Коментари - Боинг се разби в Русия, 50 души загинаха (обновена) | Днес.dir.bg

Боинг се разби в Русия, 50 души загинаха (обновена)

Самолет "Боинг", извършващ вътрешен полет, се разби в неделя при кацане в руския град Казан. 50 души са загинали: 44 пътници и 6-членен екипаж. В списъка със загиналите е Ирек Миниханов, синът на президента на Татарстан Рустам Миниханов.

Обратно в новината

Коментари - Боинг се разби в Русия, 50 души загинаха (обновена) | Днес.dir.bg

Коментари

Варианти има много, виновници лесно се търсят. Мен ме съмнява че може да става въпрос за пилотска грешка, но може да е проблемът и във времето. Едва ли е атентат, това че синът на президента и шефът на татарското ФСБ са на борда вероятно е случайност.

Бог да прости загиналите.Имат си самолети а зор Боинг това все едно да се качиш на Колумбия не знаеш къде ще те закара.Абе аз на форд се не качвам тия на Боинг.

Само руснак може да свали БОИНГ - те на това са ги учили толкова години.

Руснаците могат да свалят и Ф16 и Ф22 и който ще да е хамерикански самолет ... А Боингите падат сами.

Само полседните 4 на Ту-154(останалите - википедя): 10.04.2010 - Smolensk - 96 загинали 15.07.2009 - Qazvin - 168 загинали 01.09.2006 - Mashhad - 29 загинали 22.08.2006 - Donetsk - 170 загинали като се сметне, че на всеки Ту154 се падат по около 90 Бойнга, то за последните 7 години трябва да се паднали 36 Бойнга... хм....

Жестока трагедия! Светла памет на пътниците и екипажа. Руснаците са родени авиатори, но липсата на дисциплина е пагубна и за най-добрия пилот. Ако не е пилотска грешка то тогава е просто чудовищна липса на късмет. Всички други приказки за гориво и неизправна техника са оправдания на властите, ръководителите или собствениците на авиокомпанията.

Как да няма катастрофа с ТУ-144! На първото си представяне в Бурже, ТУ-144 падна. Няма никакво злорадство, но това е факт: "През 1973 г. Ту-144, участващ в Парижкото авио-изложение, катастрофира, при което загиват екипажът и 9 души на земята."

8901

Бог да прости загиналите.

Ту-144 не летят ваобще. Ту-154 има само 98 - википедия.

Колко Ту144 и колко Бойнг 737 има по света. Това е все едно да сравняваш колко фератита се блъскат и колко Голфа.

За почти 40 години летателна исторя на хиляди самолети от фамилията 737, бяха открити десетки конструктивни недостатъци. Те последователно бяха отстранявани. Един от най-опасните беше с хидромотора за управление на вертикалното кормило.

Боинг 737 много често аварират и катастрофират. За съжаление - често с жертви и разрушения.

ето затова няма никога да се кача на самолет! това си е летящ ковчег. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Познай колко загиват на ден в пътни катастрофи... А у България колите ни са в пъти по-стари от самолетите... така че... не се качвай на кола... дупчи билета и се вози на автобус.

А автобусите в България са набори на баба ми

Боинг с поръчки за $100 млрд. само от ОАЕ link - 18 ноември 2013, 08:24 Това е в отговор на съветофилите и русофилите, които твърдят тук, че самолетите на БОИНГ имат проблеми всяка седмица. Останалото без коментар!

Ще страдат арабите ... Има да падат с Боинг всред пустините.

Без да чета други коментарии ще попитам не ви ли прави впечатление че този модел Боинг 737 прекалено често катастрофира?Хаиде сега да ме наречете кумунист или каквото ви хрумне,но това е факт и не можете да го скриете...!

Aбе ако си караш и ти колата 24 години без да и сменяш маслото например или важни части, и ти ще я докараш като боинг.

Става дума не само за Русия и Татарстан а за много други държави част от които се отказаха от него-България например!Защо не се отнася това за Джъмбо,Еърбъс,Ту204,Сааб...

Само веднуж съм летял със самолет на ТИМ/бг еър и бях ужасен от състоянието на салона. Мутрите не се спират пред нищо в опитите си за печалба.

ама лети ли тази компания още?

Веднага си личи как говорите наизуст, за една спортна злоба. Първо, за да е национален превозвач, БГ еър е длъжна да покрива всички изисквания за изправност на машините и комфорт при пътуване. Второ, коментарът ви е неуместен, тъй като не е по темата. Собственик на разбилия се самолет е татарската компания

причината за катастрофата е занижения, или направо липсата на какъвто и да е технически контрол. по документи могат да го изкарат чисто нов.

Като изключим трагичното, това е един хубав ден за българската народност. Синът на президента с протатарска линия и шефът на ФСБ на републиката се отлетели при Тангра. Там той ще ги светне за истината за българщината на цяла Приволжска , Уралска и Западносибирска Русия. Не се гаси туй що не гасне! Бир Тангра!

Харесвам начина Ви на мислене, но там отдавна са забравили Тангра, като име на Бога. Където е минал исляма, промивката на мозъка е с пожарникарски маркуч.

ТЪПАНАР!

Защо бе, умнико, защо бе цървул съдран? Жалко е за невинните хора. И какво от това може ли да ги върнеш, като ревеш от мъка?! Ти или си тъп християнин, или глупав чалма. Или ти е мъка, че ТИМаджиите са загубили един таралясник. Подтекстът е различен, но не си дорасъл до него, както виждам и още много други. От вас българи не става, само слуги и чобани! Айде, давейба цървулите! Роби!

Съсобственник на летището в Казан е варненската групировка ТИМ. Боингите са докарани също от тях. Парите с които ТИМ стартира бизнеса си едно време са от Русия(Татарстан е част от Руската Федерация).

Стара ви е информацията. ТИМ е "изтласкан" и вече не е съсобственик. За боингите - да, това са старите самолети на Бългериа Ер.

Хора, не спорете, ТИМ са креация на КГБ, работят с техни пари и както е видно у дома си. Тяхната цел е да печелят пари и власт на всяка цена. По-добре да убиват там, отколкото тук (не че не са го правили, де).

Самолетът е собственост на ТИМ, какво чудно има, че е паднал? Те имат 40% от Татарстанските авиолинии и са им го пробутали на лизинг. Преди това е бил на Уганда и други 4 авиокомпании.

Ако ДИР-ът отвори форум за метеорология, и там ще се сбият русофили и русофоби. Искрено съжалявам за загиналите. Боже, ако те има, извини ни, че нарушаваме твоите пространства и все пак бъди добър да пазиш всички пилоти от проблеми!

прословутите мъдератори се изявяват само за да подкрепят някой техен човек. това е разликата между дирника и другите сайтове.

Пак акумулаторите?

Поради многото аварии и катастрофи, Боинг спира на няколко пъти различни модели и модификации за извършване на цялостни технически проверки и извънредни ремонти.

Проблемите на Боинг станаха много. Доверието на пътниците в този самолет е разколебано. Боинг по-лесно излита, ама много трудно каца. Хамериканците трябва да измислят начин, преди кацане, пътниците да бъдат катапултирани ...

самолета VQ BBN принадлежеше на бг аир и сега е отаден на лизинг на татаристанските авиолии . по парвоначални данни изглежда на пилоцка грешка

Да, винаги е възможна пилотска грешка, но озадачава факта с трите опита за кацане. Възможно да е имало друга причина за това. А приземяване на преден колесник знаем, че е патент на братята...

Ама че скука е настъпила по тези форуми. Абе българите не беха ли по-интерсни хора при социалиъма?

Да ве, всичко беше "по" при социализъма. И пшките бяха по-дълги, и шндите по-рошави, ВСИЧКО! Единственото обаче, което можеш сега да направиш, е да седнеш и да плачеш, че никога няма да се върне пак.

По-тъпо същество от тебе няма! Ти си зомбиран и пълен с омраза идиот герберасто седерастки! Проблемите с Боинг не са от вчера! По принцип и с други самолети има проблеми, но тези с Боингите станаха много! Ама за тебе щом нещо е американско то е най-хубавото на света! Е не е така и няма как да е! САЩ отдавна са куха страна!

запознати с конструктивните проблеми руснаци пътуват с аерофлот , но избягват ербус:)

руснаците си знаят проблемите и тези които са в час освен на аерофлот на друго не се качват /доверявам се на това виждане напълно/

А СЕГА ПРЕДПОЛОЖЕТЕ КОЙ Е СОБСТВЕНИК, ЧРЕЗ ОФШОРКА НА АВИОКОМПАНИЯ ТАТАРСТАН, КАКТО И НА ЛЕТИЩЕТО В КАЗАН. ЕДНА НАШЕНСКА 3 БУКВЕНА ГРУПИРОВКА ОТ ВАРНА. А ЧЕСТИТО!!!

Бе тези герберунгели откачат един по един! Този има температура та бълнува! Какъв полет на фантазията само! Те герберунгелите са такива-фантасмагориите и краденето им е в душичките на първо място!

Пийни си хапчетата, другарю и си легни, че те тресе... Знам, че си на смяна на Позитано но без хапчета и малко сън няма да можеш да я изкараш!

Стара ви е информацията. ТИМ е "изтласкан" и вече не е съсобственик. За боингите - да, това са старите самолети на Бългериа Ер.

Неприятностите с Боинг продължават ... Някога бяха по-надеждни самолети.

"Този" самолет е произведен "някога".

Значи е стара моторна метла ...

моля, направете си труда да погледнете и други интернет саитове където други, по интелигентни хора от вас се изказват. тази татарстанска авио компания е 8-ми собственик на въпросния 2ч годишен самолет. хора които са пътували този маршрут повече не посмяват да се качат на въпросните авиолинии. техническата поддръжка и изправност са под върос. а вие ако искате се возете на руски самолети и автомобили...

При три опита за кацане, надали причината е грешка на екипажа.

Трябваше да почнеш с последното изречение за уникално тъпо същество. Ако не усещаш обаче иронията, да ти кажа по-ясно ... отдавна си станал за присмех и гавра по форумите ... И с различните никнейми, които толкова си приличат...

Летете с ТУ и АН, те никога не остават във въздуха, а винаги падат, пардон, кацат на земята.

Swebus

За да направи три неуспешни опита за кацане е имало и други проблеми, не грешка на екипажа. То това е най-лесното сега нали екипажа е загинал :( :( :(

2035000 руб за близките на загиналите, около 49000 евро.

2 милиона рубли на загинал от застраховка плюс 1 милион от правителството на Татарстан

Гадна работа.Синът ми е военен пилот и съм все на тръни.

Споко. Ще се пенсионира жив и здрав по-рано от тебе.

Напоследък Боингите дават голяма фира. В САЩ стават по три тежки произшествия на седмица. Най-често на Боингите се откачат опашките при кацане и пътниците се търкалят по пистите. Кой оживял, оживял ... за другите не е много приятно. Втората често срещана авария е забиване носа на Боинга във пистата, пак при кацане. Въобще Боингите лесно излитат, но трудно кацат. Това е присъщо за хамериканците.

Ти, в ред ли си,бе! По три тежки произшествия?! Знаеш ли, че фирмата БОИНГ след втората катастрофа (или тежко произшествие) спира всички самолети от типа и проверява и майчиното мляко по тях. Иначе ще фалира за две-три години! Я не пиши глупости, че ме ядосваш! Бивш летец, оцелял, сега пенсионер.(Г. К. )

остави го..кратуната му е червена и е пълна със съветска арматура вътре. Самите руснаци казват, че самолета е бил ОК, и проблема е другаде, но той човека е решил да си изработи дневната надница от Позитано.

Абе поизложиха се боингите. Произшествия с тях се случват навсякъде по света. Да не стане като с автомобилите в Детройт ...

Той е в ред ама ти не си! Ти си просто един американофилски лайнар! Такава глупост само посерко като тебе може да дрънка! Спирали всички самолети от типа и т.н. глупости на търкалета! Щом спрат всички самолети от типа и вече са отишли на кино! Ти някаква представа имаш ли колко ще струва това това да спреш работещи самолети от даден тип за да ги проверяваш?!!! И каквъв срив в доверието е това, а?!!! Ако някоя компания направи това тя е свършена тъпчо тъпаков!

"дрогирани безделници за лидери" = гРАЖДАНИНА(КАТА) ИМА В ПРЕДВИД КМЕТА НА ТОРОНТО КОЙТО СИ ПРИЗНА ЧЕ Е ПУШИЛ КРАК-КОКАИН ИЛИ ШЕФА НА ЛИБЕРАЛИТЕ ДЖЪСТИН ТРЮДО КОЙТО ПУШИЛ МАРИХУАНА , А ИМАШЕ ЕДИН ДЕПУТАТ КОЙТО ГО ХВАНАХА ДА КАРА НА НЯКОЛКО МАГИСТРАЛКИ КОКАИН :)

Химимпорт има участие в тази авиакомпания. В Казан са изпращани старите самолети на Бългерия Ер. Жалко за хората, Бог да ги прости!

Не съм сигурен, но мисля че се изтеглиха, но им продадоха някой от стартите 737 на Bulgaria Air ... но дори когато бяха все още в Казан, там беше мазало ...

Интересно. Не знаех че България еър е имала някога собствени самолети, за да ги шитка.

Ако беше ТУ, Ан или друга съветска машина, нямаше да има катастрофите с Боинг, Ербъс и прочее уж перфектни самолети. Руските демократи, като нашите, насилват съдбата и да това плащат невинни хора. Обожествяването на чуждото не е за нас, славяните. Ама трябва акъл, а не дрогирани безделници за лидери...

явно сте преселник от Полша по българските земи.

Безумно русофилско лайно... Да беше предположил, че си поне малко българин.

Съболезнования! Кураж и сили на роднините на загиналите в този тежък момент! Скърбим с вас!

Бог да прости загиналите,а за Казан е така -последната столица на българите,волжките българи приемат исляма,избити са от войската на Иван Грозни

на -500 щом не виждат глисадата са пълна скръб.

пристрастията с минуси. За щастие 40 години бях авиатор и се пенсионирах след като обучих немалко българи.

За съжаление само трагедиите ни правят хора...Бог да прости загиналите.

Защо всеки неграмотник мисли че може да се изкаже по всяка тема?! Качествата на самолета тук нямат никакво значение. Три опита за кацане сами по себе си са събитие, което се разследва, дори и самолета да е успял да кацне. Трети опит означава че при първите два пилота не е успял да по някаква причина. Най-често това е мъгла, силен вятър или силен дъжд, Практиката е още след втория опит да се отлита за запасно летище. Тук 99% става дума за грешно пилотско решение Бог да прости загиналите и Бог да пазите всички от самонадеяни пилоти и нелепи иниденти

ветрове и пълзят мъгли даже в главите на руските екипажи.

как руснаци карат с колички коняк към аероплана. А най-загорелите лягат върху пиадестала на дюшег и започват да... мечтаят.

защо този коментар не е 'избран'? Защо не сте почистили, с извинение, изпражненията? Защо не сте почистили навреме троловете, особено известните, като Тутката? Защо преднамерено позволявате на този стар, ужким български, сайт да се изроди в политически нужник????

Русофобите, русофилите, а българофилите ще се сетят ли, че Казан и така наречения Татарстан са всъщност Волжка България и сигурно голяма част от загиналите са ни нещо като роднини по прабългарска (условно казано) линия...

След векове в руската империя, плюс ислямизация, съветизация и IT-американизация, на татарите им е трудничко да си изявят гените поведенчески. Все едно ние да се бием в гърдите, че сме траки...

Коментари - Боинг се разби в Русия, 50 души загинаха (обновена) | Днес.dir.bg

Боинг се разби в Русия, 50 души загинаха (обновена)

Самолет "Боинг", извършващ вътрешен полет, се разби в неделя при кацане в руския град Казан. 50 души са загинали: 44 пътници и 6-членен екипаж. В списъка със загиналите е Ирек Миниханов, синът на президента на Татарстан Рустам Миниханов.

Обратно в новината

Коментари - Боинг се разби в Русия, 50 души загинаха (обновена) | Днес.dir.bg

Коментари

Варианти има много, виновници лесно се търсят. Мен ме съмнява че може да става въпрос за пилотска грешка, но може да е проблемът и във времето. Едва ли е атентат, това че синът на президента и шефът на татарското ФСБ са на борда вероятно е случайност.

Бог да прости загиналите.Имат си самолети а зор Боинг това все едно да се качиш на Колумбия не знаеш къде ще те закара.Абе аз на форд се не качвам тия на Боинг.

Само руснак може да свали БОИНГ - те на това са ги учили толкова години.

Руснаците могат да свалят и Ф16 и Ф22 и който ще да е хамерикански самолет ... А Боингите падат сами.

Само полседните 4 на Ту-154(останалите - википедя): 10.04.2010 - Smolensk - 96 загинали 15.07.2009 - Qazvin - 168 загинали 01.09.2006 - Mashhad - 29 загинали 22.08.2006 - Donetsk - 170 загинали като се сметне, че на всеки Ту154 се падат по около 90 Бойнга, то за последните 7 години трябва да се паднали 36 Бойнга... хм....

Жестока трагедия! Светла памет на пътниците и екипажа. Руснаците са родени авиатори, но липсата на дисциплина е пагубна и за най-добрия пилот. Ако не е пилотска грешка то тогава е просто чудовищна липса на късмет. Всички други приказки за гориво и неизправна техника са оправдания на властите, ръководителите или собствениците на авиокомпанията.

Как да няма катастрофа с ТУ-144! На първото си представяне в Бурже, ТУ-144 падна. Няма никакво злорадство, но това е факт: "През 1973 г. Ту-144, участващ в Парижкото авио-изложение, катастрофира, при което загиват екипажът и 9 души на земята."

8901

Бог да прости загиналите.

Ту-144 не летят ваобще. Ту-154 има само 98 - википедия.

Колко Ту144 и колко Бойнг 737 има по света. Това е все едно да сравняваш колко фератита се блъскат и колко Голфа.

За почти 40 години летателна исторя на хиляди самолети от фамилията 737, бяха открити десетки конструктивни недостатъци. Те последователно бяха отстранявани. Един от най-опасните беше с хидромотора за управление на вертикалното кормило.

Боинг 737 много често аварират и катастрофират. За съжаление - често с жертви и разрушения.

ето затова няма никога да се кача на самолет! това си е летящ ковчег. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Познай колко загиват на ден в пътни катастрофи... А у България колите ни са в пъти по-стари от самолетите... така че... не се качвай на кола... дупчи билета и се вози на автобус.

А автобусите в България са набори на баба ми

Боинг с поръчки за $100 млрд. само от ОАЕ link - 18 ноември 2013, 08:24 Това е в отговор на съветофилите и русофилите, които твърдят тук, че самолетите на БОИНГ имат проблеми всяка седмица. Останалото без коментар!

Ще страдат арабите ... Има да падат с Боинг всред пустините.

Без да чета други коментарии ще попитам не ви ли прави впечатление че този модел Боинг 737 прекалено често катастрофира?Хаиде сега да ме наречете кумунист или каквото ви хрумне,но това е факт и не можете да го скриете...!

Aбе ако си караш и ти колата 24 години без да и сменяш маслото например или важни части, и ти ще я докараш като боинг.

Става дума не само за Русия и Татарстан а за много други държави част от които се отказаха от него-България например!Защо не се отнася това за Джъмбо,Еърбъс,Ту204,Сааб...

Само веднуж съм летял със самолет на ТИМ/бг еър и бях ужасен от състоянието на салона. Мутрите не се спират пред нищо в опитите си за печалба.

ама лети ли тази компания още?

Веднага си личи как говорите наизуст, за една спортна злоба. Първо, за да е национален превозвач, БГ еър е длъжна да покрива всички изисквания за изправност на машините и комфорт при пътуване. Второ, коментарът ви е неуместен, тъй като не е по темата. Собственик на разбилия се самолет е татарската компания

причината за катастрофата е занижения, или направо липсата на какъвто и да е технически контрол. по документи могат да го изкарат чисто нов.

Като изключим трагичното, това е един хубав ден за българската народност. Синът на президента с протатарска линия и шефът на ФСБ на републиката се отлетели при Тангра. Там той ще ги светне за истината за българщината на цяла Приволжска , Уралска и Западносибирска Русия. Не се гаси туй що не гасне! Бир Тангра!

Харесвам начина Ви на мислене, но там отдавна са забравили Тангра, като име на Бога. Където е минал исляма, промивката на мозъка е с пожарникарски маркуч.

ТЪПАНАР!

Защо бе, умнико, защо бе цървул съдран? Жалко е за невинните хора. И какво от това може ли да ги върнеш, като ревеш от мъка?! Ти или си тъп християнин, или глупав чалма. Или ти е мъка, че ТИМаджиите са загубили един таралясник. Подтекстът е различен, но не си дорасъл до него, както виждам и още много други. От вас българи не става, само слуги и чобани! Айде, давейба цървулите! Роби!

Съсобственник на летището в Казан е варненската групировка ТИМ. Боингите са докарани също от тях. Парите с които ТИМ стартира бизнеса си едно време са от Русия(Татарстан е част от Руската Федерация).

Стара ви е информацията. ТИМ е "изтласкан" и вече не е съсобственик. За боингите - да, това са старите самолети на Бългериа Ер.

Хора, не спорете, ТИМ са креация на КГБ, работят с техни пари и както е видно у дома си. Тяхната цел е да печелят пари и власт на всяка цена. По-добре да убиват там, отколкото тук (не че не са го правили, де).

Самолетът е собственост на ТИМ, какво чудно има, че е паднал? Те имат 40% от Татарстанските авиолинии и са им го пробутали на лизинг. Преди това е бил на Уганда и други 4 авиокомпании.

Ако ДИР-ът отвори форум за метеорология, и там ще се сбият русофили и русофоби. Искрено съжалявам за загиналите. Боже, ако те има, извини ни, че нарушаваме твоите пространства и все пак бъди добър да пазиш всички пилоти от проблеми!

прословутите мъдератори се изявяват само за да подкрепят някой техен човек. това е разликата между дирника и другите сайтове.

Пак акумулаторите?

Поради многото аварии и катастрофи, Боинг спира на няколко пъти различни модели и модификации за извършване на цялостни технически проверки и извънредни ремонти.

Проблемите на Боинг станаха много. Доверието на пътниците в този самолет е разколебано. Боинг по-лесно излита, ама много трудно каца. Хамериканците трябва да измислят начин, преди кацане, пътниците да бъдат катапултирани ...

самолета VQ BBN принадлежеше на бг аир и сега е отаден на лизинг на татаристанските авиолии . по парвоначални данни изглежда на пилоцка грешка

Да, винаги е възможна пилотска грешка, но озадачава факта с трите опита за кацане. Възможно да е имало друга причина за това. А приземяване на преден колесник знаем, че е патент на братята...

Ама че скука е настъпила по тези форуми. Абе българите не беха ли по-интерсни хора при социалиъма?

Да ве, всичко беше "по" при социализъма. И пшките бяха по-дълги, и шндите по-рошави, ВСИЧКО! Единственото обаче, което можеш сега да направиш, е да седнеш и да плачеш, че никога няма да се върне пак.

По-тъпо същество от тебе няма! Ти си зомбиран и пълен с омраза идиот герберасто седерастки! Проблемите с Боинг не са от вчера! По принцип и с други самолети има проблеми, но тези с Боингите станаха много! Ама за тебе щом нещо е американско то е най-хубавото на света! Е не е така и няма как да е! САЩ отдавна са куха страна!

запознати с конструктивните проблеми руснаци пътуват с аерофлот , но избягват ербус:)

руснаците си знаят проблемите и тези които са в час освен на аерофлот на друго не се качват /доверявам се на това виждане напълно/

А СЕГА ПРЕДПОЛОЖЕТЕ КОЙ Е СОБСТВЕНИК, ЧРЕЗ ОФШОРКА НА АВИОКОМПАНИЯ ТАТАРСТАН, КАКТО И НА ЛЕТИЩЕТО В КАЗАН. ЕДНА НАШЕНСКА 3 БУКВЕНА ГРУПИРОВКА ОТ ВАРНА. А ЧЕСТИТО!!!

Бе тези герберунгели откачат един по един! Този има температура та бълнува! Какъв полет на фантазията само! Те герберунгелите са такива-фантасмагориите и краденето им е в душичките на първо място!

Пийни си хапчетата, другарю и си легни, че те тресе... Знам, че си на смяна на Позитано но без хапчета и малко сън няма да можеш да я изкараш!

Стара ви е информацията. ТИМ е "изтласкан" и вече не е съсобственик. За боингите - да, това са старите самолети на Бългериа Ер.

Неприятностите с Боинг продължават ... Някога бяха по-надеждни самолети.

"Този" самолет е произведен "някога".

Значи е стара моторна метла ...

моля, направете си труда да погледнете и други интернет саитове където други, по интелигентни хора от вас се изказват. тази татарстанска авио компания е 8-ми собственик на въпросния 2ч годишен самолет. хора които са пътували този маршрут повече не посмяват да се качат на въпросните авиолинии. техническата поддръжка и изправност са под върос. а вие ако искате се возете на руски самолети и автомобили...

При три опита за кацане, надали причината е грешка на екипажа.

Трябваше да почнеш с последното изречение за уникално тъпо същество. Ако не усещаш обаче иронията, да ти кажа по-ясно ... отдавна си станал за присмех и гавра по форумите ... И с различните никнейми, които толкова си приличат...

Летете с ТУ и АН, те никога не остават във въздуха, а винаги падат, пардон, кацат на земята.

Swebus

За да направи три неуспешни опита за кацане е имало и други проблеми, не грешка на екипажа. То това е най-лесното сега нали екипажа е загинал :( :( :(

2035000 руб за близките на загиналите, около 49000 евро.

2 милиона рубли на загинал от застраховка плюс 1 милион от правителството на Татарстан

Гадна работа.Синът ми е военен пилот и съм все на тръни.

Споко. Ще се пенсионира жив и здрав по-рано от тебе.

Напоследък Боингите дават голяма фира. В САЩ стават по три тежки произшествия на седмица. Най-често на Боингите се откачат опашките при кацане и пътниците се търкалят по пистите. Кой оживял, оживял ... за другите не е много приятно. Втората често срещана авария е забиване носа на Боинга във пистата, пак при кацане. Въобще Боингите лесно излитат, но трудно кацат. Това е присъщо за хамериканците.

Ти, в ред ли си,бе! По три тежки произшествия?! Знаеш ли, че фирмата БОИНГ след втората катастрофа (или тежко произшествие) спира всички самолети от типа и проверява и майчиното мляко по тях. Иначе ще фалира за две-три години! Я не пиши глупости, че ме ядосваш! Бивш летец, оцелял, сега пенсионер.(Г. К. )

остави го..кратуната му е червена и е пълна със съветска арматура вътре. Самите руснаци казват, че самолета е бил ОК, и проблема е другаде, но той човека е решил да си изработи дневната надница от Позитано.

Абе поизложиха се боингите. Произшествия с тях се случват навсякъде по света. Да не стане като с автомобилите в Детройт ...

Той е в ред ама ти не си! Ти си просто един американофилски лайнар! Такава глупост само посерко като тебе може да дрънка! Спирали всички самолети от типа и т.н. глупости на търкалета! Щом спрат всички самолети от типа и вече са отишли на кино! Ти някаква представа имаш ли колко ще струва това това да спреш работещи самолети от даден тип за да ги проверяваш?!!! И каквъв срив в доверието е това, а?!!! Ако някоя компания направи това тя е свършена тъпчо тъпаков!

"дрогирани безделници за лидери" = гРАЖДАНИНА(КАТА) ИМА В ПРЕДВИД КМЕТА НА ТОРОНТО КОЙТО СИ ПРИЗНА ЧЕ Е ПУШИЛ КРАК-КОКАИН ИЛИ ШЕФА НА ЛИБЕРАЛИТЕ ДЖЪСТИН ТРЮДО КОЙТО ПУШИЛ МАРИХУАНА , А ИМАШЕ ЕДИН ДЕПУТАТ КОЙТО ГО ХВАНАХА ДА КАРА НА НЯКОЛКО МАГИСТРАЛКИ КОКАИН :)

Химимпорт има участие в тази авиакомпания. В Казан са изпращани старите самолети на Бългерия Ер. Жалко за хората, Бог да ги прости!

Не съм сигурен, но мисля че се изтеглиха, но им продадоха някой от стартите 737 на Bulgaria Air ... но дори когато бяха все още в Казан, там беше мазало ...

Интересно. Не знаех че България еър е имала някога собствени самолети, за да ги шитка.

Ако беше ТУ, Ан или друга съветска машина, нямаше да има катастрофите с Боинг, Ербъс и прочее уж перфектни самолети. Руските демократи, като нашите, насилват съдбата и да това плащат невинни хора. Обожествяването на чуждото не е за нас, славяните. Ама трябва акъл, а не дрогирани безделници за лидери...

явно сте преселник от Полша по българските земи.

Безумно русофилско лайно... Да беше предположил, че си поне малко българин.

Съболезнования! Кураж и сили на роднините на загиналите в този тежък момент! Скърбим с вас!

Бог да прости загиналите,а за Казан е така -последната столица на българите,волжките българи приемат исляма,избити са от войската на Иван Грозни

на -500 щом не виждат глисадата са пълна скръб.

пристрастията с минуси. За щастие 40 години бях авиатор и се пенсионирах след като обучих немалко българи.

За съжаление само трагедиите ни правят хора...Бог да прости загиналите.

Защо всеки неграмотник мисли че може да се изкаже по всяка тема?! Качествата на самолета тук нямат никакво значение. Три опита за кацане сами по себе си са събитие, което се разследва, дори и самолета да е успял да кацне. Трети опит означава че при първите два пилота не е успял да по някаква причина. Най-често това е мъгла, силен вятър или силен дъжд, Практиката е още след втория опит да се отлита за запасно летище. Тук 99% става дума за грешно пилотско решение Бог да прости загиналите и Бог да пазите всички от самонадеяни пилоти и нелепи иниденти

ветрове и пълзят мъгли даже в главите на руските екипажи.

как руснаци карат с колички коняк към аероплана. А най-загорелите лягат върху пиадестала на дюшег и започват да... мечтаят.

защо този коментар не е 'избран'? Защо не сте почистили, с извинение, изпражненията? Защо не сте почистили навреме троловете, особено известните, като Тутката? Защо преднамерено позволявате на този стар, ужким български, сайт да се изроди в политически нужник????

Русофобите, русофилите, а българофилите ще се сетят ли, че Казан и така наречения Татарстан са всъщност Волжка България и сигурно голяма част от загиналите са ни нещо като роднини по прабългарска (условно казано) линия...

След векове в руската империя, плюс ислямизация, съветизация и IT-американизация, на татарите им е трудничко да си изявят гените поведенчески. Все едно ние да се бием в гърдите, че сме траки...