Коментари - Осигуряват работа на 500 души от ВМЗ | Днес.dir.bg

Осигуряват работа на 500 души от ВМЗ

При евентуални съкращения във "ВМЗ" ЕАД община Сопот може да назначи на работа до 200 души, а община Карлово - до 300, по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Обратно в новината

Коментари - Осигуряват работа на 500 души от ВМЗ | Днес.dir.bg

Коментари

Е защо само на тоя завод, в който работничките са отрупани със златни бижута, ще осигурявате заетост и помощи, майките с малки деца нямат ли нужда от помощи, пенсионерите без лекарства нямат ли нужда от помощ?

Всички пенсионери трябва да се съкратят, а те сигурно не са малко.

ИЖЕВСК, 16 января, 2013 /ИТАР-ТАСС/. На научно- производственном объединении "Ижмаш" началось создание корпорации "Калашников". Об этом в своем микроблоге в "Твиттере" сообщил вице-премьер правительства России Дмитрий Рогозин. "Вечером встретился с руководством НПО "Ижмаш". Наметили пути оздоровления предприятия и создания корпорации КАЛАШНИКОВ", - написал он. Пресс-секретарь предприятия Елена Филатова уточнила, что вице-премьер встречался с генеральным директором предприятия Константином Бусыгиным. Глава Удмуртии Александр Волков сообщил журналистам, что власти республики рассчитывают "разрулить" ситуацию на "Ижмаше", который продолжает проходить процедуру банкротства, благодаря поддержке Рогозина. "Естественно на банкротные дела уйдет год - полтора, но сама работа коллектива в этом году будет намного эффективней, нежели в ушедшем 2012 году", - сказал он. Ранее Рогозин на встрече с президентом Владимиром Путиным предложил объединить в единый концерн "Ижмаш" и "Ижмех", занимающиеся производством стрелкового оружия. Согласно идее Рогозина, создание объединенного концерна под брендом "Калашников" поможет сконцентрировать усилия в области создания гражданского оружия и сохранить конструкторский потенциал в Ижевске. "Ижмаш" - крупнейший российский производитель боевого автоматического и снайперского оружия, управляемых артиллерийских снарядов, а также широкого спектра гражданской продукции - охотничьих ружей, спортивных винтовок, станков и инструмента. Продукция "Ижмаша" поставляется в 27 стран мира, включая США, Великобританию, Германию, Норвегию, Италию, Канаду, Казахстан и Таиланд. "Ижмех" - многопрофильное предприятие с технологиями машиностроения, металлургии, приборостроения, микроэлектроники, выпускающее гражданское и служебное оружие, электроинструмент, нефтегазовое и упаковочное оборудование, медицинскую технику, точное стальное литье. Приоритетное развитие и основную долю в товарном производстве занимает изготовление спортивно- охотничьих ружей и пистолетов.

Когато една държава унищожава завод със специално назначение, значи ,че или държавата я няма или някой го иска за дребни пари.

В грешка си. Работниците не са държавни служители, а работят в производство и не се издържат от данъци. Поне не би трябвало нашите данъци да финансират стоки, а именно оръжия, продавани на други под себестойност.

От няколко дена чета из форумите за този завод. Изпонаписаха се много глупости. Проляха се много сълзи за "горките гладни работници", а пък Бойко и правителството... мили Боже как ли не бяха наричани. Абе хора нали това превителство ние сме го избрали, не е дошло от Занзибар. И не управлява лошо. Разбира се има стотоци проблеми, но тях ги имаше и при предишните, ще ги има и при следващатите. Повечето проблеми не идват от правителството, идват от психологията на българите. И проблема с този завод е добър пример. Предприятие което работи на загуба от години, с остаряла техника, острели технологии, нискоквалифицирани работници... при това 3 пъти повече от нужните. Е какво да го прави държавата? Да продължава да плаща и да покрива загубите само защото на няколко хиляди души така им е удобно. Ами нали всички вие дето плюете тук и плачете за тях им плащате. А ако искате да им плащате и сте чак такива самаряни, ами да им се платят някакви класове които ще ги напраят конкурентоспособни на трудовия пазар.

ЕхДари,Дари не всеки може да захлеби като теб и Фидосова и да дрънка тъпни без да има връзка с главния си мозък.Какво знаеш за психологията на българина,мачкан,лъган,краден и подложен на изтребване от бандите нарекли се правителства.Че си куха лейка си личи по това,което казваш за избора на правителствата при комунистическо-ченгесарската демокрация.Нима вярваш на резултатите от изборите.Сигурен съм,че не си чела"Бай Ганьо прави избори",ама ней се.Ами това правителство като е толкова добро според теб и виждаше че заводите работят на загуба,защо не започна полека да съкръщава и да пренасочва работниците.Или да промени производството и да произвежда селскостопански машини примерно,че виж колко селянки като теб нямат работа и плещвт глупости,а земята стои пуста в много плодородни райони.А тези"ниско квалифицирани работници"са на специален отчет не напразно....но кухата ти лейка никога няма да го разбере.Пожелавам ти да попаднеш в тяхната ситуация та дано ти се нормализира психологията.

На мен като не ми плащат в една фирма се местя в друга. какво толкова е станало. Но за да се случи това просто човек трябва непрекъснато да чете, да се образова, да е в крак с времето. Имам чувството, че 2/3 от работниците в този завод са пълни некадърници и не могат да си намерят другаде работа. Май идва време да плащат за мързела си. Щото примерно познавам стругари дето от 20 години все струговат а като го сложат да работи на 3 цифрови струга едновременно, с по-голяма заплата и като му дадат лаптоп с които да редактира sns кода на програмите за струга и нашият стругар увяхва. Нещо такова е с работниците в този завод. Вой до небето,че всички са им длъжни, а истината е, че кадърен майстор без работа не седи.

що не ходиш да копаш бе спец!

Ей Младенов,ти си голяма гадина!Ти защо не опиташ да живееш половин година с 380лв и да се храниш и плащаш всичките консумативи в едно жилище,да се обличаш и плащаш данъци,с които ви хрантутим бе червей мръсен?Пожелавам ти го от сърце,но преди това да полежиш 10-15 годинки в затвора и там с удоволствие ще те изхранваме на пандизчийска разклатка!

Ще ги пратите да работят като боклуждии 5-6 месеца и после уволнение, "страхотни" идеи типични за идЕоти....

А защо не съкратят "евентуално " раздутата държавна администрация ?Или идват избори и за държ.служители само бонусчета и увеличения на заплатките , а другите "кучета ги яли "

И по каква схема предлагаш парите от администрацията да се дават на едно предприятие, което би трябвало да е на самоиздъжка?

Просто влизат в бюджета.

Макар и на борсата това е един начин за подпомагане на семействата,нека не плюваме само а да се захванем сами да решаваме проблемите си отчасти,благодаря на правителството ,че наистина отреагира за спасяването на тези хора,заслужаващи уважение защото и те са българи

Това не е решение на проблемите ,а замазването им.

Валерия, Явно толкова си "зомбирана" ,че благодариш на правителството ,без да знаеш защо. Заводът е държавен с борд ,в който има представители на министерството на икономиката.Те назначават изпълнителен директор, те приемат бизнес план ,те подписват КТД.Нима сега разбраха за състоянието на предприятието? Отреагирането на правителството е "след дъжд качулка"Но това им са възможностите.Те са просто некадърници.

Ти също грешиш.Не е от некадърност,такава е схемата. Умишлена задлъжнялост,оздравителна програма,ала бала,двадесет процента съкращения,фалит,приватизация,нови собственици,осемдесет процента съкращения.Това е целта и това е пътя.

Най напред пращаме като метачи или други подобни специалности тия квалифицирани работници колкото да им се замажат очите.А след една година след като се пазабрави случая всички отиват на бунището никому не нужни.До болка позната картина.

ОСТАНАЛИТЕ 1300, да дхат супата ли?!?

Коментари - Осигуряват работа на 500 души от ВМЗ | Днес.dir.bg

Осигуряват работа на 500 души от ВМЗ

При евентуални съкращения във "ВМЗ" ЕАД община Сопот може да назначи на работа до 200 души, а община Карлово - до 300, по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Обратно в новината

Коментари - Осигуряват работа на 500 души от ВМЗ | Днес.dir.bg

Коментари

Е защо само на тоя завод, в който работничките са отрупани със златни бижута, ще осигурявате заетост и помощи, майките с малки деца нямат ли нужда от помощи, пенсионерите без лекарства нямат ли нужда от помощ?

Всички пенсионери трябва да се съкратят, а те сигурно не са малко.

ИЖЕВСК, 16 января, 2013 /ИТАР-ТАСС/. На научно- производственном объединении "Ижмаш" началось создание корпорации "Калашников". Об этом в своем микроблоге в "Твиттере" сообщил вице-премьер правительства России Дмитрий Рогозин. "Вечером встретился с руководством НПО "Ижмаш". Наметили пути оздоровления предприятия и создания корпорации КАЛАШНИКОВ", - написал он. Пресс-секретарь предприятия Елена Филатова уточнила, что вице-премьер встречался с генеральным директором предприятия Константином Бусыгиным. Глава Удмуртии Александр Волков сообщил журналистам, что власти республики рассчитывают "разрулить" ситуацию на "Ижмаше", который продолжает проходить процедуру банкротства, благодаря поддержке Рогозина. "Естественно на банкротные дела уйдет год - полтора, но сама работа коллектива в этом году будет намного эффективней, нежели в ушедшем 2012 году", - сказал он. Ранее Рогозин на встрече с президентом Владимиром Путиным предложил объединить в единый концерн "Ижмаш" и "Ижмех", занимающиеся производством стрелкового оружия. Согласно идее Рогозина, создание объединенного концерна под брендом "Калашников" поможет сконцентрировать усилия в области создания гражданского оружия и сохранить конструкторский потенциал в Ижевске. "Ижмаш" - крупнейший российский производитель боевого автоматического и снайперского оружия, управляемых артиллерийских снарядов, а также широкого спектра гражданской продукции - охотничьих ружей, спортивных винтовок, станков и инструмента. Продукция "Ижмаша" поставляется в 27 стран мира, включая США, Великобританию, Германию, Норвегию, Италию, Канаду, Казахстан и Таиланд. "Ижмех" - многопрофильное предприятие с технологиями машиностроения, металлургии, приборостроения, микроэлектроники, выпускающее гражданское и служебное оружие, электроинструмент, нефтегазовое и упаковочное оборудование, медицинскую технику, точное стальное литье. Приоритетное развитие и основную долю в товарном производстве занимает изготовление спортивно- охотничьих ружей и пистолетов.

Когато една държава унищожава завод със специално назначение, значи ,че или държавата я няма или някой го иска за дребни пари.

В грешка си. Работниците не са държавни служители, а работят в производство и не се издържат от данъци. Поне не би трябвало нашите данъци да финансират стоки, а именно оръжия, продавани на други под себестойност.

От няколко дена чета из форумите за този завод. Изпонаписаха се много глупости. Проляха се много сълзи за "горките гладни работници", а пък Бойко и правителството... мили Боже как ли не бяха наричани. Абе хора нали това превителство ние сме го избрали, не е дошло от Занзибар. И не управлява лошо. Разбира се има стотоци проблеми, но тях ги имаше и при предишните, ще ги има и при следващатите. Повечето проблеми не идват от правителството, идват от психологията на българите. И проблема с този завод е добър пример. Предприятие което работи на загуба от години, с остаряла техника, острели технологии, нискоквалифицирани работници... при това 3 пъти повече от нужните. Е какво да го прави държавата? Да продължава да плаща и да покрива загубите само защото на няколко хиляди души така им е удобно. Ами нали всички вие дето плюете тук и плачете за тях им плащате. А ако искате да им плащате и сте чак такива самаряни, ами да им се платят някакви класове които ще ги напраят конкурентоспособни на трудовия пазар.

ЕхДари,Дари не всеки може да захлеби като теб и Фидосова и да дрънка тъпни без да има връзка с главния си мозък.Какво знаеш за психологията на българина,мачкан,лъган,краден и подложен на изтребване от бандите нарекли се правителства.Че си куха лейка си личи по това,което казваш за избора на правителствата при комунистическо-ченгесарската демокрация.Нима вярваш на резултатите от изборите.Сигурен съм,че не си чела"Бай Ганьо прави избори",ама ней се.Ами това правителство като е толкова добро според теб и виждаше че заводите работят на загуба,защо не започна полека да съкръщава и да пренасочва работниците.Или да промени производството и да произвежда селскостопански машини примерно,че виж колко селянки като теб нямат работа и плещвт глупости,а земята стои пуста в много плодородни райони.А тези"ниско квалифицирани работници"са на специален отчет не напразно....но кухата ти лейка никога няма да го разбере.Пожелавам ти да попаднеш в тяхната ситуация та дано ти се нормализира психологията.

На мен като не ми плащат в една фирма се местя в друга. какво толкова е станало. Но за да се случи това просто човек трябва непрекъснато да чете, да се образова, да е в крак с времето. Имам чувството, че 2/3 от работниците в този завод са пълни некадърници и не могат да си намерят другаде работа. Май идва време да плащат за мързела си. Щото примерно познавам стругари дето от 20 години все струговат а като го сложат да работи на 3 цифрови струга едновременно, с по-голяма заплата и като му дадат лаптоп с които да редактира sns кода на програмите за струга и нашият стругар увяхва. Нещо такова е с работниците в този завод. Вой до небето,че всички са им длъжни, а истината е, че кадърен майстор без работа не седи.

що не ходиш да копаш бе спец!

Ей Младенов,ти си голяма гадина!Ти защо не опиташ да живееш половин година с 380лв и да се храниш и плащаш всичките консумативи в едно жилище,да се обличаш и плащаш данъци,с които ви хрантутим бе червей мръсен?Пожелавам ти го от сърце,но преди това да полежиш 10-15 годинки в затвора и там с удоволствие ще те изхранваме на пандизчийска разклатка!

Ще ги пратите да работят като боклуждии 5-6 месеца и после уволнение, "страхотни" идеи типични за идЕоти....

А защо не съкратят "евентуално " раздутата държавна администрация ?Или идват избори и за държ.служители само бонусчета и увеличения на заплатките , а другите "кучета ги яли "

И по каква схема предлагаш парите от администрацията да се дават на едно предприятие, което би трябвало да е на самоиздъжка?

Просто влизат в бюджета.

Макар и на борсата това е един начин за подпомагане на семействата,нека не плюваме само а да се захванем сами да решаваме проблемите си отчасти,благодаря на правителството ,че наистина отреагира за спасяването на тези хора,заслужаващи уважение защото и те са българи

Това не е решение на проблемите ,а замазването им.

Валерия, Явно толкова си "зомбирана" ,че благодариш на правителството ,без да знаеш защо. Заводът е държавен с борд ,в който има представители на министерството на икономиката.Те назначават изпълнителен директор, те приемат бизнес план ,те подписват КТД.Нима сега разбраха за състоянието на предприятието? Отреагирането на правителството е "след дъжд качулка"Но това им са възможностите.Те са просто некадърници.

Ти също грешиш.Не е от некадърност,такава е схемата. Умишлена задлъжнялост,оздравителна програма,ала бала,двадесет процента съкращения,фалит,приватизация,нови собственици,осемдесет процента съкращения.Това е целта и това е пътя.

Най напред пращаме като метачи или други подобни специалности тия квалифицирани работници колкото да им се замажат очите.А след една година след като се пазабрави случая всички отиват на бунището никому не нужни.До болка позната картина.

ОСТАНАЛИТЕ 1300, да дхат супата ли?!?