В България има 130 000 охранители - 4 пъти повече от армията

Около 130 000 са заетите в охранителния бизнес в България, показват данни на индустриален клъстер “Сигурност”, цитирани от "24 часа".

Обратно в новината

Коментари - В България има 130 000 охранители - 4 пъти повече от армията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ал

Сега да ги направим първа категория труд - да се пенсионират на 49 години с 3 пъти по-големи пенсии, щото имат много големи отговорности и работата им е много опасна, особено по детските градини

Те са си готова армия.

Ебанова, ръсиш много мъдри мисли !!

За какво ви е казарма, пращате борчагите на фронта. И без това са подготвени, а кръвта им кипи да си покажат способностите пред врага. Или способностите могат да си ги демонстрират само пред просяци и пишлемета в чалготеките?

Брато, беги ти на фронто. Я моем с Компиро да маризим пияни у селскио бар.

"Като се каже охранител, се разбира пазач или мутра, всъщност не е така" Всъщност е точно така!

След 20г. дано да не е така: 30 хил. армия 350 хил. охранители 1 млн. продавач консултанти 5 хил. плейметки 1 млн. "офисни" служители 300 хил. сервитьори, готвачи, товаро-разтоварачи 100 хил. хигиенисти и за адет 10 човечета трактористи и комбайнери 20 човечета багеристи, кранисти, машинисти и електрокаристи 3 човечета - един шлосер, един стругар и един леяр

Пропуснал си 2 милиона цигани на помощи..

Много са, но ситуацията в страната го изисква. На една шепа население има толкоз катили и боклуци, не е ли логично и охранителите да са пропорционална бройка? Друг въпрос е, че от въпросните 130 000 поне 30% са от другата страна на закона.

Това е най-големия индикатор за безсилието на фуражките.

Най-много куки на глава от населението в Европейския съюз, а файда - йок!

Като имахме 200хил души войска се приказваше как нищо не правят и само си губят времето. А 130хил охранители не са ли същото? "Правят" нещо ама реално е нищо. Няколко % от тях вместо да пазят всъщност крадат.

Малоумно,! Wсе едно да напишеш, че народните представители са само 240, a ohranitelite 130000. И какво от това ?!?

В България умишленно бяха предоставени условия за създаването и процъфтяването на простотия и чалгаджийски манталитет. Колкото повече има тъпи кифли и тъпи тюфлеци, толкова е по-лесно всякакви мутри ще управляват тази страна под диктата на САЩ

Браво! Пак САЩ ти виновни! Тези дали охраняват американци или бивши комсомолски секретари? Или и ти си бивш?

в БГ има 130000 мутри, тъпи, агресивни и готови да убиват.

Охранителите се делят на два вида - едните 70 годишни пенсионери, дето нощем спят в някой склад или мутри, бивши или настоящи ченгета или кадри от ДС, които събират рекет, охраняват наркопласьори, проституки или шефовете си. Нито едните нито другите "си рискуват живота за хората" ! Най-лошото за така наречените охранители е да ги изпозастрелят при някоя мутренска престрелка.

напълно са достатъчни да спрат нашествята по южната ни граница, ако като се има предвид, че всеки има средно по един патлак с 8 куршума, то броя им става 1 милион, доста надхвърлят броя на нашествениците.

това не е страшно! страшното е , че администрацията ни е пет пъти повече от охранителите!

И десет пъти повече от реално работещите!

И ловците са към 125000...

Работих в старозагорска охранителна фирма.Редовно ни изплащаха заплатите и ни осигуряваха,здравно и пенсионно.Това е положителното.Осигуряваха ни на минимална.Извънредни,нощни-нямаше такива.Пускаха ни полагаема отпуска,като останалите колеги от охраняемия обект ти поемаха твоите дежурства.На много обекти охранителите са по трима на обект и им се събират много над 200ч. месечно.Инспекциите по труда знаят , но...Документално във фирмата всичко е наред.Нарушенията могат да бъдат открити много лесно,но няма коѝ.

Има кой, но желание НЯМА!

Хубаво много са, но работят трудова дейност, която не е престъпна. Кой от вас би се съгласил да плаща редовно рекет? Ами и тези хора предпочитат да изпълняват законна трудова дейност, защо не погледнете нещата и по този начин? Ама били повече от армията, а каква полза имаме от армията, която не може да бъде издържана от бюджета, защото сме във валутен борд по вина на комунистите, които ограбиха банките? Никой ли не помни банковата криза, инфлацията и скандалния рекет на "застрахователите"? Ако тези хора днес бяха на улицата, можете ли да си представите що за престъпност щяхме да имаме? Все пак е по- добре да работят нещо честно, отколкото да са безработни и да продават наркотици и да вършат престъпления. Приемете, че това е успешно канализиране на престъпността от 90-те.

подмятате и дърпате крайчето на пердето и говорите с недомлъвки.Тъй наречения охранителен бизнес ,още от мутрите 1990-1995 г. е създаден и контролира от бивши ДС-ари и началници от милицията,плюс запасни офицери от армията.Целтта е единственна.Да се охраняват частните интереси,далавери, и кражби на тези които разграбиха България,да се противопоставят на легалния бизнес и да не им дават сфери на влияние.С една дума това си е чиста тиха гражданска война срещу народа.И като знаем как се подържат от правосъдие,правоохранителни органи и законодателни органи,ха опровергайте ме ,че не е скрита гражданска война срещу народа вечи 27 год.

Пропуснал си: при нужда се пускат, където се наложи.

Така е в батака на посткомунистическите държави. Такъв голям процент охранители ще регистрирате само в тях. Защо ли? Поради изродеността на тези общества. Ресурс, какъвто се харчи за охрана при издивяла, изпростяла и износена от комунизъм нация, би направил всяка една нормална държава процъфтяваща. Брутният национален продукт би бил с 10-на или 20% по-висок, ако имахме съхранен морал, възпитание и добро правораздаване. Можем само да си представим за 10-на години къде би ни отвела такава разлика! Но комунизмът оставя по-големи щети от всяка друга деформация. Фашизмът е като чавдарче пред комунизма, пораженията от фашизмите са бързо преодолими, защото фашизмът не деформира в такава степен личността и не изтребва в такива мащаби интелекуалците на нациите. Т.е. не оставя след себе си толкова простотия и уродливост. Това говори цифрата 120 000 охранители. И щетата не е само в ресурса за заплатите при непродуктивна дейност като охраната. Щетата е всъщност от престъпността, срещу която охранителите противодействат, а както знаем и са омешани с нея в повечето случаи. Посткомунизъм!

Съгласен съм на 100% но има едно малко допълнение, което искам да направя. Това което комунизма направи още е, че изгони и интелигенцията, която именно този комунистически строй създаде... Всички тия млади и образовани хора, които се родиха края на 70-те и началото на 80-те изчезнаха извън пределите на страната...болшинството даже и извън континента. И остана една дупка от разум...

В България умишленно бяха предоставени условия за създаването и процъфтяването на охранителният бизнес. В голямата си част това е прикритие на рекета, който мутрите, в зората на промените налагаха на едва прохождащият малък частен бизнес. Тогава вървяха по анцузи и се предлагаха ( разбирай налагаха) тарифите. Собствениците на охранителни фирми са (или зад тях стоят) бивши кадри от МВР или МО.

Сред собствениците на охранителни фирми има и хора от махленските организации, но те са такива със благословията също на лица от МВР управлението. Държавата от самото начало абдикира от едно от основните си задължения - осигуряване на реда. Оставиха мутренските структури да се разрастнат, за да може после да им тръгне охранителният бизнес. Дори закриха такава структура в самото МВР за да не е конкурент на охранителите.

...махленските..... да се чете мутренските.

калпазани!да се хванат да леят бетон,да копаят канали,да правят улици и тротоари ,строителство,а то мързелвици охранители,таксиджи,търговци и подобни шушумиги!

- Това е една много опасна професия... . Да, така е, може друг охранител да те нападне или като решиш да колиш някой клиент в МОЛа, да си порежеш пръстчето.

Защото за политическата класа е по-важно да охраняват тях, отколкото народа.

140 000 са ловците! Ако тези 280 хиляди бъдат обединени в някаква структура като "Национална гвардия", ще стане огромна сила, която може да се ползва при извънредни обстоятелства! Но управляващите нямат интерес това да се случи!

90% от охранителите са пазачи пенсионери , а от останалите 10% , 90% са потенциални клиенти на общежитията от затворен тип . 90% от ловците са най обикновени пияници и дебелаци , които по лесно ще застрелят себе си или ближният си и след това няма да могат да си заредят скъпата пушка , а останалите 10% са най обикновени канцеларски крадци . Това общо прави 1300 човека , които не се знае как ще реагират при необходимост да се включат в някакви военни действия .

във охр.фирми се краде безобразно.Всеки пандурин го водят член кооператор-т.е. съсобственик на кооперацията,осигуряват го само 4 часа на една измислина заплата,перат пари, та се късат,контролните органи мълчат,като тапи,защото собствениците полумутраци са "влиятелни " лица.... Спите ли-и-и-и???

ХАХА. от тези 80% са пенсионери и/или дебили.. хайде няма нужда да се сравняват с армията..

Ловджиите също. Това е резултат от пряката намеса на лицето Бойко М Борисов в работата на Народното Събрание- първия лобистки закон за да узакони работата на охранителната си фирма ИПОН. Последва безконтролно роене на стотици охранителни фирми за източване на държавни средства. Забележете че последните обири на банки, на по големи престъпления са извършени имено от "охранители" или полицаи.Кому са нужни тези търтеи и кой ще пази народа от охранителите.

милиционерски или полицейски началник от миналото и сега...с охранителна фирма.И защо слагате кавички на армия,след като са повече от войската.Това си е потенциална воискова единица от голям мащаб,плюс над 120 хил.ловджии в България.А недай си боже при евентуална гражданска война каква сила стават като неформална армия,както беше във Сърбия/Аркан,Младич и т.н/.

начи да си направим 120х. армия и НАТО ни не трябва.

Че то и армията е охранител,но малко по специален - на американските бази в страната и извън нея.

Като прибавим и факта, че 25% от хората работят в търговията, а неизвестен брой са фризьори, таксиджии и прочее обслужващ персонал, работещ активно само 20% от работното си време, поради свръхпредлагане на услугата и става ясно защо заплатите в Румъния са по-височки!

Който не става за нищо , става за пазач. България е територия на произвол, кражба измама, насилие , беззаконие и криминални малоумни идиоти.

Само седят на топло и гледат страшно. И взимат пари. Затова всеки мързел с радост става охранител.

Това ли е най важното, какви са охранителите?

Това означава само едно: - Държавата е абдикирала от отговорността да пази обществото...

До всеки гражданин-охранител! Каква държава!

Полицията прехвърля отговорности на частния охранителен бизнес. А охранителите нямат техните пълномощия. И затова често ги осъждат при изпълнение на възложените задачи или биват убити.

А при социализма нямаше. Защо ли???

целото останало войнство.

не, милиоционерите си останаха същата бройка, -> но крадците в Демокрацията се увеличиха....

Милиционерите бяха по малко от полицаите. Друга е причината.

Защото престъпниците от всякакво естество постигнаха целта си - ДЕМОКРАЦИЯ.

Държавата е на автопилот. Борисов и обкръжението му са в агония. Сякаш очакват да бъдат изгонени със сила. Седят на власт на инат. И си играят с търпението на българските граждани.

взимай автопилота и лопатата за сняг.

Хапчетата! Веднага! Пък за изборите, не бери грижа...

Иванова:Като се каже охранител, се разбира пазач или мутра, всъщност си е точно така."

Най експлоатираните нещастници. Редовно глобявани за какво ли не. ЗАПЛАТИ ПОД МИНИМАЛНИТЕ . Един от многото кориози-ОХР. ФИРМА БОДУ ДАЖЕ НИ УДЪРЖАХА ОТ ЗАПЛАТАТА ПО 32 ЛВ. ЗА ДА СИ ВЗЕМЕМ ГОД. ОТПУСКА

Гарантирано от герб ! Логично е когато рекетьор притежава държавата да е пълно с негови подражатели ! Защо му е на човек да учи, като може да стане проста мутра и само с една прочетена книга през живота си да е милиардер - това е логиката на днешното младо поколение ! Навсякъде по всички общински и държавни структури бяха сложени именно такива мутри като "касиери" - на висок пост, за да гледат страшно и да мълчат, защото друго не могат ! Резултата е налице !

Чрез този бизнес се намалява и безработицата. На хартия. Охранителите получават минимална заплата. А някои от тях не са получавали заплати повече от 5-6 месеца.

Има надежда още кой да защити България от кюрдската ПКК

и мюсюлманската паплач!

Мелиха е всъщност мустакат руски трол, дето спами тука с цел да провокира етническа нетърпимост

Феодализъм е съсловна военно-политическа социална система, изградена на взаимоотношенията, свързани със собствеността на земята и изпълнението на военна служба. В класическата си форма феодализмът е характерен за средновековна Европа и се основава на набор от реципрочни правни и военни задължения между членовете на военната аристокрация, която се състои от три елемента - сeньори, васали и феоди.

Борисов създаде условия за голяма престъпност в държавата. Частният охранителен бизнес решава част от възникналите проблеми.

Плащаме за полиция, плащаме за армия, плащаме СОТ и ако се налага - и жива охрана. ЩО ЗА ДЪРЖАВА?

Сигурно затова армията е окомплектована как требе...

Достатъчно, за да могат "умници", като Вас да се шляят и взимат заплати.

Държава на Мафията,оглавявана 27г.от крупни престъпници,които са на свобода.Няма такава друга Държава на земята.Единствени сме във всичко.Последни по доходи с най много полицаи ,политици и привилегии.това ни докара великата МУТРА.

"Великата МУТРА" е продукт на тази "държава" - няма как да очакваш друго от него, но не го е започнал той.

Назначават ги в армията и готово! :)

Sm3hurk0

Да ме извиняват, но от този, който нищо не става - става охранител. Лек ден на всички !

публикува само мъдри мисли..