Коментари - Москва тържествено празнува поредния си юбилей | Днес.dir.bg

Москва тържествено празнува поредния си юбилей

Тържествено приветствие към московчани отправи от Червения площад президентът на Русия Владимир Путин по случай 870-ата годишнина от основаването на столицата.

Обратно в новината

Коментари - Москва тържествено празнува поредния си юбилей | Днес.dir.bg

Коментари

"Пир во время чумы"!

Нужно е било България да свали тия диваци от клона, за да започнат да живеят в градове като човеците. Сега се дуят с "историята" си, но без българските си даскали щеха да живеят в землянки още, и да ядат сурова риба като незаклонните си бащи - дивите викинги, които днес са стотици години напред в сравнение с копелетата си от руската степ.

Вие си плюйте, пък Москва си празнува и не й дреме от вас. Хората там са по-позитивни от загубения нашенски трол.

Честито на московчани и на всички руснаци!

Става ясно, че преди Колумб да донесе това-онова от Америка голям глад е бил по земите, дето сега наричаме руски.

Руснаците са тъпи копелета, за всяка рускиня е висша ценност да се махне от тази държава дори да е московчанка. Москва е ултра неудобен за живеене град, но най удобния за живеене в русия град е москва...

а нашта правителствено-партийна делегация кога пристига?

Москва е много красив град! Идете ,вижте и след това коментирайте .

6 пъти, сумарно над половин година. И кво? Приличен град с грозни намусени жители. Ако ги сменят се изтрайва. А сега сравни с кое да е градче в Италия. Че и село да е. Столица срещу село! Пак загубата е за Москва.

Да ходи важно, а хората да ръкопляскат възторжено. Поводът е без значение.

концертът на Червения площад беше много добър.

На мен русия не ми е Майка. руснаците са Лоши хора и не ми пука за тях. Светите Седмочисленици не са руснаци. Кирилицата не я е написал Ленин. А забравих: Кремъл е италиански. Просто няма толкова умен руснак за да проектира дори телевизор в наши дни, камоли крепост едно време. Екатерина е Германка....

Боярищникът, обаче, е традиционна руска високоалкохолна напитка.

А ти си тъп та дрънкаш.

Малоумници

България е в пъти по-велика от Русия, в пъти другари изменници! Кви ги плещите за поробителката ни? Съд за вас, ако сте въобще Българи!

Благодарение на мъдрото ни ръководство.

Ние обичаме Русия

И путин

ДЕНЯ НА СОФИЯ? Ами...никак, защото не уважаваме историята си....Но виж-да злобеем, да завиждаме, можем...Гледах празника в Москва по ТВ...много добре са го направили...Такива изяви поддържат самочувствието на хората, напомнят им,че има с какво да се гордеят...И не им набиват както тук ОТ ВСИЧКИ МАСМЕДИИ ЕЖЕДНЕВНО как страната ни загива, как народът ни се стопява, колко всичко тук е гнусно и жалко...така не се вдъхновява един народ...за нищо...

миг на историята .Москва е била столица на 345 години когато Ко,Велик град е Москва там на всяка крачка срещаш историята хората си пазят паметниците с промяната на времето не се стремят да сменят и историята силумб на 10 октомври 1492 година достига бреговете на америка

не като в България - "празнуване на 6 септември" - пародия на празник

Но трябва и в другите градове. Защо Дир не пише и за угомния парк с амфи театър който вчера откриха в Москва?

угомния парк с амфи Ние какви трябва да сме, за да четем подобна бълвоч?

да влизат в извънредни разходи !

Кучетата си лаят, ли лаят, но керванът си върви!Русия е велика и винаги ще е така, колкото и да джафкате!

че е велика, велика е, ама колко да е велика ? Колкото Куба ли или изостава и от нея ?

Много е велика.-100рубли са 2,78лв., като е много велика живей там и си обърни паритев рубли-нещастник.

За 100 рубли могу да си купя- 3 литра бензин , 5 хляба, 2 кг. пиле, няколко конскрви и още много други неща , а ти палячото с 2 лева кво мое да си купиш?мбухахаха палячоууув смешен

в Азиатския континент.

Гледах предаване по руската телевизия. Хората се разхождат напред, назад, радостно с махат с ръце, имаше и флагчета и балони. Супер празник ! Напомни ми за Северна Корея. И там така. Красиво е !

И какво точно празнува мизерният руснак? Невъобразимата корупция на олигархията си? Наглото размахване на оръжия пред лицето на целия свят? Или е само повод за водка? И защо всичко това интересува читателите на дир.бг?

И с какво демократична олигархия на България е различна от Руската? Пари, Познание ...?

Именно. Но не е демократична, както ви учат разведките от ФСБ, а е по руски образец и установена със съдействието и по схемата на КГБ в Русия. Затова, колкото по-рано и по-пълно България се отдели от Руското влияние, толкова по-добре -- дори за тези, които плачат за Русия и се навеждат на изток.

е, те са от миналия век, но гордости. Гордостта, че може да гладува в Ленинград,гордостта да изкара седмицата с няколко копейки, гордостта да чете'' Буратино''на децата си, вместо ''Пинокио''. А всъщност, всичко хубаво, което имат е от царска Русия, от аристокрацията им, а тя е от германци.

Браво! Добре казано!

в пълна мизерия и за да замажат положението путлерската клика организира системно потьомкински тържества.

Средният руснак е навсякъде по света - цяло лято не спират потоците руски туристи в Тайланд, Турция, Гърция (там не спират цялата година!), Индия, Бали, Виетнам, Испания, Китай, Черна гора, Хърватия, Словения, Франция, Италия, САЩ, Мексико, дори и България, където е пълно с руски апартаменти и къщи по морето вече, защото не искат да си имат работа с адското обслужване и си купуват собственост - за месец-два в годината така им е по-удобно да почиват! Имам приятелки във ФБ в няколко държави - живеят си в своите апартаменти и вили, някои карат коли под наем, други ползват таксита, купуват си риби и морски деликатеси, плодове и зеленчуци от местните пазари, готвят си бързо и лесно на скарите и си живеят живота! Средна ръка хора - една актриса, друга е ТВ-водеща, трета е кинокритик и сценарист, четвърта - бивш художник-постановчик, сега си почива в пенсия, същевременно върти едно бутиче (под наем, стоката е нейна) за луксозни дрехи, всеки ден е на плаж, разходки по крайбрежните алеи - пей, сърце! Колко българи от средна ръка могат да прекарват цяло лято в курорти в други държави, с всичките им разходи за визи, пътувания, екскурзии, посрещане на гости от родината и от съседните държави?! Само в Крим това лято туристите са били 4,5 милиона до началото на учебната година (01.09) - отчитат спад с няколко хиляди от миналата - може би поради голямото строителство ... Не, вие си дрънкайте тука глупости - може и да ви платят нещо ... Керванът си върви, нали знаеш? ...

Бае Ганя

Путко съветска, що си не одиш в кочината ма? :)

И по случай празника ли запалиха новостроящия се небостъргач Neva Tower?:)))Кретени!

на ставащото в Русия ме убеждават ,че сталинизма и култа се завръщат в страната с пълна сила.

Наистина един красив и добре уреден град, построен от нашите братя славяни. Надявам се един ден да се празнува 1870 години от основаването му.

По-леко, лиги ще ти потекат от мазннене. Прекален светец и Богу не е драг.

Удивително направо не е за вярване ! Липсват танкове Самолети калашници и Балистични Ракети

Комунизъм=мизерия!

Комунизъм = Китай = Най развита икономика в света

хиляда милиардера и милиард бедни Ви заприличаха на комунизъм? Комунягите в целия свят тази дума неправилно я използват и хората вече съвсем забравиха значението й - живот в община.

Как не ви е срам да пишете глупости? Росия и руския народ показват на света как трябва да се уважава достойнството на народите ! Москва е пример за нас как един пост социалистически град може да се превърне в един красив и комфортен европейски център на културата ! За разлика от нас руснаците отдавна са се отърсили от комунизма и въпреки санкции и простотии на еврочиновниците имат достойнство, уважават своята история и не чакат някой да им пусне поредния транш от еврофондове, а създават национален доход и живеят достойно !

Явно след 139 години свобода отвоювана от Русия , чиновника на когото целунах ръката съсипи железницата, уби "българското" и ни направи тотално зависими от Америка! Къде е свободата народе за която мечтаехме ?

На гладния и прост народ му трябват празници, та да му е по-леко да влачи хомота. Това не го е измислил, нито пУткин , нито неговите церемониалмайстори.

А защо, в такъв случай, не празнувахме 9-ти септември?

Вие ако знаете Северна Корея откога съществува ... още не е имало компаси... Смешни терористи са руснаците и техния слуга-наместник в София - президента Рядев София - град с доказан произход преди IX век - повече от 1100 години. Към днешна дата в него живее една селянка повече с прякор "първа дама"...

По минусите на твоя коментав се вижда, че в България има доста безродни душици. Вместо да уважават своя род и родина, те милеят по руската кочина.

Първото споменаване на Москва датира от 1147 година, когато според хрониките там се срещат князете Юрий Долгорукий и Светослав Олгович. Тази година условно се приема за година на основаване на града. По това време Москва е незначително градче в отдалечена област с преобладаващо угро-финско население. През 1156 година Юрий Долгорукий, вече велик княз на Киев, построява около Москва дървени стени и ров, заради което по-късно е приеман за основател на Москва. След оплячкосването през 1237-1238, когато монголците изгарят града до основи и избиват жителите му, Москва се възстановява и става столица на полунезависимо княжество. Макар че градът е отново разграбен от монголците през 1293 година, поради изолираното си местоположение той остава встрани от основните направления на техните походи. Възползвайки се от това, поредица амбициозни владетели, започнала с Даниил, най-малкия син на великия княз Александър Невски от династията Рюрикови, превръщат Москва в един от главните политически центрове в руския североизток, наред с Твер и Нижни Новгород.

Тези имат история колкото САЩ. Изобщо не могат да се състезават с нас.

Щатите имат история малко над 200 години, Москва пазнува 870 години от основаването си. Нещо ти куцат математиката и знанията по история. Но иначе си прав - с нашата над 1300 годишна история нито едните, нито дугите могат да се мерят.

а бе сороститутките,като твърдите че москва е на този и онзи,ние трябва ли да си върнем софия и пловдив на италия след като те са ги създали,хайде отговорете,или е по лесно плямпането без покритие и грантове

Тъпунгер, това че не си знаеш историята е твой проблем, но недей да го правиш и наш. И София и Пловдив съществуват много преди римската империя да намине насам. София е на поне 4000 години, а Пловдив на поне 8000 години.

а ти идиотска мумио си на 10 000 не години ....посещения

а ние празваме 9и септември и соросите се кефят на празника си,а хората си тачат градовете и се гордеят.а ние имаме доста по славни и стари градове от москва,а ма празваме 9и,нали драги соросчета,честит ви празник,никога няма да избягате от червеното си минало и бъдеще

Платената сволоч към пасоля днес бачка на три смени!

Столица на Московията град Мосха, основан от българския цар Ахад Мосха в 1088 г. (по данни на Гали) и получил неговото име (в Суздалско названието Мосха добива формата Москва и вече от Москва произлязло названието на Московска държава).

E,и!?

Заеби друсалката, свършил му е хероина и е в абстиненция. Няма кинти за доза. Перчема им резна квитанциите.

Говорели си двама московчани. - Къде най-близо можем да хапнем? - В Баку, отговорил другия.

Юрий Долгорукий княз на Киевска рус създава град Москва през 1147ма година. Кога ще я върнат обратно на Киев?

кога си чул варвари да връщат нещо на тези от които са го откраднали. Те цялата история на Киев копираха и си я присвоиха. И кирилицата скоро ще кажат че е тяхна.

Сега преносвате парцалите на западняците от магазините за втора употреба,пазарувате много неща от магазини за 1 лв, карате трошките трета ръка и не излизате от автосервизите.Ядете нискокачествените им храни,доматите с коренищата, цяла зима мръзнете,джобовете ви празни,зъбите ви опадали.......Ееех,какво щастие....

Жалко че ти е толкова зле, но да беше внимавал повече в училище.

Да ама ядеме и се обличаме и караме, а тогава нямаше ни за ядене по опашките за храна, ни за обличане с шушоните, а за каране средния пръст--след 20год. ако доживееш. Понял

Тъй тъй, казваш мечтата на живота ми беше да живея като клошар. Ми тя се сбъдна.

Масква, Масква, ти отнова сорос наеба ха ха ха

Колега, откъде намерихте боярищник ?

Масква Масква, ти отново се осра, и пак вони и пак смърди, народа гладен, за гръцка салата в самосвал се реди. Масква Масква, само Кремъл сияе, обаче в цяла Расия вони та се не трае. Масква Масква, Путята ви обра, а по села и паланки все същите колхозни кухи ушанки.

ХА ХА ХА ИЗКЕФИ МЕ БРАВО

Все още има такива простаци като Ралин ! Дано скоро и няма !! Ще бъда много доволен !

СТрахотен празник направиха! Това е управа на град, това е организация на живота и почивката на жителите - от най-високо качество! На мястото на хотел Россия, който си беше като кръпка към пейзажа на Кремъл (поради което беше разрушен през 2004) е устроен безумно красив парк с всички дървета, храсти, цветя и зърнени култури, които растат в цяла Русия! Има дори и ледена пещера - лете и зиме температурата вътре е -5 градуса, има 18 тона лед, от който са направени скулптури, скамейки, естествени ледени буци ... И това в самия център на огромния град! Завършен е стадиона Лужники - практически нов на мястото на стария, с много подобрения и удобства, днес на него показаха купата за Световното по футбол, което е догодина - то бяха радости, гости - и Бебето с Тредиге, и президента на ФИФА, всички са във възторг и канят на първенството ... Руснаците умеят и да работят, и да празнуват - по целия град са открити сцени, базари, кафенца и ресторантчета с всякакви възможни кухни ... Тролиата тука може да си съска, колкото си иска, това не променя нищо, освен че изкарват там по някой пробит долар ... Шавки нещастни!

А кибапи и кюфтаци имало ли е. Питам не от завист

АВРОРА ТИ МАЙ ОТ КЪЩИ НАВЪН НЕ СИ ИЗЛИЗАЛ , ДА НЕ ПИТАМ ЗА ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ! НЯМА ДА ТЕ ОБИЖДАМ , ЗАЩОТО ТО Е ЯСНО ЗА ВСИЧКИ ЧЕЛИ ГЛУПОСТИТЕ ТИ ,ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ПОЖИВЕЕШ В ТЪЙ ОБИЧАНАТА ТИ РУСИЯ БЕЗ ПРАВО ДА СЕ ВРЪЩАШ !!!

Няколко пъти по 2-3 месеца съм живяла в Москва, а съм пътувала в доста държави. Работих в държави в Европа, Азия, две седмици бях в Канада, а на екскурзии съм пътувала от 18-годишна, сама си правех маршрутите, подготвях се за музеите и местата, които исках да видя, и си тичах по план - за да видя максималното за месец ... Добри времена бяха! От СССР най-много ми хареса в Литва - Вилнюс, Каунас, Тракай (замъка и градчето) едни страхотни ресторантчета в покрайнините на градовете ... И, разбира се, Золотое кольцо - цялото съм го обиколила - град по град, манастир след манастир - невероятни гледки още в ония времена, когато почти не бяха реставрирани, а какъв блясък и величие е сега ... само в интернета ги гледам - не е за вярване!

Та, за мен не се коси - аз имам с какво да сравнявам - и с германски замъци, и с чешки, и със словенски, хърватски, албански, гръцки и турски музеи и исторически места, а за Индия, Иран и Таджикистан изобщо няма и да ти разправям - тях не можеш да ги разбереш, нито да си ги представиш, само ще те лиша от сън и спокойствие с твоите оскъдни опорни точки за оплюване на всичко ... Леле, в какъв скучен свят се размотават троловете-злобари, не сте за завиждане, и изобщо за нищо не ставате!

Комунизма те е объркал през онези времена аз не бях комунистическо чедо и не можех да пътувам , но сега не се оплаквам и за това ти пожелавам сега да видиш мафия нашата че и Италианската ряпа да ядат !!! НЕКАДЪРНОСТА ПРОЛИЧАВА В СВОБОДНИ ВРЕМЕНА ТО ЛАНСИРАНЕТО Е ЯСНО!!!

Най ми хареса нашата "Българската национална телевиция", която е уж обеществена, уж се издържа с наши данъци, а една минута време не отдели в централната си емисия днес за този празник. Уведомиха ме за 69-годишнита ато основаннето нна ужасната Северна корея, показаха куп кадри от поднасянето на цветя пред паметника на двамата корейски вождове, а нито дума за прекрасния руски празник. Добре, че преди това в 18:00 успях да видя тържестватта по рускката телевизия. Нашата БНТ е докарала нещата до там, че да не ни информира за нищо руско, ако не е някаква лоша новина.

Рублопитеците трябва да ни въртят вувузели затова че сме ги цивилизовали Иначе досега щяха да ползват кипуса на прародителят им Чингиз Кан

Гола вода си.

те пък родиха Толстой, Достоевски, Тургенев, Гогол, Пушкин, Лермонтов,Есенин, Маяковски, Висоцки....Чайковски, Глинка, Римски Корсаков, Шостакович, .....Репин, Левитан,Верешчагин, Врубел,Маковски....

Само дето викащите 'ура' за Путин или въобще не са чели Толстой и Достоевски, или са чели, но нищо не са разбрали.

И нито един от тях не е 100% руснак!

Честит празник на Москва Да живее СССР да живее КПСС и БКП да живеят Гер.КП, Пол.КП, Укра.КП, Чехслов.КП, Рум.КП. Укр.КП, Лит.Лат.Ест.КПартии и.....да живее Путин и никой друг.

Честит празник Велика Москва! Честит празник на всички родоюбиви българи! Вечна памет на загиналите в борбата против фашизма!........Някога имаше светли хора,които събориха фашизма,като платиха с живота си. Сега явно няма такива.

Затова днес се возим на мерчовци, аудита,беемвета, фолцвагени.Ако не бяхме ги победили щяхме да се возим на масквичей, зазизей...изброявам до тук да не ви обхване носталгия по убовинята и легнете болни.

Тез подминаха и македонци по измишльотини Преди 870 години не е имало още руснаци, а само диваци които сме покръствали и учили на четмо и писмо....

ТЕ ЗАТОВА ТАКА СИ ПАСВАТ , АЗБУКАТА Я ИЗКАРАХА МАКЕДОНСКА , УКРАЙНА Е БИЛА РУСКА , НИЩО ЧЕ РУСИЯ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА ИЗМИСЛЕНАТА ИСТОРИЯ ОТ 1944 год. Е НАЙ ДОСТОВЕРНА ,КОЙТО НЕ МИ ВЯРВА ДА ПИТА ВСЕКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛУМПЕН И ЩЕ ВИДИТЕ КАКВИ ОЩЕ ГЛУПОСТИ Е СПОСОБЕН ДА СЪТВОРИ !!!

НА КЪФ МИ СЕ ГИЗДИШ БЕ ОЛИГОФРЕН -СТАМБОЛОВА МЪРШО ДА ТЕ КЛЕЦАТ ПАЗАРДЖИШКИТЕ МАНАФИ/ТУРСКИТЕ/ НАЛИ ОБИЧАШ РЕЗА ПАХЛАВИ И ЕУРО - АТЛАНТИК ЦЕНЕН ДА СИ

НИЩО,ЧЕ Първото споменаване на Москва датира от 1147 година, когато според хрониките там се срещат князете Юрий Долгорукий и Светослав Олгович. Тази година условно се приема за година на основаване на града.

Московие не е МОСКВА А КИЕВСКА РУС Е ДЪРЖАВА СЪС СТОЛИЦА НОВГОРОД!!! ЧЕТИ ЗА ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАШ !!!

Джуджето иска само Кремъл. Но за тая цел ще трябва доста да се потруди и да лъже. Разчита на тъпотата на това племе. Хитрец.

Джудже , пък така хуууубаво ебна соросоидите, че чак на мене (несоросоида) ми се доплака !

Честит празник на московчани и на всички българи по случай 9ти септември.

МАЛОУМНИ НАРОДЕ ЩОМ ОБИЧАШ ДА ТИ Е ГАДНО КЛАНЯЙ СЕ НА ПОРОБИТЕЛИТЕ !!! НИЩО ЧЕ,СА КЛАЛИ И ИЗНАСИЛВАЛИ ПОСРЕЩАЩИЯТ ГИ БЪЛГАРСКИ НАРОД , УБИВАЛИ СА БЕБЕТА , НО МАЛОУМНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ,КОЛКОТО ЩЕШ !!!

Заври си го някъде тоя 9 Септември.

sulio@mailinator.com

А може ли да го завра в твоята дупарлатура? Щото виждам,че много ти харесва.

ти имаш ли Родина?

мурзилка недоклатена

Руснаците в Русия, ще празнуват каквото си поискат, и когато си поискат.

Ще им се смеем на напъните колкото си искаме Сигурно е че са роднини с македонците :))

Бъдете себе си: завиждайте, клеветете, злорадствайте, подигравайте се,... Дайте всичко от себе си и излейте душичките си във форума. Психиатрите твърдят, че иначе ще задържите тази отрова в себе си и ще увехнете от злоба или в миг на просветление ще посегнете на животеца си. Колкуту и да съ мятъте, какту и да съ раздавате, Москва не вярва на сълзи.

Това са два платени некадърника, не се замисляй..

Никой не злобее - радваме се за великата Рус и нейния непогрешим лидер.. Само една учтива молба: ръчичките и по-далеч от България!

Коментари - Москва тържествено празнува поредния си юбилей | Днес.dir.bg

Москва тържествено празнува поредния си юбилей

Тържествено приветствие към московчани отправи от Червения площад президентът на Русия Владимир Путин по случай 870-ата годишнина от основаването на столицата.

Обратно в новината

Коментари - Москва тържествено празнува поредния си юбилей | Днес.dir.bg

Коментари

"Пир во время чумы"!

Нужно е било България да свали тия диваци от клона, за да започнат да живеят в градове като човеците. Сега се дуят с "историята" си, но без българските си даскали щеха да живеят в землянки още, и да ядат сурова риба като незаклонните си бащи - дивите викинги, които днес са стотици години напред в сравнение с копелетата си от руската степ.

Вие си плюйте, пък Москва си празнува и не й дреме от вас. Хората там са по-позитивни от загубения нашенски трол.

Честито на московчани и на всички руснаци!

Става ясно, че преди Колумб да донесе това-онова от Америка голям глад е бил по земите, дето сега наричаме руски.

Руснаците са тъпи копелета, за всяка рускиня е висша ценност да се махне от тази държава дори да е московчанка. Москва е ултра неудобен за живеене град, но най удобния за живеене в русия град е москва...

а нашта правителствено-партийна делегация кога пристига?

Москва е много красив град! Идете ,вижте и след това коментирайте .

6 пъти, сумарно над половин година. И кво? Приличен град с грозни намусени жители. Ако ги сменят се изтрайва. А сега сравни с кое да е градче в Италия. Че и село да е. Столица срещу село! Пак загубата е за Москва.

Да ходи важно, а хората да ръкопляскат възторжено. Поводът е без значение.

концертът на Червения площад беше много добър.

На мен русия не ми е Майка. руснаците са Лоши хора и не ми пука за тях. Светите Седмочисленици не са руснаци. Кирилицата не я е написал Ленин. А забравих: Кремъл е италиански. Просто няма толкова умен руснак за да проектира дори телевизор в наши дни, камоли крепост едно време. Екатерина е Германка....

Боярищникът, обаче, е традиционна руска високоалкохолна напитка.

А ти си тъп та дрънкаш.

Малоумници

България е в пъти по-велика от Русия, в пъти другари изменници! Кви ги плещите за поробителката ни? Съд за вас, ако сте въобще Българи!

Благодарение на мъдрото ни ръководство.

Ние обичаме Русия

И путин

ДЕНЯ НА СОФИЯ? Ами...никак, защото не уважаваме историята си....Но виж-да злобеем, да завиждаме, можем...Гледах празника в Москва по ТВ...много добре са го направили...Такива изяви поддържат самочувствието на хората, напомнят им,че има с какво да се гордеят...И не им набиват както тук ОТ ВСИЧКИ МАСМЕДИИ ЕЖЕДНЕВНО как страната ни загива, как народът ни се стопява, колко всичко тук е гнусно и жалко...така не се вдъхновява един народ...за нищо...

миг на историята .Москва е била столица на 345 години когато Ко,Велик град е Москва там на всяка крачка срещаш историята хората си пазят паметниците с промяната на времето не се стремят да сменят и историята силумб на 10 октомври 1492 година достига бреговете на америка

не като в България - "празнуване на 6 септември" - пародия на празник

Но трябва и в другите градове. Защо Дир не пише и за угомния парк с амфи театър който вчера откриха в Москва?

угомния парк с амфи Ние какви трябва да сме, за да четем подобна бълвоч?

да влизат в извънредни разходи !

Кучетата си лаят, ли лаят, но керванът си върви!Русия е велика и винаги ще е така, колкото и да джафкате!

че е велика, велика е, ама колко да е велика ? Колкото Куба ли или изостава и от нея ?

Много е велика.-100рубли са 2,78лв., като е много велика живей там и си обърни паритев рубли-нещастник.

За 100 рубли могу да си купя- 3 литра бензин , 5 хляба, 2 кг. пиле, няколко конскрви и още много други неща , а ти палячото с 2 лева кво мое да си купиш?мбухахаха палячоууув смешен

в Азиатския континент.

Гледах предаване по руската телевизия. Хората се разхождат напред, назад, радостно с махат с ръце, имаше и флагчета и балони. Супер празник ! Напомни ми за Северна Корея. И там така. Красиво е !

И какво точно празнува мизерният руснак? Невъобразимата корупция на олигархията си? Наглото размахване на оръжия пред лицето на целия свят? Или е само повод за водка? И защо всичко това интересува читателите на дир.бг?

И с какво демократична олигархия на България е различна от Руската? Пари, Познание ...?

Именно. Но не е демократична, както ви учат разведките от ФСБ, а е по руски образец и установена със съдействието и по схемата на КГБ в Русия. Затова, колкото по-рано и по-пълно България се отдели от Руското влияние, толкова по-добре -- дори за тези, които плачат за Русия и се навеждат на изток.

е, те са от миналия век, но гордости. Гордостта, че може да гладува в Ленинград,гордостта да изкара седмицата с няколко копейки, гордостта да чете'' Буратино''на децата си, вместо ''Пинокио''. А всъщност, всичко хубаво, което имат е от царска Русия, от аристокрацията им, а тя е от германци.

Браво! Добре казано!

в пълна мизерия и за да замажат положението путлерската клика организира системно потьомкински тържества.

Средният руснак е навсякъде по света - цяло лято не спират потоците руски туристи в Тайланд, Турция, Гърция (там не спират цялата година!), Индия, Бали, Виетнам, Испания, Китай, Черна гора, Хърватия, Словения, Франция, Италия, САЩ, Мексико, дори и България, където е пълно с руски апартаменти и къщи по морето вече, защото не искат да си имат работа с адското обслужване и си купуват собственост - за месец-два в годината така им е по-удобно да почиват! Имам приятелки във ФБ в няколко държави - живеят си в своите апартаменти и вили, някои карат коли под наем, други ползват таксита, купуват си риби и морски деликатеси, плодове и зеленчуци от местните пазари, готвят си бързо и лесно на скарите и си живеят живота! Средна ръка хора - една актриса, друга е ТВ-водеща, трета е кинокритик и сценарист, четвърта - бивш художник-постановчик, сега си почива в пенсия, същевременно върти едно бутиче (под наем, стоката е нейна) за луксозни дрехи, всеки ден е на плаж, разходки по крайбрежните алеи - пей, сърце! Колко българи от средна ръка могат да прекарват цяло лято в курорти в други държави, с всичките им разходи за визи, пътувания, екскурзии, посрещане на гости от родината и от съседните държави?! Само в Крим това лято туристите са били 4,5 милиона до началото на учебната година (01.09) - отчитат спад с няколко хиляди от миналата - може би поради голямото строителство ... Не, вие си дрънкайте тука глупости - може и да ви платят нещо ... Керванът си върви, нали знаеш? ...

Бае Ганя

Путко съветска, що си не одиш в кочината ма? :)

И по случай празника ли запалиха новостроящия се небостъргач Neva Tower?:)))Кретени!

на ставащото в Русия ме убеждават ,че сталинизма и култа се завръщат в страната с пълна сила.

Наистина един красив и добре уреден град, построен от нашите братя славяни. Надявам се един ден да се празнува 1870 години от основаването му.

По-леко, лиги ще ти потекат от мазннене. Прекален светец и Богу не е драг.

Удивително направо не е за вярване ! Липсват танкове Самолети калашници и Балистични Ракети

Комунизъм=мизерия!

Комунизъм = Китай = Най развита икономика в света

хиляда милиардера и милиард бедни Ви заприличаха на комунизъм? Комунягите в целия свят тази дума неправилно я използват и хората вече съвсем забравиха значението й - живот в община.

Как не ви е срам да пишете глупости? Росия и руския народ показват на света как трябва да се уважава достойнството на народите ! Москва е пример за нас как един пост социалистически град може да се превърне в един красив и комфортен европейски център на културата ! За разлика от нас руснаците отдавна са се отърсили от комунизма и въпреки санкции и простотии на еврочиновниците имат достойнство, уважават своята история и не чакат някой да им пусне поредния транш от еврофондове, а създават национален доход и живеят достойно !

Явно след 139 години свобода отвоювана от Русия , чиновника на когото целунах ръката съсипи железницата, уби "българското" и ни направи тотално зависими от Америка! Къде е свободата народе за която мечтаехме ?

На гладния и прост народ му трябват празници, та да му е по-леко да влачи хомота. Това не го е измислил, нито пУткин , нито неговите церемониалмайстори.

А защо, в такъв случай, не празнувахме 9-ти септември?

Вие ако знаете Северна Корея откога съществува ... още не е имало компаси... Смешни терористи са руснаците и техния слуга-наместник в София - президента Рядев София - град с доказан произход преди IX век - повече от 1100 години. Към днешна дата в него живее една селянка повече с прякор "първа дама"...

По минусите на твоя коментав се вижда, че в България има доста безродни душици. Вместо да уважават своя род и родина, те милеят по руската кочина.

Първото споменаване на Москва датира от 1147 година, когато според хрониките там се срещат князете Юрий Долгорукий и Светослав Олгович. Тази година условно се приема за година на основаване на града. По това време Москва е незначително градче в отдалечена област с преобладаващо угро-финско население. През 1156 година Юрий Долгорукий, вече велик княз на Киев, построява около Москва дървени стени и ров, заради което по-късно е приеман за основател на Москва. След оплячкосването през 1237-1238, когато монголците изгарят града до основи и избиват жителите му, Москва се възстановява и става столица на полунезависимо княжество. Макар че градът е отново разграбен от монголците през 1293 година, поради изолираното си местоположение той остава встрани от основните направления на техните походи. Възползвайки се от това, поредица амбициозни владетели, започнала с Даниил, най-малкия син на великия княз Александър Невски от династията Рюрикови, превръщат Москва в един от главните политически центрове в руския североизток, наред с Твер и Нижни Новгород.

Тези имат история колкото САЩ. Изобщо не могат да се състезават с нас.

Щатите имат история малко над 200 години, Москва пазнува 870 години от основаването си. Нещо ти куцат математиката и знанията по история. Но иначе си прав - с нашата над 1300 годишна история нито едните, нито дугите могат да се мерят.

а бе сороститутките,като твърдите че москва е на този и онзи,ние трябва ли да си върнем софия и пловдив на италия след като те са ги създали,хайде отговорете,или е по лесно плямпането без покритие и грантове

Тъпунгер, това че не си знаеш историята е твой проблем, но недей да го правиш и наш. И София и Пловдив съществуват много преди римската империя да намине насам. София е на поне 4000 години, а Пловдив на поне 8000 години.

а ти идиотска мумио си на 10 000 не години ....посещения

а ние празваме 9и септември и соросите се кефят на празника си,а хората си тачат градовете и се гордеят.а ние имаме доста по славни и стари градове от москва,а ма празваме 9и,нали драги соросчета,честит ви празник,никога няма да избягате от червеното си минало и бъдеще

Платената сволоч към пасоля днес бачка на три смени!

Столица на Московията град Мосха, основан от българския цар Ахад Мосха в 1088 г. (по данни на Гали) и получил неговото име (в Суздалско названието Мосха добива формата Москва и вече от Москва произлязло названието на Московска държава).

E,и!?

Заеби друсалката, свършил му е хероина и е в абстиненция. Няма кинти за доза. Перчема им резна квитанциите.

Говорели си двама московчани. - Къде най-близо можем да хапнем? - В Баку, отговорил другия.

Юрий Долгорукий княз на Киевска рус създава град Москва през 1147ма година. Кога ще я върнат обратно на Киев?

кога си чул варвари да връщат нещо на тези от които са го откраднали. Те цялата история на Киев копираха и си я присвоиха. И кирилицата скоро ще кажат че е тяхна.

Сега преносвате парцалите на западняците от магазините за втора употреба,пазарувате много неща от магазини за 1 лв, карате трошките трета ръка и не излизате от автосервизите.Ядете нискокачествените им храни,доматите с коренищата, цяла зима мръзнете,джобовете ви празни,зъбите ви опадали.......Ееех,какво щастие....

Жалко че ти е толкова зле, но да беше внимавал повече в училище.

Да ама ядеме и се обличаме и караме, а тогава нямаше ни за ядене по опашките за храна, ни за обличане с шушоните, а за каране средния пръст--след 20год. ако доживееш. Понял

Тъй тъй, казваш мечтата на живота ми беше да живея като клошар. Ми тя се сбъдна.

Масква, Масква, ти отнова сорос наеба ха ха ха

Колега, откъде намерихте боярищник ?

Масква Масква, ти отново се осра, и пак вони и пак смърди, народа гладен, за гръцка салата в самосвал се реди. Масква Масква, само Кремъл сияе, обаче в цяла Расия вони та се не трае. Масква Масква, Путята ви обра, а по села и паланки все същите колхозни кухи ушанки.

ХА ХА ХА ИЗКЕФИ МЕ БРАВО

Все още има такива простаци като Ралин ! Дано скоро и няма !! Ще бъда много доволен !

СТрахотен празник направиха! Това е управа на град, това е организация на живота и почивката на жителите - от най-високо качество! На мястото на хотел Россия, който си беше като кръпка към пейзажа на Кремъл (поради което беше разрушен през 2004) е устроен безумно красив парк с всички дървета, храсти, цветя и зърнени култури, които растат в цяла Русия! Има дори и ледена пещера - лете и зиме температурата вътре е -5 градуса, има 18 тона лед, от който са направени скулптури, скамейки, естествени ледени буци ... И това в самия център на огромния град! Завършен е стадиона Лужники - практически нов на мястото на стария, с много подобрения и удобства, днес на него показаха купата за Световното по футбол, което е догодина - то бяха радости, гости - и Бебето с Тредиге, и президента на ФИФА, всички са във възторг и канят на първенството ... Руснаците умеят и да работят, и да празнуват - по целия град са открити сцени, базари, кафенца и ресторантчета с всякакви възможни кухни ... Тролиата тука може да си съска, колкото си иска, това не променя нищо, освен че изкарват там по някой пробит долар ... Шавки нещастни!

А кибапи и кюфтаци имало ли е. Питам не от завист

АВРОРА ТИ МАЙ ОТ КЪЩИ НАВЪН НЕ СИ ИЗЛИЗАЛ , ДА НЕ ПИТАМ ЗА ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ! НЯМА ДА ТЕ ОБИЖДАМ , ЗАЩОТО ТО Е ЯСНО ЗА ВСИЧКИ ЧЕЛИ ГЛУПОСТИТЕ ТИ ,ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ПОЖИВЕЕШ В ТЪЙ ОБИЧАНАТА ТИ РУСИЯ БЕЗ ПРАВО ДА СЕ ВРЪЩАШ !!!

Няколко пъти по 2-3 месеца съм живяла в Москва, а съм пътувала в доста държави. Работих в държави в Европа, Азия, две седмици бях в Канада, а на екскурзии съм пътувала от 18-годишна, сама си правех маршрутите, подготвях се за музеите и местата, които исках да видя, и си тичах по план - за да видя максималното за месец ... Добри времена бяха! От СССР най-много ми хареса в Литва - Вилнюс, Каунас, Тракай (замъка и градчето) едни страхотни ресторантчета в покрайнините на градовете ... И, разбира се, Золотое кольцо - цялото съм го обиколила - град по град, манастир след манастир - невероятни гледки още в ония времена, когато почти не бяха реставрирани, а какъв блясък и величие е сега ... само в интернета ги гледам - не е за вярване!

Та, за мен не се коси - аз имам с какво да сравнявам - и с германски замъци, и с чешки, и със словенски, хърватски, албански, гръцки и турски музеи и исторически места, а за Индия, Иран и Таджикистан изобщо няма и да ти разправям - тях не можеш да ги разбереш, нито да си ги представиш, само ще те лиша от сън и спокойствие с твоите оскъдни опорни точки за оплюване на всичко ... Леле, в какъв скучен свят се размотават троловете-злобари, не сте за завиждане, и изобщо за нищо не ставате!

Комунизма те е объркал през онези времена аз не бях комунистическо чедо и не можех да пътувам , но сега не се оплаквам и за това ти пожелавам сега да видиш мафия нашата че и Италианската ряпа да ядат !!! НЕКАДЪРНОСТА ПРОЛИЧАВА В СВОБОДНИ ВРЕМЕНА ТО ЛАНСИРАНЕТО Е ЯСНО!!!

Най ми хареса нашата "Българската национална телевиция", която е уж обеществена, уж се издържа с наши данъци, а една минута време не отдели в централната си емисия днес за този празник. Уведомиха ме за 69-годишнита ато основаннето нна ужасната Северна корея, показаха куп кадри от поднасянето на цветя пред паметника на двамата корейски вождове, а нито дума за прекрасния руски празник. Добре, че преди това в 18:00 успях да видя тържестватта по рускката телевизия. Нашата БНТ е докарала нещата до там, че да не ни информира за нищо руско, ако не е някаква лоша новина.

Рублопитеците трябва да ни въртят вувузели затова че сме ги цивилизовали Иначе досега щяха да ползват кипуса на прародителят им Чингиз Кан

Гола вода си.

те пък родиха Толстой, Достоевски, Тургенев, Гогол, Пушкин, Лермонтов,Есенин, Маяковски, Висоцки....Чайковски, Глинка, Римски Корсаков, Шостакович, .....Репин, Левитан,Верешчагин, Врубел,Маковски....

Само дето викащите 'ура' за Путин или въобще не са чели Толстой и Достоевски, или са чели, но нищо не са разбрали.

И нито един от тях не е 100% руснак!

Честит празник на Москва Да живее СССР да живее КПСС и БКП да живеят Гер.КП, Пол.КП, Укра.КП, Чехслов.КП, Рум.КП. Укр.КП, Лит.Лат.Ест.КПартии и.....да живее Путин и никой друг.

Честит празник Велика Москва! Честит празник на всички родоюбиви българи! Вечна памет на загиналите в борбата против фашизма!........Някога имаше светли хора,които събориха фашизма,като платиха с живота си. Сега явно няма такива.

Затова днес се возим на мерчовци, аудита,беемвета, фолцвагени.Ако не бяхме ги победили щяхме да се возим на масквичей, зазизей...изброявам до тук да не ви обхване носталгия по убовинята и легнете болни.

Тез подминаха и македонци по измишльотини Преди 870 години не е имало още руснаци, а само диваци които сме покръствали и учили на четмо и писмо....

ТЕ ЗАТОВА ТАКА СИ ПАСВАТ , АЗБУКАТА Я ИЗКАРАХА МАКЕДОНСКА , УКРАЙНА Е БИЛА РУСКА , НИЩО ЧЕ РУСИЯ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА ИЗМИСЛЕНАТА ИСТОРИЯ ОТ 1944 год. Е НАЙ ДОСТОВЕРНА ,КОЙТО НЕ МИ ВЯРВА ДА ПИТА ВСЕКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛУМПЕН И ЩЕ ВИДИТЕ КАКВИ ОЩЕ ГЛУПОСТИ Е СПОСОБЕН ДА СЪТВОРИ !!!

НА КЪФ МИ СЕ ГИЗДИШ БЕ ОЛИГОФРЕН -СТАМБОЛОВА МЪРШО ДА ТЕ КЛЕЦАТ ПАЗАРДЖИШКИТЕ МАНАФИ/ТУРСКИТЕ/ НАЛИ ОБИЧАШ РЕЗА ПАХЛАВИ И ЕУРО - АТЛАНТИК ЦЕНЕН ДА СИ

НИЩО,ЧЕ Първото споменаване на Москва датира от 1147 година, когато според хрониките там се срещат князете Юрий Долгорукий и Светослав Олгович. Тази година условно се приема за година на основаване на града.

Московие не е МОСКВА А КИЕВСКА РУС Е ДЪРЖАВА СЪС СТОЛИЦА НОВГОРОД!!! ЧЕТИ ЗА ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАШ !!!

Джуджето иска само Кремъл. Но за тая цел ще трябва доста да се потруди и да лъже. Разчита на тъпотата на това племе. Хитрец.

Джудже , пък така хуууубаво ебна соросоидите, че чак на мене (несоросоида) ми се доплака !

Честит празник на московчани и на всички българи по случай 9ти септември.

МАЛОУМНИ НАРОДЕ ЩОМ ОБИЧАШ ДА ТИ Е ГАДНО КЛАНЯЙ СЕ НА ПОРОБИТЕЛИТЕ !!! НИЩО ЧЕ,СА КЛАЛИ И ИЗНАСИЛВАЛИ ПОСРЕЩАЩИЯТ ГИ БЪЛГАРСКИ НАРОД , УБИВАЛИ СА БЕБЕТА , НО МАЛОУМНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ,КОЛКОТО ЩЕШ !!!

Заври си го някъде тоя 9 Септември.

sulio@mailinator.com

А може ли да го завра в твоята дупарлатура? Щото виждам,че много ти харесва.

ти имаш ли Родина?

мурзилка недоклатена

Руснаците в Русия, ще празнуват каквото си поискат, и когато си поискат.

Ще им се смеем на напъните колкото си искаме Сигурно е че са роднини с македонците :))

Бъдете себе си: завиждайте, клеветете, злорадствайте, подигравайте се,... Дайте всичко от себе си и излейте душичките си във форума. Психиатрите твърдят, че иначе ще задържите тази отрова в себе си и ще увехнете от злоба или в миг на просветление ще посегнете на животеца си. Колкуту и да съ мятъте, какту и да съ раздавате, Москва не вярва на сълзи.

Това са два платени некадърника, не се замисляй..

Никой не злобее - радваме се за великата Рус и нейния непогрешим лидер.. Само една учтива молба: ръчичките и по-далеч от България!