Русия и Турция преговаряха 3 часа при закрити врата за Идлиб

Ситуацията в сирийската провинция, контролирана от бунтовнически групировки, се изостри в последно време

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Турската страна съобщи, че три от наблюдателните й пунктове са обкръжени от войници на режима и заплаши с репресии, ако пунктовете бъдат атакувани." Ясно е казано - "от войници на режима", т.е. от сирийската армия на режима на Асад, която се мъчи да изхвърли окупационните турски войски, окупирали обширни райони и самонастанили се в Сирия.

Заглавието е достатъчно показателно: "Русия и Турция преговаряха..." за СИРИЙСКА провинция. Сирия обаче НЕ Е ПОКАНЕНА. Това е показателно. Да бяхте поканили поне един башаров министър за прикритие, че уж се интересувате И за мнението на сирийците. А защо не и някой от така наречената умерена опозиция? Ама не. На двамата пропадащи диктатори и рижавият клоун не им пука за сирийците. Интересуват се само от това да останат на власт и по-възможност да увеличат собствените си залязващи империи. Но ТАКА е било ВИНАГИ. При подписването на Санстефанския мирен договор българи НЯМА. Подписан е само от руски генерали и турски чиновници...

Тъпи,какво не ти е ясно.В провинцията са се напъхали над 30 000 терористи от различни групировки.И когато Сирия иска да си върне контрола.Тия дето воъръжиха и обучаваха бандите не дават и ги обстрелват.САЩ се закрепват в районите богати на нефт и за тях терористи в провинцията няма.

Точно Турция подкрепя групировки сражаващи със Сирийската армия и които миналата преди няколко дни убиха руснаци от ФСБ. Ама хей, баламурника Путю им строи атомна централа с руски пари, отделно С400, Турски паток и пр..

PEYTSCH

Две кандидат-империи с мерак за един ислямски център ? И какво ще го правят ? Космополитен. Като....ъъъъ...Диарбекир или Крим ?

Накрая ще стане така, както бай Доню с големите мадури реши.

Какво правят там руските окупатори.Бой по ватенките...

Как какво, поканени са от законния президент на Сирия и освобождават страната и сирийският народ от проамериканските бандити.

А какво правят там турските окупатори бе амбпреаж? Сирия да не би да им е колония?

Хатай е сирийска провинция анексирана от Турция... на турците явно им се е усладило да прибират сирийска земя.

Крим е бил руски само 200г. Сирия е била турска 500г. Що руснаците анексират Крим, а турците да не могат да анексират Сирия като периода е повече от двоен?

Щото ЛЬОЛЬО, в Крим имаше референдум. Да си направят референдум в Сирия и ако решат да се присъединят към Турция никой няма да ги спре.

Крим изначално е български, кръстили сме днешна Украйна (у края) Киевска Рус, Киев е старият Кий, идва, от Кисийте, ще рече земите ми. А Рус идва, от по-светлият цвят на косите на хората, там руси са. Днешна Украйна я отцепиха американците и евреите, бързо построиха най-големият си храм в И. Европа а те не са Християни, както знаем. Налице е тиха анексия на изконо Български-Християнски земи. Русия ние я създадохме, като вяра, език, книжнина и я обединихме, чрез Киприян Български. Така, че Крим си е руски, тоест български. Казах!

Малко си учил и си много неграмотен!От там тръгва великата РУС!

хахахахаха червените шизофреници като ГЛАДИАТОР нямат спирка..... РЕФЕРЕНДУМ ИМАЛО.......под дулата на едни "вежливи зелени човечета" хахахахахахаха Ами то като ще е така и аз искам референдум за Варна и да се присъединяваме към Швейцария. Червените гниди сигурно ще пляскате на турците и помаците от Източните Родопи ако на референдум решат да се присъединят към Турция. Ама то Путин и Ердоган - първи дружки , тъй че......естествено ще аплодирате !

Крим е руска земя 208 г - от 1783 до 1991 и украинска земя (поради политическа грешка против желатието на населетието му) едва 23 г. - от 1991 до 2014. През 2014 никакви дула не е имало, не е гръмнала нито една пушка и не е загинал нито един човек, а българските наблюдатели са единодушни, че референдума е минал без никакви нарушения. Така наречените "Зелени човечета" са в Украйна съгласно взаимен договор между Украйна и Русия, подписан от президентите им на 31.05.1997 под наем срещу сумата от 97,75 милиона долара годишно. Така че когато плюете зелените човечета, плюете подписа на украинския президент. Крим беше автономна република, затова там референдума е законен, а източните Родопи не са, затова там не е възможен референдум. Няма никаква аналогия. Тези, които говорят за анексия не знаят български език. Анексията или анекс е едностранно, насилствено присъединяване на територия към друга територия. Както всички знаят 96,77 % от гласувалите в Крим на 16 март 2014 избраха Русия, а присъединяването беше без нито една жертва. Следователно не е едностранно и не е насилствено. За каква анексия тогава става дума?

Не са преговаряли турция и русия а по всяка вероятност путин и ердоган. Има две нации в европа със статуя на Александър 2 - българия и финландия. За тези които не могат да направят разлика между Русия с Александър 2 и Русия с Путин - моите съболезнования

Статуя пред народните си събрания

Статуята не е на Русия а на един космополитен европейски монарх който е взел решението да освободи и Финландците и Българите защото е съзнавал че са европейски народи с индивидуалност и потенциал. Поклон пред човека чието потомство бе изтрито от комунистите.

Ти сериозно ли? Никой държавник не води войни, от добро сърце! Водят ги за печалба, била тя под формата на територии или влияние. Никой не харчи огромни суми за логистика и живота на народа си, понеже му станало мъчно, за някой на майната си. Руската империя е водила войни постоянно с Османската такава. Това, че ни освобождават е страничен процес от една такава, която е била с основна цел контрол над пролива свързващ Черно със Средиземно море. Благодарен съм, че са ни освободили, но изопачаването на истината и историята не прави чест, никому...

Освободителната руско-турска война 1877-78 избухва само поради една причина и тя се казва - жестокото потушаване на априлското въстание 1876 г. Затова тя е обявена веднага след него.

Хаха - това вече не е актуално. Армията превзе каквото беше планирала в Идлиб и сега вече навлезе в област Алепо. Така че в Идлиб вече си е направо спокойно . Спокойно може и примирие за Идлим да сключат. За разлика от Алепо.

Ходиха да се молят на Ердоган. Колко ли килим са пренесли от Кремъл?!

Русия е нашия страж . СЛАВА.

Само дето русия не помогна на Сирийските правителствени сили в борбата им срещу турците. не знам защо така.

Но ни помогна нас да ви изхвърлим от България след 500 години иго!

Разликата между царя освободител и джуджето е голяма

Ердоган е изключително опасен тип! Абсолютно безцеремонно окупира Северна Сирия. Т.н. Световна общност мълчи. Ясно е че нищо не може да го спре да направи същото и в България!

Какво си се разревал като пределска мечка, нали НАТО ни пази?

колкото опази северен Кипър.

Представям си как германци и французи се бият с отдите на Сулейман паша на връх Шипка! Майтап, Седларов!

КЪСМЕТ!

И на двете държави валутите им не стават и за тоалетна хартия, за какво могат да си говорят.

то турците не ползват тоалетна хартия а ибрици а руснаците въобще нищо не ползват

за себе си, така че бой по турския аскер, да се измита от Сирия.....анадън!

сирийската авиация е бомбардирала турският аскер Оказало се е че прочутите турски комплекси С400 които нямало да позволят и на врабче да литне в радиус от 800 км не са свалили нито един от старите сирииски самолети Руският боклук пак се изложи

Комплексите С 400 са в Турция, а тук става въпрос за Сирия. Анадън му ?

бийте наред, всичкото терорист под ножа!

Советските каманист-терористи, представящи се за руснаци и наследници на троцки, сталин, ленин, брежнев и горбачов като путлер, който им е ученик, трябва да си направят харакири, ако искат да се справят с тероризма, защото те всичкте са терористи психопати, и то с глобално влияние. Същото се отнася и за други терористи - политици(психопати) като ...................................................списъка е много дълъг.

И пак няма нищо за битките между турските сили и сирийските правителствени сили, верни на Асад. Битки със загинали.

Има Гугъл за мислещите, останалите чакат да ги информират!

Турция е незаконен окупатор в Сирия, точка. Или ще се съобразява с руската страна и законната власт, или ще бъде принудена да си омете крушите. Часовникът тиктака, Ердоган ефенди. Цивилизовайте се, стига дивачество!

Да ги питаш кво правят в Сирия

Колко са глупави и руснаци и турци

Турция цели да спре 2 МИЛИОНА БЕЖАНЦИ от Идлиб които бягат от Бешар Есад кьм Турската граница. .Или тези 2 милиона бежанци ще дойдат кьм Бьлгария.

ами да дойдат таман ще има работници

До сега не съм видял бежанец да се е хванал на работа. А вие?

Работници няма да има,ама такива,дето ще ти режат главата и убиват мирни граждани ще има,колкото искаш...

Марш Русия от Сирия, Украйна и Лебия и Египет

Марш в кревата, ще ти дърпам ушите, тролчо!

щом ти казваш....смешник!

по същия начин са преговаряли в Сан Стефано и русия окупира България

Няма такава кавър-версия на историята. Ако не беше Русия, сега щеше да си с фес и потури.

ся стана интересно. Ердоган му дава долари за боклука С400 а Асад до ся нищо не му е дал и даже има огромни дългове за оръжейните доставки Да видим на кое ще клъвне. Има и опция сирийците да атакуват с авиация по аскера. Тогава Ердоган трябва да брани наземните сили с новите С400 Ще стане много интересно ако турските С400 не свалят ни един самолет на сирииците, щото тогава ще се окаже че С400 е префален руски боклук

дрън-дрън. Доколкото се знае С-400 не се на бойно дежурство. А ако са, то те са около Анкара и Истанбул и защитават столицата и лично Ердоган от нов опит да бъде свален от власт.

Имаш няколко доста странни държави (като тюркието и пакистан например) които минаха между капките и с комбинация от инат и голяма доза късмет, имат някаква армия и оръжия разрешени им от Великите Сили. Това изглежда обаче, ги кара да си изживяват като някакви регионални сили, които подобно на мангал с картечница, си мисли че е голем пич!

Скоро ще се скарат руснаците не разбраха ли че от фесовете нищо нестава над 20войни са водели един срещу друг ще има още една скоро

Абе,какво правят Русия и Турция в Сирия,я и двете да се изселват от там,особено Турция,която направо си превзема територии. Сирийците явно искат да си върнат териториите,затова и ще обстрелват турските постове.

Русия е в Сирия по желание и покана на законната власт там.Въпроса е какво прави турция, а не русия.

турците, саудитците и американците да си приберат кръвожадния башибозук да настане мир!