Коментари - Путин определи главния враг на Русия: изоставането | Днес.dir.bg

Путин определи главния враг на Русия: изоставането

Главният враг на Русия е изоставането във всички области от развитите икономически държави.

Обратно в новината

Коментари - Путин определи главния враг на Русия: изоставането | Днес.dir.bg

Коментари

Личная инфляция россиян в 5 раз выше официальной Подробнее: link

това си е "новина", която всеки нормален човек на тази планета знаеше... Алкохолизмът никому не прощава. Десетилетията комунистическо зомбиране, слезло почти на генетично ниво - още по-малко... Но все пак жалко...

Главният враг на Русия винаги е била престъпната алчност на управниците й. Изоставането е неизбежно следствие.

Определил 'главния враг на Русия' - някой да му подаде огледало!

Бо Бо

За съжаление, братятя руснаци са по-бедни от българите, но благодарение на корумпираните си политици и природните си ресурси, пренасочват девиденти за прявене на ракети, а не за облагородяване състоянието на народа си. Жалко, че братята славяни не могат да осъзнаят примерно, че ако са под американско робство, състоянието на народа им ще е в пъти по-добро... Жалко братя!

А бе Путкин, нали преди половин час се хвалтотеше, че имате оръжие изпреварило Запада с десетилетия, пък сега сте изоставали във всички области. А сега кажи кога най - много лъжеш джудженце. Само че се хващат на въдицата ти само малоумници като ГОРД ЕВРОПЕЕЦ И АК 47, ХА ХА.

Това е е една и съща ватенка с разтроение на личноста, за съжаление са пуснали безплатен интернет в лудницата.

А рекетите срещу изоставането ли са насочени? Съсипахте велика страна с кражби и тъпо управление! Защо революция е започнала там - опасно силна държава и продажни управници от определен етнос...

ПУТИН МНОГО ТАКТИЧНО ПОКАЗА СРЕДЕН ПРЪСТ НА КРАВАРНИКА!!!

На Жужин много скоро, тактично ще му го сложат на едно място, което обикновено ползва за сядане! Ако не го стори руския народ, ще го стори цивилизования свят! Руския обор ще бъде много скоро в един отбор със Сев. Корея, поне с кукуригото КимЧен ще могат да бият табла и сантасе по цял ден.

Ние русснаците, сме яли и корени по време на втората световна войа и можем да търпим! Достатъчно е Боярищник да има и се чуватсваме щастливи и подкрепящи ръководителя, нещо което вие соросоидите гейропаджии не може да разберете!

Според него, в следващите години страната трябва да обезпечи такава творческа мощ и такава динамика, че никакви прегради да не могат да й попречат да върви напред. Като част от промените, Путин постави задача пред правителството да намали двойно нивото на бедност в Русия за шест години. ...Ето, братушките си поставят цели..и ги осъществяват! А кога в Краварника ще направят нещо за 90 милиона безработни негри, латиноси и жълтурчета?! Докога ще карат на Фудс стампс- консерви кучешка радост и осциални помощи?! За тия хора, Краварника ще направи ли нещо?! Или богатите в Краваристан стават още по богати..а бедните още по-бедни!!!

Ние не сме ви братушки, български сопол! Вашата територия е Задунайска Губерния и както е тръгнало скоро ще ви изкупим на безценица!

путин пак не е прав. това не е изставане. това е огромно и тотално изоставане. с други думи путинизъм.

Абе дирчета, само това ли чухте и видяхте от цялата реч ??? Присъстващите 1700 души аплодираха Путин със ставане на крака повече от 60 пъти. Вероятно според вас са го аплодирали за изоставането на Русия. Жалки сте.

аплодирали са го защото им е казал истината за изоставането.

само 60 пъти?! веднага в сибир!

Яков Кедми,израелски политически,уважаван коментатор направи интересен анализ на военната ситуация и военните разходи.Американците имат остаряла,бавно движеща се бюрократична структура,като само 6% от разходите за военни нужди са за ново въоръжение,при Русия процентите са 60.Освен това себестойността е 3 пъти по-малка...Ето ви разковничето за бързия ръст.Ето го примерът за подражание...Лада в момента е най-продаваният автомобил,с много нови модели и поръчки за години напред. И обърнете внимание,Путин говори не за изоставане,а напротив,за изпреварване на най-развитите страни в света по такива показатели,като продължителност на живота,който след 10 години трябва да достигне 80.А такава е продължителността на живот в 5 от най-развитите страни.В Русия в момента е 75.При 60 преди 15 години.А продължителност-това е качество. И за да не съм голословен,пътувах с колата и със семейството си на север от Москва на 1000 км в руската тайга,през Вологда до Великий Устюг.И съм очарован от руската провинция!Прекрасни пътища,при тежки зимни условия,прекрасни хотелчета и крайпътни заведения,прекрасни магазини,които не се отличават по асортимент от московските и най-важното-хубави,умни,усмихнати млади хора,които гледат с оптимизъм в бъдещето о боготворят родината си!Ето защо,Президентът Путин има основание да гледа с оптимизъм в бъдещето...А вие-дребни продажни душици,останали в мисленето си и интелекта си в миналия век!Отворете си очичките...

ако ладата е военно производство, това обяснява защо е като дялана с брадва.

Кога ви пуснаха wi-fi в Карлуково бе, маймун. Нещо много русофили се събрахте в тая лудница, скоро няма да има с какво да ви хранят. Можело да ви пратят на екскурзия в Русия, там било красота, щяло да ви хареса.

Абсолютно извадено от контекста заглавие!Дебелоочници,въобще не сте слушали речта на Президента...Това,за което се надпреварвате да говорите и словоблудствате,беше през 90-те години.Тотално изоставане,разпродаване на национални ресурси,американски съветници във всички водещи отрасли на икономиката...Не ви ли прилича на някой в момента,не се ли познавате,дребни душици? Точно това беше преодоляно през 18-те години на новия век...Американците са тотално изгонени,военната промишленост постига успехи,за които американският ВПК не може и да мечтае и всичко това с помощта и творческия потенциал на местни,обучени тук,работещи и творящи за родината си млади хора...За това може само да им се завижда,слепци неверни...

не си шерп! шерпите са свободни хора. ти си крепостен неук! та товаришч путин подари на китай пърченце пет пъти по голямо от крим! товаришч путин разпредели полезните изкопаеми на родината си на съдружниците си от кооператив озера! товаришч путин намали брутният продукт на държавата наполовина!

Ей, дрънкало, чуваш ли се какви ги плещиш

е дебилизма им подкрепен от много изпит одеколон

изоставането е такова че ако идиотите от нато тръгнат към сърбия то им маика жaлна това тои го каза за идиотите от този дом дето сее само идиотизъм и гробове

НАТО вече ходи в Сърбия и Руснаците се посраха на летището . пак ли да ходят ?

вие тъпи ли сте ? журналя ? кой го направи този превод ?

Най-вече го боли изоставането във военната индустрия. Ами Калашников умря .

Военната индустрия и космическата техника са сфери, където изоставане няма. Напротив! Тях трябва да ги настигат!

илон мъск. частна компания. 12 успешни пуска за 1917г! нито един провал! росия 11 ес 6 китай 8 щатите 5 толька!

Щом нещата се казват честно и откровено;тях не ги мисля! Ще се оправят! За съжаление, няма да им е лесно, защото твърде голям ресурс и финансов и човешки и интелектуален се отделя за въоръжение. Цялата европейска част на Русия е била сравнена със земята през Втората световна война. Всичко се е възстановявало от нула. За човешките загуби да не говорим. И въпреки това не са си позволили изоставане в областите, които им гарантират сигурност. Плановете за ядрена война срещу СССР датират от края на 1945 година, когато те не са разполагали с такова оръжие. От тогава до сега никой не ги е оставил на мира нито за миг. САЩ не са виждали на собствена територия война от 200 години и е нормално да се развиват без никакви смущения. Но да ги оставим тях. Те някак ще се оправят. Това, което ми прави впечатление е, че Путин не отчита огромен растеж на икономиката като Борисов. А при нас, растеж има, ама никой не го усеща. Освен "калинките" на ГЕРБ разбира се.

Тези винаги са били силни в унищожаването, а не в създаването. Навремето по същия начин се говореше, защо руските автомобили са такива тесли и буци, а западните са удобни и привлекателни... Ха познайте дали нещо въобще се е променило?

Кого са унищожили? Ако имаш в предвид ИДИЛ, прав си! Иначе, те защитават земята си. Можеш ли да смяташ? Ако можеш, кажи, колко войни са водили САЩ след Втората световна война? Или по лесен въпрос. Кажи къде не са воювали! Така ще ти е по-лесно! Не бива да се говори наизуст, защото човек може да стане за смях!

Стигам само до един разумен извод : " На Путин, колкото и да го мразите , не може никой да му стъпи на малкото пръстче !" И това което прави е във вярната посока! А пък вие си плюйте ! Толкова за колкото ви плащат ! 5 цента ! Иуда поне 30 сребърника е получил , а вие сте много по евтини ...!

прав си че е във вярната посока! бвп на россия : 2013г. - 2 231 000 000 000 $ 2016 г.- 1 283 000 000 000 $ след още един мандат светът най после ще си отдъхне от световният терорист!

тъййй, ето мъничко история! за русолюбци! новоназначеният военен министър куропаткин пише на николай две: ваше имперско величество, през 18 и 19-ти век русия в продължение на 128 години води войни. мирни са едва 72години. от общо 128-те войни само 5 са отбранителни. останалите 123 са завоевателни! това е историята, дорогие товаришчи и товаришутки! след николай две е още по зле! няма нито една отбранителна война, ако не броим отечествената, ама тя си започна като завоевателна!

Ха ха ха ! Намерил кого да цитира ! Колко века назад си се върнал ? А по новата световна история знаеш ли я така добре ?! Намери колко войни е водила САЩ след Втората световна ? И в колко от тях се е защитавала , а в колко е била агресор !?

тъпи, тази статия е за изостаналата световна кочина наречена руска федерация! преди онд, по преди ссср, а още по преди руска империя! та затова ти пиша за россия, както и викат днес! когато дойде време да разискваме изостаналостта на щатите, ще ти пиша за щатите! понял да?! а за след николай две е още по зле, както съм ти писал,ако искаш мога да ти цитирам всички войни водени от россия от 1917г до днес!

5 цента!

да , това пиене води до умствено изоставане

То като че ли ти не пиеш ?! Трезвеник , а ?! А може и да си веган в добавка !? То Бг се напълни с генномодифицирани храни от така любимият ти цивилизован свят ! Затова при децата в 4-5 год. възраст започват да се появяват вторични полови белези ?! От хубава храна ! Гледайте у нас , а не в чуждите места ! Това са си техни проблеми и сами ще си ги решават !

Михаил Рамизов казва съвсем други неща ,но трябва да се чете.Системата в Русия трябва да се бори офшорките-3 трилиона долара са изтекли в офшорни зони.Разни кланове от олигархията източват държавата/като при нас/президента се бори с това източване.Трябвало национализация на олигархията,казва Рамизов на тая олигархия,която е сложила ръка на ресурсите.Зад граница са изтекли 63 трилиона долара . Бедността идва от олигархията и тя трябва да се постави на място.Спиране на източването на държавата ,за да има за народа,за това говори и Путин.Трудно е.Грешките ,веднъж направени при предни правителства,трудно се изправят.

тъпи, те за кооператив озеро чувал ли си? не си?! ми пиши в който искаш руски сайт, и хората ще ти разкажат, и на клипчета ще ти го покажат!

мозаци раководени от путин не могат да не са изостанали

Нещо рехави русофилските дописки по тая тема във форума?!?! Нещо темата не ги кефи или копейките са малко?!? Иначе темата не е нова, само дето Жужин е пропуснал да каже, че Раша е изостанала, колхозна кочина, която си разпродава земята на китайците!! Понеже руския редови алкохолик е дотам деградирал, че и земя не може да обработва!!Освен това за протокола трябва да се каже, че руските селяци си работят земята с техника произведена на Запад-комбайни, трактори, сеялки и всичко друго!! Ако Запада реши да ги санкционира като спре да им внася техника-гладни ще мрат. Блокадата на Ленинград ще им се струва цвете за мирисане!!

Чета коментарите и стигам до извода че голяма част от коментаращите тук не са добре с възприятията - слухови , зрителни...Да не говорим за мисловните процеси ! Г-да и г-жи(ци) , просто сте толкова далеч от истината , че си нямате и представа за какво става въпрос ! Русия е огромна държава с невероятни и неусвоени докрай ресурси, но със относително малък брой население за да обхване всичко което притежава ! Основната и цел през 20- 21 век е защитата на цялостността на държавата.. През всички тези години тя е била многократно атакувана, като основната цел на интервентите са били ресурсите и! Само за миг си помислете колко са били жертвите дадени през 2 св. война - 25 000 000 ... Какъв демографски удар е бил нанесен, и за колко поколения могат да зараснат раните от този удар ?! В това си изказване Путин определи главните цели които си поставя като задача при избирането му за президент ! А основната цел- защитата на Русия е де факто изпълнена през годините когато бе президент и министър-председател ! Завръщането на Русия като велика държава , а не както бе при Елцин- локален суровинен придатък на Запада и САЩ! Нвремето Хрущов във ООН удари с обувката си по трибуната и показа на силно желаещите тогава да поставят на колене СССР среден пръст ! Това днес направи и Путин със своята реч ! Еднополярният свят в който САЩ се изживяваха като хегемон и световен полицай приключи ! Това е истината и кокото и да лаете , плюете , кервана продължава да върви !

тъпи, я ни обясни, ако може по кратичко, защо народ който владее една шеста от световната суша, и половината ресурси на планетата, вече 600 години тъне в мизерия и гряз?

"Умнико" , при толкова чести опити да ти ограбят това което имаш ,ще ти остане ли време и ресурс да се занимаваш със второстепенни неща ?! И вместо да надничаш с алчно око в чуждия двор , погледни във своя ! В какво състояние е държавата "колония" България и кой я доведе до това положение ! Къде сме ние със нашите разпродадени златни мини, ТЭЦ , енергоразпределящи и преносни предприятия....Какво остана неразпродадено и незакрито , а народа който работеше къде отиде ? На Запад ! Да се продава т да увеличава техният брутен продукт и икономическа мощ ! Ние сме достигнали и подминали точката от която можем да се върнем и да спасим нещо което е останало от тази България която аз помня ....Съдбата на България е ясна ...почети отчет във ООН касаещ нас и тогава пиши за другите !

Имате голямо заблуждение. Ние купуваме апартаменти в България, в Италия, в Гърция и не ходим от страната си да работим по наема като българи или украинци в други държави... Нашите мъже пият много по-малко, отколкото пият поляци , немци и дори българи. Заповядайте на гости за да видите как живеят руснаци. И не само в Москва, в Казан или Питер. Да, още имаме хора, които живеят лошо, но дори и те живеят по-добре от Вашите съгражданци. С голямо уважение към България и към Българите. Честит 3 март! Да бъдете здрави и щастливи!

Как може толкова празни приказки на цяла страница! Русия произвежда 1% от световния БВП, преди 2 години беше 2%! САЩ - 17%, Европа - 17 %, Китай -15%!

Дай някоя цифра, де! Да проверим в Гугъла, преди да ти повярваме! Без цифри, брато не фелаш, само бла, бла, бла! Времето на вестник "Правда" отдавна отмина!

Та значи най-главният враг на Русия е изоставането и... компютърни анимации на най-новите и оръжия, едно от двете е лъжа КОЕ ЛИ ???

Тия ще се спукат да ручат "Армати", "Искандери" "Су-та" Мута и "Калибри"!Да ви е сладко, братушки!

Германците направиха от пепелищата цветуща държава. Причината за изостаналостта на Русия е ниското качество на човешкия фактор.

Е, сега руснаците си го връщат на Сирийците! Два и половина милионния Алепо, две Софии са изравнени със земята! Заедно с Алепо и половин Сирия! Добро отмъщение на немците!

А ти си чист ариец ?! Наци !? След като пропагандираш непълноценност на една цяла нация , какво си ти ?! Морален урод !? Остава и да започнеш с наци пропаганда ? Ходи в Украйна ...там е пълно с такива идиоти ! И ще напълниш някоя яма в Донбас !

Русия е велика Държава и ще покори всички трудности ! Много не могат и не желаят да разберат Путин какво иска да каже ! В Русия се произвежда всичко и стига с това черногледство !Вчера Владимир Путин награди с ордени Олимпийците , а Медведев им даде ключове от нови Джипове БМВ три разни класа ,според медалите и парични премии от 500хиляди за златни медали и т.н. ! Американците летят на Руски ракети ,газопровода за Китай ще е готов догодина ,моста от суша до Крим сами си го построиха ! Днес Путин показа какви ракети има и как действат ,ние боклука на Американците искаме да купуваме ,смях ! Разбира се Руснаците никога няма да нападнат България ,освен да я освободят от някого който е завладял !

Всичко е по мед и масло според теб ( руската мурзилка).

Това е проблема! Никой не разбира Путин, а "Медведев им даде ключове от нови Джипове БМВ"! Що не им даде ключове от Лади? Много приказки, много пуйчене и накрая реклама на Запада, реклама с Фашистки коли! Олимпийските тунеядци ще се пуйчат с новита фашистки коли, а бабичката от провинцията казва, че дневната и дажба се състои от един картоф и една филийка хляб! Това е "великата" Россия с заплати на половината на "бедна и нещастна" България и гладуващи старушки! И накрая, каквито са им колите, такива и ракетите и самолетите!

Русия е изостанала държава с ужасен стандарт. Всичко зависи от износа на суровини. Нормалните и образовани хора бягат на запад.

Тя отдавна ги е покорила всички трудности! След 20-30 години дано ги и преодолее, ако съществува дотогава!

150+

Нация с голям потенциал - няма нещо, което да не съм потърсил във форумите им и да няма отговор. Става въпрос за технически такива. Но и те, като нас страдат от калпави политици, продали срещу комисионна държавните ресурси. И всички грамотни люде са някъде в чужбина ....

Потенциала и на маймуните да станат хора е голям! Ама в магазините няма нищо маймунско, само банани! А също така няма и нищо руско, освен едни емайлирани нощни гърнета, които се продават срещу зала Универсиада! Вероятно са военно производство в резултат на знаменитата конверсия!

Влаковете в метрото са руски, АЕЦ-а целият е руски, руска е изобщо 80% от енергията, която ползваме. За какви маймуни говорите? Върнете се в реалността.

В Русия голяма е само глупостта.

аа, русската наглост е още по голяма!

Особеностите на руската национална политика отдавна са станали ежедневие в Русия и не учудват никого. Това пише в анализ шефът на руския Институт за национална стратегия Михаил Ремизов в svpresa. Той посочва "крайно обидни за Кремъл" факти. Евростат публикува данни за стандарта на живот в страните-членки. Най-бедната страна е България, минималната заплата в тази страна е 261 евро месечно. Ако прехвърлим тази сума в рубли, то България, която в Русия наричат "бедна страна", има минимална заплата от 18 000 рубли. Докато в Русия минималната заплата е 11 000 рубли. Със 100 евро по-ниска от бедната България. И с 520 евро по-ниска от раздираната от финансови проблеми Гърция. Литовците имат 400 евро минимална заплата, Латвийците - 430 евро. В рубли - 27 500 и 30 000. Как така? Ние строим Искандери и С-400, имаме изтребител пето поколение Су-57, продаваме петрол и природен газ и снабдяваме с енергия почти цяла Европа. А живеем по-лошо от братята българи и гърците, които няколко години са спасявани от ЕС. В Русия има 20 милиона бедни. Това е почти колкото населението на Швеция, Дания и Австрия, взети заедно. Можете ли да си представите тези народи да живеят с 10-11 000 рубли на месец?

В Русия минималната заплата не е 11 000 рубли, а с постановление на правителството от 1 януари е 9 489 рубли или 269.57 лева по курса на деня! Със здраве да си ги харчат!

Путин може още утре да намали наполовина нивото на бедност. Просто ще обяви по-ниско ниво на доходите за праг на бедността и готово - от 30% бедните стават на 15%.

Какво не им е наред на руснаците, че винаги са изостанали? Има нещо гнило в тази нация!

Истината е че СССР трябваше да се запази. Можеха да направят икономически реформи както Китай и сега щяха да са светлинни години напред.

Хаха, че сега какво им пречи на руснаците да произвеждат? Нека докажат, че могат да бъдат конкурентни.

А на нас какво ни пречи да работим? Да сме конкурентни? Да мислим? Да сме нормални? А, сетих се - чипът!

Нашият пациент най-после откри топлата вода

Ако при вас има "изоставане" другарю Путин ...то какво да кажем при нас,САЩ и Западаща Европа! Потъване на страните и населението в дългове, огромни социални и други проблеми които нарастват главоломно, политици джендъри които не могат да приемат нито едно разумно решение и тн..В САЩ покупателната способност на населението реално не е нараствала от 70-те години и всички кредитни балони водят до още по-голямо влошаване.Русия има воля и ще се справи със всички проблеми,които стоят пред нея...

Сега остава русофилите да го намразите, че ви е казал истината в очите! Истина, която ви е толкова непоносима, че сте готови да обругаете кумира си, че я признава.

Танкиста?Толкова си добър ,колкото танкчето дето замръзна насред червеният площад! И като бивш командир на руски метален сандък Т- 55 знам за тях бая повече от теб!

Я кажи , колко ,,цеви,, имаш ?

САЩ и Западна Европа западат???? :))))))) И как точно, като икономиките им работят на пълни обороти, а хората живеят стандарт, който гаврошите от истока никога няма да видят. :D А АРМАТА глупако, е произведена в няколко тестови бройки. Тъпите руски мутри, окрадоха парите за военната промишленост.

Днес явно дежурният модератор е от отбора на русофобите...ха ха хааа

Същото изказване като Петър Велики преди няколко века. Ха дано използва и най-добрите му практики!

Държава, в която цари пълно господство на олигархията и клептокрацията, няма как да просперира. Няма никаво значение какво име ще бъде дадено на управляващата партия. За съжаление ситуацията тук е същата.

Това е резултатът от 18 годишното му управление, бедните намалели от 40 на 20 милиона щото измряха, от 150 милиона тогава Русия днес е 130 милиона. Къде ли се изпокриха днес русифилистиците ...

Коментари - Путин определи главния враг на Русия: изоставането | Днес.dir.bg

Путин определи главния враг на Русия: изоставането

Главният враг на Русия е изоставането във всички области от развитите икономически държави.

Обратно в новината

Коментари - Путин определи главния враг на Русия: изоставането | Днес.dir.bg

Коментари

Личная инфляция россиян в 5 раз выше официальной Подробнее: link

това си е "новина", която всеки нормален човек на тази планета знаеше... Алкохолизмът никому не прощава. Десетилетията комунистическо зомбиране, слезло почти на генетично ниво - още по-малко... Но все пак жалко...

Главният враг на Русия винаги е била престъпната алчност на управниците й. Изоставането е неизбежно следствие.

Определил 'главния враг на Русия' - някой да му подаде огледало!

Бо Бо

За съжаление, братятя руснаци са по-бедни от българите, но благодарение на корумпираните си политици и природните си ресурси, пренасочват девиденти за прявене на ракети, а не за облагородяване състоянието на народа си. Жалко, че братята славяни не могат да осъзнаят примерно, че ако са под американско робство, състоянието на народа им ще е в пъти по-добро... Жалко братя!

А бе Путкин, нали преди половин час се хвалтотеше, че имате оръжие изпреварило Запада с десетилетия, пък сега сте изоставали във всички области. А сега кажи кога най - много лъжеш джудженце. Само че се хващат на въдицата ти само малоумници като ГОРД ЕВРОПЕЕЦ И АК 47, ХА ХА.

Това е е една и съща ватенка с разтроение на личноста, за съжаление са пуснали безплатен интернет в лудницата.

А рекетите срещу изоставането ли са насочени? Съсипахте велика страна с кражби и тъпо управление! Защо революция е започнала там - опасно силна държава и продажни управници от определен етнос...

ПУТИН МНОГО ТАКТИЧНО ПОКАЗА СРЕДЕН ПРЪСТ НА КРАВАРНИКА!!!

На Жужин много скоро, тактично ще му го сложат на едно място, което обикновено ползва за сядане! Ако не го стори руския народ, ще го стори цивилизования свят! Руския обор ще бъде много скоро в един отбор със Сев. Корея, поне с кукуригото КимЧен ще могат да бият табла и сантасе по цял ден.

Ние русснаците, сме яли и корени по време на втората световна войа и можем да търпим! Достатъчно е Боярищник да има и се чуватсваме щастливи и подкрепящи ръководителя, нещо което вие соросоидите гейропаджии не може да разберете!

Според него, в следващите години страната трябва да обезпечи такава творческа мощ и такава динамика, че никакви прегради да не могат да й попречат да върви напред. Като част от промените, Путин постави задача пред правителството да намали двойно нивото на бедност в Русия за шест години. ...Ето, братушките си поставят цели..и ги осъществяват! А кога в Краварника ще направят нещо за 90 милиона безработни негри, латиноси и жълтурчета?! Докога ще карат на Фудс стампс- консерви кучешка радост и осциални помощи?! За тия хора, Краварника ще направи ли нещо?! Или богатите в Краваристан стават още по богати..а бедните още по-бедни!!!

Ние не сме ви братушки, български сопол! Вашата територия е Задунайска Губерния и както е тръгнало скоро ще ви изкупим на безценица!

путин пак не е прав. това не е изставане. това е огромно и тотално изоставане. с други думи путинизъм.

Абе дирчета, само това ли чухте и видяхте от цялата реч ??? Присъстващите 1700 души аплодираха Путин със ставане на крака повече от 60 пъти. Вероятно според вас са го аплодирали за изоставането на Русия. Жалки сте.

аплодирали са го защото им е казал истината за изоставането.

само 60 пъти?! веднага в сибир!

Яков Кедми,израелски политически,уважаван коментатор направи интересен анализ на военната ситуация и военните разходи.Американците имат остаряла,бавно движеща се бюрократична структура,като само 6% от разходите за военни нужди са за ново въоръжение,при Русия процентите са 60.Освен това себестойността е 3 пъти по-малка...Ето ви разковничето за бързия ръст.Ето го примерът за подражание...Лада в момента е най-продаваният автомобил,с много нови модели и поръчки за години напред. И обърнете внимание,Путин говори не за изоставане,а напротив,за изпреварване на най-развитите страни в света по такива показатели,като продължителност на живота,който след 10 години трябва да достигне 80.А такава е продължителността на живот в 5 от най-развитите страни.В Русия в момента е 75.При 60 преди 15 години.А продължителност-това е качество. И за да не съм голословен,пътувах с колата и със семейството си на север от Москва на 1000 км в руската тайга,през Вологда до Великий Устюг.И съм очарован от руската провинция!Прекрасни пътища,при тежки зимни условия,прекрасни хотелчета и крайпътни заведения,прекрасни магазини,които не се отличават по асортимент от московските и най-важното-хубави,умни,усмихнати млади хора,които гледат с оптимизъм в бъдещето о боготворят родината си!Ето защо,Президентът Путин има основание да гледа с оптимизъм в бъдещето...А вие-дребни продажни душици,останали в мисленето си и интелекта си в миналия век!Отворете си очичките...

ако ладата е военно производство, това обяснява защо е като дялана с брадва.

Кога ви пуснаха wi-fi в Карлуково бе, маймун. Нещо много русофили се събрахте в тая лудница, скоро няма да има с какво да ви хранят. Можело да ви пратят на екскурзия в Русия, там било красота, щяло да ви хареса.

Абсолютно извадено от контекста заглавие!Дебелоочници,въобще не сте слушали речта на Президента...Това,за което се надпреварвате да говорите и словоблудствате,беше през 90-те години.Тотално изоставане,разпродаване на национални ресурси,американски съветници във всички водещи отрасли на икономиката...Не ви ли прилича на някой в момента,не се ли познавате,дребни душици? Точно това беше преодоляно през 18-те години на новия век...Американците са тотално изгонени,военната промишленост постига успехи,за които американският ВПК не може и да мечтае и всичко това с помощта и творческия потенциал на местни,обучени тук,работещи и творящи за родината си млади хора...За това може само да им се завижда,слепци неверни...

не си шерп! шерпите са свободни хора. ти си крепостен неук! та товаришч путин подари на китай пърченце пет пъти по голямо от крим! товаришч путин разпредели полезните изкопаеми на родината си на съдружниците си от кооператив озера! товаришч путин намали брутният продукт на държавата наполовина!

Ей, дрънкало, чуваш ли се какви ги плещиш

е дебилизма им подкрепен от много изпит одеколон

изоставането е такова че ако идиотите от нато тръгнат към сърбия то им маика жaлна това тои го каза за идиотите от този дом дето сее само идиотизъм и гробове

НАТО вече ходи в Сърбия и Руснаците се посраха на летището . пак ли да ходят ?

вие тъпи ли сте ? журналя ? кой го направи този превод ?

Най-вече го боли изоставането във военната индустрия. Ами Калашников умря .

Военната индустрия и космическата техника са сфери, където изоставане няма. Напротив! Тях трябва да ги настигат!

илон мъск. частна компания. 12 успешни пуска за 1917г! нито един провал! росия 11 ес 6 китай 8 щатите 5 толька!

Щом нещата се казват честно и откровено;тях не ги мисля! Ще се оправят! За съжаление, няма да им е лесно, защото твърде голям ресурс и финансов и човешки и интелектуален се отделя за въоръжение. Цялата европейска част на Русия е била сравнена със земята през Втората световна война. Всичко се е възстановявало от нула. За човешките загуби да не говорим. И въпреки това не са си позволили изоставане в областите, които им гарантират сигурност. Плановете за ядрена война срещу СССР датират от края на 1945 година, когато те не са разполагали с такова оръжие. От тогава до сега никой не ги е оставил на мира нито за миг. САЩ не са виждали на собствена територия война от 200 години и е нормално да се развиват без никакви смущения. Но да ги оставим тях. Те някак ще се оправят. Това, което ми прави впечатление е, че Путин не отчита огромен растеж на икономиката като Борисов. А при нас, растеж има, ама никой не го усеща. Освен "калинките" на ГЕРБ разбира се.

Тези винаги са били силни в унищожаването, а не в създаването. Навремето по същия начин се говореше, защо руските автомобили са такива тесли и буци, а западните са удобни и привлекателни... Ха познайте дали нещо въобще се е променило?

Кого са унищожили? Ако имаш в предвид ИДИЛ, прав си! Иначе, те защитават земята си. Можеш ли да смяташ? Ако можеш, кажи, колко войни са водили САЩ след Втората световна война? Или по лесен въпрос. Кажи къде не са воювали! Така ще ти е по-лесно! Не бива да се говори наизуст, защото човек може да стане за смях!

Стигам само до един разумен извод : " На Путин, колкото и да го мразите , не може никой да му стъпи на малкото пръстче !" И това което прави е във вярната посока! А пък вие си плюйте ! Толкова за колкото ви плащат ! 5 цента ! Иуда поне 30 сребърника е получил , а вие сте много по евтини ...!

прав си че е във вярната посока! бвп на россия : 2013г. - 2 231 000 000 000 $ 2016 г.- 1 283 000 000 000 $ след още един мандат светът най после ще си отдъхне от световният терорист!

тъййй, ето мъничко история! за русолюбци! новоназначеният военен министър куропаткин пише на николай две: ваше имперско величество, през 18 и 19-ти век русия в продължение на 128 години води войни. мирни са едва 72години. от общо 128-те войни само 5 са отбранителни. останалите 123 са завоевателни! това е историята, дорогие товаришчи и товаришутки! след николай две е още по зле! няма нито една отбранителна война, ако не броим отечествената, ама тя си започна като завоевателна!

Ха ха ха ! Намерил кого да цитира ! Колко века назад си се върнал ? А по новата световна история знаеш ли я така добре ?! Намери колко войни е водила САЩ след Втората световна ? И в колко от тях се е защитавала , а в колко е била агресор !?

тъпи, тази статия е за изостаналата световна кочина наречена руска федерация! преди онд, по преди ссср, а още по преди руска империя! та затова ти пиша за россия, както и викат днес! когато дойде време да разискваме изостаналостта на щатите, ще ти пиша за щатите! понял да?! а за след николай две е още по зле, както съм ти писал,ако искаш мога да ти цитирам всички войни водени от россия от 1917г до днес!

5 цента!

да , това пиене води до умствено изоставане

То като че ли ти не пиеш ?! Трезвеник , а ?! А може и да си веган в добавка !? То Бг се напълни с генномодифицирани храни от така любимият ти цивилизован свят ! Затова при децата в 4-5 год. възраст започват да се появяват вторични полови белези ?! От хубава храна ! Гледайте у нас , а не в чуждите места ! Това са си техни проблеми и сами ще си ги решават !

Михаил Рамизов казва съвсем други неща ,но трябва да се чете.Системата в Русия трябва да се бори офшорките-3 трилиона долара са изтекли в офшорни зони.Разни кланове от олигархията източват държавата/като при нас/президента се бори с това източване.Трябвало национализация на олигархията,казва Рамизов на тая олигархия,която е сложила ръка на ресурсите.Зад граница са изтекли 63 трилиона долара . Бедността идва от олигархията и тя трябва да се постави на място.Спиране на източването на държавата ,за да има за народа,за това говори и Путин.Трудно е.Грешките ,веднъж направени при предни правителства,трудно се изправят.

тъпи, те за кооператив озеро чувал ли си? не си?! ми пиши в който искаш руски сайт, и хората ще ти разкажат, и на клипчета ще ти го покажат!

мозаци раководени от путин не могат да не са изостанали

Нещо рехави русофилските дописки по тая тема във форума?!?! Нещо темата не ги кефи или копейките са малко?!? Иначе темата не е нова, само дето Жужин е пропуснал да каже, че Раша е изостанала, колхозна кочина, която си разпродава земята на китайците!! Понеже руския редови алкохолик е дотам деградирал, че и земя не може да обработва!!Освен това за протокола трябва да се каже, че руските селяци си работят земята с техника произведена на Запад-комбайни, трактори, сеялки и всичко друго!! Ако Запада реши да ги санкционира като спре да им внася техника-гладни ще мрат. Блокадата на Ленинград ще им се струва цвете за мирисане!!

Чета коментарите и стигам до извода че голяма част от коментаращите тук не са добре с възприятията - слухови , зрителни...Да не говорим за мисловните процеси ! Г-да и г-жи(ци) , просто сте толкова далеч от истината , че си нямате и представа за какво става въпрос ! Русия е огромна държава с невероятни и неусвоени докрай ресурси, но със относително малък брой население за да обхване всичко което притежава ! Основната и цел през 20- 21 век е защитата на цялостността на държавата.. През всички тези години тя е била многократно атакувана, като основната цел на интервентите са били ресурсите и! Само за миг си помислете колко са били жертвите дадени през 2 св. война - 25 000 000 ... Какъв демографски удар е бил нанесен, и за колко поколения могат да зараснат раните от този удар ?! В това си изказване Путин определи главните цели които си поставя като задача при избирането му за президент ! А основната цел- защитата на Русия е де факто изпълнена през годините когато бе президент и министър-председател ! Завръщането на Русия като велика държава , а не както бе при Елцин- локален суровинен придатък на Запада и САЩ! Нвремето Хрущов във ООН удари с обувката си по трибуната и показа на силно желаещите тогава да поставят на колене СССР среден пръст ! Това днес направи и Путин със своята реч ! Еднополярният свят в който САЩ се изживяваха като хегемон и световен полицай приключи ! Това е истината и кокото и да лаете , плюете , кервана продължава да върви !

тъпи, я ни обясни, ако може по кратичко, защо народ който владее една шеста от световната суша, и половината ресурси на планетата, вече 600 години тъне в мизерия и гряз?

"Умнико" , при толкова чести опити да ти ограбят това което имаш ,ще ти остане ли време и ресурс да се занимаваш със второстепенни неща ?! И вместо да надничаш с алчно око в чуждия двор , погледни във своя ! В какво състояние е държавата "колония" България и кой я доведе до това положение ! Къде сме ние със нашите разпродадени златни мини, ТЭЦ , енергоразпределящи и преносни предприятия....Какво остана неразпродадено и незакрито , а народа който работеше къде отиде ? На Запад ! Да се продава т да увеличава техният брутен продукт и икономическа мощ ! Ние сме достигнали и подминали точката от която можем да се върнем и да спасим нещо което е останало от тази България която аз помня ....Съдбата на България е ясна ...почети отчет във ООН касаещ нас и тогава пиши за другите !

Имате голямо заблуждение. Ние купуваме апартаменти в България, в Италия, в Гърция и не ходим от страната си да работим по наема като българи или украинци в други държави... Нашите мъже пият много по-малко, отколкото пият поляци , немци и дори българи. Заповядайте на гости за да видите как живеят руснаци. И не само в Москва, в Казан или Питер. Да, още имаме хора, които живеят лошо, но дори и те живеят по-добре от Вашите съгражданци. С голямо уважение към България и към Българите. Честит 3 март! Да бъдете здрави и щастливи!

Как може толкова празни приказки на цяла страница! Русия произвежда 1% от световния БВП, преди 2 години беше 2%! САЩ - 17%, Европа - 17 %, Китай -15%!

Дай някоя цифра, де! Да проверим в Гугъла, преди да ти повярваме! Без цифри, брато не фелаш, само бла, бла, бла! Времето на вестник "Правда" отдавна отмина!

Та значи най-главният враг на Русия е изоставането и... компютърни анимации на най-новите и оръжия, едно от двете е лъжа КОЕ ЛИ ???

Тия ще се спукат да ручат "Армати", "Искандери" "Су-та" Мута и "Калибри"!Да ви е сладко, братушки!

Германците направиха от пепелищата цветуща държава. Причината за изостаналостта на Русия е ниското качество на човешкия фактор.

Е, сега руснаците си го връщат на Сирийците! Два и половина милионния Алепо, две Софии са изравнени със земята! Заедно с Алепо и половин Сирия! Добро отмъщение на немците!

А ти си чист ариец ?! Наци !? След като пропагандираш непълноценност на една цяла нация , какво си ти ?! Морален урод !? Остава и да започнеш с наци пропаганда ? Ходи в Украйна ...там е пълно с такива идиоти ! И ще напълниш някоя яма в Донбас !

Русия е велика Държава и ще покори всички трудности ! Много не могат и не желаят да разберат Путин какво иска да каже ! В Русия се произвежда всичко и стига с това черногледство !Вчера Владимир Путин награди с ордени Олимпийците , а Медведев им даде ключове от нови Джипове БМВ три разни класа ,според медалите и парични премии от 500хиляди за златни медали и т.н. ! Американците летят на Руски ракети ,газопровода за Китай ще е готов догодина ,моста от суша до Крим сами си го построиха ! Днес Путин показа какви ракети има и как действат ,ние боклука на Американците искаме да купуваме ,смях ! Разбира се Руснаците никога няма да нападнат България ,освен да я освободят от някого който е завладял !

Всичко е по мед и масло според теб ( руската мурзилка).

Това е проблема! Никой не разбира Путин, а "Медведев им даде ключове от нови Джипове БМВ"! Що не им даде ключове от Лади? Много приказки, много пуйчене и накрая реклама на Запада, реклама с Фашистки коли! Олимпийските тунеядци ще се пуйчат с новита фашистки коли, а бабичката от провинцията казва, че дневната и дажба се състои от един картоф и една филийка хляб! Това е "великата" Россия с заплати на половината на "бедна и нещастна" България и гладуващи старушки! И накрая, каквито са им колите, такива и ракетите и самолетите!

Русия е изостанала държава с ужасен стандарт. Всичко зависи от износа на суровини. Нормалните и образовани хора бягат на запад.

Тя отдавна ги е покорила всички трудности! След 20-30 години дано ги и преодолее, ако съществува дотогава!

150+

Нация с голям потенциал - няма нещо, което да не съм потърсил във форумите им и да няма отговор. Става въпрос за технически такива. Но и те, като нас страдат от калпави политици, продали срещу комисионна държавните ресурси. И всички грамотни люде са някъде в чужбина ....

Потенциала и на маймуните да станат хора е голям! Ама в магазините няма нищо маймунско, само банани! А също така няма и нищо руско, освен едни емайлирани нощни гърнета, които се продават срещу зала Универсиада! Вероятно са военно производство в резултат на знаменитата конверсия!

Влаковете в метрото са руски, АЕЦ-а целият е руски, руска е изобщо 80% от енергията, която ползваме. За какви маймуни говорите? Върнете се в реалността.

В Русия голяма е само глупостта.

аа, русската наглост е още по голяма!

Особеностите на руската национална политика отдавна са станали ежедневие в Русия и не учудват никого. Това пише в анализ шефът на руския Институт за национална стратегия Михаил Ремизов в svpresa. Той посочва "крайно обидни за Кремъл" факти. Евростат публикува данни за стандарта на живот в страните-членки. Най-бедната страна е България, минималната заплата в тази страна е 261 евро месечно. Ако прехвърлим тази сума в рубли, то България, която в Русия наричат "бедна страна", има минимална заплата от 18 000 рубли. Докато в Русия минималната заплата е 11 000 рубли. Със 100 евро по-ниска от бедната България. И с 520 евро по-ниска от раздираната от финансови проблеми Гърция. Литовците имат 400 евро минимална заплата, Латвийците - 430 евро. В рубли - 27 500 и 30 000. Как така? Ние строим Искандери и С-400, имаме изтребител пето поколение Су-57, продаваме петрол и природен газ и снабдяваме с енергия почти цяла Европа. А живеем по-лошо от братята българи и гърците, които няколко години са спасявани от ЕС. В Русия има 20 милиона бедни. Това е почти колкото населението на Швеция, Дания и Австрия, взети заедно. Можете ли да си представите тези народи да живеят с 10-11 000 рубли на месец?

В Русия минималната заплата не е 11 000 рубли, а с постановление на правителството от 1 януари е 9 489 рубли или 269.57 лева по курса на деня! Със здраве да си ги харчат!

Путин може още утре да намали наполовина нивото на бедност. Просто ще обяви по-ниско ниво на доходите за праг на бедността и готово - от 30% бедните стават на 15%.

Какво не им е наред на руснаците, че винаги са изостанали? Има нещо гнило в тази нация!

Истината е че СССР трябваше да се запази. Можеха да направят икономически реформи както Китай и сега щяха да са светлинни години напред.

Хаха, че сега какво им пречи на руснаците да произвеждат? Нека докажат, че могат да бъдат конкурентни.

А на нас какво ни пречи да работим? Да сме конкурентни? Да мислим? Да сме нормални? А, сетих се - чипът!

Нашият пациент най-после откри топлата вода

Ако при вас има "изоставане" другарю Путин ...то какво да кажем при нас,САЩ и Западаща Европа! Потъване на страните и населението в дългове, огромни социални и други проблеми които нарастват главоломно, политици джендъри които не могат да приемат нито едно разумно решение и тн..В САЩ покупателната способност на населението реално не е нараствала от 70-те години и всички кредитни балони водят до още по-голямо влошаване.Русия има воля и ще се справи със всички проблеми,които стоят пред нея...

Сега остава русофилите да го намразите, че ви е казал истината в очите! Истина, която ви е толкова непоносима, че сте готови да обругаете кумира си, че я признава.

Танкиста?Толкова си добър ,колкото танкчето дето замръзна насред червеният площад! И като бивш командир на руски метален сандък Т- 55 знам за тях бая повече от теб!

Я кажи , колко ,,цеви,, имаш ?

САЩ и Западна Европа западат???? :))))))) И как точно, като икономиките им работят на пълни обороти, а хората живеят стандарт, който гаврошите от истока никога няма да видят. :D А АРМАТА глупако, е произведена в няколко тестови бройки. Тъпите руски мутри, окрадоха парите за военната промишленост.

Днес явно дежурният модератор е от отбора на русофобите...ха ха хааа

Същото изказване като Петър Велики преди няколко века. Ха дано използва и най-добрите му практики!

Държава, в която цари пълно господство на олигархията и клептокрацията, няма как да просперира. Няма никаво значение какво име ще бъде дадено на управляващата партия. За съжаление ситуацията тук е същата.

Това е резултатът от 18 годишното му управление, бедните намалели от 40 на 20 милиона щото измряха, от 150 милиона тогава Русия днес е 130 милиона. Къде ли се изпокриха днес русифилистиците ...