Коментари - Русия отбелязва 70-ата годишнина от Сталинградската битка | Днес.dir.bg

Русия отбелязва 70-ата годишнина от Сталинградската битка

Русия с гордост отбелязва днес 70-ата годишнина от съветската победа в битката край Сталинград - първото германско поражение по време на Втората световна война, празнувано и до днес от руснаците като събитието, спасило Европа от нацизма.

Обратно в новината

Коментари - Русия отбелязва 70-ата годишнина от Сталинградската битка | Днес.dir.bg

Коментари

Човека не е добре и не му обръщайте внимание. Иначе отново -50 щатски долара за неподчинение.

Тук говори Черния Президант: Русия е Велика и не искаме да говорим против нея. ЧЕСТИТА ПОБЕДА ПРИ СТАЛИНГРАД! Извинете служителите ни 17;Хан тутку;IQ.

В статията сте написали "кавказките петролни полета". Кавказ е планина, а пишете за кавказки полета. Не Ви ли се струва, че това е противоречие?

До Хан-Тукту Каква е твоята националност, тъй като пишеш за колячите на народа ти, а през 1877-1878 именно руснаците изгониха народа ти от нашите български земи?

Не можеш да тълкуваш исторически събития. Нямаш и познания. Въпросите ти показват крайна ограниченост и нисък интелект. За IQ - то ти въобще не е необходимо да се споменава, толкова е ниско.

Всъщност, най-важната битка през Втората световна война е битката при Москва през 1941 година. 6 месеца след началото на германското нападение групата армии Център на Вермахта е разбита под Москва. Планът на германците за блицкриг пропада. Ама вие - журналистите - си пишете каквото ви баят господарите ви!

Много са били големите сражения... И за Будапеща, и за Прага, и за Варшава, и за Берлин ... Само в България не имало бойни действия. Руснаците са били посрещнати в София като на парад, с музика и цветя.

Не е на добре да си пишеш и говориш самичък ...

Естествени, исторически наши братя и съюзници са православните руснаци. От хамериканци сме видели само лошотии ...

Нещастни хане, твоята истина е далеч от историческата. А хамериканците са колячи на много народи ...

Първо сме посрещнали германците с цветя и песни. Но български войски не са тръгнали с тях за источния фронт, да се бият срещу православните братя славяни. Това просто нямало как да се случи - българи с/у руснаци. И цар Борис умира странно и скоропостижно, след посещение при Хитлер в Берлин. След това българите посрещат с цветя и песни съветските войски. Този път българската армия се включва в редовете на съветската и се бие срещу германците до победен край.

Хитлер е уважил желанието на България да не изпраща войски срещу съюза и да запази неутралитет по отношение на германо-съветската война. Същото не може да се каже за съветския съюз, който е принудил българската армия да се бие в чужди битки и да дава жертви, отчиташ ли германците се отнасят към България в пъти по-човечно и уважително и съветските стволочи ??

Хитлер уважил ... и цар Борис умрял. Даже и български евреи спасил ... и получил ,,благодарност" от Хитлер. Най-добре да прочетеш последното изказване на канцлерката на Германия по въпроса за историческата вина на немците.

Участието на България във ВСВ на страната на антигерманската коалиция беше въпрос на оцеляване. Иначе България щеше да е сред победените съюзници на Германия и западната граница щеше да минава по Искъра, а южната - по Стара планина.

По-скоро българинът не иска да се бие за чужди интереси, далеч от родината си, не че не е искал да се бие с руснаците. През първата световна си се бият с руснаците в Добруджа без особени скруполи. Ето какво казва ген. Колев: Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!

И какво, нашата Добруджа стана ваша Добруджа... Загубихме я за четвърт век.

Ако е можел, хан Тукту също е щял да хвърля бомби над София, като хамериканците. Но той може да лети само на крилете на глупостта и да хвърля словесни бомбички.

1. Участвувала ли е България въоб- ще във Втората св.война и на чия страна? 2. На 5.9.1944 год. с колко страни сме били в състояние на война?

Някакъв глупак във форума тръби, че СССР бил обявил война на България. Странна работа, в тази война не е гръмнала и една пушка. Руските войски бяха посрещнати като братя-освободители, по стар славянски обичай, с цветя хляб и сол. И веднага българската армия се включи в Трети украински фронт и гони фашагите до Виена и Будапеща. А хамериканците бонбардираха беззащитна София и убиха хиляди хора, събориха стотици сгради. Такава е истината с нашите нови ,,приятели" - хамериканците ...

Глупакът си ти съветска подлого...българското предложение за примирие е отхвърлено веднага и не гръмва никаква пушка, понеже на българската армия и е наредено да се оттегли... Задръстен робе, славещ поробителите си, коя е следващата стъпка на твоето падение...сигурно скоро ще започнеш да възхваляваш и турците другите ти поробители...скрии се някъде гнусна подлога и роб - ти си срам за България ....

Ти си хамериканско чучело, от най-омразните .

...страна огромная, ставай на смертны бой...за свет и мир мы боримся, они за царстве тмы... ...За светлина и мир се борим ние/руснаците/, те/германците/ за царството на тъмнината...

България е сред няколкото "малки" държави, наред с Полша и Финландия, която е размазвала руските сволочи в битка! Гордейте се, българи!!!

Глупава руска пропаганда.... Битката при Сталинград наистина е голяма битка, но не е най-решаващата. Най-голямо значение за победата на СССР има битката при Курската дъга.

При Курск също е значима победата... може би с това че това е една от малкото битки със сравнително малко човешки загуби от съветска страна и де факто 1/3 от техниката на Хитлер на източния фронт...блестящо ръководена....но при Сталинград се счита за на наи значимата, защото след нея започва "изтласкването" на немците от СССР... т.е. Съветската армия минава в настъпление....и жертвите са много повече от при Курск. При Курск резултата е бил почти ясен...

Загубите не са най-важният фактор, който определя значимостта на една битка. Важно е да се печели темп, инициатива и стратегически и оперативен простор. Немците и след Сталинград са способни да провеждат мащабни настъпателни операции (Харков, Курск). След Сталинградската битка РККА превзема Харков, но Вермахта си го връща отново, при което руснаците претърпяват големи загуби. Така че положението след Сталинград е по-скоро патово. Виж, след Курск Вермахтът вече не може да провежда крупни настъпателни операции...

Защо не отбелязват битката при Бородино над Наполеон Или над татарите, Чингиз хан и т.н. ? Отговора е - защото нямат от тях далавера....

А на теб кой ти каза, че не отбелязват...Поне за Бородино отбелязват.. ама тука имаме кръгла годишнина!!!

Миналата година отбелязваха 200 години Бородино. Имаше реконструкции. Гледай и други телевизии, не само Босфор ТВ.

България е единствената страна в Света, на която Съветския Съюз обявява война, по време на ВСВойна до капитулацията на Германия(9май1945г). Другари комундета, запомнете-ЕДИНСТВЕНАТА

СССР , а и САЩ , АНГЛИЯ и ФРАНЦИЯ/която даже е съюзник на райха/, това да ти говори нещо и въобще какво правят магаретата при атовете?

Леко си в грешка, България обявява война на САЩ и Великобритания, не те на България. А Франция е победена и окупирана в по-голямата си част през лятото на 1940 г., още преди да застанем на страната на Оста, което става в началото на 1941 г.

Не си нормален май? Или изпълзя от някой затвор срещу ангажименти за писане на глупости. САЩ за разлика от тези които споменаваш сринаха половин София през войната. Нещо светва ли ти в празната кратуна. Или на село не са се случвали такива неща.

Съветският съюз обявява официално война на България на 4 септември 1944 ден преди нахлуването на окупаторската съветска армия... 2013 година българските комундета с промити мозъчета все още твърдят, че агресора окупатор бил освободител, на всичкото отгоре лъжците си вярват хахаха Вие луди ли сте бе България била освободена 1945 и си цъкат минуси и си вярват, жалкари....

Що за безочие да дрънкаш безсмислици в нета. Да не си мазохист, че вървиш срещу толкова хора?

Кое е безмислица бе тъпунгер прост, коя част не разбра ?

България е единствената страна в Света,на която Съветския Съюз обявява война,по време на ВСВойна до капитулацията на Германия(9май1945г). Другари комунета,запомн ете-ЕДИНСТВЕНАТА.

Много се забавлявам с тоя форум. Има самоубийци действително и ти си един от тях. Неблагодарен мърльо.

Ти какво да не ме заплашваш с убийство, много си смиел потъвай хахаха

Волгоград е град населен с ВОЛЖСКИ БЪЛГАРИ и реално ТЕ победиха Хитлер! А руснаците са едно стадо тъпи алкохолици и дегенерати! Ей тука русофилите да идат да видят какъв е живота в С.Петербург и Москва и какъв е в Казан, Волгоград и другите БЪЛГАРСКИ ГРАДОВЕ! Волжска България е ЕДИНСТВЕНАТА област с 3 града над един милион и Е НАЙ-РАЗВИТАТА ИКОНОМИЧЕСКИ ЗОНА В Руската "федерация"!

Руснаците са изостанали, алкохолизирани, необразовани и неориентирани...Азия е дива!Ние сме европейци, Европа е цивилизована, нищо добро няма на изток...

Плюс

Би трябвало учил съм го във Фармакопеята все пак съм лекар.

Ще ни е скучно без глупостите ти в нета. Все пак с шут е по-весело.

Ти хан хамерикански, като те любят толкоз хамериканците, защо не ти махнат визите бе? И крайно време е и ние да махнем визите на руснаците.

А хруснаците като ни обичат толкова и са ни братушки защо не ни махнат визите?!?

Хан П.... ти си най-големият зайко байко като шумне съчка сърцето ти се пръска от страх. Затова си се хванал за хамериканците мислиш си че техният храст е най-висок, ама като те ритне руският ботуш ще ми се премяташ по полянката

Кажи го на Виетнамците търтей такъв. Някой пчелар щи ти види сметката.

Сталин е генералисимус.

Велика страна! Велик народ!Поклон пред героизма, поклон пред милионите жертви! А тези, които не почитат и уважават историята си, ще се наложи да я изживеят отново!

Поклон пред паметта на загиналите герои! СЛАВА!!!

То точно това няма да се случи пак с САЩ. Ще си ядат тупалката тия мракобесници.

Ти да не си му роднина? Като ти чета писанките и ми се приходи до тоалетната.

Хане, ти си предател български и хамериканско чучело...

Ето къде са се събрали всички комундета. Вие наясно ли сте кои са съюзниците на България през ВСВ ?? Понеже като чета коментарите оставам с впечатление, че не правите разлика между съюзниците и врага... Май сте паднали от петолчъката хаха ?

Тъпчо, да ти обясня сега... Българският народ посрещна Великата съветска армия като освободителка - с песни и цветя. Българска пушка с/у руснаци не е гръмнала. А завършихме войната заедно пак със Съветската армия като съюзници. Българската армия участва в битките с братските руски войни от трети украински фронт под командването на генерал Толбухин. Гонихме фашистите чак до Виена и Будапеща ... И запазихме територията на страната си ...

Първото посрещане на съвеЦката армия в България е станало с някой друг куршум поет от българи набедени за фашисти на границата....ама върви чети, кога къде и как, ако те интересува...недей да сипеш лъжи от "петолъчката", където лъжата е превърната в основен култ...

Че кой е искал да ни вземе територията и защо? И наистина ли я запазихме или пак кръцнаха оттук-оттам? Че и репарации плащахме.

Естонците, латвийците и грузинците влязоха доброволно в СССР. И добре направиха. Запазиха си езика и самосъзнанието. Иначе щяха да влязат недоброволно в някоя друга империя - райха, Турция .... Ама ти си един прост хан и не ги разбираш тези работи ...

Споко тя Марси го оправя най-добре. Хи хи хи хи хи хи хих их и

А бе по-скоро ти си долна руска подлога. Кой разсипа България на Берлинския конгрес, руски гомнояде ? И Германия и Австро-Унгария са искали Македония и беломорието в България а на Англия не и дреме....рукса долна подложке ти не си в час...

Хамериканците хвърляха бомби над беззащитните жители на българската столица. Рушаха сгради, убиваха жени и деца. Днес били наши ,,приятели" ... Всъщност наши вековни съюзници и приятели са винаги са били руснаците.

Така и не се сещам за едно единствено съюзничество с тях. За приятелство по чашка, виж това е друга работа.

Толкова ти е акъла хански. Даже Втората св. война завършихме като съюзници. И успяхме да запазим територията си. Иначе хамериканците щяха да ни вземат и Добруджа, Пирина, Тракия ... и да ги дадт на комшиите. А ти щеше да подсмърчаш нещастно с любимите си хамериканци всред Софийското поле в разрушена от тях София ...

тукту, знам че русофобията те тресе от малък, но сега като остаря:) можеш ли да ми кажеш, какво би направил, ако някой реши и дойде с оръжие да ти вземе къщата, двора, вилата, лозето?

Хитлер и Сталин - две страни на една и съща монета. Да живее България!

Хитлер не е избивал своите за да се държи на власт, както Сталин...

Евреите и комунистите са били немски граждани, следователно германци.

Браво на руснаците. Беснейте фашизоиди

Жалко, че руснаците не ги изтрепаха всички на време! Сега ямаше да злобят по форумите! Но никога не е късно! Лошото е, че както винаги сме на грешната страна!

Да живее Бойко Борисов . УРРААААААА!

И Дянкофф урааа

А защо забравяш Китай? Той беше създаден от Сталин.

Мдам преди около 3000 години

Само ненормалник, като хането п.тку, може да твърди, че "сталинградското клане" се дължало на руснаците.

Сталин е историческа личност, която от руини създаде най-могъщата държава с най-мощната армия, която разгроми Германия и нейните сателити (за съжаление и България помагаше на германците). А Сталинградската битка е най-грандиозната и най-кръвопролитната битка във всемирната история. По-късно наследството на Сталин беше разсипано от Хрушчов, Горбачов и прочие предатели.

Слепи хане. Дори разтроен под множество никове си оставаш един от най-тъпите потребители на форума. Научи се да четеш и тогава коментирай. Същото се отнася и за ба. Предполагам че сте един и същ или поне с IQ 1,46.

Дирчовци, вие богопомазани ли сте или слуги на управляващите, та си позволявате да натрапвате на нас - читателите, вашето мнение. Кой ви дава право да вършите това, с което ни унижавате. Заличете колонката "Избрани", като ненужна и необективна за нас.

Именно за това става въпрос, че войната е била навсякъде. И китайските жертви са съизмерими със съветските, но онези не бият непрекъснато барабана и не хленчат, въпреки че наистина са били нападнати вероломно, а не от довчерашен съучастник. А изнасилванията са си руски патент...

Относно патента..да не си патентован от руснак

Вече е коригирано - свързас се със счетоводството. Иди за разписката.

Що? Що? Сънищата нямат нищо с реалността. Освен това Колкото и да ти се иска колега хан, това не означава че се е случило. Връзката реалност - художествена измислица нещо се къса.

Коментари - Русия отбелязва 70-ата годишнина от Сталинградската битка | Днес.dir.bg

Русия отбелязва 70-ата годишнина от Сталинградската битка

Русия с гордост отбелязва днес 70-ата годишнина от съветската победа в битката край Сталинград - първото германско поражение по време на Втората световна война, празнувано и до днес от руснаците като събитието, спасило Европа от нацизма.

Обратно в новината

Коментари - Русия отбелязва 70-ата годишнина от Сталинградската битка | Днес.dir.bg

Коментари

Човека не е добре и не му обръщайте внимание. Иначе отново -50 щатски долара за неподчинение.

Тук говори Черния Президант: Русия е Велика и не искаме да говорим против нея. ЧЕСТИТА ПОБЕДА ПРИ СТАЛИНГРАД! Извинете служителите ни 17;Хан тутку;IQ.

В статията сте написали "кавказките петролни полета". Кавказ е планина, а пишете за кавказки полета. Не Ви ли се струва, че това е противоречие?

До Хан-Тукту Каква е твоята националност, тъй като пишеш за колячите на народа ти, а през 1877-1878 именно руснаците изгониха народа ти от нашите български земи?

Не можеш да тълкуваш исторически събития. Нямаш и познания. Въпросите ти показват крайна ограниченост и нисък интелект. За IQ - то ти въобще не е необходимо да се споменава, толкова е ниско.

Всъщност, най-важната битка през Втората световна война е битката при Москва през 1941 година. 6 месеца след началото на германското нападение групата армии Център на Вермахта е разбита под Москва. Планът на германците за блицкриг пропада. Ама вие - журналистите - си пишете каквото ви баят господарите ви!

Много са били големите сражения... И за Будапеща, и за Прага, и за Варшава, и за Берлин ... Само в България не имало бойни действия. Руснаците са били посрещнати в София като на парад, с музика и цветя.

Не е на добре да си пишеш и говориш самичък ...

Естествени, исторически наши братя и съюзници са православните руснаци. От хамериканци сме видели само лошотии ...

Нещастни хане, твоята истина е далеч от историческата. А хамериканците са колячи на много народи ...

Първо сме посрещнали германците с цветя и песни. Но български войски не са тръгнали с тях за источния фронт, да се бият срещу православните братя славяни. Това просто нямало как да се случи - българи с/у руснаци. И цар Борис умира странно и скоропостижно, след посещение при Хитлер в Берлин. След това българите посрещат с цветя и песни съветските войски. Този път българската армия се включва в редовете на съветската и се бие срещу германците до победен край.

Хитлер е уважил желанието на България да не изпраща войски срещу съюза и да запази неутралитет по отношение на германо-съветската война. Същото не може да се каже за съветския съюз, който е принудил българската армия да се бие в чужди битки и да дава жертви, отчиташ ли германците се отнасят към България в пъти по-човечно и уважително и съветските стволочи ??

Хитлер уважил ... и цар Борис умрял. Даже и български евреи спасил ... и получил ,,благодарност" от Хитлер. Най-добре да прочетеш последното изказване на канцлерката на Германия по въпроса за историческата вина на немците.

Участието на България във ВСВ на страната на антигерманската коалиция беше въпрос на оцеляване. Иначе България щеше да е сред победените съюзници на Германия и западната граница щеше да минава по Искъра, а южната - по Стара планина.

По-скоро българинът не иска да се бие за чужди интереси, далеч от родината си, не че не е искал да се бие с руснаците. През първата световна си се бият с руснаците в Добруджа без особени скруполи. Ето какво казва ген. Колев: Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!

И какво, нашата Добруджа стана ваша Добруджа... Загубихме я за четвърт век.

Ако е можел, хан Тукту също е щял да хвърля бомби над София, като хамериканците. Но той може да лети само на крилете на глупостта и да хвърля словесни бомбички.

1. Участвувала ли е България въоб- ще във Втората св.война и на чия страна? 2. На 5.9.1944 год. с колко страни сме били в състояние на война?

Някакъв глупак във форума тръби, че СССР бил обявил война на България. Странна работа, в тази война не е гръмнала и една пушка. Руските войски бяха посрещнати като братя-освободители, по стар славянски обичай, с цветя хляб и сол. И веднага българската армия се включи в Трети украински фронт и гони фашагите до Виена и Будапеща. А хамериканците бонбардираха беззащитна София и убиха хиляди хора, събориха стотици сгради. Такава е истината с нашите нови ,,приятели" - хамериканците ...

Глупакът си ти съветска подлого...българското предложение за примирие е отхвърлено веднага и не гръмва никаква пушка, понеже на българската армия и е наредено да се оттегли... Задръстен робе, славещ поробителите си, коя е следващата стъпка на твоето падение...сигурно скоро ще започнеш да възхваляваш и турците другите ти поробители...скрии се някъде гнусна подлога и роб - ти си срам за България ....

Ти си хамериканско чучело, от най-омразните .

...страна огромная, ставай на смертны бой...за свет и мир мы боримся, они за царстве тмы... ...За светлина и мир се борим ние/руснаците/, те/германците/ за царството на тъмнината...

България е сред няколкото "малки" държави, наред с Полша и Финландия, която е размазвала руските сволочи в битка! Гордейте се, българи!!!

Глупава руска пропаганда.... Битката при Сталинград наистина е голяма битка, но не е най-решаващата. Най-голямо значение за победата на СССР има битката при Курската дъга.

При Курск също е значима победата... може би с това че това е една от малкото битки със сравнително малко човешки загуби от съветска страна и де факто 1/3 от техниката на Хитлер на източния фронт...блестящо ръководена....но при Сталинград се счита за на наи значимата, защото след нея започва "изтласкването" на немците от СССР... т.е. Съветската армия минава в настъпление....и жертвите са много повече от при Курск. При Курск резултата е бил почти ясен...

Загубите не са най-важният фактор, който определя значимостта на една битка. Важно е да се печели темп, инициатива и стратегически и оперативен простор. Немците и след Сталинград са способни да провеждат мащабни настъпателни операции (Харков, Курск). След Сталинградската битка РККА превзема Харков, но Вермахта си го връща отново, при което руснаците претърпяват големи загуби. Така че положението след Сталинград е по-скоро патово. Виж, след Курск Вермахтът вече не може да провежда крупни настъпателни операции...

Защо не отбелязват битката при Бородино над Наполеон Или над татарите, Чингиз хан и т.н. ? Отговора е - защото нямат от тях далавера....

А на теб кой ти каза, че не отбелязват...Поне за Бородино отбелязват.. ама тука имаме кръгла годишнина!!!

Миналата година отбелязваха 200 години Бородино. Имаше реконструкции. Гледай и други телевизии, не само Босфор ТВ.

България е единствената страна в Света, на която Съветския Съюз обявява война, по време на ВСВойна до капитулацията на Германия(9май1945г). Другари комундета, запомнете-ЕДИНСТВЕНАТА

СССР , а и САЩ , АНГЛИЯ и ФРАНЦИЯ/която даже е съюзник на райха/, това да ти говори нещо и въобще какво правят магаретата при атовете?

Леко си в грешка, България обявява война на САЩ и Великобритания, не те на България. А Франция е победена и окупирана в по-голямата си част през лятото на 1940 г., още преди да застанем на страната на Оста, което става в началото на 1941 г.

Не си нормален май? Или изпълзя от някой затвор срещу ангажименти за писане на глупости. САЩ за разлика от тези които споменаваш сринаха половин София през войната. Нещо светва ли ти в празната кратуна. Или на село не са се случвали такива неща.

Съветският съюз обявява официално война на България на 4 септември 1944 ден преди нахлуването на окупаторската съветска армия... 2013 година българските комундета с промити мозъчета все още твърдят, че агресора окупатор бил освободител, на всичкото отгоре лъжците си вярват хахаха Вие луди ли сте бе България била освободена 1945 и си цъкат минуси и си вярват, жалкари....

Що за безочие да дрънкаш безсмислици в нета. Да не си мазохист, че вървиш срещу толкова хора?

Кое е безмислица бе тъпунгер прост, коя част не разбра ?

България е единствената страна в Света,на която Съветския Съюз обявява война,по време на ВСВойна до капитулацията на Германия(9май1945г). Другари комунета,запомн ете-ЕДИНСТВЕНАТА.

Много се забавлявам с тоя форум. Има самоубийци действително и ти си един от тях. Неблагодарен мърльо.

Ти какво да не ме заплашваш с убийство, много си смиел потъвай хахаха

Волгоград е град населен с ВОЛЖСКИ БЪЛГАРИ и реално ТЕ победиха Хитлер! А руснаците са едно стадо тъпи алкохолици и дегенерати! Ей тука русофилите да идат да видят какъв е живота в С.Петербург и Москва и какъв е в Казан, Волгоград и другите БЪЛГАРСКИ ГРАДОВЕ! Волжска България е ЕДИНСТВЕНАТА област с 3 града над един милион и Е НАЙ-РАЗВИТАТА ИКОНОМИЧЕСКИ ЗОНА В Руската "федерация"!

Руснаците са изостанали, алкохолизирани, необразовани и неориентирани...Азия е дива!Ние сме европейци, Европа е цивилизована, нищо добро няма на изток...

Плюс

Би трябвало учил съм го във Фармакопеята все пак съм лекар.

Ще ни е скучно без глупостите ти в нета. Все пак с шут е по-весело.

Ти хан хамерикански, като те любят толкоз хамериканците, защо не ти махнат визите бе? И крайно време е и ние да махнем визите на руснаците.

А хруснаците като ни обичат толкова и са ни братушки защо не ни махнат визите?!?

Хан П.... ти си най-големият зайко байко като шумне съчка сърцето ти се пръска от страх. Затова си се хванал за хамериканците мислиш си че техният храст е най-висок, ама като те ритне руският ботуш ще ми се премяташ по полянката

Кажи го на Виетнамците търтей такъв. Някой пчелар щи ти види сметката.

Сталин е генералисимус.

Велика страна! Велик народ!Поклон пред героизма, поклон пред милионите жертви! А тези, които не почитат и уважават историята си, ще се наложи да я изживеят отново!

Поклон пред паметта на загиналите герои! СЛАВА!!!

То точно това няма да се случи пак с САЩ. Ще си ядат тупалката тия мракобесници.

Ти да не си му роднина? Като ти чета писанките и ми се приходи до тоалетната.

Хане, ти си предател български и хамериканско чучело...

Ето къде са се събрали всички комундета. Вие наясно ли сте кои са съюзниците на България през ВСВ ?? Понеже като чета коментарите оставам с впечатление, че не правите разлика между съюзниците и врага... Май сте паднали от петолчъката хаха ?

Тъпчо, да ти обясня сега... Българският народ посрещна Великата съветска армия като освободителка - с песни и цветя. Българска пушка с/у руснаци не е гръмнала. А завършихме войната заедно пак със Съветската армия като съюзници. Българската армия участва в битките с братските руски войни от трети украински фронт под командването на генерал Толбухин. Гонихме фашистите чак до Виена и Будапеща ... И запазихме територията на страната си ...

Първото посрещане на съвеЦката армия в България е станало с някой друг куршум поет от българи набедени за фашисти на границата....ама върви чети, кога къде и как, ако те интересува...недей да сипеш лъжи от "петолъчката", където лъжата е превърната в основен култ...

Че кой е искал да ни вземе територията и защо? И наистина ли я запазихме или пак кръцнаха оттук-оттам? Че и репарации плащахме.

Естонците, латвийците и грузинците влязоха доброволно в СССР. И добре направиха. Запазиха си езика и самосъзнанието. Иначе щяха да влязат недоброволно в някоя друга империя - райха, Турция .... Ама ти си един прост хан и не ги разбираш тези работи ...

Споко тя Марси го оправя най-добре. Хи хи хи хи хи хи хих их и

А бе по-скоро ти си долна руска подлога. Кой разсипа България на Берлинския конгрес, руски гомнояде ? И Германия и Австро-Унгария са искали Македония и беломорието в България а на Англия не и дреме....рукса долна подложке ти не си в час...

Хамериканците хвърляха бомби над беззащитните жители на българската столица. Рушаха сгради, убиваха жени и деца. Днес били наши ,,приятели" ... Всъщност наши вековни съюзници и приятели са винаги са били руснаците.

Така и не се сещам за едно единствено съюзничество с тях. За приятелство по чашка, виж това е друга работа.

Толкова ти е акъла хански. Даже Втората св. война завършихме като съюзници. И успяхме да запазим територията си. Иначе хамериканците щяха да ни вземат и Добруджа, Пирина, Тракия ... и да ги дадт на комшиите. А ти щеше да подсмърчаш нещастно с любимите си хамериканци всред Софийското поле в разрушена от тях София ...

тукту, знам че русофобията те тресе от малък, но сега като остаря:) можеш ли да ми кажеш, какво би направил, ако някой реши и дойде с оръжие да ти вземе къщата, двора, вилата, лозето?

Хитлер и Сталин - две страни на една и съща монета. Да живее България!

Хитлер не е избивал своите за да се държи на власт, както Сталин...

Евреите и комунистите са били немски граждани, следователно германци.

Браво на руснаците. Беснейте фашизоиди

Жалко, че руснаците не ги изтрепаха всички на време! Сега ямаше да злобят по форумите! Но никога не е късно! Лошото е, че както винаги сме на грешната страна!

Да живее Бойко Борисов . УРРААААААА!

И Дянкофф урааа

А защо забравяш Китай? Той беше създаден от Сталин.

Мдам преди около 3000 години

Само ненормалник, като хането п.тку, може да твърди, че "сталинградското клане" се дължало на руснаците.

Сталин е историческа личност, която от руини създаде най-могъщата държава с най-мощната армия, която разгроми Германия и нейните сателити (за съжаление и България помагаше на германците). А Сталинградската битка е най-грандиозната и най-кръвопролитната битка във всемирната история. По-късно наследството на Сталин беше разсипано от Хрушчов, Горбачов и прочие предатели.

Слепи хане. Дори разтроен под множество никове си оставаш един от най-тъпите потребители на форума. Научи се да четеш и тогава коментирай. Същото се отнася и за ба. Предполагам че сте един и същ или поне с IQ 1,46.

Дирчовци, вие богопомазани ли сте или слуги на управляващите, та си позволявате да натрапвате на нас - читателите, вашето мнение. Кой ви дава право да вършите това, с което ни унижавате. Заличете колонката "Избрани", като ненужна и необективна за нас.

Именно за това става въпрос, че войната е била навсякъде. И китайските жертви са съизмерими със съветските, но онези не бият непрекъснато барабана и не хленчат, въпреки че наистина са били нападнати вероломно, а не от довчерашен съучастник. А изнасилванията са си руски патент...

Относно патента..да не си патентован от руснак

Вече е коригирано - свързас се със счетоводството. Иди за разписката.

Що? Що? Сънищата нямат нищо с реалността. Освен това Колкото и да ти се иска колега хан, това не означава че се е случило. Връзката реалност - художествена измислица нещо се къса.