоро,е се забие в нечии задници!

"България е с население два милиона души, което е разделено на три групи: бивши министри, настоящи министри и бъдещи министри."

Москов говори за 2,5 млн. отстъпки за 2016 и за 130 млн. за 2017. Споменава се за недоволство на фармацевтичните фирми. Говори се за включване на нови лекарства в списъка на касата, което означава по-добро лечение. Мирише ми на добре свършвана работа от Москов.

Неотдавна в. "Сега" написа, че разходите на здравната каса за болници през 2016-а са нараснали, въпреки че през годината бяха в сила редица мерки за ограничаването им.

А, здрасти! Колкото и да не харесвам Москов е факт, че се опита да прокара неща от които хората ще спечелят (вкл. пръстовия идентификатор). Но същите тези хора го оплюха отвсякъде, защото ... плюят без да мислят.

В повечето случай реформите не се харесват на стадото. Особено когато те биват бойкотирани от преките потърпевши (лекари, болници) на които им се спира кранчето за крадене.

мирише ти на нещо друго!

Голямо ЧЕРВЕНО КРАДЕНЕ!! БСП КРАДЕ яко! за РЕФЕРЕНДУМА нищо не чувам.

"...поради недоволството на фармацевтичните фирми..." На всички е известно, че там се въртят милиарди със скъпи лекарства по един, меко казано, мафиотски начин за сметка на болните, и за осигуряване на тлъстите печалби на тези фирми. И никой досега не се зае да се справи с тази мафия. Един беше - д-р Москов, и сега отново ще се развихрят тези фирми да снабдяват с два-три-пет пъти по-скъпи лекарства от тези в страни с много по-висок стандарт от нашия. Да им е честито на болните българи!

Освободиха място за новите грабители.....

И какво като ги смениха? Няма ли да съдят и да вкарат някого в затвора? Ще има и тук май румънските протести... там управляват същите комунисти като у нас. А защо в ДИР няма една статия по въпроса? И вие ли сте дупедавци... жалки продажници за няколко лева...............

Типична комунистическа чистка. Слагаме наши хора, където са парите. Сещайте се защо.. Гласувайте после пак за кумунягите, галсувайте!

Комунистите никога не са събирали отпечатъци на хората масово и насилствено. Не са и насилвали със закон да гласуваш задължително. Не са орязвали правата драстично както сега го правят скрито еврофашистите.не са отказвали лечение ако не си дадеш отпечатък на пръста. сега фашистката паплач, с евроценности , събера отпечатъците от пръстите на всички поголовно на територията, за да може задкулисно и тайно да се разправя с хората. Колко тайни затвори има вече и в европа. За абу талиб и за гуантанамо светът знае, ама в европа колко са не казват. Там без съд и присъда, измъчват, разстрелват , душат каквото си искат. тотална власт над народа с евроценности,а който не иска да слуша одата на радостта, отмира като ненужен отпадък и го обявяват за болшевик.

Това са дребни мишки. Защо прокуратурата не съди Мутрата!!!

Мутрата Нинова е освен за съд и за многогодишен затвор!Госпожа 38% и викат!

Как ще го съди, той е недосегаем, има дядо пребит с тояги като бясно куче насред село. такива сега са недосегаеми. Все едно Цецка да съдиш. как да стане, та на нея дядо и престъпник е осъден и разстрелян също като бясно куче. такива внуци на активни борци срещу комунизма не се съдят. Те са морален ментор и съдят такива като теб и мен. това е положението,можеш да си пуснеш одата на радостта.

Единствено комунистите си позволяваха да съдят хора заради това, че не им харесват (то ти си си с комунист де). Така избиха маса народ. НО сега времената са други - съди се за престъпление а се вкарва в затвора след осъдителна присъда. Но това са принципи в правовите страни. Тук се вихрят слабоумни комуноиди без грам здрав разум в канчетата.

Като твоите криминални фашисти,избиха, издавиха опожариха, въдвориха и разстреляха хиляди българи. Без съд и присъда ,в името на кобургите и германските ценности. както казваше Антон Страшимиров, клаха народа си ,както турчин не го е клал. Само народен съд ви оправя, но и това време ще дойде. Ще има нов мирен парижки договор и чл.5 от него. С германските танкове отново тръгнахте на изток. Денят отново ще дойде.Ще си получите ценностите накуп с всички екстри,както се полага на криминални дегенерати.

С тая "реформа" с пръстовите отпечатъци...не само е за смяна, ами за разстрел...тая тъпа пача. И как може юрист да е подуправител на НЗОК? Ами да сложат тогава лекари за прокурори, може пък да успеят повече?

С ТАЯ РЕФОРМА АКО Я БЯХА ДОКАРАЛИ ДОКРАЙ ЩЕШЕ ДА СЕКНЕ ОТЧИТАНЕТО НА ФИКТИВНА ДЕЙНОСТ ОТ ЛЕКАРИТЕ --ДОРИ УМРЯЛИ ПРЕГЛЕЖДАТ ..ТАКИВА ТЪПАЦИ КАТО ТЕБЕ ИЛИ ЛЕКАРИ ПРЕЧАТ НА РЕФОРМАТА !!

Тъпаци са тези, които смятат, че с пръстов отпечатък се спират кражбите. Влизам с пръстов отпечатък, лекуват ме, пускат ме у дома и ми казват да се върна след 5 дни, за да ме ИЗПИШАТ...отново с пръстов отпечатък. КОЙ Е ТЪПАК?

При състоянието на комунистическата прокуратура е съвсем реалистично да се очаква лекар да си върши по-добре работата. А юрист да управялва структура като НОЗК - това е мног приемлив вариант. Става дума за мениджмънт в условия на многжество промени, в които акцентите са договориранията. И да не е така (а е така), то пак юрист е подходящо образование за мениджър. По-подходящо от комунист при всяко положение!

МАФИЯТА С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ НЯМА ДА ДОПУСНЕ ДА БЪДЕ КОНТРОЛИРАНА ОТ ДЪРЖАВАТА !!

То скоро и държава няма да има.

ако трябва да ти се вземат данъци и глоби то тогава има действуваща държава !!

А доказаната милионерка Бистра Павловска - директорка на ИАСАС към МЗХ кога ще бъде отстранена ?????

Бързо .... моето куче при кокала.

Глинка е за смяна,Глинка-а-а...

Айде, почна се.Едни и същи муцуни години на ред.Всички са от едно котило.

d4

по живо, по здраво... отговорност - никаква! стани ти, да седна аз. за столчетата на многомилиардната "въртележка" мераклии много...

Трябва бързо да се краде,не се знае колко време остава на служ.правителство.Веднага трябва да се бръкне в кацата с меда!

станахме наркомани бре едно време от третото максимум четвърто ти мине сега от 33 ненормална работа мошенници

Вместо да са в затвора те ги сменят. Браво. След удар се почива. Сега хората да си отидат на канарските острови да си починат, докато прокуратурата се самосезира за неизвестния извършител. Ценности ,какво да се прави, ще се търпи ,простия народ си иска всичко да е криминално. Демокрация,всеки ден тройна доза.

Абе за каква ''демокрация'' говориш?!

Говоря за демокрацията на територията на четвъртия германски райх. Тази т.н. демокрация е скрита форма на германският фашизъм. за тази демокрация говоря, тя ти свири одата на радостта, миеш чинии, работиш като роб, плащаш,мреш и си щастлив горд европеец. Това е. При този вид демокритчна система, деца ,внуци и правнуци на бивши осъдени, разстреляни, криминални, се изявяват като морални съдници и еталон за морал и ценности. Системата е същата както пир комунистическата система на ограбване, там пък децата и внуците на осъдени, трепани и криминални , бяха морален ментор и стожер. Днес е обратното. А онези които нямат ,дядовци криминални, осъждани, бесени, трепани, баби проститутки, въдворявани в лагери и т.н. те са електорат и с а длъжни да слушат бесовщината на напористите малоумници,да се подчиняват и да взимат пример от тях.

искам да попитам марешки колко пари за лекарства трябва да отделя на доктора че в момента съм дал 20 лева измумал съм половин блицтер трахизан и ползата е никаква съд за производителите ментета

Той веднага ще те излъже, споко.

Че от какво искаш да те излекува Трахизан-а?!?

Че кой днеска се лекува с Трахизан, бе Байко??! Купуваш си " FOXERO " и след третото хапче ефекта е поразителен!

Тея май са се разбрали предварително че служебното правителство ще поостане известно време. Просто на тва окопаване не виждам друго.

Разпределение на порциите