Ядем сирене с много сол и вода

Сиренето, което се продава у нас, представлява огромно количество сол и вода, а в някои видове липсва даже и млякото. Това коментира директорът на Института по консервна промишленост в Пловдив Павлина Параскова пред "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Ядем сирене с много сол и вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

snimkata e trepach - sirene i domat varhu vestnik - klasika :)

sirene ot star kur mirene

мирене-от дърт хуй сирене :)

Ядем сирене с много сол и вода..... и без мляко, с малко добавка креда

ХОРАТА СИ ПЛАЩАТ. НАЙ-ВЕЧЕ НА ИЗБОРИ И ПРИ ВСЕКИ ДРУГ ПОВОД. ЕТО И СЕГА ЩЕ ГИ ОПАЗЯТ ОТ ГНЕВА НА ЕВРОПАТА ДЕТО ИСКА ДА СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ПО САПАРД. 15 ВЕЧЕ ОТПАДНАХА ОТ ЧЕРНИЯТ СПИСЪК. КОЙ МИЛИ МОИ ЩЕ ПОЗНАЕ ЩОТО Е МНОГО ТРУДНО КАК СТАВА ТОЗИ БЕЗ ПАРИ.

ядем кашкавал от мандра ситово, супер е и е само от краве мляко, за сиренето им не знам, но кашкавала е страхотен

Абе тва не е сирене. Тва е мирене- от дърт к*р сирене!

Искаме качествен контрол върху хранителните продукти,които консумираме.Аз лично съм получавал гадене след ядене на луканка и горчив остатъчен вкус след ядене на много други купени храни.

А замръзените пилета?60% вода!

До това водят доброволните стандарти и т.нар. добра производствена практика. Сигурен съм ,че сиренето на дядо от село е в пъти по-качествено от заводския буламач. Хигиенните и подобни стандарти са въведени не за да осигурят качествена продукция, а да отстранят от пазара конкуренцията, да разчистят пространство за монополите на мафията...Долу ЕС ! Долу комунистите ! Долу и янките ! Свободата може да регулира всичко сама....

и до кога така? какво трябва да направят съответнити органи?

emi zemete napravete neshto ... ima BDS ... ebati ...

Защо ни го казвате? Може би имаме друг избор?

Това не е сирене. ТОВА Е МИРЕНЕ!

I sirenata i kolbasite sa sus zavi6eno koli4estvo voda - poznaite za6to :) A durjavnite organi koito triabva da slediat za ka4estvoto na hranite si burkat v nosa...ami zatvariaite fabriki i magazini...konfiskuv imu6testvo? Ama nali e po-lesno da se vzemat ru6vet4eta ot pregre6ilite.

Вместо това и ред подобни цинични изказвания,да имат смелостта да напишат кои марки сирена и кашкавали са истински. В противен случай да си спестят компетентните изказвания!!Аман

ha otkrili amerika,60 godini jadem bokluzi, a sega oste povece,himija ,himija,njama drugi kato nas,samounistojenie. formata stani bogat ot raz!!!!!!!!!!!!!!!!!

И ПОНЕЖЕ МИЛАТА НИ ДЪРЖАВА В ЛИЦЕТО НА КОМПЕТЕНТНИТЕ СИ ОРГАНИ СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА И ОДОБРЯВАШЕ ВСИЧКИ РАЦИОНАЛИЗАЦИИ В ХРАНИТЕЛНАТА (какво ли точно и е хранителното) ИНДУСТРИЯ, СЕГА ЩЕ ПЛАЩА ТЕЖКАТА СМЕТКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА РАЗЛИЧНИ ТАКА ПРЕДИЗВИКАНИ БОЛЕСТИ! ПО ТОЗИ НАЧИН КРАЖБАТА СЕ УВЕЛИЧАВА В ПЪТИ!

Уважаема г-жо Параскова, Проблемът не е толкова в покупателната способност на населението, колкото липсата на контрол и ефективни санкции. Апелирам да бъдат обявени публично всички производители предлагащи такива некачествени стоки. Колко пъти още само ще се констатира че се продават боклуци? А с оная глупост, че качествените продукти стрували поне еди-колко си лева се получи така, че вече и боклуците се предлагат на високи цени. Май кучетата продължават да си лаят, а кервана да си върви...

Еми кажете подяволите кои са тези сирена и колбаси, които са опасни за здравето на хората. Май и вия сте в тази мафия и ви е забранено да ги казвате поименно???

ЗАЩО ТОВА ГО ГОВОРИТЕ И ПИШЕТЕ. НАПРАВЕТЕ НУЖНАТА ПРОВЕРКА В ЪВ ФИРМИТЕ И СПРЕТЕ НЕКАЧЕСТВЕНАТА ПРОДУКЦИЯ ПРЕДИ ДА Е СТИГНАЛА ДО ПАЗАРА . НАЛОЖЕТЕ МНОГО СОЛЕНИ ГЛОБИ И ЗАКРИЙТЕ СЪОТВЕТНАТА ФИРМА .

Истина е, че ядем не хранитени продукти, а боклуци. Защо не се мине по веригите производители на кремвирши, от които може завинаги да си отидеш от този свят. А сирената да не говорим. Пълна идиотщина, че същите имат различни цени, сякаш купуваме не пранителни стоки, а злато т.е. сирене от 14 или 24 карата. Производителите не мислят за народа, а най-вече за джобовете си. Май трябва да се върне Държавен контрол и да затваря наред. Преди години съществуваше подобен контрол и колбасите не бяха кучешки, а сега всички са такива-пържеш, а в тигана остава боя. За хранителните стоки трябва строг контрол и глоби до безкрай, докато проидводителите разберат, че хранят хора, а не животни, които ядат по качествена храна от хората.

Който произведе такава продуция да яде от нея с децата и цялото семейство //БЕЗ ТЪЩАТА// до припадък и на голо на площада !!!

Като се сравняват цените в България с тия в повечето Европейски държави цената на сиренето яко бие на очи. Докато цените на повечето храни са почти еднакви или в България по-високи, цената на бялото, саламурeното сирене е два пъти по-ниска!!! Обяснението може да е само в лайната, от които се произвежда. Тук 1л. мляко е 0,56 €, а 1 кг. сирене - 6,50 € (9 кг. мляко + труд 1 кг. сирине). Натам си правете сметката.

Приказки, приказки.... Ту се раздуха тази истерия, ту затихне...И КАКВО ОТ ТОВА? И аз искам, и всички искаме истинска и качествена храна, но, както каза някой по-горе, КАКЪВ ИЗБОР ИМАМЕ? Отивам на магазина за сирене, гледам да е по-евтинко, защото заплатата ми е смешно мижава (като на повечето от нас) и си купувам каквото има. В кого е вината? Аз ли, дето не съм се научил да крада и да изловя рибата в мътна вода, или тези, дето ми предлагат този боклук, защото аз не мога да си купя качествена продукция (то и няма де!)?

Ами спрете тогава тези безобразия.Не ни цитирайте факти,които отдавна са в публичното пространство.По-добр кажете каво ще направите,за да започнем да консумираме нормална и здравословна храна.Кога млякото ще е от мляко,кога сиренето и кашкавала ще са от мляко ?Кога каймата и колбасите ще са от месо ??Кога месото,което купуваме ще е от живозаклани животни,а не от умрели ?? Тези проблеми искаме да видим разрешени в най-скоро време...

До Деси: креНвирши!!!!!!!!!!!

kupuwaite grycki sirena i kolbasi, az prawia tochno towa. nikakwi bulgarski stoki. w metro ima hubawo grycko sirene, tochno kakwoto beshe bulgraskoto predi 20 godini

До директорът на Института по консервна промишленост в Пловдив Павлина Параскова Освен констатацията, която едва ли някой от потребителите да не я знаят, ЛИЧНО вие, какви предложения имате за да се върне качеството на храните у нас? От вашия пост ,който заемате, с кого се срещате и настоявате да се променят нещата? Защото,ние четящите тази статия сме най-обикновени хора,които всеки ден се сблъскваме с тези храни,но сме малки,незначителни същества, които няма кой да чуе.

А какво да ядем ??? Не е ли държавата тази ,която трябва да регулатор за качество на храните. Какво съм виновен ,че съм дал 6лв за луканка и тя е с ниско качество,пълна с кокали и кожи. Виновна е шибаната държава.

Може ли някой да отговори на въпроса: Защо се премахна Българския държавен стандарт? Може би, там е причината за това състояние на храните.

Г-ЖО ПАРАСКОВА,ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ХЛАПЕ.ПО-ВАЖНОТО Е КАКВО ПРАВИМ ПО ВЪПРОСА.ЧЕ СМЕ ОТРОВЕНИ ТО СЕ ЗНАЕ,ЛЕЧЕНИЕ НЯМА-ОТГОВОРЕТЕ НИ НА ТОЗИ ВЪПРОС?ПОНЕ ВЪРХУ ЕТИКЕТИТЕ ДА ПИШАТ,ЧЕ УБИВАТ КАКТО В/У ЦИГАРИТЕ ТАМ ПОНЕ ХОРАТА ПРЕДУПРЕЖДАВАТ,АМА ТЕЗИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НИ СИ ПРАВЯТ И ТРУДА ДА НИ ПРЕДУПРЕДЯТ.

CaCO3 kalciev-karbonat ot 5μ (MIKRONA) se slaga v golemi kolicestva v mliako i eto sirene kolko iskas.CaCO3 ne e opasen za zdrave,lesno se raztvara v mliako i e mnogo eftin,1kg struva 10 stotinki.

Каква мислите че е причината за 35,000 нови раково болни всяка година? Ментета ни заливат от 20 години, природата е унищожена, въздухът и водата отровни, хората живеят лошо и се хранят с боклуци на еврпоейски цени, заради мутро вносители и мутро производители и всичко това се случва заради безхаберието на държавата и псевдо бизнеса.

калцият в рецептата на мошениците май си е чиста??? вар. Нека кажат и да публикуват стандартите преди и сега. За нестандартна продукция-пълна кофискация до 9-то коляно и в ЦЕНТРАЛНИЯ /ЗА ДАМИТЕ СЛИВЕНСКИЯ/ със северно изложение по кратката процедура.

А добър ден. Открихте топлата вода бре. Не разбрахте ли ,че докато има частници в хранителната промишленост ще ядем и пием отрови и боклуци. Като се знае ,че има сол и вода що не ги вкарате в панделата тия разбоиници.

трябват солидни глаби за нарушителите и затваряне на съответните мандри

Първо да се въведе ясен стандарт - от какво и как да се приготвят хранита и едва тогава може да се контролира. Сега също се контролира, но след като е дадено право производителя да слага каквото му скимне, стига да е отбелязано на етикета. А там са едни безброй Е-та. И за да разбереш Е-тата трябва да влезеш в интернет и да четеш, пък тогава да ядеш.

Вината не е дотолкова в производителите,колк в контрола,оказван в предприятията.До преди 7-8 години,всички месни и млечни продукти се произвеждаха според БДС.Тогава не можеше да се прави сирене без мляко и колбаси без месо..Впоследствие министерството на земеделието,към което е на подчинение НВМС и респективно ДВСК, се пое от управлението на ДПС.Тогава стана възможно да се работи не по БДС а по разработени технологични документации от предприятията-т.наре ТД.И в този момент топката беше изпусната.Сега всеки може да си слага каквото му скимне в продуктите,стига те да отговарят на изискването за микробиологични критерии за безопасност-тоест липса на бактериално замърсяване в храните.А това колко оцветители,консерван и стабилизиращи вещества ,се слагат например в колбасите-е без особено значение.Виновни са ръководителите на това министерство,че отрекоха Български държавен стандарт и осигуриха пазар на вносители на хранителни добавки,растителни мазнини,соев гранулат,замразени долнокачествени меса-обрезки и какво ли още не.Така,че да не се чудят ,защо всичко,което се произвежда е с такова лошо качество.Спрете производството на продукти по ТД,възстановете БДС и точка.Предприятията няма накъде да клинчат.Всичко друго е игра на криеница.

Чудя се на наивниците в този форум! Искате капитализъм, нали? Тогава забравете за качествената храна - бъдете сигурни, че собствениците на мандри не ядат това, което вие си купувате. Така че или сте собственици, или ще се тровите докато сте живи. Нищо лично - просто капитализъм!

Скъпи колеги не сте на работа ! Коментирайте по същество .

В България вече почти няма хубави продукти.Всичките ги тъпкат с разни консерванти и оцветители.Не е все пак както едно време.А доста от месото се внася нелегално.

да се активира Наказателният Кодекс,за да не се активира НАКАЗАТЕЛНИЯТ ВОТ!!! ПРОКУРАТУРАТ ДА СЕ САМОСЕЗИРА, ЧЕ ВЗЕ ДА НИ ПИСВА.

в млякото/прясното/ има много бактерии и затова не се влага в млечните продукти а варта убива бактериите и дезинфекцира. Така че да благодарим от сърце на тез благородни хора и да ги пратят във затвора.

ot 10 godini jiveq izvun BG. Predi bulgarskata hrana mi haresvashe poveche ot vsqka druga, beshe istinska i vkusna. Ot nqkolko godini nasam namiram ogromna razlika v kachestvoto na hranite. V BG se predlagat predimno LAINA, nishto ne e kakto predi ... no poneje i durjavata ni e LAINQNA i na tova trqbva da se radvame!

v bulgaria syshta taka nyama proizvodstvo na mliako ot godini...golemite kravefermi gi nyama...nikoe ne e budala ga gleda kravi ... i krayniyat e resultat e gorniyat

Сиренето ,кашкавала са под всяка критика. Опаковано сирене от Билла разопаковаш пакета изтича от найлона само вода и сол. Започваш да го режеш с ножа ,веднага се троши като извара и по лошо . А си дал 5,6 лева за това сирене . Кашкавала от 8,9 лева въобще не се топи на принцеската . Да не говорим за лютениците . Пълен боклук пълни с различни подправки. а на всичкото от горе и много скъпи.Отровихме се и каймата от разни пакетчета като е отвориш не е месо а някаква си каша ,какво има никой не може да ти каже. Ужас затова народа е болен. Тежко и горко на децата ни .

Преди дни в малко балканско градче видях сирене на цена 2,98. На въпроса ми какво е това, продавачката се усмихна иронично и каза ми сиренце.

копие от този форум да се даде на Премиера с входящ и да се въведе граждански контрол във компетентните органи. Уличените производители и търговци на такава продукция да се публикуват в публичен регистър, за да получат присъдата на потребителите!