Коментари - Добрев: По-добре 500 стачкуващи миньори, отколкото милиони по улиците | Днес.dir.bg

Добрев: По-добре 500 стачкуващи миньори, отколкото милиони по улиците

Максимум 75-80% от тока в АЕЦ “Козлодуй“ може да бъде включен в общия микс на електроенергията за регулирания пазар. Имаме сключени договори с ВЕИ и ТЕЦ Марица 1 и 3, които трябва да изпълняваме. По-добре е да стачкуват 500 миньори отколкото милиони по улиците.

Обратно в новината

Коментари - Добрев: По-добре 500 стачкуващи миньори, отколкото милиони по улиците | Днес.dir.bg

Коментари

КАК ДА ИМ ВЯРВАМ ?!?! ЗНАМ КАК СТАВАТ "РАЗХОДИТЕ".

ДЕЛЯНЧО ИЛИ РАЗВАЛЯШ ДОГОВОРИТЕ НЕИЗГОДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ ИЛИ ЩЕ ТЕ ОБЕСИМЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА! ХУБАВО СИ ПОМИСЛЕТЕ С ШИБАНАТА ТИКВА!

Ето така става у нас - всяко искане се извърта във вредна посока ! Каквото и да поискат хората гадовете непременно постигат низките си цели като насочват удара в погрешна посока ! Отвратителни са и трябва да си го получат !

а защо не ликвидират бех, фалиралата нек и ерп-тата? заради тези и други паразити посредници плащаме толкова скъп ток!

Златните Рудници пък са собственост на БЪЛГАРСКИ КАНАДЦИ ИЗСЕЛНИЦИ КОМУНИСТИ :) .... Въобще всите офшорки са си "наши народни хора " :)

А аз бих намерил начин да изключа НАИ-СКЪПИЯ ток от микса ... Кво ми пука че няколко дебила със фотоволтаици, тецяове и ветерни мелници ще реват .... А наи-тъпия пример е : Хасан гледа домати Хасан продава доматите на прекупвач с каруца Хасан отива на пазара със собствената си каруца и купува собствените си домати от прекупвача Ква е далаверата на Хасан ?????

Нито броя на миньорите е 500, нито цената на ТЕЦ Бобов дол е 104лв на мегават. Жалко, че това са думи на министър на икономиката и енергетиката. Много жалко... На страницата на ДКЕВР може всеки да намери цената на всичики централи.

Тези хора не разбраха ли, че не тези 8% са това, което е причина за протестите. Много важно като сметката за ток падне с 10лв. Трябва да се отрежат гроздовете от комисионери, които висят по жиците на всички монополи, а за престъпниците-съд и на топло.

ДОБРЕВ, Разцъкай за ДОГОВОРИТЕ които са сключени с фирмите произвеждащи ток от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) Няма да коментирам факта, че всички фирми произвеждащи ток от ВЕИ обслужват кредити към БАИБ която е собственост на мутресата Цветелина Бориславова и на която плащаме 15% от цената на тока за ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ И ВЕИ !!! ДОБРЕВ, Каква е цената на тока който НЕК купува от тези свързани с Бориславова фирми?? КАКВО ОЗНАЧАВА НЕК ДА ПЛАЩА 800 ЛВ. ЗА МЕГАВАТ НА ОБРЪЧА ОТ МАФИОТСКИ ФИРМИ ?? И ОЩЕ НЕЩО МНОГО ВАЖНА : Подават ли фирмите произвеждащи ВЕИ енергия ДОГОВОРЕНИТЕ количества ток, или и на тях както при американските тезове се ПЛАЩА ЗА НЕЩО КОЕТО Е ДОГОВОРЕНО, НО НЕ Е ПРОИЗВЕДЕНО !!!!! Крайно време е да се преосмисли понятието СТУДЕН РЕЗЕРВ при което НЕК поддържа на изкуствено дишане и плаща БЕЗ ДА И Е ПОДАДЕН В МРЕЖАТА ТОК не само от американските ТЕЦ-ве, но и тези ВЕИ-та !!!!!! В БЪЛГАРИЯ Е НЕОБХОДИМ ПИНОЧЕТ, КОЙТО ДА ИЗКАРА НА СТАДИОНА ЦЯЛАТА ТАЗИ ПРЕСТЪПНА МАФИОТСКА ОГРАБВАЩА НАРОДА ПАСМИНА !!!

Повече четене на официални факти и доста от въпросите ще са ясни.

През годините на прехода всичко откраднато е облечено в законна форма.Всичко е по документи подписано,но никой не проверява дали документите отговарят реално на свършеното-по качество,количество,реално ценообразуване,излишни разходи и т.н..

Контролния орган който следи за изпълнение на приватизационните договори е АГЕНЦИЯТА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ И СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ (АПСК) !!!!!!! Какъв контрол на инвестициите на ЕРП-та са упражнили служителите от АПСК не е ясно и до момента !!!!!!! Налице са достатъчно основания да се твърди, че ЕРП-та извършват ДОКУМЕНТНИ ИЗМАМИ представяйки ни в сметката която плащаме НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ИНВЕСТИЦИОННИ РАЗХОДИ !!!! Показаните от ЧЕЗ "инвестиции" в размер на 1,7 млрд. евро са ЗАШЕМЕТЯВАЩИ !!!!! Тези измамници АТОМНА ЦЕНТРАЛА ли построиха , или осчетоводиха като инвестиции ЛИПСВАЩИ разходи !!!!!!!!!! КАКВО ПРАВЯТ ТЕЗИ ОТ АГЕНЦИЯТА ???

Некадърност + безотговорност + наглост.

Вижте, тези т.нар. протести преминавам вече всякаква граница на търпимостта. Не може някакви си лумпени, на тийнейджърска възраст, да си правят гъдел, лягайки на асфалта да блокират основни пътни артерии в София, Варна и другаде. Ами, ако точно в този момент бащата на някой от тези дрогери е на път за болница в тежко състояние, или пък майка му бърза за летището, за да гони самолет за важна командировка? И въобще, какво се постига с тези блокировки на пътища? Нека някой да ми каже какъв е ефектът от тази простотия? Ако това се случи в Германия или САЩ, знаете ли как ще действа полицията там - не е нужно да ви казвам, сещате се, нали? Аз съм съгласен, че трябва да се протестира против неправдата, и аз съм ощетен от Енергото. Но никога няма да ми мине през ума да правя идиотски протести, да чупя, да руша, да фъфля пиян пред камерите на ТВ и да се пъча, че съм водач на простотия. Протестите трябва да са там, където е адресът на критиката, но без ексцесии, защото всяка витрина, всеки автомобил, всяко стъкло, ще се плаща пак от нас...

Прав си.Протестите трябва да бъдат пред съдебните палати,а не по кръстовищата.Отсъствието на правосъдие е причината да сме на този хал.Ако знаеш,че като откраднеш ще бъдеш осъден,сигурно ще се позамислиш.Особено,ако присъдата е пропорционална на откраднатото.Иначе осъдени кокошкари бол.

Друга песен запя и ти отроче на ГЕРБ, като ви свалиха от властта протестиращите! Не веднъж съм предлагала- всеки потребител да подаде заявление,каква ел. енергия желае да ползва.От АЕЦ, от ТЕЦ или от така наречените възобновяеми източници- ветрогенератори, солари и т.н. В завимост от търсенето на пазара,по данни на потребителите,да се договорят квоти и да се работи по произвеждането и предлагането на ел.енергия по тях.

" След като няма търговци, може НЕК да регистрира дъщерно дружество като търговец на електроенергия и да доставя ток в конкуренция с частните компании. Това е само идея, уточни Добрев" - ЕДНО МНОГО УМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, ТРЯБВА ДА СЕ НАСОЧИМ НА ТАМ. А ТЕЦОВЕТЕ ДА СИ ПРОДАВАТ ТОК НА КОГОТО СИ ИСКАТ - НАЛИ ИСКАТ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА .

много ми е интересно дъщерната фирма към нек от кои ще ще се ръководи от Дилян Добрев

Значи протести до дупка и вън ЕРП-тата щом сме почнали да довършим до край ако ли не да ходим да си плащаме сметките

Нищо по-добре няма. Всичко е от зле по-зле благодарение на досегашното управление на ГЕРБ.

Хубава работа,ама комсомолска.

Прокуратурата и съда трябва да се заемат с всички неизгодни за държавата договори през така наречения преход и да ги обявят за нищожни,и да бъде потърсена наказателна отговорност от подписалите ги.Търпението на хората има определени граници.

Една Калинка с главната калинка да не се показват никога повече.

Подържам министъра. По добре по ниска цена на тока за цяла България отколко за отколкото 500миньора.Закриха заводи с по 8000 работника. Не всички в България получават големи заплати и пенсии. По важно е оцеляването на множеството. Договорите да се ревизират.

Лили, прочети хилядолетната трагична българска история.Това което е написано на НС "Съединението прави силата" ни е оставено от дедите ни като завет.Никой не е по важен от другия/те.Не може да се мисли така.Солидарност трябва.Всичко ЗАЕДНО страдаме и всичко ЗАЕДНО се борим.Няма да има избор миньорите или хората,полицаите или хората,учителите или хората,лекарите или хората.Изборът е само ХОРАТА или МАФИЯТА.Министъра се изказва като робовладелец и неговото отношение към миньорите в случая е показателно за това,че не им пука за съдбата на семействата и за тези хораработещи най-тежката професия,важното е тяхната далавера да върви.За такива думи има само едно определение-Национално Предателство!

браво!!!и когато има национално предателство конституцята ни дава правото да се борим срещу него!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абсолютно ви подкрепям! Докато всеки гледа частния си интерес, а не интереса на цялото общество, все ще сме зле. И нека имаме предвид, че когато интересът на цялото общество е защитен, то и всеки отделен гражданин ще бъде добре, нещата са взаимносвързани! В това се изразява и гражданското общество - да търсим и да браним справедливостта за ВСИЧКИ и да бъдем СОЛИДАРНИ в тази борба.

Да и аз същото мисля,защото днес за да решат този проблем ще изкарат миньорите на улицата,утре когато трябва да се реши др.проблем ще изкарат или полицаите или учителите или др.хора само и само да потулат мизериите дето са сътворили.Това са жалки нещастници и продажници.Да намерат начин да си оправят бакиите дето са си ги забъркали без да ми излизат и да ми казват как е по-добре и за сметка на всички отрудени хора.

Отиваме на принципа разделяй и владей.

ДЕЙСТВИТЕЛНО е важно изобщо да НЯМА протести, но напълно доволни членове на обществото ВИНАГИ ще има и за баланс неудовлетворени и НЕДОВОЛНИ също винаги ще има!! Важното е КОИ преобладават недоволните или удовлетворените и ПРИЧИНИТЕ за недоволството. В нашия случай протестите тръгнаха от сметките, ескалираха до партиите, цялата система на управление, оставка, студентски протести, на еколози, лекари и ВСИЧКО това гарнирано с умело финансирани и направлявани от заинтересованите (майстори на безредици, атентати, пучове и пр.) ПРОВОКАЦИИ!!

на този етап има нугда от увеличение на заплатите. защо се увеличават цените след като се вавегдат нови технологии за да е по евтино производството???оставете си старите докато поевтинее новата технологя.ако излезне последнят модел на смартфон, и нямаш пар ще го купиш ли? ще си караш сас старя докато му падни цената!!!но никои не пита народа когато ни налагат да купуваме ,,зелена енергя,,.знаете ли че след воината в япан през 50 години при вноса на старо гелязо корабите са ги разтоварвали с рацете ,нищо че са имали кранове само и само да имат работа хората там!!!в холанд 90-те години но и досега учители за да не стоят без работа си разделят едно място. това е даргавна политика!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо постоянно се твърди, че договорите с 5-10 пъти по високи цени трябва са се запазят на всяка цена! Та те са просто нищожни, защото очевидно ощетяват интересите на една от страните- Те са сключени с измама и цел за набавяне на изгода от държавни чиновници, които не са защитавали държавния интерес! Докога ще се защитава нищожността им? Докога Прокоратурата се прави, че знае или не разбира за какво става дума?

Ето и пример - изключително висока цена за ток, произведен от отоплителни централи към оранжерии - 230 лева за Мегаватчас, а цената за Козлодуй - 44 лева за Мегаватчас. Оранжериите и подобни използвачи само печелят допълнително на наш гръб - краставиците на тази оранжерия се продават по 4 лев килограма в Билла ...

Да не се окаже като останалите кьорфишеци на Делянчо - не било намаление, а увеличение и не било от началото на март, а от началото на годината.

Делянчо, баба, като дойдат тези 500 миньори при теб дали ще мислиш пактака?

Идеята на Добрев за дъщерна фирма на НЕК, която да се конкурира с частните ЕРП-та не звучи толкова зле, поне на мен. Ами вие какво мислите?

Но най-скъпа! И "преизпълнихме" квотите като истински стахановци - още през 2013 , вместо през 2020!

Това е възможно най-скъпия начин за добиване на ток все още. Не говорете глупости.

А по-евтино ли е да налеем милиарди в нещо, от което не знам кой печели, но ние ще плащаме?! Айде моля ви се, това е ЕДИНСТВЕНИЯТ разумен начин за добиване на енергия. Сега може и да е скъпо, но е така, защото ПАК ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ е намесена.

Предполагам говориш за Белене. Аз съм противник на Белене. Най разумно според мен е блокове в Козлодуй. С пълна прозрачност и яснота разбира се.

а дали няма да се обурне срещу нас тая промяна по няколко пути да стане нагоре *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Повече от сигурно е.

Единсвената форма на гражданско неподчинение е Колективна молба от всички недоволни за изключване от електропреносната мрежа.Да загубят 2-3 милиона абонати-дойни крави.Това е решението.Без да им бръкнеш дълбоко в джоба ефект от протеста няма да има.

Ако ГЕРБ не спечели изборите - да се строи Терминал 3 на летище София. Турците и комунистите бяха най 9 крадливото правителство в новата история на България. С ББ лошо, но без ББ - катастрофа!

Gargamelius, за твое съжаление ученикът (ББ) надмина учителите си (СС, СС и АД). Поради тази причина предложения от теб Терминал 3, ще е много по-нужен при правителство на ББ, с партизанско име Тиквоний -ви.

А това с либерализацията е поредния кьорфишек. Като имаме избор на мобилни оператори да не сме цъфнали и вързали. Най-много жалби до миналата година имаше срещу телекомуникационните компании. Истината е, че има сектори в държавата, които сами по себе си освен стопанско значение имат огромно значение и за националната сигурност. Такива сектори са водния, енергииния и транспорта. Тези сектори трябва да бъдат изцяло в държавни ръце. Достатъчно е, че сме зависими от ресурси. Да, знам, че сега ще кажете, че държавата не е добър стопанин. Но по-лесно е хората да въздействат върху нея отколкото върху някакви чужди "инвеститори" И ще ви дам пример. Сега, когато хората протестират, всички се оправдават със сключените договори и видите ли, няма измъкване. Но ако тези своеволия бяха направени от държавата и нямаше сключени договори, нямаше да има и как да се оправдават, нали?

Абсолютно точен сте. Либерализацията, макар и належаща, няма да има очаквания ефект. Веднага ЕРП-тата правят картел и цените пак ще са високи. Трябва да се разнищи много подробно целият енергиен октопод и най-вече - да се уточнят собствениците на всяко звено и да бъдат атакувани персонално. Тук си трябва една надпартийна комисия от компетентни в енергетиката хора, също и юристи. Народът ще я подкрепи... Съгласна съм и за посочените от вас сектори, че трябва да са държавни. Компетентни специалисти могат даже да посочат конкретни много напреднали държави, в които е така.

Ти точно как й въздействаш на Топлофикация например?!

Нямам взимане даване с Топлофикация. Но ми направи впечатление, че много бързо се стигна до някакви решения, макар и не особено кардинални, само с едно събиране на засегнатите страни при Фандъкова. А ако Топлофикация беше частна, дали щеше да се случи това?

трябва да се увеличат заплатите, не да се намаляват цените. Tова трябва да го разберат тия политици. Pазбирам, че трябва да плащаме вересиите на "генялния" велчев, но без високи заплати потреблението ще е към нулата.

Не може да се увеличат заплатите, защото ще паднат печалбите на тия отгоре, това кога ще го разберете най-после? Беден народ лесно се управлява!

Като се зачетеш на сайта на ДКЕВР има още далаверки - плащаме и изключително висока цена за ток, произведен от отоплителни централи към оранжерии - например за тока на една такава цената е 230 лева за Мегаватчас, а за Козлодуй - 44 лева за Мегаватчас. Така тия фирмички на гърба на хората хем ползват топлината за производството си, хем смъкват кожата от гърба на хората - тока от когенерации трябва да се плаща като "зелена" енергия само когато е от отоплителни централи за бита и печалбата от цената му се използва за намаляване цената на парното, а не и на оранжерии, заводи за текстил и други подобни, каквито има доста на сайта на ДКЕВР и които само печелят на гърба на хората.

А защо да не се премахне от сметките таксата за присъединяване към електропреносната мрежа? Всеки знае, че като се построи къща или кооперация се плаща на енергото една огромна сума за да те включат към мрежата, която след това на практика не се възстановява! Защо след това отново всеки месец се начислява пак същата такса към абонатите?

Таксата се плаща еднокротно и е капка в морето. Няма такава в ежемесечните сметки.

Министър Добрев да не говори глупости,а да провери колко миньори работят във"ВъгледобиБобов дол"-най-малко 3000 души и още не по-малко 1000 души в ТЕЦ "Бобов дол". Това не прави 500 човека. Да не говорим, че това е единствения поминък на хората там. Изкупната цена също не е вярна.Тук не включвам работещите в Брикел. Това е геноцид.

А какво им е специалното на тия въглища, че стават само за ТЕЦ-а ? Има ли причина да не ги продават на други потребители ?

С много ниско качество са, високо ниво на съдържание на прах и други разни примеси. Реално такива въглища едва ли се ползват някъде в европа. Другото, което е нашите ТЕЦ-ове Бобовдол и Перник са предвидени да бачкат именно с този вид въглища. Просто комунизма е предвидил тези въглища, които имаме да си ги ползваме в тези ТЕЦ-ове. За т'ва западни инвеститори не ги искат, щото са нерантабилни, ако ги вземат трябва да подменят всичко вътре, все едно да си построят нов ТЕЦ или да взимат въглиаща от един доставчик. Вече как Ковачки се сдобил с ТЕЦ-овете и мините, т'ва да се попитат тези, които са му ги харизали.

Аз доколкото знам това са частни предприятия. Защо трябва да се грижи държавата за тяхното препитание. Д си намират пазари сами и да не изнудват държавата. Понеже 5000 човека работят там дай сега цялата държава да се грижи за техните заплати. Тези дружества с какво са по-различни от хилядите други в държавата?

Няма как да стане т'ва, прочети горния ми пост, те са на доизживяване, но пък са по-евтини от новите американски. Иначе се на Ковачки, кой и как му е продал целия затворен цикъл да отговорят направилите го.

"От друга страна, намаляване на признатите технологични загуби на ЕРП-тата Това е по правилно. Ако махнете няколко графи от сметките за ток ето ви даже 20% намаление на тока.

От Бобов дол 104лв., а колко е от Мариците - 300 или колко? Аз предлагам с решенията на Добрев до тук. Да идват следващите и да решават, за да не се вземат отново грешни решения под диктат и набързо, без да се осмислят! В Австрия били 100 доставчика на ел. Енергия. В Германия 900!!! Това е конкуренция. Какво е в България вие кажете. Затова ще ни пишат на и под гърба милиардите от Цанков камък и хвърлените до тук пари в Белене, за да си ги избият и да спечелят още веднъж от същите проекти.

От Марица 3 е 104 лв., от Марица 1 е 120 лв./МВтч Това са цени без ДДС.

Абе хора, защо нашите ТЕЦ-ове да затварят? Нека затварят чуждите! Изгонете американците и това е. Националните интереси изискват евтин ток за България. Чужденците да си търсят пазар или да си ходят.

Защото ЕС така ни казва. Въпреки, че вече си има модерни технологии за пречистването на вредните емисии, те така решават. България е заплашена и от солидни глоби, защото в редица БГ градове запрашеността на въздухът е в пъти над нормата. Това се наблюдава най-вече в есенно-зимния период и се дължи на масовото потребление на въглища и традиционните мъгли за тези сезони.

Не може щото Костов се погрижи навремето.

Имам предложение: 1. Парите получени от ЕС за закриването на 3 и 4 блок на АЕЦ и парите които ще бъдат получени през 2013 г. да бъдат компенсирани всички домакинства в България. Как да стане това? Оставям на експертите в парламента.

Управляващите легитимира понятието ЕНЕРГИЕН СЕКТОР. вместо ЕНЕРГИЙНА СИСТЕМА . На пръв поглед незначителна терминологична промяна, пръкнала се от крадливите политици в Народното Събрание, но създаваща условие за разпарчальосване на Българската енергетика. Секторът може спокойно да се разрязва и да се раздава, докато системата е единно цяло. Разкъсването на енергийната система на България доведе до неблагополучията и застоя в енергетиката ни. Понятието енергиен сектор е въведено от 39 НС, вместо енергийна система, с цел разкъсване на енергийната ни система на отделни тецове и мрежи и тяхната приватизацията под формата на ЕРПта, ТЕЦове-търговски дружества и един куп неефективни частни ВЕИ инсталации. През целия курс на обучение в катедра Топло и ядрена енергетика на ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ става въпрос само за енергийна система и никога и никъде енергиен сектор.

Вчера в друг интернет сайт публикуваха статия за неволите на ЧЕЗ. И там няколко неща ми направиха впечатление. Едното беше... "ЧЕЗ е един от главните източници на приходи за чешката държавна хазна, като правителството притежава 70% от компанията. Тя е платила на държавата около 130 млрд. крони дивиденти, данъци и други плащания през периода 2009-2011 година." Не напразно въпросът стана политически и стигна до ниво ЕС. Не напразно се коментира, че плащаме пенсиите на чехите. И не напразно хората си задават въпроса, ние некадърни ли сме да си управляваме сами енергодружествата и парите да остават в БГ?

и въпреки това дори в Чехия ги разследват

Ами изглежда е можело да внесат в държавата още повече от това, което са внесли;)

А не могат ли да се намалят ДДС на жизнено важни продукти, като енергия, гориво и лекарства.

Могат, но не искат! Или по-скоро искат за определени "отрасли" - като хазарта например! Ма що се чудим - населението да плаща като гламаво по 20 % за такива "маловажни" неща като лекарства, храни и тоци, пък хазарта ни е "структуроопределящ"и трябва да го пазим!

Българска фотоволтаична асоциация : Никола Газдов, юви Солар ГмбХ, Румяна Георгиева, Соларпро Холдинг, Владимир Аличков, Солар Вижън ООД, Иво Иванов, Хелиос Пауър АД , Румен Христов, СънСървиз, Теодор Цачев, БИКА ИНТЕРНЕШЪНЪЛ EООД , Васил Петев, 3В Мениджмънт АД .

Ние, загрижените за България, отстояващите нейните интереси, за които властта не е самоцел, а начин да бъдем полезни с труда си за Родината предлагаме следните решения, потвърдени на последния Пленум: 1. Незабавна национализация на американските ТЕЦ-ове и електроразпределителните дружества! Това ще доведе до невиждано подобрение на инвестиционни климат у нас, което значи 250 000 НОВИ работни места! 2. Повторна приватизация на същите дружества, но този път на истински инвеститори, а не като на тези, които избрахме първия път! 3. Увеличение на пенсиите тройно с получените постъпления! 4. Започване на информационна кампания, в която разкриваме злодеянията на Борисов и го обвиняваме за всичко, както той нас! 5. Взимане на заеми за изкъртване на нанесения върху природата ни бетон и асфалт от магистралите! 6. Отдаването на същите на концесия за повторното им БЕЗПЛАТНО изграждане от стратегически концесионери, избрани от ЦК. 7. Организирани посещения на Червената планета с безплатен обяд и лекция "Повярвайте ни още поне веднъж" Имаме още 13 точки от нашата 20-точкова програма, връчена на Президента! подкрепете ни!

само с национализирането на M1 и M3 си национализираш и 1млрд. кредит за техния ремонт,който беше похарчен преди 2008 год.

Има енергийна война между русофоби и рисофили. Губещ - народа. Въпроса е, че и ГЕРБ и БСП, а и други партийки, са в кюпа с тока. За това ''протестиращите'' взеха да ''пишат нова конституция'', за да се измести въпроса от темата, че си'бало мамата иначе. Манипулацията е тотална.

Итака, правителството на Герб успя през 2011 година да продаде на американските компании AES и Contour Global ТЕЦ Maрица-1 и ТЕЦ Maрица -3 и лобираха контракт - в продължение на 15 година ние, българи сме длъжни да изкупуваме скъпия ток от тези централи.При това цените растат всека година. А данъците от това "предприятие" се изплащат в САЩ. Това не е ли национално предателство? Бойко и неговите другари на съд! И да се развали този контракт, накърняваш нашите национални интереси!!!

Да се пораздруса клона който е между производителя и потребителя на ел енергия, да опадат маймунките и цената ще падне поне с 20 %.Някой знае ли какво прави БЕХ .

BEХ "прави" само едно - смуче! Абсолютно паразитна структура!

За БЕХ питай Р.Овч. Той го създаде, докато беше министър. А защо го създаде, всеки средно интелигентен човек може да си отговори сам.

Коментари - Добрев: По-добре 500 стачкуващи миньори, отколкото милиони по улиците | Днес.dir.bg

Добрев: По-добре 500 стачкуващи миньори, отколкото милиони по улиците

Максимум 75-80% от тока в АЕЦ “Козлодуй“ може да бъде включен в общия микс на електроенергията за регулирания пазар. Имаме сключени договори с ВЕИ и ТЕЦ Марица 1 и 3, които трябва да изпълняваме. По-добре е да стачкуват 500 миньори отколкото милиони по улиците.

Обратно в новината

Коментари - Добрев: По-добре 500 стачкуващи миньори, отколкото милиони по улиците | Днес.dir.bg

Коментари

КАК ДА ИМ ВЯРВАМ ?!?! ЗНАМ КАК СТАВАТ "РАЗХОДИТЕ".

ДЕЛЯНЧО ИЛИ РАЗВАЛЯШ ДОГОВОРИТЕ НЕИЗГОДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ ИЛИ ЩЕ ТЕ ОБЕСИМЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА! ХУБАВО СИ ПОМИСЛЕТЕ С ШИБАНАТА ТИКВА!

Ето така става у нас - всяко искане се извърта във вредна посока ! Каквото и да поискат хората гадовете непременно постигат низките си цели като насочват удара в погрешна посока ! Отвратителни са и трябва да си го получат !

а защо не ликвидират бех, фалиралата нек и ерп-тата? заради тези и други паразити посредници плащаме толкова скъп ток!

Златните Рудници пък са собственост на БЪЛГАРСКИ КАНАДЦИ ИЗСЕЛНИЦИ КОМУНИСТИ :) .... Въобще всите офшорки са си "наши народни хора " :)

А аз бих намерил начин да изключа НАИ-СКЪПИЯ ток от микса ... Кво ми пука че няколко дебила със фотоволтаици, тецяове и ветерни мелници ще реват .... А наи-тъпия пример е : Хасан гледа домати Хасан продава доматите на прекупвач с каруца Хасан отива на пазара със собствената си каруца и купува собствените си домати от прекупвача Ква е далаверата на Хасан ?????

Нито броя на миньорите е 500, нито цената на ТЕЦ Бобов дол е 104лв на мегават. Жалко, че това са думи на министър на икономиката и енергетиката. Много жалко... На страницата на ДКЕВР може всеки да намери цената на всичики централи.

Тези хора не разбраха ли, че не тези 8% са това, което е причина за протестите. Много важно като сметката за ток падне с 10лв. Трябва да се отрежат гроздовете от комисионери, които висят по жиците на всички монополи, а за престъпниците-съд и на топло.

ДОБРЕВ, Разцъкай за ДОГОВОРИТЕ които са сключени с фирмите произвеждащи ток от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) Няма да коментирам факта, че всички фирми произвеждащи ток от ВЕИ обслужват кредити към БАИБ която е собственост на мутресата Цветелина Бориславова и на която плащаме 15% от цената на тока за ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ И ВЕИ !!! ДОБРЕВ, Каква е цената на тока който НЕК купува от тези свързани с Бориславова фирми?? КАКВО ОЗНАЧАВА НЕК ДА ПЛАЩА 800 ЛВ. ЗА МЕГАВАТ НА ОБРЪЧА ОТ МАФИОТСКИ ФИРМИ ?? И ОЩЕ НЕЩО МНОГО ВАЖНА : Подават ли фирмите произвеждащи ВЕИ енергия ДОГОВОРЕНИТЕ количества ток, или и на тях както при американските тезове се ПЛАЩА ЗА НЕЩО КОЕТО Е ДОГОВОРЕНО, НО НЕ Е ПРОИЗВЕДЕНО !!!!! Крайно време е да се преосмисли понятието СТУДЕН РЕЗЕРВ при което НЕК поддържа на изкуствено дишане и плаща БЕЗ ДА И Е ПОДАДЕН В МРЕЖАТА ТОК не само от американските ТЕЦ-ве, но и тези ВЕИ-та !!!!!! В БЪЛГАРИЯ Е НЕОБХОДИМ ПИНОЧЕТ, КОЙТО ДА ИЗКАРА НА СТАДИОНА ЦЯЛАТА ТАЗИ ПРЕСТЪПНА МАФИОТСКА ОГРАБВАЩА НАРОДА ПАСМИНА !!!

Повече четене на официални факти и доста от въпросите ще са ясни.

През годините на прехода всичко откраднато е облечено в законна форма.Всичко е по документи подписано,но никой не проверява дали документите отговарят реално на свършеното-по качество,количество,реално ценообразуване,излишни разходи и т.н..

Контролния орган който следи за изпълнение на приватизационните договори е АГЕНЦИЯТА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ И СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ (АПСК) !!!!!!! Какъв контрол на инвестициите на ЕРП-та са упражнили служителите от АПСК не е ясно и до момента !!!!!!! Налице са достатъчно основания да се твърди, че ЕРП-та извършват ДОКУМЕНТНИ ИЗМАМИ представяйки ни в сметката която плащаме НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ИНВЕСТИЦИОННИ РАЗХОДИ !!!! Показаните от ЧЕЗ "инвестиции" в размер на 1,7 млрд. евро са ЗАШЕМЕТЯВАЩИ !!!!! Тези измамници АТОМНА ЦЕНТРАЛА ли построиха , или осчетоводиха като инвестиции ЛИПСВАЩИ разходи !!!!!!!!!! КАКВО ПРАВЯТ ТЕЗИ ОТ АГЕНЦИЯТА ???

Некадърност + безотговорност + наглост.

Вижте, тези т.нар. протести преминавам вече всякаква граница на търпимостта. Не може някакви си лумпени, на тийнейджърска възраст, да си правят гъдел, лягайки на асфалта да блокират основни пътни артерии в София, Варна и другаде. Ами, ако точно в този момент бащата на някой от тези дрогери е на път за болница в тежко състояние, или пък майка му бърза за летището, за да гони самолет за важна командировка? И въобще, какво се постига с тези блокировки на пътища? Нека някой да ми каже какъв е ефектът от тази простотия? Ако това се случи в Германия или САЩ, знаете ли как ще действа полицията там - не е нужно да ви казвам, сещате се, нали? Аз съм съгласен, че трябва да се протестира против неправдата, и аз съм ощетен от Енергото. Но никога няма да ми мине през ума да правя идиотски протести, да чупя, да руша, да фъфля пиян пред камерите на ТВ и да се пъча, че съм водач на простотия. Протестите трябва да са там, където е адресът на критиката, но без ексцесии, защото всяка витрина, всеки автомобил, всяко стъкло, ще се плаща пак от нас...

Прав си.Протестите трябва да бъдат пред съдебните палати,а не по кръстовищата.Отсъствието на правосъдие е причината да сме на този хал.Ако знаеш,че като откраднеш ще бъдеш осъден,сигурно ще се позамислиш.Особено,ако присъдата е пропорционална на откраднатото.Иначе осъдени кокошкари бол.

Друга песен запя и ти отроче на ГЕРБ, като ви свалиха от властта протестиращите! Не веднъж съм предлагала- всеки потребител да подаде заявление,каква ел. енергия желае да ползва.От АЕЦ, от ТЕЦ или от така наречените възобновяеми източници- ветрогенератори, солари и т.н. В завимост от търсенето на пазара,по данни на потребителите,да се договорят квоти и да се работи по произвеждането и предлагането на ел.енергия по тях.

" След като няма търговци, може НЕК да регистрира дъщерно дружество като търговец на електроенергия и да доставя ток в конкуренция с частните компании. Това е само идея, уточни Добрев" - ЕДНО МНОГО УМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, ТРЯБВА ДА СЕ НАСОЧИМ НА ТАМ. А ТЕЦОВЕТЕ ДА СИ ПРОДАВАТ ТОК НА КОГОТО СИ ИСКАТ - НАЛИ ИСКАТ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА .

много ми е интересно дъщерната фирма към нек от кои ще ще се ръководи от Дилян Добрев

Значи протести до дупка и вън ЕРП-тата щом сме почнали да довършим до край ако ли не да ходим да си плащаме сметките

Нищо по-добре няма. Всичко е от зле по-зле благодарение на досегашното управление на ГЕРБ.

Хубава работа,ама комсомолска.

Прокуратурата и съда трябва да се заемат с всички неизгодни за държавата договори през така наречения преход и да ги обявят за нищожни,и да бъде потърсена наказателна отговорност от подписалите ги.Търпението на хората има определени граници.

Една Калинка с главната калинка да не се показват никога повече.

Подържам министъра. По добре по ниска цена на тока за цяла България отколко за отколкото 500миньора.Закриха заводи с по 8000 работника. Не всички в България получават големи заплати и пенсии. По важно е оцеляването на множеството. Договорите да се ревизират.

Лили, прочети хилядолетната трагична българска история.Това което е написано на НС "Съединението прави силата" ни е оставено от дедите ни като завет.Никой не е по важен от другия/те.Не може да се мисли така.Солидарност трябва.Всичко ЗАЕДНО страдаме и всичко ЗАЕДНО се борим.Няма да има избор миньорите или хората,полицаите или хората,учителите или хората,лекарите или хората.Изборът е само ХОРАТА или МАФИЯТА.Министъра се изказва като робовладелец и неговото отношение към миньорите в случая е показателно за това,че не им пука за съдбата на семействата и за тези хораработещи най-тежката професия,важното е тяхната далавера да върви.За такива думи има само едно определение-Национално Предателство!

браво!!!и когато има национално предателство конституцята ни дава правото да се борим срещу него!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абсолютно ви подкрепям! Докато всеки гледа частния си интерес, а не интереса на цялото общество, все ще сме зле. И нека имаме предвид, че когато интересът на цялото общество е защитен, то и всеки отделен гражданин ще бъде добре, нещата са взаимносвързани! В това се изразява и гражданското общество - да търсим и да браним справедливостта за ВСИЧКИ и да бъдем СОЛИДАРНИ в тази борба.

Да и аз същото мисля,защото днес за да решат този проблем ще изкарат миньорите на улицата,утре когато трябва да се реши др.проблем ще изкарат или полицаите или учителите или др.хора само и само да потулат мизериите дето са сътворили.Това са жалки нещастници и продажници.Да намерат начин да си оправят бакиите дето са си ги забъркали без да ми излизат и да ми казват как е по-добре и за сметка на всички отрудени хора.

Отиваме на принципа разделяй и владей.

ДЕЙСТВИТЕЛНО е важно изобщо да НЯМА протести, но напълно доволни членове на обществото ВИНАГИ ще има и за баланс неудовлетворени и НЕДОВОЛНИ също винаги ще има!! Важното е КОИ преобладават недоволните или удовлетворените и ПРИЧИНИТЕ за недоволството. В нашия случай протестите тръгнаха от сметките, ескалираха до партиите, цялата система на управление, оставка, студентски протести, на еколози, лекари и ВСИЧКО това гарнирано с умело финансирани и направлявани от заинтересованите (майстори на безредици, атентати, пучове и пр.) ПРОВОКАЦИИ!!

на този етап има нугда от увеличение на заплатите. защо се увеличават цените след като се вавегдат нови технологии за да е по евтино производството???оставете си старите докато поевтинее новата технологя.ако излезне последнят модел на смартфон, и нямаш пар ще го купиш ли? ще си караш сас старя докато му падни цената!!!но никои не пита народа когато ни налагат да купуваме ,,зелена енергя,,.знаете ли че след воината в япан през 50 години при вноса на старо гелязо корабите са ги разтоварвали с рацете ,нищо че са имали кранове само и само да имат работа хората там!!!в холанд 90-те години но и досега учители за да не стоят без работа си разделят едно място. това е даргавна политика!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо постоянно се твърди, че договорите с 5-10 пъти по високи цени трябва са се запазят на всяка цена! Та те са просто нищожни, защото очевидно ощетяват интересите на една от страните- Те са сключени с измама и цел за набавяне на изгода от държавни чиновници, които не са защитавали държавния интерес! Докога ще се защитава нищожността им? Докога Прокоратурата се прави, че знае или не разбира за какво става дума?

Ето и пример - изключително висока цена за ток, произведен от отоплителни централи към оранжерии - 230 лева за Мегаватчас, а цената за Козлодуй - 44 лева за Мегаватчас. Оранжериите и подобни използвачи само печелят допълнително на наш гръб - краставиците на тази оранжерия се продават по 4 лев килограма в Билла ...

Да не се окаже като останалите кьорфишеци на Делянчо - не било намаление, а увеличение и не било от началото на март, а от началото на годината.

Делянчо, баба, като дойдат тези 500 миньори при теб дали ще мислиш пактака?

Идеята на Добрев за дъщерна фирма на НЕК, която да се конкурира с частните ЕРП-та не звучи толкова зле, поне на мен. Ами вие какво мислите?

Но най-скъпа! И "преизпълнихме" квотите като истински стахановци - още през 2013 , вместо през 2020!

Това е възможно най-скъпия начин за добиване на ток все още. Не говорете глупости.

А по-евтино ли е да налеем милиарди в нещо, от което не знам кой печели, но ние ще плащаме?! Айде моля ви се, това е ЕДИНСТВЕНИЯТ разумен начин за добиване на енергия. Сега може и да е скъпо, но е така, защото ПАК ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ е намесена.

Предполагам говориш за Белене. Аз съм противник на Белене. Най разумно според мен е блокове в Козлодуй. С пълна прозрачност и яснота разбира се.

а дали няма да се обурне срещу нас тая промяна по няколко пути да стане нагоре *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Повече от сигурно е.

Единсвената форма на гражданско неподчинение е Колективна молба от всички недоволни за изключване от електропреносната мрежа.Да загубят 2-3 милиона абонати-дойни крави.Това е решението.Без да им бръкнеш дълбоко в джоба ефект от протеста няма да има.

Ако ГЕРБ не спечели изборите - да се строи Терминал 3 на летище София. Турците и комунистите бяха най 9 крадливото правителство в новата история на България. С ББ лошо, но без ББ - катастрофа!

Gargamelius, за твое съжаление ученикът (ББ) надмина учителите си (СС, СС и АД). Поради тази причина предложения от теб Терминал 3, ще е много по-нужен при правителство на ББ, с партизанско име Тиквоний -ви.

А това с либерализацията е поредния кьорфишек. Като имаме избор на мобилни оператори да не сме цъфнали и вързали. Най-много жалби до миналата година имаше срещу телекомуникационните компании. Истината е, че има сектори в държавата, които сами по себе си освен стопанско значение имат огромно значение и за националната сигурност. Такива сектори са водния, енергииния и транспорта. Тези сектори трябва да бъдат изцяло в държавни ръце. Достатъчно е, че сме зависими от ресурси. Да, знам, че сега ще кажете, че държавата не е добър стопанин. Но по-лесно е хората да въздействат върху нея отколкото върху някакви чужди "инвеститори" И ще ви дам пример. Сега, когато хората протестират, всички се оправдават със сключените договори и видите ли, няма измъкване. Но ако тези своеволия бяха направени от държавата и нямаше сключени договори, нямаше да има и как да се оправдават, нали?

Абсолютно точен сте. Либерализацията, макар и належаща, няма да има очаквания ефект. Веднага ЕРП-тата правят картел и цените пак ще са високи. Трябва да се разнищи много подробно целият енергиен октопод и най-вече - да се уточнят собствениците на всяко звено и да бъдат атакувани персонално. Тук си трябва една надпартийна комисия от компетентни в енергетиката хора, също и юристи. Народът ще я подкрепи... Съгласна съм и за посочените от вас сектори, че трябва да са държавни. Компетентни специалисти могат даже да посочат конкретни много напреднали държави, в които е така.

Ти точно как й въздействаш на Топлофикация например?!

Нямам взимане даване с Топлофикация. Но ми направи впечатление, че много бързо се стигна до някакви решения, макар и не особено кардинални, само с едно събиране на засегнатите страни при Фандъкова. А ако Топлофикация беше частна, дали щеше да се случи това?

трябва да се увеличат заплатите, не да се намаляват цените. Tова трябва да го разберат тия политици. Pазбирам, че трябва да плащаме вересиите на "генялния" велчев, но без високи заплати потреблението ще е към нулата.

Не може да се увеличат заплатите, защото ще паднат печалбите на тия отгоре, това кога ще го разберете най-после? Беден народ лесно се управлява!

Като се зачетеш на сайта на ДКЕВР има още далаверки - плащаме и изключително висока цена за ток, произведен от отоплителни централи към оранжерии - например за тока на една такава цената е 230 лева за Мегаватчас, а за Козлодуй - 44 лева за Мегаватчас. Така тия фирмички на гърба на хората хем ползват топлината за производството си, хем смъкват кожата от гърба на хората - тока от когенерации трябва да се плаща като "зелена" енергия само когато е от отоплителни централи за бита и печалбата от цената му се използва за намаляване цената на парното, а не и на оранжерии, заводи за текстил и други подобни, каквито има доста на сайта на ДКЕВР и които само печелят на гърба на хората.

А защо да не се премахне от сметките таксата за присъединяване към електропреносната мрежа? Всеки знае, че като се построи къща или кооперация се плаща на енергото една огромна сума за да те включат към мрежата, която след това на практика не се възстановява! Защо след това отново всеки месец се начислява пак същата такса към абонатите?

Таксата се плаща еднокротно и е капка в морето. Няма такава в ежемесечните сметки.

Министър Добрев да не говори глупости,а да провери колко миньори работят във"ВъгледобиБобов дол"-най-малко 3000 души и още не по-малко 1000 души в ТЕЦ "Бобов дол". Това не прави 500 човека. Да не говорим, че това е единствения поминък на хората там. Изкупната цена също не е вярна.Тук не включвам работещите в Брикел. Това е геноцид.

А какво им е специалното на тия въглища, че стават само за ТЕЦ-а ? Има ли причина да не ги продават на други потребители ?

С много ниско качество са, високо ниво на съдържание на прах и други разни примеси. Реално такива въглища едва ли се ползват някъде в европа. Другото, което е нашите ТЕЦ-ове Бобовдол и Перник са предвидени да бачкат именно с този вид въглища. Просто комунизма е предвидил тези въглища, които имаме да си ги ползваме в тези ТЕЦ-ове. За т'ва западни инвеститори не ги искат, щото са нерантабилни, ако ги вземат трябва да подменят всичко вътре, все едно да си построят нов ТЕЦ или да взимат въглиаща от един доставчик. Вече как Ковачки се сдобил с ТЕЦ-овете и мините, т'ва да се попитат тези, които са му ги харизали.

Аз доколкото знам това са частни предприятия. Защо трябва да се грижи държавата за тяхното препитание. Д си намират пазари сами и да не изнудват държавата. Понеже 5000 човека работят там дай сега цялата държава да се грижи за техните заплати. Тези дружества с какво са по-различни от хилядите други в държавата?

Няма как да стане т'ва, прочети горния ми пост, те са на доизживяване, но пък са по-евтини от новите американски. Иначе се на Ковачки, кой и как му е продал целия затворен цикъл да отговорят направилите го.

"От друга страна, намаляване на признатите технологични загуби на ЕРП-тата Това е по правилно. Ако махнете няколко графи от сметките за ток ето ви даже 20% намаление на тока.

От Бобов дол 104лв., а колко е от Мариците - 300 или колко? Аз предлагам с решенията на Добрев до тук. Да идват следващите и да решават, за да не се вземат отново грешни решения под диктат и набързо, без да се осмислят! В Австрия били 100 доставчика на ел. Енергия. В Германия 900!!! Това е конкуренция. Какво е в България вие кажете. Затова ще ни пишат на и под гърба милиардите от Цанков камък и хвърлените до тук пари в Белене, за да си ги избият и да спечелят още веднъж от същите проекти.

От Марица 3 е 104 лв., от Марица 1 е 120 лв./МВтч Това са цени без ДДС.

Абе хора, защо нашите ТЕЦ-ове да затварят? Нека затварят чуждите! Изгонете американците и това е. Националните интереси изискват евтин ток за България. Чужденците да си търсят пазар или да си ходят.

Защото ЕС така ни казва. Въпреки, че вече си има модерни технологии за пречистването на вредните емисии, те така решават. България е заплашена и от солидни глоби, защото в редица БГ градове запрашеността на въздухът е в пъти над нормата. Това се наблюдава най-вече в есенно-зимния период и се дължи на масовото потребление на въглища и традиционните мъгли за тези сезони.

Не може щото Костов се погрижи навремето.

Имам предложение: 1. Парите получени от ЕС за закриването на 3 и 4 блок на АЕЦ и парите които ще бъдат получени през 2013 г. да бъдат компенсирани всички домакинства в България. Как да стане това? Оставям на експертите в парламента.

Управляващите легитимира понятието ЕНЕРГИЕН СЕКТОР. вместо ЕНЕРГИЙНА СИСТЕМА . На пръв поглед незначителна терминологична промяна, пръкнала се от крадливите политици в Народното Събрание, но създаваща условие за разпарчальосване на Българската енергетика. Секторът може спокойно да се разрязва и да се раздава, докато системата е единно цяло. Разкъсването на енергийната система на България доведе до неблагополучията и застоя в енергетиката ни. Понятието енергиен сектор е въведено от 39 НС, вместо енергийна система, с цел разкъсване на енергийната ни система на отделни тецове и мрежи и тяхната приватизацията под формата на ЕРПта, ТЕЦове-търговски дружества и един куп неефективни частни ВЕИ инсталации. През целия курс на обучение в катедра Топло и ядрена енергетика на ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ става въпрос само за енергийна система и никога и никъде енергиен сектор.

Вчера в друг интернет сайт публикуваха статия за неволите на ЧЕЗ. И там няколко неща ми направиха впечатление. Едното беше... "ЧЕЗ е един от главните източници на приходи за чешката държавна хазна, като правителството притежава 70% от компанията. Тя е платила на държавата около 130 млрд. крони дивиденти, данъци и други плащания през периода 2009-2011 година." Не напразно въпросът стана политически и стигна до ниво ЕС. Не напразно се коментира, че плащаме пенсиите на чехите. И не напразно хората си задават въпроса, ние некадърни ли сме да си управляваме сами енергодружествата и парите да остават в БГ?

и въпреки това дори в Чехия ги разследват

Ами изглежда е можело да внесат в държавата още повече от това, което са внесли;)

А не могат ли да се намалят ДДС на жизнено важни продукти, като енергия, гориво и лекарства.

Могат, но не искат! Или по-скоро искат за определени "отрасли" - като хазарта например! Ма що се чудим - населението да плаща като гламаво по 20 % за такива "маловажни" неща като лекарства, храни и тоци, пък хазарта ни е "структуроопределящ"и трябва да го пазим!

Българска фотоволтаична асоциация : Никола Газдов, юви Солар ГмбХ, Румяна Георгиева, Соларпро Холдинг, Владимир Аличков, Солар Вижън ООД, Иво Иванов, Хелиос Пауър АД , Румен Христов, СънСървиз, Теодор Цачев, БИКА ИНТЕРНЕШЪНЪЛ EООД , Васил Петев, 3В Мениджмънт АД .

Ние, загрижените за България, отстояващите нейните интереси, за които властта не е самоцел, а начин да бъдем полезни с труда си за Родината предлагаме следните решения, потвърдени на последния Пленум: 1. Незабавна национализация на американските ТЕЦ-ове и електроразпределителните дружества! Това ще доведе до невиждано подобрение на инвестиционни климат у нас, което значи 250 000 НОВИ работни места! 2. Повторна приватизация на същите дружества, но този път на истински инвеститори, а не като на тези, които избрахме първия път! 3. Увеличение на пенсиите тройно с получените постъпления! 4. Започване на информационна кампания, в която разкриваме злодеянията на Борисов и го обвиняваме за всичко, както той нас! 5. Взимане на заеми за изкъртване на нанесения върху природата ни бетон и асфалт от магистралите! 6. Отдаването на същите на концесия за повторното им БЕЗПЛАТНО изграждане от стратегически концесионери, избрани от ЦК. 7. Организирани посещения на Червената планета с безплатен обяд и лекция "Повярвайте ни още поне веднъж" Имаме още 13 точки от нашата 20-точкова програма, връчена на Президента! подкрепете ни!

само с национализирането на M1 и M3 си национализираш и 1млрд. кредит за техния ремонт,който беше похарчен преди 2008 год.

Има енергийна война между русофоби и рисофили. Губещ - народа. Въпроса е, че и ГЕРБ и БСП, а и други партийки, са в кюпа с тока. За това ''протестиращите'' взеха да ''пишат нова конституция'', за да се измести въпроса от темата, че си'бало мамата иначе. Манипулацията е тотална.

Итака, правителството на Герб успя през 2011 година да продаде на американските компании AES и Contour Global ТЕЦ Maрица-1 и ТЕЦ Maрица -3 и лобираха контракт - в продължение на 15 година ние, българи сме длъжни да изкупуваме скъпия ток от тези централи.При това цените растат всека година. А данъците от това "предприятие" се изплащат в САЩ. Това не е ли национално предателство? Бойко и неговите другари на съд! И да се развали този контракт, накърняваш нашите национални интереси!!!

Да се пораздруса клона който е между производителя и потребителя на ел енергия, да опадат маймунките и цената ще падне поне с 20 %.Някой знае ли какво прави БЕХ .

BEХ "прави" само едно - смуче! Абсолютно паразитна структура!

За БЕХ питай Р.Овч. Той го създаде, докато беше министър. А защо го създаде, всеки средно интелигентен човек може да си отговори сам.