Проф. Кирил Топалов: Когато се разговаря със Скопие, се разговаря с Белград и оттам с Москва

Категорично руският посланик Елеонора Митрофанова няма място на откриването на българския парламент, коментира историкът

Обратно в новината

Коментари - Проф. Кирил Топалов: Когато се разговаря със Скопие, се разговаря с Белград и оттам с Москва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мaкeтaтa, в гoлямaтa cи чacт, изпитвaт живoтинcки cтрaх дa нe ги пoмиcли някoй тeхeн пoзнaт зa БУГAРAШИ... Cвидeтeл cъм нa тaкивa кoмични cцeнки, чe нe знaeш дa ce cмeeш ли или дa плaчeш....Рeпубликa Мaкeдoния ce oтдeли oт Югocлaвия пo мирeн път зaщoтo ни МРAЗEХA. Вcякaкви припиcвaни зacлуги нa Бългaрия зa мирнoтo oбocoбявaнe ca фaнтacмaгoрии. Cигурeн cъм, чe кoгaтo в CМ oтнoшeниeтo към нac ce oбърнe към пoдoбрявaнe, aлбaнцитe щe бъдaт пoдтикнaти дa нaнecaт удaрa cи там. В Бългaрия дocтa хoрa ca изнeнaдaни oт дeйcтвитeлнoтo пoлoжeниe нa нeщaтa в CМ. Тoвa e кaтo eдин вид шoк зa мнoзинa бългaри, нo пo-дoбрe e дa ce знae рeaлнocттa. Чacт oт хoрaтa тaм, дoри иcкaт пaк дa ce върнe Югocлaвия………… Тoвa пoтвърждaвa, чe……aвтoритeтнa и прocпeрирaщa Бългaрия,щe върнe мaкeдoнцитe към иcтинaтa , e вeрният път. Другoтo e връщaнe към 50 гoдишнитe бeзплoдни уcилия нa Бългaрия. Нe иcкaм дa пoвярвaм, чe тoвa ce прaви мoжe би cъзнaтeлнo с разните му договорки за авиолинии .

1. C. Мaкeдoния e вce oщe в cръбcкa oрбитa. 2. Cърбия, дoри и пocтaвeнa нa кoлeнe, нямa дa изпуcнe C. Мaкeдoния oт хвaткaтa cи. 3. Пo тeзи причини, Бългaрия нe мoжe дa oкaжe никaквo пoлoжитeлнo влияниe към C. Мaкeдoния. 4. Вcякo нaшe дeйcтвиe зa врaзумявaнe нa C. Мaкeдoния зaтягa cръбcкaтa примкa. 5. Дaвaнeтo нa бългaрcкo грaждaнcтвo нa cкoпяни нe вoди дo нищo пoлoжитeлнo. 6. Вcякaкви пoлитичecки прeгoвoри/пaзaрлъци ca бeзпoлeзни.

Нали се сещате.....

те затова украинците и македонците са си плюли в устите. Като гледам кой защитава макетата и европейският им стремеж, става ясно.

Повтарям изтрития си пост: сатър за русороби, сърбомани и македоноиди...

Може би не си и виждал,освен нарисуван в някой комикс? Да знаеш - няма нищо общо с лъжицата

На либерунгерите им се привежда русия и в кенефа, а истината е че македонците ни мразят, мразеха ни преди мразят ни и сега. Като станат член на ЕС постоянно ще искат да ни глобяват и ще плюят по нас бас давам. Питайте Киро и Бойко те знаят

Да откриеш български културен клуб на името на Цар Борис III е за македонците, като да откриеш немски културен клуб на името на Адолф Хитлер за руснаците. Това си е чиста провокация. С това българската политика се опитва да намери повод да продължава действията си. Защо не го нарекат “Стара Планина”, “София”, “Другари”, “Мир”, “Кирил и Методий”? Всички тези имена нямаше да предизвикат такава бурна реакция. Но не, тя тази реакция е нужна на българските политици, защото иначе е трудно да се докаже, че българите в РС Македония са потискани. Ами те не са! Това е истината.

Абсолютно съм съгласен. Ако се търси приятелство трябва да се избират подходящи имена, които не будят призраци от миналото. А ако се търси провокация , която да обслужва сръбски и руски интереси - намери се!

Скоро няма да се разговаря със Скопие,а направо със столицата Тирана.

Албанците по принцип се интересуват само от далаверата и срещу подходяща сума са съгласни на всичко.

Митрофанова няма място....То па един парламент, орел, рак и щука, айде бягай оттука.

Не беше ли Фонлайнен тази, която поздрави Скопие за началото на преговорите с ЕС и специално за това, че са притиснали България да им признае великия македонски език?

Тоя дърт псевдоисторик не знае ли че Македония изпрати оръжия на усрайна - танкове ??

Ако от Вашингтон кажат, Скопие за половин час ще станат най-истинските българи, ама не казват.

Псевдопрофесорче, Скопие е член на НАТО. Какъв Белград, каква Москва платен тъпак?

Поредното купено недоразумение, титуловано при това като "професор"! Според този тъпанар излиза, че трябва да се свали шапка тоочко на Митрофаноова, под чието влияние явно се намира самият Макрон, за да скрои на Б-ия номера с Македония. При това Макрон обяви Франция за ГАРАНТ на далаверата. Докога ще позволяваме на подобни проодажни твари като въпросното писателче и ученче, да разрушават остатъците от българска държава? Англо-саксонската мафия съвсем се е разюздила, а ние й вдигнахме даже паметник като благодарноост за бомбите, убитите и разрушенията в София...

Въпреки че са самостоятелна държава от Скопие мислят че се намират все още в Югославия и използват нейната терминология и действия срещу България.

ТИ пък много знаеш ! Професор с купена диплома !

Запазени са оригиналните документи в архивите на бкп относно създаването и на македония и на така наречения македонски език. Описани са също така и действията предприети срещу българския професор създал македонския език тъй като същият по никакъв начин не е желаел да го прави и е бил твърдо против тази така наречена македония. Цялата дейност по дебългаризация и сърбизация на българите в така наречената македония е извършено със съдействието и разрешението на москва.

Пълни глупости! Нека този дървен философ да обясни как тогава РСМ първи подкрепиха Украина за НАТО?

Или може би сега ще твърдиш че сърбите са най-върлите поддръжници на нато? Или че в македония сърбите не са провеждали дебългаризация и сърбизация?

Както и ние, така и те - троянският кон на Русия, вечният, затова и никой не ни вярва, затова и все сме на опашката. Твърде много руски подлоги - продажници има у нас. Така е и там.

Секретарят на Плевнелиев отново се изходи по въпроси, които не са за преподавател от Нов небългарски университет ?! Ние не сме индианци бе, американскси пу.... !!

Индианците не са били продажници като тебе.

Вие сте продажници, няма шанс дори да приличате на индианци, те имат достойнство, а руските подлоги нямат, никога не са имали и никога не са уважавали България. Факт ли е, че Митрофанова не уважи празника ни - факт е, не е коленичила,. Докато вие коленичите пред всичко що е руско. Тя не коленичи, именно защото не ни уважава, а не ни уважава, заради такива, като вас. Никой не уважава продажниците.

А когато се разговаря със София - направо с Вашингтон! Е, за по-кратко може и с другарката Мустафа. И с другаря Мунчо Херомустафов може, ако преди ова си е получил инструкциите. Шорошките!

Ти наистина си лумпен, при това много прост лумпен!

Веднага защитника на руските интереси да се обади:))) Я моето момче да ми кажеш не беше ли коминтерна или по-точно съветския съюз дето създаде тая така наречена македония и неразрешили именно съветския съюз сърбите да провеждат геноцид там?

Даа, коминтерна. Че те, комундетата почти винаги са нанасяли непоправими вреди на България. Мунчо ни докара правителство от идиоти да съсипят бизнеса и ни вкарат в нечувана инфлация, както и преди при комундетата Виденов и Луканов. Каката комунде изобщо не се спря с износа на българско оръжие за нацистка Украйна срещу нашите Освободители от петвековното турско робство, без които нямаше да има държава България, а само един турски вилает! Та това са комундетата! Шорошките!

Това злобно, дементно мекере винаги е бил на ти с тези, които са на власт. Преди също, беше тих като муха, в добри отношение и с органите. Като слушам сега този храненик на най- злостните, противни персони у нас, се чудя как се раждат такива мижитурки, какви майки ги възпитават и най-вече какви са тия наивници дето му се връзват на глупостите. Алооо, професор днес нали знаете как се става, за партийна преданост, а костовото мекере е винаги предан. Според случай. Отврат.

Ти защо не си станал професор бе олигофрен? Много точно го е казал професорът и това е самата истина! Вие младите мекеренца не можете да осъзнаете тази истина, защото не сте преживели Социалистическия строй ,а сега само лайноядствате!

Прост си, много си прост, значи си от ДБ, антимозъчник.

Не бе КАПУТ, аз не се занимавам с политика и съм безпартиен, а и никога не съм членувал в партия, но ме интересува съдбата на България и на нейния народ!Такива фекални плъхове, като тебе, само пречат и спъват развитието на държавата ни! Олигофрен!

Олигофрени са всички руски подлоги - това са факти. Само истински олигофрен, може да продаде България за интересите на Русия, както правят всички руски подлоги. Само олигофрен национален предател ще позволи на чужд гражданин - Митрофанова, да се държи нагло и безпардонно без уважение към България.

Значи според изкукалия професор, Москва управлява ЕС, защото от Брюксел реваха като разярени бикове, защо не ги пускаме Макетата в ЕС. И тръгнал професора да ни обяснява на нас в България каква била историята!!! Абе изперкал тип, ние си я знаем, иди да я обясняваш на онези в Европа! Седнал в студиото и ми се хили като зелка пред камерите, обяснявайки ми на мен колко не било вярно това което македонците казвали - ами иди го кажи в Брюксел, но без да се хилиш, защото това е сериозна тема, засягаща цялата ни държава. Обаче като ходиш там само се съгласяваш с всичко и гък не казваш! Прав беше един бивш министър, като казваше че в БАН са останали само едни изкуфели старчета!

Звучи като Атанасов... За ДСБ сектантите е предполагам смислено

"Значи според изкукалия професор, Москва управлява ЕС, защото ......." Не зная колко е изкукал професорът, но ти наистина си много, ама много мъничък, та чак нищожен! И да, нужно е да ти се разяснява историята, защото очевадно си неграмотник и дори не можеш да асимилираш, какво точно казва професорът! Такива ГНОЙНИ ПЪПКИ, като тебе, само цапат и лайнясват коментарите!

Какво общо има Москва? Вече и като пръднат, за това им е виновен Путин. А нашите трябва да се питат, кой идиот измисли това срамно име за нас с Борис 3? И с какво това допринася за българските цели? Само придават истинност на македонската пропаганда за фашизма, с Борис 3, който е част от докаралите го тук още 1923г. с преврата. 10 години преди нацизма в Германия. Вредят на България.

"Какво общо има Москва?" Ти сериозно ли ? :D Ми само факт че съществува Македония и това че 50 години са им промивали мозъците с омраза към Бг е благодарение на Москва Прост си като пaтър

Дрън дран. Виждаш ли сърбите не са имали интерес за това, но са принудени от СССР. В Който между другото е УССР сега Украйна. И първият ръководител след грузинеца Сталин за малко е някакъв с български корени от Охридско (Георгий Максимилианович Маленко́в), а след него украинеца Хрушчов. Що не обвиняваш украинците? Що не кажеш как Чърчил е викал, че държава България не трябва да съществува? Ааа, това не е политкоректно.

Като каза за Чърчил какво уж бил казал за България се сетих за "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност". Иван Вазов. Всички ли боклук който видиш в интернет пускаш в тая празна кратуна?

Браво! Добре казано.

Хайде да си поговорим с налични документи става ли? Така наречената македония е създадена след втората световна война от коминтерна и активното участие на българската комунистическа партия. Над 400 000 български семейства са изселени в тая територия за да съставят гръбнака и да попълнят българското население вече намиращо се там. Така наречения македонски език е създаден на базата на български диалект, от български професор по заповед на българската комунистическа партия. Оттогава сърбите провеждат целенасочен геноцид и дебългаризация в така наречената македония. За всичко това има запазени документи. При това документи на българската комунистическа партия. А сърбия желаеща да бъде велика сърбия окупирала и управляваща различни народности по примера на твоята русия, продължава да слуша и да изпълнява заповедите на москва.

Що лъжи си изписал. Измисленият македонски по български диалект го налага Тито! Тодор Живков се е борил срещу опити да вземат и пиринска Македония на претенции на сърбите към СССР. А Борис 3 е военно престъпник виновен за докарване на фашизма 1923г., за ВСВ, за закон за чистота на нацията, за пратените евреи от Македония в концлагери (тук са го спрели), за наградите за отрязани глави и за докарани с баща си национални катастрофи, загуба на територия и плащания на обезщетения. И Третият Райх да ни ограби с десетки милиарди лева, основно по спогодбата Нойбахер.

Лъжеш като разпран. Безсрамно, нагло и като за последно!

"Когато се разговаря със Скопие, се разговаря с Белград и оттам с Москва" Заглавието на статията е брилянтен начин да се изкаже една безспорна истина! Браво на професора! Малко, малко са хората, които не се страхуват да изкажат и тълкуват някои съдбоносни истини за България! Да, това е истината за взаимоотношенията ни със С. македонските безумци, сърбомани, дирижирани от Москва!

С Македония трябва да се води много сериозна политика и дипломация. Лошото е, че тези партии които влизат в последния парламент са обсолютни неандерталци и нямат умствения капацитет за да водят каквато и да е политика! България е обречена от собствената си глупост да гласува за антибг партии.

Да водиш разговори с хора отричащи документи и факти. Или може би ти си готов да продадеш българската история?

Аз ли? Виж нашите политици го правят. Питай ги тях, защото не са спряли да рябатят против интересите на българите не само в Бг но и в другите държави.

Що ще излезеш с портрета на путин и ще ме предизвикаш на двубой? Така наречената македония отрича всякакви исторически факти и документи. Така наречената македония открито краде българската история. Така наречената македония подписва договори и след това категорично се отрича от тях. Така наречената македония води открито антибългарска политика и пропаганда. Ти как по-точно смяташ да си говориш с тях? Да си изпълняваш всичките им искания да признаваш че са някакъв древен народ съществувал неизвестно кога ?

не разбирам какъв е интерес на Русия и Сърбия във Македония ?? Сърбия, Руссия сега искат да се върнат своите съплеменци със земите във Босния, Косово, украина. Зако този професор лъжи ??

За етнически руснак? Пак македония е създадена от коминтерна с участието на българските и сръбските комунисти. И именно сърбия провежда геноцид и смазване на всякакво българско самосъзнание в така наречената македония.

и какво, сега продължават ?? Позволи във Добрич да се настои някъкъв местен княз и през 20-30 години ще бъде също... България да изкара, а не да бъде смачкана окончателно, трябва да гради конфедерация със Сърбия. Инък сега през 30 години на " успешно суверенно" развитие станахме 6 млн от 9,3 млн. Чакате нов Христо Ботев от Бесарабия ???

Нещо да споменеш за причините, шушумиго? Не, нали? Затова ПП загуби изборите, а ДБ се събирате в една кухня заедно с родата. Защото раждате само омраза, платени безмозъчници.

Ти какъв си по народност бе неграмотник? Не можеш нормален български да говориш , а си вземал акъл във форумите да даваш!

България е обявена за неприятелска държава от страна на Руската Федерация. Това е напълно достатъчно условие да не се умува много много. Със Скопие трябва да се разговаря много внимателно. Крият истината, лъжат и наричат българите обидно татари-фашистички окупаторим които едва ли не са по-зли от Османската империя.

Не съм русофил. Аз съм българофил. И затова помня думите на цар Борис трети :"Винаги с Германия, никога срещу Русия." Ама кой да чете история. Да се води яростна кампания срещу Русия е огромна грешка. Ние сме малка държава. Трябва да водим балансирана политика. Иначе ще сърбаме горчива попара.

На неутрална украйна доведе до нахлуването на русия. Пък държавите открито осъждащи русия, имаш ти обща граница с русия но пък членки на нато русия не смее да ги закача.

"Неутрална Украйна" - това беше най-смешния виц, който съм чувал напоследък! :)))))

Не беше член нито на европейския съюз нито на нато. Което автоматично я прави неутрална държава. И украйна не е нападала русия нито нато нападна украйна.

За Белград е вярно но за Москва, тази идея със СССР умря още 1990г. Но каквото и да говори Скопие, важното е ние какво ще кажем и да не мълчим!

Путин до тука поне 50 пъти повтаря как щял да възстановява съветския съюз. Нали затова нападна украйна. А пък мразеща България сърбия изпълнява всякакви поръчки на москва.

Това не е вярно, никога Путин не е казвал да върне СССР. Нооо виж Ердоган работи за възвръщането на на Османската империя. Но Сърбия би.искала да възвърне македонските земи, както и Албания. В момента Македония е разкъсвана. Албания я завладява от вътре а Сърбия я подстракава срещу нас. Та нещата са далеч по-сложни от твоите антируски теории.

Трябва ли сега да се ровя и да ти вадя речите на путин? Колкото до македония и така наречения македонски народ-те никога не са съществували преди да бъдат създадени от коминтерна. Бихте ли ми намерили исторически документи и факти за съществуването на така наречената македония и така наречения македонски народ преди втората световна война? Защото един от българските професори дори обяви награда за такива документи.

Ти явно не си в ред и не можеш да четеш. Никога не съм писал че Македония е съществувала преди 2та световна война. Както и Албания, Украйна и Беларус. Все измислени държави. Но ти просто се драскаш за да си заслужиш тролската заплатка.

КАКВИТО И ДА СА РАЗГОВОРИ, С КОГОТО И ДА Е - НЕ РАЗБРАХА ЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ХОРИЦА, ЧЕ РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ДА БЪДЕМ УКРЕПНАЛА ДЪРЖАВА, А ВИНАГИ СМАЧКАНА ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ!

200 години може и да го разберат.. Промивка тотална, брат.. 70 години яко са ни втълпили разни простотии за двойното освобождение веднъж от турско и втори път от фашистко робство и ред подобни простотии, повтаряни милион пъти и от нашите собствени поп Кръстьовци.. Без нов прочит на историята, честен и открит, отчитащ всички страни на нещата никога няма да се оправим. Гаранте!

Защо въобще се занимаваме с враговете си Македония,Сърбия и Русия и се стараем да им угодничим? Всеки безкомпромисно си гони интереса а само ние ходим без гащи.

Защото дипломацията е нещото, което ти явно не разбираш! Трябва да умееш да ходиш по острието на бръснача!

Девственица не може да е проститутка....

до коко: що да не може да е дествена и да е проститутка ,ако го поема анално и оролно нема ли да е дествена проститутка

До Оченик Не очаквах тук да има толкова много компетентни с богат жизнен опит хора.

не бих могъл да се изразя по-точно от проф.Топалов. И най-смешното е, че нашите български путинофили искат да са модерни, образовани и независими граждани на света, но да лижат задника на Кремъл. Какво се чудим на македонците като ние сме същите?

Северномакедонския диалект (а не македонския!) е разновидност на руския еъс сръбски изкилиферчвания за да се прави на нещо ново...от 1944-45 година. Натяквайте им това „северномакедонското“ докато съвсем откачат.

- моите дядове говоряха -хуртуваха на " македонския диалект". и какъв диалект е днес във София ???

Руснаците му виновни, ама Брюксел нехаел за нарушените ни интереси, мачкаше ни с години да ги пуснем, заплашваше.. фон ден Лайден и останалите в прав текст казваха, че според тях РСМ са супер изрядни, а ние сме лошите.. Та въпросът ми е - с какво този професор е по-различен от РСМ-професорите?

Този професор е много умен и интелигентен, но явно не си го слушал.

И тоС Кирил клошар го е правил на майка му алкохоличка!!!

Ето още едно доказателство,че от руслямистан нищо добро не сме видели.Исторически факт!