800 000 пенсионери може да получат коледни добавки

Правителството обмисля близо 800 000 пенсионери с пенсии до 200 лева да получат коледна добавка до 50 лева. Два са вариантите за размера на бонусите: диференциран и еднакъв за всички (50 лв.).

Обратно в новината

Коментари - 800 000 пенсионери може да получат коледни добавки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Омръзна ми години наред всички медии да повтарят едно и също като малоумни-ще има ли или не а да има коледни надбавки.Поне спрете с тази тема.Сакаш няма други новини.Прав енемският посланик ,че всичке медии са платени и се дирижират от няколоко олигарси.

Жалка картинка.

Благодарим ти за грижите Партио. Пак ще гласуваме за вас.

Пенсиите на 800 000 пенсионери са в развалините на заводите, унищожените напоителни системи, запустялата земя в "реалните" й граници и развлините на онова, което създаваха поколения българи. Пенсиите бяха отнесени от "крилата на демокрацията", която нахлу в страната ни през 1989 г и даде властта в ръцете на безродни тарикатчета слуги на западните корпоративни интереси.

Може да получат... ако не им ги изядат сирийските бежанци. Малко Математика: Държавата е калкулирала по 1110 лв месечно на бежанец. Вече иаме 5000, очакваме още 11 000. Това прави 16 000 х 1110 лв на месец = 17 760 000 лв на месец. За 3 месеца до края на годината това прави 53 280 000 лв. Миналата година се епрягаха 42 до 70 милиона лева за добавки на пенсионерите, които така и не дадоха. Сирийците ще ядат хуманитарни помощи, а нашите пенсионери ще ги гледат по новините...

Това са милостини, които от години са спестявани от нашите бащи и майки, но са ограбени от алчната власт на олигарсите.Затова братя българи, призовавам Ви да имате чест и тези мизерни парички да ги върнете на Станишев и да му пожелаете да си ги добави към милиардите на жената ,с която живее.

Господа 4 години пенсиите не бяха индексирани и на практика тези които се пенсионират сега с по малък коефицент получават по високи пенсии. Що за справедливост е това и никой не иска дори и да говори за този проблем. С какво са виновни хората които са внасяли високи осигуровки но са родени само 3-4 години по рано, тъй като през 2008 г беше премахнато това различие. Сега говорите за индексацич само с 1-2 % и 50 лв добавки само на някой. Нима другите не искат да посрещнат Коледа, Излиза че глупците които се осигуряват на истинските си доходи накрая пият по една студена вода за чесноста си. Стига популизъм.Стига заблуди.

Значи аз работя и се осигурявам 43 год. Получавам 431.47 лв пенсия. Мой познат има 14 год стаж и е над 71 год и получава 341.78 лв.???Аз ли не разбирам или системата е объркана? Значи за МЕН работил 43 год надбавка НЯМА ,а за мързела с 14 год стаж и само часпром ИМА???Е бах ти и социалната партия и на мярата !!! ОСТАВКА!!! Умишлено ни разединяват и скарват - матаа , маматааа!!

Само това ли е ЗДРАВИЯТ електорат на БСП??

3 + 2 е 5 -- С БКП напред!! 2 + 2 е 3 -- щом партията го реши!!

Чудя се докога ще продължи тази подигравка с хората? А може би по-точния въпрос е, дали останаха още хора в България?

Не правете опити да разделяте хората!!!

хората! Това не са държавници , а манипулиращи, алчни, продажни и нагли за далавери и власт, на които не им пука за народ и държава!

Не е зле да има коледни добавки, но защо само на тези със социални пенсии! По принцип у нас всички пенсии са социални. Нима 400 лева не е социална пенсия, при положение, че имаш 40 г. трудов стаж и редовно внасяни /правени /отчисления от заплатата за пенсия и здраве? Давате ли си сметка господа управляващи, че изправяте едни срещу други работилите и плащали срещу неработилите и неплащали или това е целта??? Разделяй и владей! С този Ваш популизъм обесмисляте всичко! Защо да учи човек и да се усъвършенства? Ако изпълните обещанието си да вдигнете минималната заплата и с още едно вдигане ще я изравните със средната. Единият едва се подписва или има професия безработен, ако го наемат на работа с минимална заплата ще получава толкова, или около тази на човек с образование и професия с поне 10 г. стаж? Криви са Ви сметките. Да бедните са много, но разлика между минимална и средна заплата трябва да има и то чуствителна иначе гневът може да нажежи зимата.

"800 000 пенсионери може да получат коледни добавки"... ама може и да не получат, ако преди това геройски загинат като видят изравнителните сметки, които Топлофикация им е приготвила за средата на октомври - и то за летните месеци. А останалите все още дишащи и на байпас ще загинат през зимата, когато дойде отоплителния сезон.

страх го е да спомене МВР И МНО ,е няма как да стане така.

СПРЕТЕ ДОТАЦИЙТЕ НА ПАРТИЙТЕ В ПАРЛАМАТА ИЛИ АКО ВИ Е СРАМ ОТ ТОВА, ПОНЕ ГИ НАМАЛЕТЕ С ПЕТДЕСЕТ П Р О Ц Е Н Т А!!!!!!!!!!!! Тогава ще имате достатъчно пари! Тези дотации са баснословно големи! За това и куцо и сакато се обединяват да правят партий и с цената на всичко драпат да влязат в ПАРЛАМАТА. Засрамете се от тези "законни" кражби от народа. ДЕПУТАТИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИЙ И ПАРТИЙКИ СТЕ СЕ ОБЕДИНИЛИ ЗА ТАЗИ КРАЖБА ОТ НАРОДА.

Инетерснооооооо, кой ли е дал минус ?

Защо в сметките на НОИ включватe И ТЕЗИ КОИТО НИКОГА И С ЕДИН ЛEВ НЕ СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ? Защо не ги смятате отделно?

Не им вярвай какво ти говорят, защото те и предните все обещаваха и нищо не даваха - все бюджета не стигал, ... но за тях винаги има повече от достатъчно!

... може, ... ама надали! За 10г вдовишките пенсии се вдигнаха преди 1г с 10лв, ... т.е. от 110лв/месец сега са 120лв, .... а АТАКА са ми изяли за една вечер в Брюксел предсрочно пенсията за три години напред!

"Българските пенсионери в златната среда по качествен живот" ???!!! Защо на мен ми се струва, че българските пенсионери са в КАЛНАТА среда ? . . . . . . .

Ще получат, но на лято и то куково лято. Пак обработват пенсионерите, за да не паднат от власт. Другари от БСП, ДПС- това ви е за последно. И не търсете от къде да крадете, а се хванете по селата си да работите!

Да работят ли?! Още на следващия ден, на 10.септември 1944 година комунистите запяха един рефрен със следното съдържание: За аванта дойде час, лавя ръка - в десен джоб, такъв е нашият живот!

Нали обещахте,че от януари 2014 година ще се увеличат пенсиите и тавана ще стане 960 лева.Сигурно вече сте забравили???

"МОЖЕ", ама НАДАЛИ.

Популизъм е когато крашеш милиони и даваш 50 лв на тези които най-малко го заслужават, само за да си купиш техния глас.

Може да получат.....Ама монже и да не получат. До 50 лева.....И 2 и 5 и 10 са все до 50. Ай ОСТАВКА, крадливи калмуци!

не е важно колко лева а колко време ще се сънуват.

популизъм и демагогия........ОСТАВКА!!!

И ако слушат ще им пуснат телевизионен сигнал за новогодишната нощ само. Егати нещастниците. Скапана държава,лишиха хората от телевизия. Ами то какво остана от този прехвален капитализъм. Само сме на минус,ало господа. Ще се осъзнаем класово и ви започваме.

Играете на "Тука има, тука нема". Най-накрая и на нас ще ни писне и ще снемем политическото ни доверие.

Червените демагози най-обичат да раздават помощи-трохи, докато за себе си грабят милярди, взети на заем.

Въпросът не е дали може или не може да получим добавки. Въпросът е от къде ще дойдат парите. Защото ако днес ни дават унизителните 50 лв. като награда защото сме гласували за тях а парите са от заем и утре трябва да ги върнат внуците ми с лихвите -ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ! Дайте ги на циганите - и без това както я карате българските деца не щат да живеят в България !

Тук някои много реват че им били ниски пенсиите. И най-много тези дето са се пенсионирали рано - на 50, та и на по 45 години. Българинът иска да се пенсионира ако може на 30, ама да получава немската пенсия. Където от много години пенсионната възраст е 65 години. И никой нито я обсъжда нито роптае. Нека да помислим нас, работещите някой пита ли ни искаме ли ние с нашите данъци да храним насраните червени пенсионери, дето ни докараха до там да ни управляват руско-турските мекерета. И тия, дето сега се оплакват от ниски пенсии, защо не си доработят стажа - мъжете по още 5 години, жените - по още 8, за да докарат по-високите пенсии, които се вземат в момента. И не да им се изчисляват пенсиите по 3 най-благоприятни години, а на общо основание - за целия стаж. Тогава май ще се окаже че на някои пенсиите са не по-ниски, а по-високи от това, което трябва да вземат. Да, пенсията трябва да бъде такава че да дава достойни старини. Но нека товарът да бъде разпределен справедливо. И за работещите, не само за пенсионерите. А сега какво? Някакъв трапосерник, агент на ДС се е пенсионирал с максималната пенсия и иска да му отменят "тавана". Друг трапосерник, цял живот бил партиен секретар - и той иска голяма пенсия. Трети бил някаква писарушка и цял живот въртял синджирчето, и той иска увеличение. А ние ще работим до 65, 67, 70 години за да храним цялата тази пасмина

Ти си много смотан КГБ.И аз съм пенсионер,ама млад:))) нямам и зелени чорапи.Яд ли те е че получавам близо 7 стотака пенсия без да съм насран червен пенсионер.Найш кои години ми бяха най-добри...94,95,96-та,коефициент 2.28.Боли ме грездея за твоите разсъждения,върви да бачкаш че искам увеличение на пенсията:))) .......не съм агент на ДС,работих в радиоактивна среда.

Българинът който е работил достойно иска и достойни старини, а не дървени философи като тебе. Че от дървения философ и чеп за зеле не става...

вие сте същите дянковци , най-ниските-индексирани,най-високите без таван , а на товарните добичета-нищо. И индексацията ви същата-1,8%-дянковска, у русията да не говорим за ТУРЦИЯ , ВСЯКА година ги вдигат с 20%.

защо им трябват надбавки? имаме си циганета, арабухи да храним.бачкай 30 години за 300 лв. заплата, после пенсия-150лв. ако доживееш,здравната реформа работи-реформира активно!икономическа криза - каква криза като няма икономика?в древния рим са го казали: бедните да го ду....т.а тук на балканите- дай на малоумния власт и му гледай сеира!гледай гледай ама колко да гледаш?те това ми е въпроса?

Угоен е като "шопар"! От какво ли се е "угоил"?! Бива си го по ''рушветите''! Само, че с чужда пита помен прави! А народът е "измършавял"! Така се купуват гласове за избори! Затова са важни "кадрите"!

конфигурация с три пръста-средния с отрязан нокът(огризан от неноволен)

800 хиляди рушвета, ами това са 800 хиляди гласа! Задмина всички!

Какво на село,първо си продават гласовете за дърва за декодери и за какво ли още не.Парите за дървата си ги взимат ,декодерите ги продават.Дърва сечат където си поискат,но им отпускат пари и пак за тях помощи който ги продават

Тези "дерибеи", ядат и пият всеки ден, а народа един път в годината! Това са "рушвети" за изборите! Обрекли са народа на глад и бедност и сега с чужда пита помен правят!

Кой самоуби Ахмед Емин Кой предложи Делян Пеевски Кой е този широкоскроен функционер на ДПС, който зачита християнските празници АБЕ КЪДЕ Е БАТКО БЕ ???

КОЛЕДНИ ЗАЛЪГАЛКИ ЗА ЕДНА ГОДИНА - 40 МИЛИОНА ЛЕВА ..... ОГРАБЕНИ И ИЗНЕСЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ И ЧУЖДИ КАПИТАЛИСТИ ЗЛАТО И ЦВЕТНИ МЕТАЛИ ЗА ЕДНА ГОДИНА - 800 МИЛИОНА ЛЕВА, ЦИМЕНТ И КАЛЦИНИРАНА СОДА 200 МИЛИОНА, ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕРИГИ И БАНКИТЕ 3 МИЛИАРДА - ... БЕЗЦЕННО .....

ПО ВОДА ХОДИМ , ЖАДНИ СТОИМ

Това са "рушвети" за изборите! Нарушава се "изборното" законодателство отсега! Нека съдът да се самосезира! Ядат и пият всеки ден, а народа един път в годината!

Всички пенсионери могат да бъдат щастливи. От 1 юли другата година всички пенсии ще бъдат увеличени с 1.8 до 2 %. И до тогава има само 9 песеца. Боже каква радост, за тези които ще оживеят. Стискайте зъби /ако имате такива/ още малко и след това какъв живат, какво благосъстояние ви очаква. И "вервайте" на другарите - те обещават и изпълняват

...обърнете внимание на думите "може да получат"...но "може и да не получат"...вероятността е 50% на 50% , това е типичната червена демагогия. Хората се изпокараха тук във форума на кого се полагат бонуси и на кого не...а те ви се смеят от горе..." може да получите...ама може и да не"...щото няма от къде да ги вземат тези пари

Друго си беше категоричното "НЕ" на Боко тиквата! Мизерника!

Е, на какво прилича това.! Пак разделение на " хора" и "хора". Затова ли висят сега тези пред НДК и Президентството. Пенсиите са изчислявани, изчислявани..... според критерии, заплати.. и т.н. Щом като така се давят пари... за подаяние, значи се отрича системата на изчисляване на пенсиите..... нали един от критериите на социализма беше, "на всекиму според труда".........

Може би,а ма на дали

Журналистите, верни на себе си, пишат статий като за пред Темида и за да не носят сериозна информационна отговорност слагат думата " МОЖЕ"! Омръзнаха ми коментати на мекотели, които " може да получат, може да не получат!", а и по страшни - може да бомбардират, може....

Да си учила повече и да си работила по-дълго за да имаш по висока пенсия и ти а не да скимтиш като гладен пес за подаяние.