Коментари - Телефонни измамници отнеха поне 55 000 лева за ден-два | Днес.dir.bg

Телефонни измамници отнеха поне 55 000 лева за ден-два

Над 55,5 хиляди са отнели телефонни измамници само в пет престъпления из страната, за които дирекции на МВР или други източници на БТА съобщиха днес преди обяд.

Обратно в новината

Коментари - Телефонни измамници отнеха поне 55 000 лева за ден-два | Днес.dir.bg

Коментари

Да се лепят стикери с предупраждение намирам за забавни мерки. Това, което се набива на очи и не се коментира, че измамниците знаят много подробности за жертвата преди да се обадят. Затова и с такава лекота им се доверяват. Когато се обадиха на майка ми, преди време знаеха моето име и името на съпруга ми. Тя не се подала защото имаше късмет да се свърже бързо с мен да ме чуе - но една седмица не можеше да спи от шока, който преживя.ВЪПРОСЪТ Е откъде знаят тези данни престъпниците - дали полицията няма пръст, мобилните оператори ? Ей това ако се разплете ще е далеч по-ефективно от лепенето на смешни стикери.

това е тотално изперкало от промиване на мозъците предимно над 60-те население,комунизмът им е изтрил и последните гънки в кратуните...ще хвърлят на гнусни мангали от балконите пари и бижута в торбички..малоумници!Ако ги помолиш да дарят за лечение на когото и да е ще ореват махлата,нови дрехи не си купуват от скъперничество,плюскат долнопробни бъркочи от икономия...пфу!!!и сто на сто гласуват за бйесепето!!!или за тиквоций,което е едно и също..!!

имали са бол пари - платили

Жертвите не ползват интернет, защо въобще се трудите с тези постоянни новини вече десетина години?

Те не ползват интернет,но гледат телевизия и слушат радио. Постоянно се отправят предупреждения да не се вярва на такива обаждания. Е, кой е виновен? Вече и бебетата знаят за тези измами, но някои зрели хора още играят балъци. Те са си виновни!

Крайно време е този проблем да бъде разрешен!!!Член от семейството ми стана жертва на телефонни измамници. Полицията не направи почти нищо! Трябва някой да се заеме с този проблем веднъж завинаги!!!

това са избирателите на гроб и полицията не бива да ги пипа, а оглупелите хора пият едни отрови, наречени статини, дето уж ги предпазвали от холестерол - заранта, сузастър, розвера, крестор и т.н., от които оглупяват прогресивно. Децата им слугуват в чужбина и им пращат пари, но деменцията не прощава и това много добре го знаят бандите измамници.

Много по тъжна е статистиката която обаче никой няма да изкара на яве. А именно, колко от пострадалите от тези измами умират в следващите 6 месеца. И още един факт, колкото и да са неграмотни българските полицаи със сигурност имат ресурса да хванат банда цигани с GSMи, защо не го правят...отговорете си сами.

Пълна не неадекватност от страна на Полицията при разкритието на тези престъпления.

Това ли ви е борбата с битовата престъпност? Сами ли да се организираме вече? Полицията служи само за регистриране! Така ли пък веднъж не прочетохме как е заловен някой такъв бандит!

...И детето дава крушки на солдатите без страх...

TIREX

а как се сдобиват с номерат ана пенсионерите защо няма случай да са звънили на по малди хора защо при толкова техника няма хванати защо и да ги хванат НИЩО? вашта мама полицейско магистратска.

Е колко по-млад от онзи на 46 от Монтана??? На 20 ли???

Вместо да се излъчват тъпите реклами, да пускат обяснителни клипове по време на турските сериали и новините за тези измами. Да се разлепят листовки с големи букви пред кабинетите на личните лекари, които възрастните хора посещават с абонаментните си/рецептурни/ книжки. Също и на гишетата в пощите, където получават пенсиите си.

Това е така защото циганите делят със началниците на стражарите! Има някакъв огромен чадър разпънат над ало измамници и автокрадци! Нито прокуратурата нито полицията нито данъчни ,пълна мъгла и мънкане от страна на службите! Ако някой тарикат направи същата схема с някои от неграмотните циганки които са майки на големи родове и още по лесно се манипулират с внушения,сигурно ще бъде заловен за няколко часа най много няколко дни!

Който дава парите, той е виновен. Ама как да ги съдим, като нито телевизия гледат, нито в чата. Така че всеки за себе си е прав. Аз мога съвет да им дам и той е, веднага затваряш телефона. А не като ти се обадят и казват - Не ме ли позна и Вие веднага Оооо Иване ти ли си...??? И така се хващате на въдицата. Непрекъснато това говоря. 15 пъти са ми звънели и затварям. След това не ми е приятно, ядосвам се. Имам много познати възрастни мюсюлмани ни се оплакват. Те не знаят и много български език и се хващат. Това са отрудени пари. И съм виждала на автогарата цял топ цигани интелигентни да вземат карти. Няма на кого да се сърдим. НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ. Ама иди кажи... Ако ще и 5 лева да са пак боли. А има хора са дали и по 10 хил.лева мюсюлмани. И две сестри са били, но не са се усетили хората. Неприятно, но трябва да се вземат някакви решения. През лятото една моя позната от Туркие ми каза, че и там имало алоизмами. И дори викали-в бг това не са пари, в Туркия дават повече. И някаква образована жена я излъгали. Това ми е предадено. Не си го измислям. Ако ме лъжат. Проблемът си е техен. В Туркие не съм ходила.

След 27 години "демокрация", ЕС, НАТУ, виски стандарти, добри практики, риформи и мноооого технологии, БГ полицията се разложи тотално. Подобно на училищата и здравната система, БГ полицията е само статистик броящ труповете от катастрофите и регистратор на престъпленията (половината са потулени и скрити) ! След управлението банкянският застраховател и неговата социоложка, БГ полицията няма пари за бензин, коли, телефони, техника, заплати. Има пари само за охрана и извозване на Боци ( може би и на Цачева). Българските градове (да не говрим за селата) са оставени на произвола - няма кьораво ченге по улиците по никое време на денонощието. Забелязват се само единични рекетьори катаджии и седящи около някой държавни сгради. А ОТ ЕКИПА НА СОЦИЛОЖКАТА СА СЕ РАСЪРДИЛИ НА БАНДИТИТЕ - ТЕ, БАНДИТИТЕ БИЛИ ЛОШИ И ИСКАЛИ ПАРИ !

Интересно дали тлъстака от Европата, дете се е изхвърлил, че сме имали голям напредък какво мисли за напредъка на изчезналата БГ полиция и нейната полева командирка - социоложката от герп бъчварова ?!

Има ли измами извършвани с жсм? Кога ВИВАКОМ ще смени системата на стационарните телефони, кодовете са толкова лесно достъпни. Да се промени кодовата система и се сложи защитен код.

забранете телефонните карти с неидентифицирани собственици и без номера!

Това е така, ащото МВР е само статистик. Много хора, положени на телефонен терор, звънят на 112,но не получават никава помощ . МВР само регистрира обаждането и толкова.

Ай сега, МВР да не е психиатрия за да лекува болни и изкуфели мозъци?

Разбира се , че на са психиатри. Те са полицаи и получават заплати за да хванат изманиците и да ги изправят пред съда.

Тия хора живеят в палати за милиони,карат супер луксозни коли,публична тайна са адресите и имената им и какво от това.Къде е НАП,къде е прокуратурата,защо никой не ги пита откъде им са доходите и какви данъци са платили.Обикновеният човек му ебават мамата за недекларирани 100лв. а за тия боклуци нищо.Отгоре на това всички са на социални помощи.

Да не дава Господ да изкукуригам толкова,че да си хвърлям парите през балкона на измамници! Но аз и нямам ,та ще ими хвърля посраните си гащи,ако стигна до там. то биви,бива простотия,ама като нямат акъл,от къде имат толкова пари,от къде?

При такива "приходи" на телефонните измамници, хич не се учудвам, че имат полицейски чадър !!! Вие да сте чули някой от "играчите" да е хванат? Даже и "мулетата" се измъкват безнаказани в 99% от случаите.

БСП да спре да ограбва народа на България!

За съжаление, няма открити закони срещу човешката глупост.

Обърнете се към Герб, при тях се започна с алоизмамите...От занаята са си по краденето, и другите де...

Тези измами започнаха през 90-те.

Не мога да разбера, как на някой хора не им стана ясно че в тези престъпления са замесени хора свързни с полицията. Докато не се намери тази връзка - престъпленията ще продължат. На майка ми са звънили поне 10 пъти. Винаги когато съм бил извън България. Имформацията която са използвали за шантаж може да знае само човек работещ в полицията - имена на роднини, място на живеене и много други. как може едим необразован ром да знае имената и адресите на най-близките ми ?

И в нарко-разпространението и контрабандата гръбнака е от МВР и сродните.

То това е стар занаят.... партизанинът и народа......

абе тия изкуфели бабички и кухи тетки толкова ли не им дойде акъла, няма и ден да мине и да се говори по телевизията за това, а те пак моля ти се изсипват пари през балкона

няма съд,ни полиция ,ни закони,всичко е с гъза нагоре от ГЕРБ -още по-лошо

Този доходоносен "бизнес" няма аналог в целия свят. Добре че сме най - бедната страна в Европа, иначе нямаше да може да се минава под прозорците, без да ти падне някой чувал на главата.

А само всекш ден 60 70 80 годишни хора дават на измамници 10 20 30 та дори имаше една 100 хиляди беше дала....

По това ще познаете че в държавата останал лош и прост матрял.

Така ще да е,след като всички полицаи са се юрнали да спират мпс_-та.половината не знаят здп ама пълнят джобове възползвайки се от наивните шофьори

Хайде българино , хвърляй хилядарки през прозореца , после гласувай за БСП , те ще ти вдигнат пенсията , че да имаш още за хвърляне .

Бедния български народ хвърля хилядарки през прозореца

"Общият размер на задигнатото е..." Ама, чакайте, сега. Когато ми хвърлиш плик от терасата, аз задигнал ли съм го, кат съм на 30 метра от теб? Кво, да го оставя на земята ли? Една леля, даже, ми помогна да разбия касата и, че бая зор видях с нея. С касата, не с лелята.И ъглошлайф ми даде, от някъде, само и само да не се мъча толкова! А вий - задигнал, ограбил и.. дрън, дрън.

Телефонни измамници отнеха поне 55 000 лева за ден-два Ей, този народ е останал без гънки в мозъка си за да може да мисли, след като и една Анахит Тачева се раздели скоро с 60000 лева от глупост.

не са съобщили от срам. Ами прост народ слаба държава. Ако бяхме направили лустрация и завряли в ъгъла комунягите, досега щяхме да заприличаме на останалите източно-комунистически страни. Във всички имаше лустрация - само у нас - не.Затова сме и на последно място.Затова бягат децата ни.

Балък , ако си по рождение , не се лекува..

баси да бях учил за телефонен измамник.......

То и там местата за "прием" са ограничени.

Лелееее, колко лесно се давали пари на непознати!!!!! Абе, някой дали ще може да ми обясни как можеш да накараш нормален човек с бистър ум да хвърли през балкона хиляди левове на непознат? Не я разбирам как става тая работа!

От сутрин до вечер по медиите се говори за тези телефонни измами, но дъртите вампири продължават да дават парите си на измамниците. Ако всъщност децата поискат парите им, едва ли ще ги дадат така бързо. Има да питат и разпитват за какво им трябват и колко точно ще им трябват. Деменцията си е страшна работа....

За съжаление, докато има глупаци - ще има и тарикати. Няма оправия.

Коментари - Телефонни измамници отнеха поне 55 000 лева за ден-два | Днес.dir.bg

Телефонни измамници отнеха поне 55 000 лева за ден-два

Над 55,5 хиляди са отнели телефонни измамници само в пет престъпления из страната, за които дирекции на МВР или други източници на БТА съобщиха днес преди обяд.

Обратно в новината

Коментари - Телефонни измамници отнеха поне 55 000 лева за ден-два | Днес.dir.bg

Коментари

Да се лепят стикери с предупраждение намирам за забавни мерки. Това, което се набива на очи и не се коментира, че измамниците знаят много подробности за жертвата преди да се обадят. Затова и с такава лекота им се доверяват. Когато се обадиха на майка ми, преди време знаеха моето име и името на съпруга ми. Тя не се подала защото имаше късмет да се свърже бързо с мен да ме чуе - но една седмица не можеше да спи от шока, който преживя.ВЪПРОСЪТ Е откъде знаят тези данни престъпниците - дали полицията няма пръст, мобилните оператори ? Ей това ако се разплете ще е далеч по-ефективно от лепенето на смешни стикери.

това е тотално изперкало от промиване на мозъците предимно над 60-те население,комунизмът им е изтрил и последните гънки в кратуните...ще хвърлят на гнусни мангали от балконите пари и бижута в торбички..малоумници!Ако ги помолиш да дарят за лечение на когото и да е ще ореват махлата,нови дрехи не си купуват от скъперничество,плюскат долнопробни бъркочи от икономия...пфу!!!и сто на сто гласуват за бйесепето!!!или за тиквоций,което е едно и също..!!

имали са бол пари - платили

Жертвите не ползват интернет, защо въобще се трудите с тези постоянни новини вече десетина години?

Те не ползват интернет,но гледат телевизия и слушат радио. Постоянно се отправят предупреждения да не се вярва на такива обаждания. Е, кой е виновен? Вече и бебетата знаят за тези измами, но някои зрели хора още играят балъци. Те са си виновни!

Крайно време е този проблем да бъде разрешен!!!Член от семейството ми стана жертва на телефонни измамници. Полицията не направи почти нищо! Трябва някой да се заеме с този проблем веднъж завинаги!!!

това са избирателите на гроб и полицията не бива да ги пипа, а оглупелите хора пият едни отрови, наречени статини, дето уж ги предпазвали от холестерол - заранта, сузастър, розвера, крестор и т.н., от които оглупяват прогресивно. Децата им слугуват в чужбина и им пращат пари, но деменцията не прощава и това много добре го знаят бандите измамници.

Много по тъжна е статистиката която обаче никой няма да изкара на яве. А именно, колко от пострадалите от тези измами умират в следващите 6 месеца. И още един факт, колкото и да са неграмотни българските полицаи със сигурност имат ресурса да хванат банда цигани с GSMи, защо не го правят...отговорете си сами.

Пълна не неадекватност от страна на Полицията при разкритието на тези престъпления.

Това ли ви е борбата с битовата престъпност? Сами ли да се организираме вече? Полицията служи само за регистриране! Така ли пък веднъж не прочетохме как е заловен някой такъв бандит!

...И детето дава крушки на солдатите без страх...

TIREX

а как се сдобиват с номерат ана пенсионерите защо няма случай да са звънили на по малди хора защо при толкова техника няма хванати защо и да ги хванат НИЩО? вашта мама полицейско магистратска.

Е колко по-млад от онзи на 46 от Монтана??? На 20 ли???

Вместо да се излъчват тъпите реклами, да пускат обяснителни клипове по време на турските сериали и новините за тези измами. Да се разлепят листовки с големи букви пред кабинетите на личните лекари, които възрастните хора посещават с абонаментните си/рецептурни/ книжки. Също и на гишетата в пощите, където получават пенсиите си.

Това е така защото циганите делят със началниците на стражарите! Има някакъв огромен чадър разпънат над ало измамници и автокрадци! Нито прокуратурата нито полицията нито данъчни ,пълна мъгла и мънкане от страна на службите! Ако някой тарикат направи същата схема с някои от неграмотните циганки които са майки на големи родове и още по лесно се манипулират с внушения,сигурно ще бъде заловен за няколко часа най много няколко дни!

Който дава парите, той е виновен. Ама как да ги съдим, като нито телевизия гледат, нито в чата. Така че всеки за себе си е прав. Аз мога съвет да им дам и той е, веднага затваряш телефона. А не като ти се обадят и казват - Не ме ли позна и Вие веднага Оооо Иване ти ли си...??? И така се хващате на въдицата. Непрекъснато това говоря. 15 пъти са ми звънели и затварям. След това не ми е приятно, ядосвам се. Имам много познати възрастни мюсюлмани ни се оплакват. Те не знаят и много български език и се хващат. Това са отрудени пари. И съм виждала на автогарата цял топ цигани интелигентни да вземат карти. Няма на кого да се сърдим. НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ. Ама иди кажи... Ако ще и 5 лева да са пак боли. А има хора са дали и по 10 хил.лева мюсюлмани. И две сестри са били, но не са се усетили хората. Неприятно, но трябва да се вземат някакви решения. През лятото една моя позната от Туркие ми каза, че и там имало алоизмами. И дори викали-в бг това не са пари, в Туркия дават повече. И някаква образована жена я излъгали. Това ми е предадено. Не си го измислям. Ако ме лъжат. Проблемът си е техен. В Туркие не съм ходила.

След 27 години "демокрация", ЕС, НАТУ, виски стандарти, добри практики, риформи и мноооого технологии, БГ полицията се разложи тотално. Подобно на училищата и здравната система, БГ полицията е само статистик броящ труповете от катастрофите и регистратор на престъпленията (половината са потулени и скрити) ! След управлението банкянският застраховател и неговата социоложка, БГ полицията няма пари за бензин, коли, телефони, техника, заплати. Има пари само за охрана и извозване на Боци ( може би и на Цачева). Българските градове (да не говрим за селата) са оставени на произвола - няма кьораво ченге по улиците по никое време на денонощието. Забелязват се само единични рекетьори катаджии и седящи около някой държавни сгради. А ОТ ЕКИПА НА СОЦИЛОЖКАТА СА СЕ РАСЪРДИЛИ НА БАНДИТИТЕ - ТЕ, БАНДИТИТЕ БИЛИ ЛОШИ И ИСКАЛИ ПАРИ !

Интересно дали тлъстака от Европата, дете се е изхвърлил, че сме имали голям напредък какво мисли за напредъка на изчезналата БГ полиция и нейната полева командирка - социоложката от герп бъчварова ?!

Има ли измами извършвани с жсм? Кога ВИВАКОМ ще смени системата на стационарните телефони, кодовете са толкова лесно достъпни. Да се промени кодовата система и се сложи защитен код.

забранете телефонните карти с неидентифицирани собственици и без номера!

Това е така, ащото МВР е само статистик. Много хора, положени на телефонен терор, звънят на 112,но не получават никава помощ . МВР само регистрира обаждането и толкова.

Ай сега, МВР да не е психиатрия за да лекува болни и изкуфели мозъци?

Разбира се , че на са психиатри. Те са полицаи и получават заплати за да хванат изманиците и да ги изправят пред съда.

Тия хора живеят в палати за милиони,карат супер луксозни коли,публична тайна са адресите и имената им и какво от това.Къде е НАП,къде е прокуратурата,защо никой не ги пита откъде им са доходите и какви данъци са платили.Обикновеният човек му ебават мамата за недекларирани 100лв. а за тия боклуци нищо.Отгоре на това всички са на социални помощи.

Да не дава Господ да изкукуригам толкова,че да си хвърлям парите през балкона на измамници! Но аз и нямам ,та ще ими хвърля посраните си гащи,ако стигна до там. то биви,бива простотия,ама като нямат акъл,от къде имат толкова пари,от къде?

При такива "приходи" на телефонните измамници, хич не се учудвам, че имат полицейски чадър !!! Вие да сте чули някой от "играчите" да е хванат? Даже и "мулетата" се измъкват безнаказани в 99% от случаите.

БСП да спре да ограбва народа на България!

За съжаление, няма открити закони срещу човешката глупост.

Обърнете се към Герб, при тях се започна с алоизмамите...От занаята са си по краденето, и другите де...

Тези измами започнаха през 90-те.

Не мога да разбера, как на някой хора не им стана ясно че в тези престъпления са замесени хора свързни с полицията. Докато не се намери тази връзка - престъпленията ще продължат. На майка ми са звънили поне 10 пъти. Винаги когато съм бил извън България. Имформацията която са използвали за шантаж може да знае само човек работещ в полицията - имена на роднини, място на живеене и много други. как може едим необразован ром да знае имената и адресите на най-близките ми ?

И в нарко-разпространението и контрабандата гръбнака е от МВР и сродните.

То това е стар занаят.... партизанинът и народа......

абе тия изкуфели бабички и кухи тетки толкова ли не им дойде акъла, няма и ден да мине и да се говори по телевизията за това, а те пак моля ти се изсипват пари през балкона

няма съд,ни полиция ,ни закони,всичко е с гъза нагоре от ГЕРБ -още по-лошо

Този доходоносен "бизнес" няма аналог в целия свят. Добре че сме най - бедната страна в Европа, иначе нямаше да може да се минава под прозорците, без да ти падне някой чувал на главата.

А само всекш ден 60 70 80 годишни хора дават на измамници 10 20 30 та дори имаше една 100 хиляди беше дала....

По това ще познаете че в държавата останал лош и прост матрял.

Така ще да е,след като всички полицаи са се юрнали да спират мпс_-та.половината не знаят здп ама пълнят джобове възползвайки се от наивните шофьори

Хайде българино , хвърляй хилядарки през прозореца , после гласувай за БСП , те ще ти вдигнат пенсията , че да имаш още за хвърляне .

Бедния български народ хвърля хилядарки през прозореца

"Общият размер на задигнатото е..." Ама, чакайте, сега. Когато ми хвърлиш плик от терасата, аз задигнал ли съм го, кат съм на 30 метра от теб? Кво, да го оставя на земята ли? Една леля, даже, ми помогна да разбия касата и, че бая зор видях с нея. С касата, не с лелята.И ъглошлайф ми даде, от някъде, само и само да не се мъча толкова! А вий - задигнал, ограбил и.. дрън, дрън.

Телефонни измамници отнеха поне 55 000 лева за ден-два Ей, този народ е останал без гънки в мозъка си за да може да мисли, след като и една Анахит Тачева се раздели скоро с 60000 лева от глупост.

не са съобщили от срам. Ами прост народ слаба държава. Ако бяхме направили лустрация и завряли в ъгъла комунягите, досега щяхме да заприличаме на останалите източно-комунистически страни. Във всички имаше лустрация - само у нас - не.Затова сме и на последно място.Затова бягат децата ни.

Балък , ако си по рождение , не се лекува..

баси да бях учил за телефонен измамник.......

То и там местата за "прием" са ограничени.

Лелееее, колко лесно се давали пари на непознати!!!!! Абе, някой дали ще може да ми обясни как можеш да накараш нормален човек с бистър ум да хвърли през балкона хиляди левове на непознат? Не я разбирам как става тая работа!

От сутрин до вечер по медиите се говори за тези телефонни измами, но дъртите вампири продължават да дават парите си на измамниците. Ако всъщност децата поискат парите им, едва ли ще ги дадат така бързо. Има да питат и разпитват за какво им трябват и колко точно ще им трябват. Деменцията си е страшна работа....

За съжаление, докато има глупаци - ще има и тарикати. Няма оправия.