Коментари - Руски министър: Русия не противопоставя Южен и Турски поток | Днес.dir.bg

Руски министър: Русия не противопоставя Южен и Турски поток

Русия не противопоставя проектите Южен поток и Турски поток и е готова да реализира проекти за изграждане на газопроводи при наличие на гаранции.

Обратно в новината

Коментари - Руски министър: Русия не противопоставя Южен и Турски поток | Днес.dir.bg

Коментари

"Русия не противопоставя Южен и Турски поток" Как да ги противопоставя, като ги няма? Няма и да ги има.

Значи първо ще ни заинтересоват, така ли? Цитирам: "...тъй като основната задача е заинтересоваността на страните от Югоизточна Европа да получават руски газ." Това чия задача е, на този министър ли? За да може след това да имаме да плащаме милиарди, не само както сега за локва с дупка, а и още за празна, ръждясала тръба... Айде стройте си по турско без гаранции, да видим след няколко години, пак като ви свалят някой самолет какви мъже ще станете. И между другото не мисля, че спазването на правила и закони е по-лошото нещо, от това да ти свалят самолет умишлено! Но пък, важните там не мислят като мен, което само ги издава що за хора са.

Забравих да кажа че няма кой да ни отстоява националните интереси, освен г-н Ердоган

Видяхме че нашата България има лоши практики с директни договори с Русия. Като пример - чувалите пари които плащаме за Белене. Затова е добре да сключваме договири от Турция направо за доставките на газ. Така няма да се накърнят националните ни интереси.

А ние няма да се сърдим ако Газпром пък не ограбва българския народ с цени за най-скъпата газ и не станем поръчители за строежа на ЮП...

За Протокола : - в Тези разговори - Е обсъждано Единствено-и-Само Евентуалното подаване на Руска газ Само за Турция. ...колкото до 'странното' ЕдиноЧастушие Кремъл-тов.Петкова : -> Е ли Вече Арестувана 'нашта' тов.Петкова и 'съветвалите'-я от 'наште' ? ..защото Трябва И да бъдат Разследвани от ОЛАФ+Интер/Европол.

abasador

да питам, колеги сеща ли се някой от вас, от кого бе .... по жицата..... Лек ден.

Йордан Йовков Но разбирам,че влагаш и друг подтекст,но нали съм български реотан-не мога да загрея и разбера смисъла.Обясни ми.

А сой немец измислил АК и кой е написал: Кат Русия няма втора, тъй коварна на света....ха.ха

а кой сомалиец подред ти избяга и пак разчиташ на турецки краставици?

Щерев,Щерев-мислех,че си интелегентен противник,с който ще ми бъде удоволствие да споря,а ти се държиш ,като малко дете,което спори с родителите си.Искам да те видя израсъл и зрял човек.Опитай се да направиш контакт с хората-да те уважават,а ти скачаш веднага и никой дори и не иска да чуе мисълта ти.Не с рогата напред момче-това не е просто политически форум,а място,където хората казват мъката си.Уважавай ги,за да те уважават и теб!

"Александър Новак каза също така, че Русия и Турция са се споразумели да бъде създадена работна група за реализацията на Турски поток" КВО ПРАМ НИЙ МА НУШКЕ?! КОГО КАНИШ И ЗА КАКВО?! КАКВА ТЪПА ОВЦА СИ!! КАКЪВТО Е БАНКЕНСКИЯ ОВЧАР , ТАКАВА ОВЦА СИ И ТИ!

Руснаците получиха ли разрешение от САЩ за газопровода? Ако не са това са поредните руски кьорфишеци. Не че е нещо ново, напоследък Русия само това произвежда. Да видим Путин като тръгна да се заяжда с Демократическата партия как ще измоли разрешението от Хилъри след изборите:)

САЩ какво общо имат? Те са другия край на света, и достатъчно объркаха нашия свят.

Те контролират газовите коридори и без тяхното разрешение Южен/Турски поток ще го има само във влажните сънища на Путин. Да не забравяме, че и ЕС имат думата, а там се работи сериозно за ограничаване на енергийната зависимост от Русия.

Заври си пАтоците там, където слънцето не огрява. Турски и руски мърши.

откак мавъра затри бегето и го хариза на краварите за територия верно да си го заврем някъде...

Че почти ни затри, такае, но как точно хариза България на краварите, като "подари" на базценица Нефтохимическия завод до Бургас?! 80 милиона(милиона, а не милиарда) за такава рафинерия си е чист пладнешки обир! Та, я пак, как така ни хариза на краварите, а не на ушанките?!

И кво излиза!? Европейската комисия каза на Боко да прави каквото иска. Но не е дала на Москва гаранции за необходимостта и разрешение. Въртят, сучат само и само да няма тръба в България и да плащаме на Турция за трансфер.

Някой да не би да е изненадан колко са жалки управляващите ни

И що да плащаме на Турция да трансфер, като си има трасе от където си получаваме газ, през Румъния, а скоро и от Гърция. Друг е въпроса ,че ако има голям хъб до гръцко -турската граница само печелим, защото там цената ще е най ниска , а ние сме най близо. За хъб в България забравете. Потреблението е нищожно, нямя никакъв пазар на газ, действа само един държавен монополист при вноса. Българския хъб няма грам шанс прад турския.

са в пълна мобилизация.

Русите ще се цивилизоват и ще се научат да работят, когато Европа спре да им купува газа. Така и така ще се случи, не трябва много да го отлагаме.

Е да, ама не- Европата иска руска газ- силна е, евтина е. измисли нещо друго за да пррикриеш разочарованието от несретните български решения по този въпрос.

Аз предлагам да си лягаме. Колкото и да се плюва срещу Путин, срещу руския газ, на 100% съм сигурен, че Путин ще "пусне" две "витки" до Турция и две витки до Варна. Разбира се Турция и ЕС (България), доста ще отстъпят, сиреч пак ще има подаръци за Путин. Все пак и за Путин ще е по-изгодно да има два пътя един през Турция и един през България - диресификацията ще е за него. Най- ще "спечелят" Украйна и Полша, там вероятно ще се наложи и друго да целуват . . . но Порошенко вероятно ще хване самолета за Хамерика . . . .та хайде лека нощ, колкото и да се пънете и плювате Путин и Лавров давали банкет тая вечер . . . .а и следващия баш демократ дето ще ходи в при Путин - Тереза Мей и тя е говорила по телефона с Путин . . .камериерките се оплаквали, че нямали време да сменят чаршафите от наплива на гости на Путин .. . . . .

Руските смешници спекулират с разните Патоци за които нямат кьорава копейка само и само родните рубладжии-руски мекерета да се заявят публично за бъдещи "услуги" срещу заплащане.Защото руснаците занят ,че в БГ върлуват политици -измекяри дето и майка си ще продадат камо ли националният интерес!

кат ти прочета ника и веднага разбирам че си патриот и родолюбец висш а не чуждопоклоник и лизач на гъзове.

скрий се смешник! Не виждаш ли как те "поздравяват" съфорумците с минуси! Ставаш за посмешище!

Дрисльо,дреме ми за минусите ви.

Пък тъкмо сега да вземе да се взриви магистралния газопровод 'Уренгой - Новопсков' в Пермския край. Взривът е бил страшен, а славните пожарникари вече се борят с пламъците, съобщава uitv .ru

ама не излизаш от руските новини и сайтове...влече си те...

БългАриец

Позна, имаш + от мен ;-)

Ограбването на КТБ има ли връзка според вас със спирането на Южен поток!

партньорите от запад нали следят сичко в мрежата и най паче фин трансфери! да додат и да кажат открито...

няма да им уврат главите. Потоци, централи, вместо да внесат месо, да има какво да ядат хората!

Сакън.. не щем потоци и централи Нищо няма да се построи само ще се краде както до сега.

Стига ни хасфалта!

Ще ви уврът главите накрая, само тръби и реактори е спасението, иначе ще наблюдаваме природата на гладно.

А междувременно епидемия от Сибирска язва вилнее в Евразийщината ! Аномална жега (пожари от повече от година), отмяна на задължителната ваксинация на елените и неопитност на младото поколение чергари е довело до страшната епидемия в Ямало-Ненецката автономия, твърди губернатора Кобилкин. Прочее, смога от неугасимите сибирски пожари достигна вече Москва.

А нешо за дивите гъби и популацията на медузите в Тихия Океан.

И каква е точно връзката с тази тема, че се бех разсеял нещо? Или така, да напишеш нещо, та да те забележат? Ами дай тогава и сводките за горски пожари в щатите и в Канада. В последната и град изгоря...

Пак Путин е виновен!

Турец'кият кон е вкаран в Играта. Европата Спи сладък Дебелашки сън. Америка за още 200-години изнесоха Войната навън. Не познаха този път. Потоците нямат Имена. Дойде времето на Ядрената Зима по Цялото Земно-кълбо. Справка link,bg,eu.uk.ch.id.kr..... , До началото на края и Google няма информация. Питай Радио Ереван, ако не е купено от Американо и дали е живо още. Утре ще пишеме по Вълнитеъ с пръсти. Само това ще оцелее , може би.

Дървосекача ли си?

споразумели, ама котка/F-16/ им мина път.

В нормална страна човек като Бойко подава оставка когато подобен проект с изключителни възможности за страната ни се провали, вместо това той ще излезе и ще се прави на шут как той не бил виновен.

казва рашисткият министър ? РАЗРЕШЕНИЕ и ГАРАНЦИИ ОТ ЕВРОПА СА НЕОБХОДИМИ !!!

LeGrandTulup

А ти знаеш ли това какво значи? Руснаците казват, че няма такова нещо като независимата държава България. Има Европейски Съюз, той решава. България е някакъв катун само, от нея нищо не зависи.

Няма държава България. Ако имаше щеше да защитава интересите на народа си,и той нямаше да бяга панически от нея.

Интереса на народа е да няма ЮП!! Значи всичко е наред.

На вашият народ - да,но за нас българите всеки поток е добре дошъл,защото това ще ни направи богати.

Скарването на Пеевски и Василев съвпадна с разпределението на изпълнителите на потока. След спирането на потока прерасна във война и започна атаката срещу КТБ.

отмъщение на кагебе за спирането на патока.

Фалита на КТБ стартира с писмо на Протестна Мрежа...

България не е правова държава. Управлява се от мафия.

Antoinette Todorova

мафията първо бе комунистическа ! партийните ни ръководители изучаваха и планираха как ще ограбят българския народ и държава в продължение на повече от 60 години !

Всъщност много ще ми е интересен коментар на нашия Президент. Това е важен проект за Бъгария, би трябвало да чуем мнението на Президента на всички българи. Обаче се опасявам, че в речта му ще чуем 18 пъти за евроатлантически ценности, европейските ни партньори. И нито веднъж думата Русия.

Ами направете референдум " Съгласни ли сте да станете поръчители на банков кредит за строителството на ЮП и цена най-скъпа в Европа за кубик газ. "..ха.ха

За какво трябва нашият президент да говори за регионална Русия? Тя не е интересна за нас.

Вашият президент пък не ни е интересен на нас.

В момента дори и Украйна получава по голяма преносна такса за газ на километър от нас?? Защо бе?? Източните "братушки" пак ни обират пладнешки!! Винаги са ни прецаквали накрая!!

Кой е транзита през България ? Каква е цената на този пренос ?

Транзита за Гърция и Турция!! над 100 милиона лева на година!!

В България дори депутатите не разбират от политика. За външна политика още по-малко.

А-у-у -чета в друга агенция--теменужка-счетоводителката написала писмо до Россатом да сформират група и бързо да идват в Бг от 15 август до 18 август да си говорят за АЕЦ Белене с българските ДИРЕКТОРИ от енергииния холдинг Нещата придобиват вече селско-седянтски характер --НЯМАМ толкова отвратителни думи за тая паплач дето ена власт Много се съмнявам че и заем да платят някой тоя път ще им даде

Сега за г-н Борисов има ясно очертани две възможности -или да се пържи на руския тиган на слаб огън или да глътне един горчив,ама много горчив хап!Не мога да преценя кое е по-добро!

Борисов и обкръжението му са в ужас ипаника-- само така могат дасе обеснят тия позвънявания до Путин--тия писма на Теменужка--авно разбра -че загуби почва под себе си -всички разбраха -че лъже и е ненадежден--ще го свалят с гладни бунтове от власт -през зимата --нямада му дадат заеми и еврофондове и той няма да има пари да лати на администрацията си --това го шашка

хапа ще го глътнем то е ясно, но е време да прекъснем всякакви връзки с руснаците!! Не знам защо Боко тиквата бави плащането на глобата за реакторите? Набутва ни нарочно, явно има процент за него!!

А търчи при американците, там ще ти го дадат гратис.

Газ си имаме и сега. Тръби също. А ако руснаците искат да заобиколят Украйна и да строят ЮП са длъжни да спазват евроизискванията. Не знам защо години наред се дрънка едно и също. В Средиземноморието има алтернативи на руския газ и те ще заработят в рамките на 2 - 3 години. Русия изобщо не е в позиция да извива ръце. Тия времена отминаха. Пък и газ с промоция " Ердоган" никой няма да иска - ни българи, ни гърци, ни италианци...

Първо:Тази газ не е за нас,за да казваш,че газ си имаме и сега - тя е за други страни от ЕС. Второ: Русия как точно ни извива ръцете,когато Борисов иска подновяването на Южен Поток ?

Тия други страни като искат газ , да дойдат и да плащат за тръбата!! И не , в момента няма никакви други страни от ЕС!! Борисов иска, народа не иска, Борисов иска да вземе комисионата и да си ходи!! Корупция.

Имаме си, защото руският газ върви през Украйна. През 2019 ще спре. Европа иска газ от Русия, защото е ефтин. Русия кара газ до Германия. От там нататък Германия го разпределя. Така ще е и с Турция - руски гвз до Гърция, после Гърцтя си го продава. Защо не стана така с България? Защото не ни разрешиха. Сега е ясно, че от тези изврътки страда не само страната ни, но и Южна Европа. Със закъснение ЮП ще го има. Но явно без България. Защото докато ББ и роско се уфлянкват други ще подхванат инициативата.

Газта през Украйна няма да спре. 100% е сигурно!! Сега преговарят. Русия няма избор. От къде ще и минава газта?

Плямпаш глупости- какъв алтернативен газ- от някоя арабска страна, азиатските Казахстан, Туркестан или от Америка по море? Най- близкото време в което може да заработи евентуално този газ за който пишеш е 10 години, не 2-3. Евро изисквания- какви са тези изисквания- двупосочност- глупости на търкалета. Слушайте ги вие тези от ЕС и накрая ще се топлим със свещ в ръка. Тогава ще бъде ха-ха..

Хъбчето Балкан остава в историята на мутро -председателя.Путин в рав текст заяви ,че проекта Юен поток остава в пасивите на българските мутро политици и ,че Русия не вярва на телефонни измамници.12

Това е отлична новина за България!! Когато руснаците ти обясняват колко много си се прецакал, обикновено означава че си голям късметлия ,че си се отървал от тях.

Прав си, докато не дойде времето да разбереш че си се осрал.

Ключът за Южен поток остава финансирането. Българската държава няма да участва. Русия иска гаранции за инвестицията от ЕК, тя няма да финансира. Европейския съюз не вярвам да даде пари за потока. Остава частни инвеститори, ако се намерят!

Така е СП и СП2 са построени с частни пари, и тези фирми си поемат риска!! Не съм чул в скоро време държава в Европа да е строила поток с държавни пари!! Само нашите рублофили искат да крадат тука.

България няма пари за нищо, защото няма българска икономика. Няма българска икономика, защото има в изобилие неграмотни и продажни избиратели.

,,защото има в изобилие неграмотни и продажни избиратели,,...а кои са грамотните и непродажни,,политици,,...избор в БГ няма

В нормална страна човек като Бойко подава оставка когато подобен проект с изключителни възможности за страната ни се провали, вместо това той ще излезе и ще се прави на шут как той не бил виновен.

Да проекта имаше само едни изключителни корупционни възможности!! За една голяма комисионна! Нищо друго не беше ясно, освен че ще изхвърлим 2,3 милиарда евро на вятъра. Полза имаше само за строителите, и за клиентите и за Русия, но не и за нас. И в момента нашите такси за пренос са най ниските в Европа!!!!!!!! Бойко Тиквата да отговори защо.

Путин има да чака, ЕК никога няма да му даде гаранции, за тях ЮП не е наложителен проект. И пари нямат нито руснаците, нито ние.

Ще поживем, ще видим. Което казваш важи и за България. Искаш дами кажеш, че българската икономика ще се "чувства" страшно добре, като ползва втечнен газ от САЩ през терминала в Гърция . . . . . . . .само голям умник може да си го мисли . . . . . при тези условия на Терминал 2 ще отворят най-малко още 10 гишета . . . . .

ми ако втечненият американски газ е на по изгодна цена от руският защо не?

Аз съм ти отговорил по долу умнико!! Ние газ си получаваме и сега и нямаме никакви проблеми!! 2019-2020 ще получаваме и по 1 милиард по Танап. Ако има и американски и е на добри цени , ще купуваме и от него!! Аз не държа само на руска газ като тебе рублофиле.

Не мога да разбера автора на материала какво е искал да каже и за какво го е написал. Преди 2-3 часа Путин директно в пресконференцията в прав текст каза: Турция консумира 28км газ и тук няма проблеми тръба за тях ще има. Въпроса е да се пусне още няколко тръби за да може и да се достави газ през трети страни в ЕС (Имаше впредвид Гърция) и по този въпрос също ще се работи. За Южен поток направо каза, че е спрян от ЕС-комисията и България не е издала разрешение за преминаване през териториалните си води. И ясно каза: Да, чуваме, че има сигнали и намерения, но това не ни удовлетворява, искаме железни юридически ангажименти и тогава ще има Южен поток, засега такива ясни ангажименти няма. Освен това засега и въпроса, че Русия е претърпяла загуби от решението на ЕС-комисията - който иска газ, ще трябва и да си плати за гяволъка. Това каза Путин, който искаможе да го чуе отново в Ютубааа. На първо четене означава, че таксичките за преминаването на газта от Украйна, Румъния и България за Турция - финито. Друга също голяма част от транзита ще поеме Северен поток -2, а ЕС, ако иска да купува газ от Турция си е неин проблем и наш разбира се и за какъв газв хъб пък ще говорим . . . . . .но това е друг въпрос. Само мога да вметна, че да обслужваш един тръбопровод, това си е работа, работни места, доходи, по-малко чакащи на Терминал 2 . . . . . . но ние нали сме на голтумбак чифте пищови и се занимаваме с "велики работи" и ближем добре . . . .

Русия - Турция - Гърция - Италия - ...

Така е, а България ще лапа мухите заради "демократическите" си пристрастия . . . . . Интересно , къде са същите пристрастия при Северен поток - 2 . . . . .но . . . .

Имаш ли пари да строиш ЮП?? Ако имаш какво чакаш? Народа пари няма да ти даде. СП2 е частен проект, там не се искат държавни пари!! Там компаниите си поемат риска. Тук трябва само българският народ да поеме риска!! И какво правим когато няма достатъчно газ, какво правим ако Путин спре газта??

Вземи чукни в нета и се поограмоти и виж как и с какви пари щеше да се строи Южен поток, много бързо забравяш, никой не ти е искал. Виж, че тук някои наши "другари" се натиснаха в проектната компания е друг въпрос....

Не слушай какво е казала някоя от матрьошките, които играят путин, а слушай какво ти казва министърът на енергетиката Александър Новак, обясняващ какво е искал да каже путлер за различния брой тръби - трябва да има разрешение от Евросъюза и Еврокомисията.

Най-големите консуматори на руска газ - Германия и Турция. За икономиките няма смисъл да говоря.

Без гаранции от Европейския Съюз ще построим само една тръба. За втора тръби ни трябва гаранции/разрешение/ от Евросъюза и Еврокомисията.

Интереса на Европа към Турски поток ще се прояви през 2019 година. Когато кранчето през Украйна бъде спряно.

Е,и? Кранчето на евра ще е спряно..ха.ха Че са нахлули в Украйна не е наш проблем....на руснаците е.

Проблемът е ,че украинското племе краде руска газ и няма намерение да спре кражбите.На руснаците им писна да им висят тия хахавци на шията.

Договорът с Украйна вече е готов, остава да се подпише. Русия няма друг маршрут и е с вързани ръце!!

Като гледам, на Борисов са вързани не само ръцете, но и краката. Дори има нещо в устата.

Борисов ако остане във властта под някаква форма-Президент или в коолация навласт --въобще няма да се интересува от проекти--На него спешно са му необходими 2 милиарда спешен заем минимум--за да поддържа системата и нестанат бунтове--тия 2 милиарда могат да му бъдат отпуснати от коя да ебанка световна самослед одобрението на САЩ -Маккейн-Клинтан ---какви южни потоци -какви аецове--Русия е под финансово ембарго иняма тия пари--Путин сам има нужда от пари и Турция еидеалния партньор за това --ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАНЪЦИ и ПОЛИЦЕЙЩИНИ

Няма проблеми, този заем Борисов ще го вземе!

майсторче си е във взимането и харченето на заеми при високи лихви.

Ние им казваме че не ги щем те пак ни се предлагат като руска шаврантия... Да не очакват че с хляб и сол ще ги покрещнем..ха.ха По добре да ни заобиколят....

Както твоя лидер Ердоган вече заяви, вие турците искате турски поток и искате да имате алъш вериш с руснаците! Ако не одобряваш позицията на Ердоган, отиди го обясни на неговите привърженици, за да ти демонстрират те демокрация по турски!

Ти пък вземи стани поръчител на Газпром с твоя лдер и ки го стройте та и печелете от транзитни такси без да намесвате нашите пари от данъци(държавни)

Няма да го бъде южен поток. Русия иска някой да даде гаранции, че инвестицията ще се възвърне. Такъв гарант не може да се намери.

ще даде честна милиционерска!

Не, ние такива гаранции можем да даваме само на американските ТЕЦ-ове, ЕРП-та, и ВЕИ-та, и въобще само на корпорации на нашите западни колонизатори!

руснаците от всякакво ниво се гаврят с борисов и групата му -хубаво им е да гледат как се гърчи-как плонжира-как звъни по мутренски телефони зада пречи 2 дни преди Путин-Ердоган И прекрасно знаят -че тръбапрез Бг не им е необходима и няма дастане --турция еза тях стратегическия партньор --северен поток и Германия никога няма дапозволят напуделите си дасе месят в бизнеса --и руснаците се подсмиват като гледат как групата Б-в мрънка в Брюксел--забавляват се

Забавлението е взаимно, гледаме от първия ред!

Ние ще пием за пореден път една студена вода на празен корем! Путин да не е луд - а е захванал пак Южен поток, а утре е довтасъл Маккейн, Нюланд /г-жа Курабийка/ или не знам кой си и е стопирал всичко. Ние не сме държава, а американски протекторат. Като КосовА.

Медал от Олимпиадата и ще продължава да просперира, защото там напълно е изчистена азиат-путлерастката агентура.

дава проблеми, а те се напъват да правят още три блока ??? А какво става с т.н. източен вектор ?

Хизбула ли ти даде тази справка?

Не, сигурно Мосад!

Украина е веднага днес подаде заявката в Газпром е иска да увеличава транзита за Европа )))))

Коментари - Руски министър: Русия не противопоставя Южен и Турски поток | Днес.dir.bg

Руски министър: Русия не противопоставя Южен и Турски поток

Русия не противопоставя проектите Южен поток и Турски поток и е готова да реализира проекти за изграждане на газопроводи при наличие на гаранции.

Обратно в новината

Коментари - Руски министър: Русия не противопоставя Южен и Турски поток | Днес.dir.bg

Коментари

"Русия не противопоставя Южен и Турски поток" Как да ги противопоставя, като ги няма? Няма и да ги има.

Значи първо ще ни заинтересоват, така ли? Цитирам: "...тъй като основната задача е заинтересоваността на страните от Югоизточна Европа да получават руски газ." Това чия задача е, на този министър ли? За да може след това да имаме да плащаме милиарди, не само както сега за локва с дупка, а и още за празна, ръждясала тръба... Айде стройте си по турско без гаранции, да видим след няколко години, пак като ви свалят някой самолет какви мъже ще станете. И между другото не мисля, че спазването на правила и закони е по-лошото нещо, от това да ти свалят самолет умишлено! Но пък, важните там не мислят като мен, което само ги издава що за хора са.

Забравих да кажа че няма кой да ни отстоява националните интереси, освен г-н Ердоган

Видяхме че нашата България има лоши практики с директни договори с Русия. Като пример - чувалите пари които плащаме за Белене. Затова е добре да сключваме договири от Турция направо за доставките на газ. Така няма да се накърнят националните ни интереси.

А ние няма да се сърдим ако Газпром пък не ограбва българския народ с цени за най-скъпата газ и не станем поръчители за строежа на ЮП...

За Протокола : - в Тези разговори - Е обсъждано Единствено-и-Само Евентуалното подаване на Руска газ Само за Турция. ...колкото до 'странното' ЕдиноЧастушие Кремъл-тов.Петкова : -> Е ли Вече Арестувана 'нашта' тов.Петкова и 'съветвалите'-я от 'наште' ? ..защото Трябва И да бъдат Разследвани от ОЛАФ+Интер/Европол.

abasador

да питам, колеги сеща ли се някой от вас, от кого бе .... по жицата..... Лек ден.

Йордан Йовков Но разбирам,че влагаш и друг подтекст,но нали съм български реотан-не мога да загрея и разбера смисъла.Обясни ми.

А сой немец измислил АК и кой е написал: Кат Русия няма втора, тъй коварна на света....ха.ха

а кой сомалиец подред ти избяга и пак разчиташ на турецки краставици?

Щерев,Щерев-мислех,че си интелегентен противник,с който ще ми бъде удоволствие да споря,а ти се държиш ,като малко дете,което спори с родителите си.Искам да те видя израсъл и зрял човек.Опитай се да направиш контакт с хората-да те уважават,а ти скачаш веднага и никой дори и не иска да чуе мисълта ти.Не с рогата напред момче-това не е просто политически форум,а място,където хората казват мъката си.Уважавай ги,за да те уважават и теб!

"Александър Новак каза също така, че Русия и Турция са се споразумели да бъде създадена работна група за реализацията на Турски поток" КВО ПРАМ НИЙ МА НУШКЕ?! КОГО КАНИШ И ЗА КАКВО?! КАКВА ТЪПА ОВЦА СИ!! КАКЪВТО Е БАНКЕНСКИЯ ОВЧАР , ТАКАВА ОВЦА СИ И ТИ!

Руснаците получиха ли разрешение от САЩ за газопровода? Ако не са това са поредните руски кьорфишеци. Не че е нещо ново, напоследък Русия само това произвежда. Да видим Путин като тръгна да се заяжда с Демократическата партия как ще измоли разрешението от Хилъри след изборите:)

САЩ какво общо имат? Те са другия край на света, и достатъчно объркаха нашия свят.

Те контролират газовите коридори и без тяхното разрешение Южен/Турски поток ще го има само във влажните сънища на Путин. Да не забравяме, че и ЕС имат думата, а там се работи сериозно за ограничаване на енергийната зависимост от Русия.

Заври си пАтоците там, където слънцето не огрява. Турски и руски мърши.

откак мавъра затри бегето и го хариза на краварите за територия верно да си го заврем някъде...

Че почти ни затри, такае, но как точно хариза България на краварите, като "подари" на базценица Нефтохимическия завод до Бургас?! 80 милиона(милиона, а не милиарда) за такава рафинерия си е чист пладнешки обир! Та, я пак, как така ни хариза на краварите, а не на ушанките?!

И кво излиза!? Европейската комисия каза на Боко да прави каквото иска. Но не е дала на Москва гаранции за необходимостта и разрешение. Въртят, сучат само и само да няма тръба в България и да плащаме на Турция за трансфер.

Някой да не би да е изненадан колко са жалки управляващите ни

И що да плащаме на Турция да трансфер, като си има трасе от където си получаваме газ, през Румъния, а скоро и от Гърция. Друг е въпроса ,че ако има голям хъб до гръцко -турската граница само печелим, защото там цената ще е най ниска , а ние сме най близо. За хъб в България забравете. Потреблението е нищожно, нямя никакъв пазар на газ, действа само един държавен монополист при вноса. Българския хъб няма грам шанс прад турския.

са в пълна мобилизация.

Русите ще се цивилизоват и ще се научат да работят, когато Европа спре да им купува газа. Така и така ще се случи, не трябва много да го отлагаме.

Е да, ама не- Европата иска руска газ- силна е, евтина е. измисли нещо друго за да пррикриеш разочарованието от несретните български решения по този въпрос.

Аз предлагам да си лягаме. Колкото и да се плюва срещу Путин, срещу руския газ, на 100% съм сигурен, че Путин ще "пусне" две "витки" до Турция и две витки до Варна. Разбира се Турция и ЕС (България), доста ще отстъпят, сиреч пак ще има подаръци за Путин. Все пак и за Путин ще е по-изгодно да има два пътя един през Турция и един през България - диресификацията ще е за него. Най- ще "спечелят" Украйна и Полша, там вероятно ще се наложи и друго да целуват . . . но Порошенко вероятно ще хване самолета за Хамерика . . . .та хайде лека нощ, колкото и да се пънете и плювате Путин и Лавров давали банкет тая вечер . . . .а и следващия баш демократ дето ще ходи в при Путин - Тереза Мей и тя е говорила по телефона с Путин . . .камериерките се оплаквали, че нямали време да сменят чаршафите от наплива на гости на Путин .. . . . .

Руските смешници спекулират с разните Патоци за които нямат кьорава копейка само и само родните рубладжии-руски мекерета да се заявят публично за бъдещи "услуги" срещу заплащане.Защото руснаците занят ,че в БГ върлуват политици -измекяри дето и майка си ще продадат камо ли националният интерес!

кат ти прочета ника и веднага разбирам че си патриот и родолюбец висш а не чуждопоклоник и лизач на гъзове.

скрий се смешник! Не виждаш ли как те "поздравяват" съфорумците с минуси! Ставаш за посмешище!

Дрисльо,дреме ми за минусите ви.

Пък тъкмо сега да вземе да се взриви магистралния газопровод 'Уренгой - Новопсков' в Пермския край. Взривът е бил страшен, а славните пожарникари вече се борят с пламъците, съобщава uitv .ru

ама не излизаш от руските новини и сайтове...влече си те...

БългАриец

Позна, имаш + от мен ;-)

Ограбването на КТБ има ли връзка според вас със спирането на Южен поток!

партньорите от запад нали следят сичко в мрежата и най паче фин трансфери! да додат и да кажат открито...

няма да им уврат главите. Потоци, централи, вместо да внесат месо, да има какво да ядат хората!

Сакън.. не щем потоци и централи Нищо няма да се построи само ще се краде както до сега.

Стига ни хасфалта!

Ще ви уврът главите накрая, само тръби и реактори е спасението, иначе ще наблюдаваме природата на гладно.

А междувременно епидемия от Сибирска язва вилнее в Евразийщината ! Аномална жега (пожари от повече от година), отмяна на задължителната ваксинация на елените и неопитност на младото поколение чергари е довело до страшната епидемия в Ямало-Ненецката автономия, твърди губернатора Кобилкин. Прочее, смога от неугасимите сибирски пожари достигна вече Москва.

А нешо за дивите гъби и популацията на медузите в Тихия Океан.

И каква е точно връзката с тази тема, че се бех разсеял нещо? Или така, да напишеш нещо, та да те забележат? Ами дай тогава и сводките за горски пожари в щатите и в Канада. В последната и град изгоря...

Пак Путин е виновен!

Турец'кият кон е вкаран в Играта. Европата Спи сладък Дебелашки сън. Америка за още 200-години изнесоха Войната навън. Не познаха този път. Потоците нямат Имена. Дойде времето на Ядрената Зима по Цялото Земно-кълбо. Справка link,bg,eu.uk.ch.id.kr..... , До началото на края и Google няма информация. Питай Радио Ереван, ако не е купено от Американо и дали е живо още. Утре ще пишеме по Вълнитеъ с пръсти. Само това ще оцелее , може би.

Дървосекача ли си?

споразумели, ама котка/F-16/ им мина път.

В нормална страна човек като Бойко подава оставка когато подобен проект с изключителни възможности за страната ни се провали, вместо това той ще излезе и ще се прави на шут как той не бил виновен.

казва рашисткият министър ? РАЗРЕШЕНИЕ и ГАРАНЦИИ ОТ ЕВРОПА СА НЕОБХОДИМИ !!!

LeGrandTulup

А ти знаеш ли това какво значи? Руснаците казват, че няма такова нещо като независимата държава България. Има Европейски Съюз, той решава. България е някакъв катун само, от нея нищо не зависи.

Няма държава България. Ако имаше щеше да защитава интересите на народа си,и той нямаше да бяга панически от нея.

Интереса на народа е да няма ЮП!! Значи всичко е наред.

На вашият народ - да,но за нас българите всеки поток е добре дошъл,защото това ще ни направи богати.

Скарването на Пеевски и Василев съвпадна с разпределението на изпълнителите на потока. След спирането на потока прерасна във война и започна атаката срещу КТБ.

отмъщение на кагебе за спирането на патока.

Фалита на КТБ стартира с писмо на Протестна Мрежа...

България не е правова държава. Управлява се от мафия.

Antoinette Todorova

мафията първо бе комунистическа ! партийните ни ръководители изучаваха и планираха как ще ограбят българския народ и държава в продължение на повече от 60 години !

Всъщност много ще ми е интересен коментар на нашия Президент. Това е важен проект за Бъгария, би трябвало да чуем мнението на Президента на всички българи. Обаче се опасявам, че в речта му ще чуем 18 пъти за евроатлантически ценности, европейските ни партньори. И нито веднъж думата Русия.

Ами направете референдум " Съгласни ли сте да станете поръчители на банков кредит за строителството на ЮП и цена най-скъпа в Европа за кубик газ. "..ха.ха

За какво трябва нашият президент да говори за регионална Русия? Тя не е интересна за нас.

Вашият президент пък не ни е интересен на нас.

В момента дори и Украйна получава по голяма преносна такса за газ на километър от нас?? Защо бе?? Източните "братушки" пак ни обират пладнешки!! Винаги са ни прецаквали накрая!!

Кой е транзита през България ? Каква е цената на този пренос ?

Транзита за Гърция и Турция!! над 100 милиона лева на година!!

В България дори депутатите не разбират от политика. За външна политика още по-малко.

А-у-у -чета в друга агенция--теменужка-счетоводителката написала писмо до Россатом да сформират група и бързо да идват в Бг от 15 август до 18 август да си говорят за АЕЦ Белене с българските ДИРЕКТОРИ от енергииния холдинг Нещата придобиват вече селско-седянтски характер --НЯМАМ толкова отвратителни думи за тая паплач дето ена власт Много се съмнявам че и заем да платят някой тоя път ще им даде

Сега за г-н Борисов има ясно очертани две възможности -или да се пържи на руския тиган на слаб огън или да глътне един горчив,ама много горчив хап!Не мога да преценя кое е по-добро!

Борисов и обкръжението му са в ужас ипаника-- само така могат дасе обеснят тия позвънявания до Путин--тия писма на Теменужка--авно разбра -че загуби почва под себе си -всички разбраха -че лъже и е ненадежден--ще го свалят с гладни бунтове от власт -през зимата --нямада му дадат заеми и еврофондове и той няма да има пари да лати на администрацията си --това го шашка

хапа ще го глътнем то е ясно, но е време да прекъснем всякакви връзки с руснаците!! Не знам защо Боко тиквата бави плащането на глобата за реакторите? Набутва ни нарочно, явно има процент за него!!

А търчи при американците, там ще ти го дадат гратис.

Газ си имаме и сега. Тръби също. А ако руснаците искат да заобиколят Украйна и да строят ЮП са длъжни да спазват евроизискванията. Не знам защо години наред се дрънка едно и също. В Средиземноморието има алтернативи на руския газ и те ще заработят в рамките на 2 - 3 години. Русия изобщо не е в позиция да извива ръце. Тия времена отминаха. Пък и газ с промоция " Ердоган" никой няма да иска - ни българи, ни гърци, ни италианци...

Първо:Тази газ не е за нас,за да казваш,че газ си имаме и сега - тя е за други страни от ЕС. Второ: Русия как точно ни извива ръцете,когато Борисов иска подновяването на Южен Поток ?

Тия други страни като искат газ , да дойдат и да плащат за тръбата!! И не , в момента няма никакви други страни от ЕС!! Борисов иска, народа не иска, Борисов иска да вземе комисионата и да си ходи!! Корупция.

Имаме си, защото руският газ върви през Украйна. През 2019 ще спре. Европа иска газ от Русия, защото е ефтин. Русия кара газ до Германия. От там нататък Германия го разпределя. Така ще е и с Турция - руски гвз до Гърция, после Гърцтя си го продава. Защо не стана така с България? Защото не ни разрешиха. Сега е ясно, че от тези изврътки страда не само страната ни, но и Южна Европа. Със закъснение ЮП ще го има. Но явно без България. Защото докато ББ и роско се уфлянкват други ще подхванат инициативата.

Газта през Украйна няма да спре. 100% е сигурно!! Сега преговарят. Русия няма избор. От къде ще и минава газта?

Плямпаш глупости- какъв алтернативен газ- от някоя арабска страна, азиатските Казахстан, Туркестан или от Америка по море? Най- близкото време в което може да заработи евентуално този газ за който пишеш е 10 години, не 2-3. Евро изисквания- какви са тези изисквания- двупосочност- глупости на търкалета. Слушайте ги вие тези от ЕС и накрая ще се топлим със свещ в ръка. Тогава ще бъде ха-ха..

Хъбчето Балкан остава в историята на мутро -председателя.Путин в рав текст заяви ,че проекта Юен поток остава в пасивите на българските мутро политици и ,че Русия не вярва на телефонни измамници.12

Това е отлична новина за България!! Когато руснаците ти обясняват колко много си се прецакал, обикновено означава че си голям късметлия ,че си се отървал от тях.

Прав си, докато не дойде времето да разбереш че си се осрал.

Ключът за Южен поток остава финансирането. Българската държава няма да участва. Русия иска гаранции за инвестицията от ЕК, тя няма да финансира. Европейския съюз не вярвам да даде пари за потока. Остава частни инвеститори, ако се намерят!

Така е СП и СП2 са построени с частни пари, и тези фирми си поемат риска!! Не съм чул в скоро време държава в Европа да е строила поток с държавни пари!! Само нашите рублофили искат да крадат тука.

България няма пари за нищо, защото няма българска икономика. Няма българска икономика, защото има в изобилие неграмотни и продажни избиратели.

,,защото има в изобилие неграмотни и продажни избиратели,,...а кои са грамотните и непродажни,,политици,,...избор в БГ няма

В нормална страна човек като Бойко подава оставка когато подобен проект с изключителни възможности за страната ни се провали, вместо това той ще излезе и ще се прави на шут как той не бил виновен.

Да проекта имаше само едни изключителни корупционни възможности!! За една голяма комисионна! Нищо друго не беше ясно, освен че ще изхвърлим 2,3 милиарда евро на вятъра. Полза имаше само за строителите, и за клиентите и за Русия, но не и за нас. И в момента нашите такси за пренос са най ниските в Европа!!!!!!!! Бойко Тиквата да отговори защо.

Путин има да чака, ЕК никога няма да му даде гаранции, за тях ЮП не е наложителен проект. И пари нямат нито руснаците, нито ние.

Ще поживем, ще видим. Което казваш важи и за България. Искаш дами кажеш, че българската икономика ще се "чувства" страшно добре, като ползва втечнен газ от САЩ през терминала в Гърция . . . . . . . .само голям умник може да си го мисли . . . . . при тези условия на Терминал 2 ще отворят най-малко още 10 гишета . . . . .

ми ако втечненият американски газ е на по изгодна цена от руският защо не?

Аз съм ти отговорил по долу умнико!! Ние газ си получаваме и сега и нямаме никакви проблеми!! 2019-2020 ще получаваме и по 1 милиард по Танап. Ако има и американски и е на добри цени , ще купуваме и от него!! Аз не държа само на руска газ като тебе рублофиле.

Не мога да разбера автора на материала какво е искал да каже и за какво го е написал. Преди 2-3 часа Путин директно в пресконференцията в прав текст каза: Турция консумира 28км газ и тук няма проблеми тръба за тях ще има. Въпроса е да се пусне още няколко тръби за да може и да се достави газ през трети страни в ЕС (Имаше впредвид Гърция) и по този въпрос също ще се работи. За Южен поток направо каза, че е спрян от ЕС-комисията и България не е издала разрешение за преминаване през териториалните си води. И ясно каза: Да, чуваме, че има сигнали и намерения, но това не ни удовлетворява, искаме железни юридически ангажименти и тогава ще има Южен поток, засега такива ясни ангажименти няма. Освен това засега и въпроса, че Русия е претърпяла загуби от решението на ЕС-комисията - който иска газ, ще трябва и да си плати за гяволъка. Това каза Путин, който искаможе да го чуе отново в Ютубааа. На първо четене означава, че таксичките за преминаването на газта от Украйна, Румъния и България за Турция - финито. Друга също голяма част от транзита ще поеме Северен поток -2, а ЕС, ако иска да купува газ от Турция си е неин проблем и наш разбира се и за какъв газв хъб пък ще говорим . . . . . .но това е друг въпрос. Само мога да вметна, че да обслужваш един тръбопровод, това си е работа, работни места, доходи, по-малко чакащи на Терминал 2 . . . . . . но ние нали сме на голтумбак чифте пищови и се занимаваме с "велики работи" и ближем добре . . . .

Русия - Турция - Гърция - Италия - ...

Така е, а България ще лапа мухите заради "демократическите" си пристрастия . . . . . Интересно , къде са същите пристрастия при Северен поток - 2 . . . . .но . . . .

Имаш ли пари да строиш ЮП?? Ако имаш какво чакаш? Народа пари няма да ти даде. СП2 е частен проект, там не се искат държавни пари!! Там компаниите си поемат риска. Тук трябва само българският народ да поеме риска!! И какво правим когато няма достатъчно газ, какво правим ако Путин спре газта??

Вземи чукни в нета и се поограмоти и виж как и с какви пари щеше да се строи Южен поток, много бързо забравяш, никой не ти е искал. Виж, че тук някои наши "другари" се натиснаха в проектната компания е друг въпрос....

Не слушай какво е казала някоя от матрьошките, които играят путин, а слушай какво ти казва министърът на енергетиката Александър Новак, обясняващ какво е искал да каже путлер за различния брой тръби - трябва да има разрешение от Евросъюза и Еврокомисията.

Най-големите консуматори на руска газ - Германия и Турция. За икономиките няма смисъл да говоря.

Без гаранции от Европейския Съюз ще построим само една тръба. За втора тръби ни трябва гаранции/разрешение/ от Евросъюза и Еврокомисията.

Интереса на Европа към Турски поток ще се прояви през 2019 година. Когато кранчето през Украйна бъде спряно.

Е,и? Кранчето на евра ще е спряно..ха.ха Че са нахлули в Украйна не е наш проблем....на руснаците е.

Проблемът е ,че украинското племе краде руска газ и няма намерение да спре кражбите.На руснаците им писна да им висят тия хахавци на шията.

Договорът с Украйна вече е готов, остава да се подпише. Русия няма друг маршрут и е с вързани ръце!!

Като гледам, на Борисов са вързани не само ръцете, но и краката. Дори има нещо в устата.

Борисов ако остане във властта под някаква форма-Президент или в коолация навласт --въобще няма да се интересува от проекти--На него спешно са му необходими 2 милиарда спешен заем минимум--за да поддържа системата и нестанат бунтове--тия 2 милиарда могат да му бъдат отпуснати от коя да ебанка световна самослед одобрението на САЩ -Маккейн-Клинтан ---какви южни потоци -какви аецове--Русия е под финансово ембарго иняма тия пари--Путин сам има нужда от пари и Турция еидеалния партньор за това --ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАНЪЦИ и ПОЛИЦЕЙЩИНИ

Няма проблеми, този заем Борисов ще го вземе!

майсторче си е във взимането и харченето на заеми при високи лихви.

Ние им казваме че не ги щем те пак ни се предлагат като руска шаврантия... Да не очакват че с хляб и сол ще ги покрещнем..ха.ха По добре да ни заобиколят....

Както твоя лидер Ердоган вече заяви, вие турците искате турски поток и искате да имате алъш вериш с руснаците! Ако не одобряваш позицията на Ердоган, отиди го обясни на неговите привърженици, за да ти демонстрират те демокрация по турски!

Ти пък вземи стани поръчител на Газпром с твоя лдер и ки го стройте та и печелете от транзитни такси без да намесвате нашите пари от данъци(държавни)

Няма да го бъде южен поток. Русия иска някой да даде гаранции, че инвестицията ще се възвърне. Такъв гарант не може да се намери.

ще даде честна милиционерска!

Не, ние такива гаранции можем да даваме само на американските ТЕЦ-ове, ЕРП-та, и ВЕИ-та, и въобще само на корпорации на нашите западни колонизатори!

руснаците от всякакво ниво се гаврят с борисов и групата му -хубаво им е да гледат как се гърчи-как плонжира-как звъни по мутренски телефони зада пречи 2 дни преди Путин-Ердоган И прекрасно знаят -че тръбапрез Бг не им е необходима и няма дастане --турция еза тях стратегическия партньор --северен поток и Германия никога няма дапозволят напуделите си дасе месят в бизнеса --и руснаците се подсмиват като гледат как групата Б-в мрънка в Брюксел--забавляват се

Забавлението е взаимно, гледаме от първия ред!

Ние ще пием за пореден път една студена вода на празен корем! Путин да не е луд - а е захванал пак Южен поток, а утре е довтасъл Маккейн, Нюланд /г-жа Курабийка/ или не знам кой си и е стопирал всичко. Ние не сме държава, а американски протекторат. Като КосовА.

Медал от Олимпиадата и ще продължава да просперира, защото там напълно е изчистена азиат-путлерастката агентура.

дава проблеми, а те се напъват да правят още три блока ??? А какво става с т.н. източен вектор ?

Хизбула ли ти даде тази справка?

Не, сигурно Мосад!

Украина е веднага днес подаде заявката в Газпром е иска да увеличава транзита за Европа )))))