Коментари - Дончев: България губи без ”Южен поток”, ЕК да ни защити | Днес.dir.bg

Дончев: България губи без ”Южен поток”, ЕК да ни защити

Очакваме ЕК да защити българските интереси, тъй като губим от спирането на "Южен поток", обяви вицепремиерът Томислав Дончев. От Брюксел обещали съдействие.

Обратно в новината

Коментари - Дончев: България губи без ”Южен поток”, ЕК да ни защити | Днес.dir.bg

Коментари

вече ни защити, потупа ни по рамото.

На 15 ноември 2012 г. България подписа окончателно инвестиционното решение за строителството на газопроводаЮжен поток.Подписите си под договора сложиха премиерът Бойко Борисов и председателят на Управителния съвет наГазпромАлексей Милер.

Наивник ЕС не ни защитава, само ни ограничава и така ни физически унищожават!!!

Дончев не ни прави на малоумни, боко говореше за Белене -гьола хвърлени 1 милион, сега с 8 милиарда ни хвърляте направо в морето!!!!

И как точно бе Дончев очакваш да ни защитят господарите ви? Та те ясно си го казаха: КОМПЕНСАЦИИ В ПОДОБНИ СЛУЧАИ НЕ СА ПРЕДВИДЕНИ! Може би ще настроят мутрата да съди Русия...

А вземете се разберете, безмозъчни политици - губим ли или печелим и на коя порта да ходите да тропате, че ми писна от простотията ви!

А и понеже някои правят сметките за ЮП да не збравят,че ако построят нов газопровод до Турция. Гърция се предвижда да получават газ по него. А може и Македония. Така,че България ще загуби голяма част от сегашните си транзитни такси.

Причините за спирането на проекта Южен поток са далеч извън България, въпреки че някои отчаяно се опитват да ни убедят в обратното. Всъщност решението на Путин е една добра новина за страната ни. Единственото нещо, което ще загуби България от това решение, е още една брънка от енергийната си зависимост от Русия. Загуби ще отчетат още онези наши лапачи, чиито фирми се бяха наредели като подизпълнители да гушнат част от парсата от четирикратно раздутата цена на проекта, която трябваше всички ние да платим. Приказките за някакви пропуснати ползи и реализирани загуби, включително подмятането в публичното пространство на някакви очаквани приходи от транзитни такси, които никой не е видял черно на бяло, са прах в очите на хората. Другата добра новина е, че изказването на Путин изнерви руската пета колона в България до такава степен, че на някои маските паднаха. Сега се проявиха не само руските агенти от първи ред, които никога не са се крили, но и другите от втори и трети ред, които уж минаваха за проевропейски настроени.

Аман от евтин популизъм и празни приказки, само молоумник може да отрича ползите от този проект. Но да лижем американските задници, които по геополитически причини и отслабване на Русия не желаят този проект да се осъществи ние първи. Кога ще се намерят политици, които ще поставят националните интереси пред всичко останало. Австрия подписа също за ЮП, явно ние сме по-големи европейци и от тях.

И какво са победили САЩ? Един от най-големите им съюзници се съгласи веднага да строи нова тръба. При това без да се интересуват от законодателството на ЕС.Нищо ,че са кандидат -член и законодателсвтото на Турция трябва да стане в съответствие с европейското.

Добре, бе Дончев, ама чак сега виеш на умряло. Когато бат Бойко си дереше гласа против Южен поток при правителството на Орешарски, ти що мълча? Чак сега ли видя пагубните последствия за страната ни? Ама това се случва, защото ВИЕ всичките политици мислите тесногръдо и еднопартийно, без никаква перспектива какво очаква България в дългосрочен план. И точно сега на вас гербаджии се падна да стоите разкрачени между изтока и запада и да се чудите как да излезете от л...ната. Каквото дробиш, това и ще сърбаш!!! Само че обикновените хора ще сърбаме, а вие пак ще сте добре.

В западните СМИ спирането на проекта Южен поток се представя като пирова победа за ЕС и САЩ в санкционната борба със Русия... Всичко около този проект от старна на ЕС смърди... А ние...Отиват наште блюдолизци пак при хазяина си , за да им бъде в пореден път казано да не се занимават с неща които не са тяхна работа...В отговор стопроцентно ще получат угоднически усмивки и насълзени от умиление погледи... Срам.... Сам ББ подписал договора , а не знае нито какво пише , нито къде е... Пълна амнезия... Всички останали страни участници в проекта са го защитили , само нашите клекнали...и то от трима престарели американски сенатори... За нищо не стават нашите управляващи...

Много точно казано.

вие бг.политиците с подписите за парички докарахте дърjaвата до това унизително положение да бъде разменна монета м/у русия и европа....

ЕК ни вкара в тази яма, от какъв зор да ни вади?

От Русия : 2 МИЛИАРДА в дупката на Белене. Договор с неизвестно съдържание, от които единственото известно е, че България няма да взема транзитни такси, защото те ще ходят при Газпром, за да компенсират десетократно завишената цена на газопровода.

Дончев, Дончев, вапцахте я Дончев....

Грижата за давещия се е грижа на самия давещ се. Нали сериозно не го вярваш това, че ЕС ще "ни" защити. От народното недоволство няма да имате защита и жална ви майка.

Ще ни защити на дедовия....вие ни продадохте за жълти стотинки. Много сте жалки, щом мислите че на ЕС му дреме за бг....

Математиката ти куца! Грешно условие! Грешни данни! Несъобразени променливи величини! Грешни транспортни разстояния! В общи линии....опитай пак!

Ц, верно си смята човека, просто не е завършил политическа икономика като тебе

ДА ПИТАМ - КАКВО ПОДПИСВА БОРИСОВ НА 15-ТИ НОЕМВРИ 2012: "България подписа инвестиционнотото решение за строителството на газопровода "Южен поток" и новия дългосрочен договор за доставка на руски газ в България. Договорът за доставка на природен газ бе подписан на официална церемония в Министерския съвет от Александър Медведев - зам.-председател на УС на "Газпром", и от Димитър Гогов - изпълнителен директор на "Булгаргаз", в присъствието на премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев и шефа на "Газпром" Алексей Милер.

Дончев , Дончеев , само с "Йес сър" - НИЩО не става!!!Справка- Миглена Кунева/Пръмова/ от 1-ви до 4 ти блок на Козлодуй са затворени!!!Сега за 5 и 6 блок само Русия може да даде допуск???? Мислиш ли че ще ни "пусне" гювеч след това прецакване??? Няма брато- ще го духаме заради простотията и слугинажа ви!!! Ха да сте ни честити ВСИЧКИ некадърници в 43 НС!!!! Но виновни сме и ние че ви избрахме там!! Лошото тепърва предстои!!

волен ще те эащити,ЕС каэаха вън от КРИМ НЕ НАМЕСА В УКРАЙНА още санкци и Е эаконодателство,колко още да ни эащити

Ще ни защити ЕС, ама... друг път. Слугите никой не ги ... има за нищо.

Плешив,знаеш ли кога ЕС ще те защити-на 31 ви февруари,аре слагай перуката...

Изсмяха ни се и ни захвърлиха. Спечели Турция. Жалък народ , жалък президент , и още по-жалки политици.

И аз очаквам 6-ца от ТОТО то. Или някой да ми защити интереса и да спечели вместо мене (6 цата).

О*раха се за кой ли път бг продажници - политици!!! Кога Европа е защитавала интересите на България ? КОГА?? Та сега ще реват в глас да ни компенсират ...СРАМ!! За пореден път поставихте България на колене в ъгъла! И от Русия не чакай, защото Москва не вярва на сълзи..

ЕК ни защити ефективно от руския рекет, като наложи правила за тръби и транзит... безогледно до вчера рашките твърдяха, ще строим каквото и да се случва, през трупове ще минем, но трасе ще има /те това го могат/ и само след ден-два отказ и противоположно решение... или срива на рублата е причината, или си играят на руска рулетка ...и шантажират Европа

относно врявата за спирането на южен поток ще ми се да спомена един лаф чут някога между мои колежки : "скъпа, кръката се държат кръстосани преди, а не след"

Жалкото е, че повечето народ не осъзнава, че държавата ни затъва, защото същия този народ ("мърша"-по Славейков) сам и с любов си избра да го управляват откровени мутри! Този народ ("мърша") не разбра,че не може да очаква от една мутра да се държи като възрожденец! Мутрата си работи за келепира и окото и не мигва като премазва същия този народ ("мърша")!- КТБ, енергетика, здравеопазване, пенсии, заплати, безраборица,монополи, ГМО, безпризорни язовири, шифтов газ.... Народът ("мърша") още се оставя да го манипулират и още не разбира, че го направиха съучастник на собственото си унищожение! И е също толкова отговорен за хала на държавата, колкото мутрите, на които подари самата тази държава! Този народ ("мърша") може и да оцелее, но вече само по единично и никога вече като НАРОД! Защото и малките проблясъци на духа на нормалността, народът ("мърша") ги погазва със садистична наслада, докато се кланя на идолите си-мутри! Амин!

И за коя партия трябваше да гласува народа?

За Зелената!

ДА АМА СИ ЗАБРАВИЛ ДА СЛОЖИШ СРЕДНЕНАТА ЦЕНА НА ТОКА ПРОДАВАНА ОТ НЕК НА ЕРП И СЛЕД ТОВА ЦЕНАТА ДО КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ С ДДС....А ТЯ Е ....0.18 ЛВ/КВЧ (ИЗЧИСЛЕНА ПО МЕТОДИКАТА КРАЙНА СУМА ПО ФАКТУРА РАЗДЕЛЕНА НА ИЗРАЗХОДВАНИТЕ КИЛОВАТИ)

А-а-а, го'син европейски съюз, някой ми сра в гащите...

сети ли се този лицемер и лъжец,уж де съжалявал-натикват Б-я в блатото

Този Дончев май е спал и проспал времето , в което неговия лидер ББ спря Южен поток

Защо никой не споменава, че първите 20 години няма да получаваме транзитни такси? В момента цената на природния газ е 3,8 щ.д., а преди десет години беше 13,8 щ.д. След двадесет години ще е 0,5 цента. Така е направено всичко, че България ще бъде използвана. След двадесет години потреблението на природен газ ще е намаляло драстично, поради алтернативните източници.

Фотоволтаични електрически централи До 30 кВт p, монтирани на покриви и фасади 605,23 2. Над 30 кВт p до 200 кВт p, монтирани на покриви и фасади 596,5 3. Над 200 кВт p до 1 000 кВт p, монтирани на покриви и фасади 583,77 4. До 30 кВт p 576,5 5. Над 30 кВт p до 200 кВт p 567,41 6. Над 200 кВт p 485,6

1. Цени без ДДС на електрическа енергия от производители Производители на електрическа енергия Цена за енергия (лв./МВтч) Цена за разполагаемост (лв./МВтч) АЕЦ Козлодуй ЕАД 15,30 22,11 ТЕЦ Бобов Дол ЕАД 68,30 13,15 ТЕЦ Варна ЕАД 70,00 8,69 ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД 40,32 22,47 Енерго-Про България ЕАД: - Каскада Санданска Бистрица 90,24 - - ВЕЦ Стара Загора 91,17 - Сентрал Хидроелектрик дьо Булгари ЕООД 133,08 - Пиринска Бистрица Енергия ЕАД 61,02 - Ню Ко Загора ЕООД 79,99

Втората цена е при студен резерв

Запознатият,ти баба Ванга ли си,или си се надрусал още от сутринта?!? И като какви са "алтернативните източници"? Черните дупки ли ще използваме?? Те са безплатни...

Кое точно им е безплатното? Заради програмата 20/20 стимулираха една голяма субсидия точно за ВЕИ. Само че тази субсидия излиза от националния бюджет или с други думи от джоба ти. Ти имаш ли представа колко струва ремонта на турбина на ветрогенератор? А колко е цената на поставката на един панел с мощност 1 кв Аман от недодялани тъпунгери

Данните са взети директно от таблиците на ДКЕВР и са достъпни в нет-а. Моля спрете със спекулацията ВЕИ. Дори и субсидирана, тази цена се плаща от нас

реутерс днес пише, че "Югоиточна Европа е останала без сигурни доставки на газ. Южен поток е отварял перспективи за такива държави като България, Унгария и Сърбия. Той осигуряваше надеждна доставка на газ, заобикаляйки Украина. ЮП за тях беше застраховка в случай, че Украйна спре транзита. Това е загуба за всички. Най-жизнеспособен е бил НАБУКО, който е спрян поради липса на всякакъв интерес към него. PS А Украйна не е предплатила за газ на Русия и вече краде от транзита за Европа. Немците си имат Северен поток, а ние.....както винаги

Де е тиквето да се изкаже. Да нареди умни приказки и да ни зарадва с "добрата новина"

чао евтин газ, здравей, шистов газ. това е идеята. няма руски газ, обаче ние ще кОпаме шистов, щото сме идиоти.

Глупако "видяхте ли", става въпрос за дългосрочни интереси, сделка и последици за Бг., които ще се отразяват на твоето портмоне !!! Брей че прост народ!

не съм Глупак, а мислещ, сега ще се опитам да ти дам доводи,а ти ако искаш възприемай, ако ли не, твоя работа. 1. България изнасяше ток и беше почти хегемон на Балканите, сега енергетиката е в колапс - сектор който е печеливш в цял свят 2. Скарването ни с Русия води до невъзможността за в бъдеще да удължим живота на АЕЦ-а (знаеш ли до коя година е ресурса им) 3. САЩ владее (заради Костов) Най-скъпите ни енерго носители, ТЕЦ Марица 1 и 3 (най-евтиния е Марица 2-защо ли), повечето ветрогенератори (субсидирани с неверочтните цени носещи скъпотията на тока), Очаква се да построят реактор на Уестинхаус ...., за Шеврон да не говорим (вече се строи до Варна терминал за втечнен газ) 4. ТЕЦ Варна е една от най-големите ни централи и знаеш ли защо затвори врати? Ами защото за да направят инвестиция (сероочистка) хората искат гаранция за изкупуване на определено количество ток. Сега почваме да го режем за скрап. Не ми говори така за глупаци и т.н. Има хора които умишлено забиват енергийния сектор, само и само да си приберат комисионните от въпросните играчи, които ще заемат енергийния сектор.

Бях на почивка в Турция.Токът спря.Попитах:защо няма ток?Не ни давате достатъчно ток -беше отговорът.Изпитах задоволство.Днес поради "далновидната " икономическа политика на боричкащтите се кланове(ще строим,няма да строим)вървим стремглаво към Мариянската падина.Гадно ми е.

Дадох ти + за мнението, а не за лошата новина

съседната новина е че Турция и Китай са с понижени рейтинги... Който рита срещу САЩ, като подкрепя Русия, бива рейтингиран... Това ми прилича на силов натиск от страна на САЩ

Да сте чули Израл да рита срещу Русия.... Ама чухме че Франция иска да признае Палестина....

турция и китай НЕ СА В ЕС!!!

е, че да не би като не са в ЕС да нямат рейтинги на банковите ситеми? а да, а Австрия и Унгария, която промени законодателството си! също не са в ЕС нали?

"Вицепремиерът е получил уверения от еврокомисаря Шевчович, че по отношение на сигурността на газовите доставки България може да разчита на съдействие за изграждането на алтернативно трасе за доставки на газ от Гърция". Що ли това ме навежда на мисъта, че ЕС прави всичко възможно България да стои далеч от всякакви големи проекти, за сметка на съседите?

"на газовите доставки България може да разчита на съдействие за изграждането на алтернативно трасе за доставки на газ от Гърция"- как хубаво го е казъл човека от Брюксел . Сега ще плащаме на гърци и турци за газ,утре ще плащаме на гърци и турци за ток. На юг ни го слага Турция и Гърция отзад, на запад ни го слага ЕС отпред а от страни ни доят бледоликите от САЩ . Да живее "социалното приобщаване" на малцинствата и бежанците .Ура.

Как няма! нали ни оказаха такава помащ и за проблема с бежанците

Аз затова никога не гласувам за Бг., НИКОГА, защото независимо кои идват на власт, не са способни да вземат важни решения; исторически всички решения са били винаги с крайно тежки и катастрофални последици за народа. ТОВА Е ИСТИНАТА.

Важното е на братятя украинци да угодим. Посланието на Путин към Ердоган е следното: Таипе, сега ти давам Южен поток утре ще ти дам картбланш да си вземеш Булгаристан, както стана в Кипър. Който не умее да цИлува на попадията ръката цИлува попа по брадата.

ам чи ....еврейските янки ко ша праят ....ша стоят и ша пляскат на путин и таип -ердоганя ша изяде двоина доза от амириканска димокрация само стои та гледаи сиира следващите 6 месеца -путя ша го стопят с цената на петрола......ниската цена на петрола=намалява самочуствието на путя

ЕК да ни защити- да се разбира да ни обезщети. Измамените камилчета ще купуват газ от Турция- стабилна и сериозна държава. Периферията на ЕС ще се употребява още, но май няма да ни хареса

-децата ни мият чинии там -немски вериги бензиностанция ни заливат с разредено гориво -немски вериги ни правят дъмпинг на основни хранителни продукти - хляб,кис. мляко -гръцки банки ни гарантират - банков произвол и тотална гавра -френска компания ни налага такса превоз на водата която се придвижда по закона на нютон -чешко електроразпределително дружество доказа че бг-народа е най овчо-търпеливият народ ------и накрая но не на последно място в името на това да сме верни на евро-партньорите които задължително трябва да са ЗАД нас от 20г. русия ни продава газ на космически цени в името на общите ни доскорошни космически проекти

Евала, прическа,кво прави нощеска, Битият бит е банална фраза!..............

Народното събрание да изслуша външният министър за разговора си с зам. м-ра на Русия. Защото след него Русия взе това решение. Този човек е най- върлия противник на България.

ДА, но ПЪРВО да изслуша ЩОНОВ и Близнашки, мекеретата от служебното правителство!!!! Иначе картинката пак няама да е пълна и отново ще се изпокрият плужеците!!!

Направо сме жалки. Нали Украйна отсече, че "Южен поток" е ненужен/както повтарят и нашенските мекерета/ и ни увери, че е стабилен партньор - тогава от какво се притесняваме. Или май нее точно така? Сега искаме защита от ЕС - нали вчера гордо заявихме, че сме суверенна страна - защо не преговаряме с руснаците сами? И каква защита очакваме от тези, които ни наредиха да спрем строителството и дори започнаха наказателна процедура срещу България? И как точно ще ни защитят? И защо ще искаме защита само от ЕС, след като тримата сенатори от САЩ ни наредиха да спрем строежа - пак ли зад океана само ще гледат сеир? Въпроси, въпроси....

Коментари - Дончев: България губи без ”Южен поток”, ЕК да ни защити | Днес.dir.bg

Дончев: България губи без ”Южен поток”, ЕК да ни защити

Очакваме ЕК да защити българските интереси, тъй като губим от спирането на "Южен поток", обяви вицепремиерът Томислав Дончев. От Брюксел обещали съдействие.

Обратно в новината

Коментари - Дончев: България губи без ”Южен поток”, ЕК да ни защити | Днес.dir.bg

Коментари

вече ни защити, потупа ни по рамото.

На 15 ноември 2012 г. България подписа окончателно инвестиционното решение за строителството на газопроводаЮжен поток.Подписите си под договора сложиха премиерът Бойко Борисов и председателят на Управителния съвет наГазпромАлексей Милер.

Наивник ЕС не ни защитава, само ни ограничава и така ни физически унищожават!!!

Дончев не ни прави на малоумни, боко говореше за Белене -гьола хвърлени 1 милион, сега с 8 милиарда ни хвърляте направо в морето!!!!

И как точно бе Дончев очакваш да ни защитят господарите ви? Та те ясно си го казаха: КОМПЕНСАЦИИ В ПОДОБНИ СЛУЧАИ НЕ СА ПРЕДВИДЕНИ! Може би ще настроят мутрата да съди Русия...

А вземете се разберете, безмозъчни политици - губим ли или печелим и на коя порта да ходите да тропате, че ми писна от простотията ви!

А и понеже някои правят сметките за ЮП да не збравят,че ако построят нов газопровод до Турция. Гърция се предвижда да получават газ по него. А може и Македония. Така,че България ще загуби голяма част от сегашните си транзитни такси.

Причините за спирането на проекта Южен поток са далеч извън България, въпреки че някои отчаяно се опитват да ни убедят в обратното. Всъщност решението на Путин е една добра новина за страната ни. Единственото нещо, което ще загуби България от това решение, е още една брънка от енергийната си зависимост от Русия. Загуби ще отчетат още онези наши лапачи, чиито фирми се бяха наредели като подизпълнители да гушнат част от парсата от четирикратно раздутата цена на проекта, която трябваше всички ние да платим. Приказките за някакви пропуснати ползи и реализирани загуби, включително подмятането в публичното пространство на някакви очаквани приходи от транзитни такси, които никой не е видял черно на бяло, са прах в очите на хората. Другата добра новина е, че изказването на Путин изнерви руската пета колона в България до такава степен, че на някои маските паднаха. Сега се проявиха не само руските агенти от първи ред, които никога не са се крили, но и другите от втори и трети ред, които уж минаваха за проевропейски настроени.

Аман от евтин популизъм и празни приказки, само молоумник може да отрича ползите от този проект. Но да лижем американските задници, които по геополитически причини и отслабване на Русия не желаят този проект да се осъществи ние първи. Кога ще се намерят политици, които ще поставят националните интереси пред всичко останало. Австрия подписа също за ЮП, явно ние сме по-големи европейци и от тях.

И какво са победили САЩ? Един от най-големите им съюзници се съгласи веднага да строи нова тръба. При това без да се интересуват от законодателството на ЕС.Нищо ,че са кандидат -член и законодателсвтото на Турция трябва да стане в съответствие с европейското.

Добре, бе Дончев, ама чак сега виеш на умряло. Когато бат Бойко си дереше гласа против Южен поток при правителството на Орешарски, ти що мълча? Чак сега ли видя пагубните последствия за страната ни? Ама това се случва, защото ВИЕ всичките политици мислите тесногръдо и еднопартийно, без никаква перспектива какво очаква България в дългосрочен план. И точно сега на вас гербаджии се падна да стоите разкрачени между изтока и запада и да се чудите как да излезете от л...ната. Каквото дробиш, това и ще сърбаш!!! Само че обикновените хора ще сърбаме, а вие пак ще сте добре.

В западните СМИ спирането на проекта Южен поток се представя като пирова победа за ЕС и САЩ в санкционната борба със Русия... Всичко около този проект от старна на ЕС смърди... А ние...Отиват наште блюдолизци пак при хазяина си , за да им бъде в пореден път казано да не се занимават с неща които не са тяхна работа...В отговор стопроцентно ще получат угоднически усмивки и насълзени от умиление погледи... Срам.... Сам ББ подписал договора , а не знае нито какво пише , нито къде е... Пълна амнезия... Всички останали страни участници в проекта са го защитили , само нашите клекнали...и то от трима престарели американски сенатори... За нищо не стават нашите управляващи...

Много точно казано.

вие бг.политиците с подписите за парички докарахте дърjaвата до това унизително положение да бъде разменна монета м/у русия и европа....

ЕК ни вкара в тази яма, от какъв зор да ни вади?

От Русия : 2 МИЛИАРДА в дупката на Белене. Договор с неизвестно съдържание, от които единственото известно е, че България няма да взема транзитни такси, защото те ще ходят при Газпром, за да компенсират десетократно завишената цена на газопровода.

Дончев, Дончев, вапцахте я Дончев....

Грижата за давещия се е грижа на самия давещ се. Нали сериозно не го вярваш това, че ЕС ще "ни" защити. От народното недоволство няма да имате защита и жална ви майка.

Ще ни защити на дедовия....вие ни продадохте за жълти стотинки. Много сте жалки, щом мислите че на ЕС му дреме за бг....

Математиката ти куца! Грешно условие! Грешни данни! Несъобразени променливи величини! Грешни транспортни разстояния! В общи линии....опитай пак!

Ц, верно си смята човека, просто не е завършил политическа икономика като тебе

ДА ПИТАМ - КАКВО ПОДПИСВА БОРИСОВ НА 15-ТИ НОЕМВРИ 2012: "България подписа инвестиционнотото решение за строителството на газопровода "Южен поток" и новия дългосрочен договор за доставка на руски газ в България. Договорът за доставка на природен газ бе подписан на официална церемония в Министерския съвет от Александър Медведев - зам.-председател на УС на "Газпром", и от Димитър Гогов - изпълнителен директор на "Булгаргаз", в присъствието на премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев и шефа на "Газпром" Алексей Милер.

Дончев , Дончеев , само с "Йес сър" - НИЩО не става!!!Справка- Миглена Кунева/Пръмова/ от 1-ви до 4 ти блок на Козлодуй са затворени!!!Сега за 5 и 6 блок само Русия може да даде допуск???? Мислиш ли че ще ни "пусне" гювеч след това прецакване??? Няма брато- ще го духаме заради простотията и слугинажа ви!!! Ха да сте ни честити ВСИЧКИ некадърници в 43 НС!!!! Но виновни сме и ние че ви избрахме там!! Лошото тепърва предстои!!

волен ще те эащити,ЕС каэаха вън от КРИМ НЕ НАМЕСА В УКРАЙНА още санкци и Е эаконодателство,колко още да ни эащити

Ще ни защити ЕС, ама... друг път. Слугите никой не ги ... има за нищо.

Плешив,знаеш ли кога ЕС ще те защити-на 31 ви февруари,аре слагай перуката...

Изсмяха ни се и ни захвърлиха. Спечели Турция. Жалък народ , жалък президент , и още по-жалки политици.

И аз очаквам 6-ца от ТОТО то. Или някой да ми защити интереса и да спечели вместо мене (6 цата).

О*раха се за кой ли път бг продажници - политици!!! Кога Европа е защитавала интересите на България ? КОГА?? Та сега ще реват в глас да ни компенсират ...СРАМ!! За пореден път поставихте България на колене в ъгъла! И от Русия не чакай, защото Москва не вярва на сълзи..

ЕК ни защити ефективно от руския рекет, като наложи правила за тръби и транзит... безогледно до вчера рашките твърдяха, ще строим каквото и да се случва, през трупове ще минем, но трасе ще има /те това го могат/ и само след ден-два отказ и противоположно решение... или срива на рублата е причината, или си играят на руска рулетка ...и шантажират Европа

относно врявата за спирането на южен поток ще ми се да спомена един лаф чут някога между мои колежки : "скъпа, кръката се държат кръстосани преди, а не след"

Жалкото е, че повечето народ не осъзнава, че държавата ни затъва, защото същия този народ ("мърша"-по Славейков) сам и с любов си избра да го управляват откровени мутри! Този народ ("мърша") не разбра,че не може да очаква от една мутра да се държи като възрожденец! Мутрата си работи за келепира и окото и не мигва като премазва същия този народ ("мърша")!- КТБ, енергетика, здравеопазване, пенсии, заплати, безраборица,монополи, ГМО, безпризорни язовири, шифтов газ.... Народът ("мърша") още се оставя да го манипулират и още не разбира, че го направиха съучастник на собственото си унищожение! И е също толкова отговорен за хала на държавата, колкото мутрите, на които подари самата тази държава! Този народ ("мърша") може и да оцелее, но вече само по единично и никога вече като НАРОД! Защото и малките проблясъци на духа на нормалността, народът ("мърша") ги погазва със садистична наслада, докато се кланя на идолите си-мутри! Амин!

И за коя партия трябваше да гласува народа?

За Зелената!

ДА АМА СИ ЗАБРАВИЛ ДА СЛОЖИШ СРЕДНЕНАТА ЦЕНА НА ТОКА ПРОДАВАНА ОТ НЕК НА ЕРП И СЛЕД ТОВА ЦЕНАТА ДО КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ С ДДС....А ТЯ Е ....0.18 ЛВ/КВЧ (ИЗЧИСЛЕНА ПО МЕТОДИКАТА КРАЙНА СУМА ПО ФАКТУРА РАЗДЕЛЕНА НА ИЗРАЗХОДВАНИТЕ КИЛОВАТИ)

А-а-а, го'син европейски съюз, някой ми сра в гащите...

сети ли се този лицемер и лъжец,уж де съжалявал-натикват Б-я в блатото

Този Дончев май е спал и проспал времето , в което неговия лидер ББ спря Южен поток

Защо никой не споменава, че първите 20 години няма да получаваме транзитни такси? В момента цената на природния газ е 3,8 щ.д., а преди десет години беше 13,8 щ.д. След двадесет години ще е 0,5 цента. Така е направено всичко, че България ще бъде използвана. След двадесет години потреблението на природен газ ще е намаляло драстично, поради алтернативните източници.

Фотоволтаични електрически централи До 30 кВт p, монтирани на покриви и фасади 605,23 2. Над 30 кВт p до 200 кВт p, монтирани на покриви и фасади 596,5 3. Над 200 кВт p до 1 000 кВт p, монтирани на покриви и фасади 583,77 4. До 30 кВт p 576,5 5. Над 30 кВт p до 200 кВт p 567,41 6. Над 200 кВт p 485,6

1. Цени без ДДС на електрическа енергия от производители Производители на електрическа енергия Цена за енергия (лв./МВтч) Цена за разполагаемост (лв./МВтч) АЕЦ Козлодуй ЕАД 15,30 22,11 ТЕЦ Бобов Дол ЕАД 68,30 13,15 ТЕЦ Варна ЕАД 70,00 8,69 ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД 40,32 22,47 Енерго-Про България ЕАД: - Каскада Санданска Бистрица 90,24 - - ВЕЦ Стара Загора 91,17 - Сентрал Хидроелектрик дьо Булгари ЕООД 133,08 - Пиринска Бистрица Енергия ЕАД 61,02 - Ню Ко Загора ЕООД 79,99

Втората цена е при студен резерв

Запознатият,ти баба Ванга ли си,или си се надрусал още от сутринта?!? И като какви са "алтернативните източници"? Черните дупки ли ще използваме?? Те са безплатни...

Кое точно им е безплатното? Заради програмата 20/20 стимулираха една голяма субсидия точно за ВЕИ. Само че тази субсидия излиза от националния бюджет или с други думи от джоба ти. Ти имаш ли представа колко струва ремонта на турбина на ветрогенератор? А колко е цената на поставката на един панел с мощност 1 кв Аман от недодялани тъпунгери

Данните са взети директно от таблиците на ДКЕВР и са достъпни в нет-а. Моля спрете със спекулацията ВЕИ. Дори и субсидирана, тази цена се плаща от нас

реутерс днес пише, че "Югоиточна Европа е останала без сигурни доставки на газ. Южен поток е отварял перспективи за такива държави като България, Унгария и Сърбия. Той осигуряваше надеждна доставка на газ, заобикаляйки Украина. ЮП за тях беше застраховка в случай, че Украйна спре транзита. Това е загуба за всички. Най-жизнеспособен е бил НАБУКО, който е спрян поради липса на всякакъв интерес към него. PS А Украйна не е предплатила за газ на Русия и вече краде от транзита за Европа. Немците си имат Северен поток, а ние.....както винаги

Де е тиквето да се изкаже. Да нареди умни приказки и да ни зарадва с "добрата новина"

чао евтин газ, здравей, шистов газ. това е идеята. няма руски газ, обаче ние ще кОпаме шистов, щото сме идиоти.

Глупако "видяхте ли", става въпрос за дългосрочни интереси, сделка и последици за Бг., които ще се отразяват на твоето портмоне !!! Брей че прост народ!

не съм Глупак, а мислещ, сега ще се опитам да ти дам доводи,а ти ако искаш възприемай, ако ли не, твоя работа. 1. България изнасяше ток и беше почти хегемон на Балканите, сега енергетиката е в колапс - сектор който е печеливш в цял свят 2. Скарването ни с Русия води до невъзможността за в бъдеще да удължим живота на АЕЦ-а (знаеш ли до коя година е ресурса им) 3. САЩ владее (заради Костов) Най-скъпите ни енерго носители, ТЕЦ Марица 1 и 3 (най-евтиния е Марица 2-защо ли), повечето ветрогенератори (субсидирани с неверочтните цени носещи скъпотията на тока), Очаква се да построят реактор на Уестинхаус ...., за Шеврон да не говорим (вече се строи до Варна терминал за втечнен газ) 4. ТЕЦ Варна е една от най-големите ни централи и знаеш ли защо затвори врати? Ами защото за да направят инвестиция (сероочистка) хората искат гаранция за изкупуване на определено количество ток. Сега почваме да го режем за скрап. Не ми говори така за глупаци и т.н. Има хора които умишлено забиват енергийния сектор, само и само да си приберат комисионните от въпросните играчи, които ще заемат енергийния сектор.

Бях на почивка в Турция.Токът спря.Попитах:защо няма ток?Не ни давате достатъчно ток -беше отговорът.Изпитах задоволство.Днес поради "далновидната " икономическа политика на боричкащтите се кланове(ще строим,няма да строим)вървим стремглаво към Мариянската падина.Гадно ми е.

Дадох ти + за мнението, а не за лошата новина

съседната новина е че Турция и Китай са с понижени рейтинги... Който рита срещу САЩ, като подкрепя Русия, бива рейтингиран... Това ми прилича на силов натиск от страна на САЩ

Да сте чули Израл да рита срещу Русия.... Ама чухме че Франция иска да признае Палестина....

турция и китай НЕ СА В ЕС!!!

е, че да не би като не са в ЕС да нямат рейтинги на банковите ситеми? а да, а Австрия и Унгария, която промени законодателството си! също не са в ЕС нали?

"Вицепремиерът е получил уверения от еврокомисаря Шевчович, че по отношение на сигурността на газовите доставки България може да разчита на съдействие за изграждането на алтернативно трасе за доставки на газ от Гърция". Що ли това ме навежда на мисъта, че ЕС прави всичко възможно България да стои далеч от всякакви големи проекти, за сметка на съседите?

"на газовите доставки България може да разчита на съдействие за изграждането на алтернативно трасе за доставки на газ от Гърция"- как хубаво го е казъл човека от Брюксел . Сега ще плащаме на гърци и турци за газ,утре ще плащаме на гърци и турци за ток. На юг ни го слага Турция и Гърция отзад, на запад ни го слага ЕС отпред а от страни ни доят бледоликите от САЩ . Да живее "социалното приобщаване" на малцинствата и бежанците .Ура.

Как няма! нали ни оказаха такава помащ и за проблема с бежанците

Аз затова никога не гласувам за Бг., НИКОГА, защото независимо кои идват на власт, не са способни да вземат важни решения; исторически всички решения са били винаги с крайно тежки и катастрофални последици за народа. ТОВА Е ИСТИНАТА.

Важното е на братятя украинци да угодим. Посланието на Путин към Ердоган е следното: Таипе, сега ти давам Южен поток утре ще ти дам картбланш да си вземеш Булгаристан, както стана в Кипър. Който не умее да цИлува на попадията ръката цИлува попа по брадата.

ам чи ....еврейските янки ко ша праят ....ша стоят и ша пляскат на путин и таип -ердоганя ша изяде двоина доза от амириканска димокрация само стои та гледаи сиира следващите 6 месеца -путя ша го стопят с цената на петрола......ниската цена на петрола=намалява самочуствието на путя

ЕК да ни защити- да се разбира да ни обезщети. Измамените камилчета ще купуват газ от Турция- стабилна и сериозна държава. Периферията на ЕС ще се употребява още, но май няма да ни хареса

-децата ни мият чинии там -немски вериги бензиностанция ни заливат с разредено гориво -немски вериги ни правят дъмпинг на основни хранителни продукти - хляб,кис. мляко -гръцки банки ни гарантират - банков произвол и тотална гавра -френска компания ни налага такса превоз на водата която се придвижда по закона на нютон -чешко електроразпределително дружество доказа че бг-народа е най овчо-търпеливият народ ------и накрая но не на последно място в името на това да сме верни на евро-партньорите които задължително трябва да са ЗАД нас от 20г. русия ни продава газ на космически цени в името на общите ни доскорошни космически проекти

Евала, прическа,кво прави нощеска, Битият бит е банална фраза!..............

Народното събрание да изслуша външният министър за разговора си с зам. м-ра на Русия. Защото след него Русия взе това решение. Този човек е най- върлия противник на България.

ДА, но ПЪРВО да изслуша ЩОНОВ и Близнашки, мекеретата от служебното правителство!!!! Иначе картинката пак няама да е пълна и отново ще се изпокрият плужеците!!!

Направо сме жалки. Нали Украйна отсече, че "Южен поток" е ненужен/както повтарят и нашенските мекерета/ и ни увери, че е стабилен партньор - тогава от какво се притесняваме. Или май нее точно така? Сега искаме защита от ЕС - нали вчера гордо заявихме, че сме суверенна страна - защо не преговаряме с руснаците сами? И каква защита очакваме от тези, които ни наредиха да спрем строителството и дори започнаха наказателна процедура срещу България? И как точно ще ни защитят? И защо ще искаме защита само от ЕС, след като тримата сенатори от САЩ ни наредиха да спрем строежа - пак ли зад океана само ще гледат сеир? Въпроси, въпроси....