Ядем сирене с много сол и вода
Сиренето, което се продава у нас, представлява огромно количество сол и вода, а в някои видове липсва даже и млякото. Това коментира директорът на Института по консервна промишленост в Пловдив Павлина Параскова пред "Фокус".
Обратно в новинатаКоментари - Ядем сирене с много сол и вода | Днес.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
xuxuxu (нерегистриран)
snimkata e trepach - sirene i domat varhu vestnik - klasika :)
b lue (нерегистриран)
sirene ot star kur mirene
мирене (нерегистриран)
мирене-от дърт хуй сирене :)
Стенли (нерегистриран)
Ядем сирене с много сол и вода..... и без мляко, с малко добавка креда
балъци (нерегистриран)
ХОРАТА СИ ПЛАЩАТ. НАЙ-ВЕЧЕ НА ИЗБОРИ И ПРИ ВСЕКИ ДРУГ ПОВОД. ЕТО И СЕГА ЩЕ ГИ ОПАЗЯТ ОТ ГНЕВА НА ЕВРОПАТА ДЕТО ИСКА ДА СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ПО САПАРД. 15 ВЕЧЕ ОТПАДНАХА ОТ ЧЕРНИЯТ СПИСЪК. КОЙ МИЛИ МОИ ЩЕ ПОЗНАЕ ЩОТО Е МНОГО ТРУДНО КАК СТАВА ТОЗИ БЕЗ ПАРИ.
ss (нерегистриран)
ядем кашкавал от мандра ситово, супер е и е само от краве мляко, за сиренето им не знам, но кашкавала е страхотен
чедър (нерегистриран)
Абе тва не е сирене. Тва е мирене- от дърт к*р сирене!
Добри (нерегистриран)
Искаме качествен контрол върху хранителните продукти,които консумираме.Аз лично съм получавал гадене след ядене на луканка и горчив остатъчен вкус след ядене на много други купени храни.
654 (нерегистриран)
А замръзените пилета?60% вода!
Jack Western (нерегистриран)
До това водят доброволните стандарти и т.нар. добра производствена практика. Сигурен съм ,че сиренето на дядо от село е в пъти по-качествено от заводския буламач. Хигиенните и подобни стандарти са въведени не за да осигурят качествена продукция, а да отстранят от пазара конкуренцията, да разчистят пространство за монополите на мафията...Долу ЕС ! Долу комунистите ! Долу и янките ! Свободата може да регулира всичко сама....
ками (нерегистриран)
и до кога така? какво трябва да направят съответнити органи?
omegaart (нерегистриран)
emi zemete napravete neshto ... ima BDS ... ebati ...
Е И? (нерегистриран)
Защо ни го казвате? Може би имаме друг избор?
Моцарела (нерегистриран)
Това не е сирене. ТОВА Е МИРЕНЕ!
Ganio (нерегистриран)
I sirenata i kolbasite sa sus zavi6eno koli4estvo voda - poznaite za6to :) A durjavnite organi koito triabva da slediat za ka4estvoto na hranite si burkat v nosa...ami zatvariaite fabriki i magazini...konfiskuv imu6testvo? Ama nali e po-lesno da se vzemat ru6vet4eta ot pregre6ilite.
** (нерегистриран)
Вместо това и ред подобни цинични изказвания,да имат смелостта да напишат кои марки сирена и кашкавали са истински. В противен случай да си спестят компетентните изказвания!!Аман
ely (нерегистриран)
ha otkrili amerika,60 godini jadem bokluzi, a sega oste povece,himija ,himija,njama drugi kato nas,samounistojenie. formata stani bogat ot raz!!!!!!!!!!!!!!!!!
GGG (нерегистриран)
ЕЛЕКТОРАЛНА ЕДИНИЦА (нерегистриран)
И ПОНЕЖЕ МИЛАТА НИ ДЪРЖАВА В ЛИЦЕТО НА КОМПЕТЕНТНИТЕ СИ ОРГАНИ СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА И ОДОБРЯВАШЕ ВСИЧКИ РАЦИОНАЛИЗАЦИИ В ХРАНИТЕЛНАТА (какво ли точно и е хранителното) ИНДУСТРИЯ, СЕГА ЩЕ ПЛАЩА ТЕЖКАТА СМЕТКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА РАЗЛИЧНИ ТАКА ПРЕДИЗВИКАНИ БОЛЕСТИ! ПО ТОЗИ НАЧИН КРАЖБАТА СЕ УВЕЛИЧАВА В ПЪТИ!
McQueen (нерегистриран)
Уважаема г-жо Параскова, Проблемът не е толкова в покупателната способност на населението, колкото липсата на контрол и ефективни санкции. Апелирам да бъдат обявени публично всички производители предлагащи такива некачествени стоки. Колко пъти още само ще се констатира че се продават боклуци? А с оная глупост, че качествените продукти стрували поне еди-колко си лева се получи така, че вече и боклуците се предлагат на високи цени. Май кучетата продължават да си лаят, а кервана да си върви...
Ник (нерегистриран)
Еми кажете подяволите кои са тези сирена и колбаси, които са опасни за здравето на хората. Май и вия сте в тази мафия и ви е забранено да ги казвате поименно???
NNN (нерегистриран)
ЗАЩО ТОВА ГО ГОВОРИТЕ И ПИШЕТЕ. НАПРАВЕТЕ НУЖНАТА ПРОВЕРКА В ЪВ ФИРМИТЕ И СПРЕТЕ НЕКАЧЕСТВЕНАТА ПРОДУКЦИЯ ПРЕДИ ДА Е СТИГНАЛА ДО ПАЗАРА . НАЛОЖЕТЕ МНОГО СОЛЕНИ ГЛОБИ И ЗАКРИЙТЕ СЪОТВЕТНАТА ФИРМА .
Деси (нерегистриран)
Истина е, че ядем не хранитени продукти, а боклуци. Защо не се мине по веригите производители на кремвирши, от които може завинаги да си отидеш от този свят. А сирената да не говорим. Пълна идиотщина, че същите имат различни цени, сякаш купуваме не пранителни стоки, а злато т.е. сирене от 14 или 24 карата. Производителите не мислят за народа, а най-вече за джобовете си. Май трябва да се върне Държавен контрол и да затваря наред. Преди години съществуваше подобен контрол и колбасите не бяха кучешки, а сега всички са такива-пържеш, а в тигана остава боя. За хранителните стоки трябва строг контрол и глоби до безкрай, докато проидводителите разберат, че хранят хора, а не животни, които ядат по качествена храна от хората.
Хан Крум (нерегистриран)
Който произведе такава продуция да яде от нея с децата и цялото семейство //БЕЗ ТЪЩАТА// до припадък и на голо на площада !!!
Хан Тукту (нерегистриран)
Като се сравняват цените в България с тия в повечето Европейски държави цената на сиренето яко бие на очи. Докато цените на повечето храни са почти еднакви или в България по-високи, цената на бялото, саламурeното сирене е два пъти по-ниска!!! Обяснението може да е само в лайната, от които се произвежда. Тук 1л. мляко е 0,56 €, а 1 кг. сирене - 6,50 € (9 кг. мляко + труд 1 кг. сирине). Натам си правете сметката.
123 (нерегистриран)
Приказки, приказки.... Ту се раздуха тази истерия, ту затихне...И КАКВО ОТ ТОВА? И аз искам, и всички искаме истинска и качествена храна, но, както каза някой по-горе, КАКЪВ ИЗБОР ИМАМЕ? Отивам на магазина за сирене, гледам да е по-евтинко, защото заплатата ми е смешно мижава (като на повечето от нас) и си купувам каквото има. В кого е вината? Аз ли, дето не съм се научил да крада и да изловя рибата в мътна вода, или тези, дето ми предлагат този боклук, защото аз не мога да си купя качествена продукция (то и няма де!)?
АМИ (нерегистриран)
Ами спрете тогава тези безобразия.Не ни цитирайте факти,които отдавна са в публичното пространство.По-добр кажете каво ще направите,за да започнем да консумираме нормална и здравословна храна.Кога млякото ще е от мляко,кога сиренето и кашкавала ще са от мляко ?Кога каймата и колбасите ще са от месо ??Кога месото,което купуваме ще е от живозаклани животни,а не от умрели ?? Тези проблеми искаме да видим разрешени в най-скоро време...
Цвети (нерегистриран)
До Деси: креНвирши!!!!!!!!!!!
peter (нерегистриран)
kupuwaite grycki sirena i kolbasi, az prawia tochno towa. nikakwi bulgarski stoki. w metro ima hubawo grycko sirene, tochno kakwoto beshe bulgraskoto predi 20 godini
питанка (нерегистриран)
До директорът на Института по консервна промишленост в Пловдив Павлина Параскова Освен констатацията, която едва ли някой от потребителите да не я знаят, ЛИЧНО вие, какви предложения имате за да се върне качеството на храните у нас? От вашия пост ,който заемате, с кого се срещате и настоявате да се променят нещата? Защото,ние четящите тази статия сме най-обикновени хора,които всеки ден се сблъскваме с тези храни,но сме малки,незначителни същества, които няма кой да чуе.
Anti (нерегистриран)
А какво да ядем ??? Не е ли държавата тази ,която трябва да регулатор за качество на храните. Какво съм виновен ,че съм дал 6лв за луканка и тя е с ниско качество,пълна с кокали и кожи. Виновна е шибаната държава.
Питане (нерегистриран)
Може ли някой да отговори на въпроса: Защо се премахна Българския държавен стандарт? Може би, там е причината за това състояние на храните.
МАКСИМ (нерегистриран)
Г-ЖО ПАРАСКОВА,ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ХЛАПЕ.ПО-ВАЖНОТО Е КАКВО ПРАВИМ ПО ВЪПРОСА.ЧЕ СМЕ ОТРОВЕНИ ТО СЕ ЗНАЕ,ЛЕЧЕНИЕ НЯМА-ОТГОВОРЕТЕ НИ НА ТОЗИ ВЪПРОС?ПОНЕ ВЪРХУ ЕТИКЕТИТЕ ДА ПИШАТ,ЧЕ УБИВАТ КАКТО В/У ЦИГАРИТЕ ТАМ ПОНЕ ХОРАТА ПРЕДУПРЕЖДАВАТ,АМА ТЕЗИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НИ СИ ПРАВЯТ И ТРУДА ДА НИ ПРЕДУПРЕДЯТ.
Dragi (нерегистриран)
CaCO3 kalciev-karbonat ot 5μ (MIKRONA) se slaga v golemi kolicestva v mliako i eto sirene kolko iskas.CaCO3 ne e opasen za zdrave,lesno se raztvara v mliako i e mnogo eftin,1kg struva 10 stotinki.
Ментета ни заливат (нерегистриран)
Каква мислите че е причината за 35,000 нови раково болни всяка година? Ментета ни заливат от 20 години, природата е унищожена, въздухът и водата отровни, хората живеят лошо и се хранят с боклуци на еврпоейски цени, заради мутро вносители и мутро производители и всичко това се случва заради безхаберието на държавата и псевдо бизнеса.
проЗ/и/т или ха наЗДРАВЕ? (нерегистриран)
калцият в рецептата на мошениците май си е чиста??? вар. Нека кажат и да публикуват стандартите преди и сега. За нестандартна продукция-пълна кофискация до 9-то коляно и в ЦЕНТРАЛНИЯ /ЗА ДАМИТЕ СЛИВЕНСКИЯ/ със северно изложение по кратката процедура.
правдата (нерегистриран)
А добър ден. Открихте топлата вода бре. Не разбрахте ли ,че докато има частници в хранителната промишленост ще ядем и пием отрови и боклуци. Като се знае ,че има сол и вода що не ги вкарате в панделата тия разбоиници.
вики (нерегистриран)
трябват солидни глаби за нарушителите и затваряне на съответните мандри
Акъл (нерегистриран)
Първо да се въведе ясен стандарт - от какво и как да се приготвят хранита и едва тогава може да се контролира. Сега също се контролира, но след като е дадено право производителя да слага каквото му скимне, стига да е отбелязано на етикета. А там са едни безброй Е-та. И за да разбереш Е-тата трябва да влезеш в интернет и да четеш, пък тогава да ядеш.
запозната (нерегистриран)
Вината не е дотолкова в производителите,колк в контрола,оказван в предприятията.До преди 7-8 години,всички месни и млечни продукти се произвеждаха според БДС.Тогава не можеше да се прави сирене без мляко и колбаси без месо..Впоследствие министерството на земеделието,към което е на подчинение НВМС и респективно ДВСК, се пое от управлението на ДПС.Тогава стана възможно да се работи не по БДС а по разработени технологични документации от предприятията-т.наре ТД.И в този момент топката беше изпусната.Сега всеки може да си слага каквото му скимне в продуктите,стига те да отговарят на изискването за микробиологични критерии за безопасност-тоест липса на бактериално замърсяване в храните.А това колко оцветители,консерван и стабилизиращи вещества ,се слагат например в колбасите-е без особено значение.Виновни са ръководителите на това министерство,че отрекоха Български държавен стандарт и осигуриха пазар на вносители на хранителни добавки,растителни мазнини,соев гранулат,замразени долнокачествени меса-обрезки и какво ли още не.Така,че да не се чудят ,защо всичко,което се произвежда е с такова лошо качество.Спрете производството на продукти по ТД,възстановете БДС и точка.Предприятията няма накъде да клинчат.Всичко друго е игра на криеница.
222 (нерегистриран)
Чудя се на наивниците в този форум! Искате капитализъм, нали? Тогава забравете за качествената храна - бъдете сигурни, че собствениците на мандри не ядат това, което вие си купувате. Така че или сте собственици, или ще се тровите докато сте живи. Нищо лично - просто капитализъм!
редактор (нерегистриран)
Скъпи колеги не сте на работа ! Коментирайте по същество .
nazgule (нерегистриран)
В България вече почти няма хубави продукти.Всичките ги тъпкат с разни консерванти и оцветители.Не е все пак както едно време.А доста от месото се внася нелегално.
дедо КУКУ (нерегистриран)
да се активира Наказателният Кодекс,за да не се активира НАКАЗАТЕЛНИЯТ ВОТ!!! ПРОКУРАТУРАТ ДА СЕ САМОСЕЗИРА, ЧЕ ВЗЕ ДА НИ ПИСВА.
микробиолог (нерегистриран)
в млякото/прясното/ има много бактерии и затова не се влага в млечните продукти а варта убива бактериите и дезинфекцира. Така че да благодарим от сърце на тез благородни хора и да ги пратят във затвора.
super! (нерегистриран)
ot 10 godini jiveq izvun BG. Predi bulgarskata hrana mi haresvashe poveche ot vsqka druga, beshe istinska i vkusna. Ot nqkolko godini nasam namiram ogromna razlika v kachestvoto na hranite. V BG se predlagat predimno LAINA, nishto ne e kakto predi ... no poneje i durjavata ni e LAINQNA i na tova trqbva da se radvame!
muu (нерегистриран)
v bulgaria syshta taka nyama proizvodstvo na mliako ot godini...golemite kravefermi gi nyama...nikoe ne e budala ga gleda kravi ... i krayniyat e resultat e gorniyat
АН (нерегистриран)
Сиренето ,кашкавала са под всяка критика. Опаковано сирене от Билла разопаковаш пакета изтича от найлона само вода и сол. Започваш да го режеш с ножа ,веднага се троши като извара и по лошо . А си дал 5,6 лева за това сирене . Кашкавала от 8,9 лева въобще не се топи на принцеската . Да не говорим за лютениците . Пълен боклук пълни с различни подправки. а на всичкото от горе и много скъпи.Отровихме се и каймата от разни пакетчета като е отвориш не е месо а някаква си каша ,какво има никой не може да ти каже. Ужас затова народа е болен. Тежко и горко на децата ни .
Боби (нерегистриран)
Преди дни в малко балканско градче видях сирене на цена 2,98. На въпроса ми какво е това, продавачката се усмихна иронично и каза ми сиренце.
преложение (нерегистриран)
копие от този форум да се даде на Премиера с входящ и да се въведе граждански контрол във компетентните органи. Уличените производители и търговци на такава продукция да се публикуват в публичен регистър, за да получат присъдата на потребителите!
НАЙ
Стар познайник на полицията се взриви при производство на синтетична дрога в апартамент
21-годишният Кристиян, предизвикал тежката катастрофа в Пловдив, е шофирал с над 150 км в час
Шофьорът на разцепения джип с 16 нарушения за 3 г., сред тях 5 акта за колани и скорост
Австрия издирва 35-годишен българин за автомобилна измама за над 3 милиона евро
Кметът на Дупница стана обвиняем за "Щом искаш война, ще има война"
АП: Русия не иска Харков, целта е да отклони ценни украински резерви от фронта в Донецк и Луганск
Кметът на Дупница стана обвиняем за "Щом искаш война, ще има война"
След катастрофата в Пловдив: Вътрешният министър поиска драстичен скок на глобите
Стар познайник на полицията се взриви при производство на синтетична дрога в апартамент
Шофьорът на разцепения джип с 16 нарушения за 3 г., сред тях 5 акта за колани и скорост