Коментари - Реформаторският блок показа в подлез как се гласува машинно | Днес.dir.bg

Реформаторският блок показа в подлез как се гласува машинно

Представители на Реформаторския блок (РБ) направиха демонстрация за машинното гласуване в подлеза на метростанция „Средика” в София.

Обратно в новината

Коментари - Реформаторският блок показа в подлез как се гласува машинно | Днес.dir.bg

Коментари

Ясно е, че целият комплот с машинките за гласуване, включително безумното съдебно решение са инспирирани от продажната крадлива партийка РБ! Отворили са голяма гуша за да погълнат над 25 милиона от бюджета. Кражба камуфлиреана със съдебно решение. Нагли, ама мноого нагли крадци! На изборите със сигурност ще им преседне! Ще хапнат дървото!

След като ни насадихте на пачи яйца с тъпите машинки и се присламчихте към още няколко десетки милиона на наш гръб,сега и акъл давате/щото сте грамотни..... Ми то остана само и ЦИК да омотате и да го вземете и тогава вече сигурно ще влезете в парламента...Вие без власт и АВАНТА просто не можете...

Е, и кво? Още по-лесно ще манипулират изборите с машините. Който не вярва, да види как става това в САЩ. Достатъчно е да напишете в търсачката на Ютюб voting machines rigged и ще ви настръхне косата - има "само" около 19 500 филмчета показващи как точно се манипулират машинките.

Тия от Реформаторския блок вместо да правят демонстрации,да вземат да дадат парите за машинките. Нали тяхна е идеята. Нали Мартин Димитров и Радан Кънев са "героите". А и сумата не е голяма. Някакви си 30 милиона,ако машинките са под наем;само за изборите. Ако ги искаме да са наша собственост; излиза малко по-скъпо някъде около 58,5 милиона. Ама нейсе! Джобни пари са! Реформаторите ще ги намерят! Какво толкова?!

Идеята, другарю, е лансирана преди години. Машинното гласуване се изпитва няколко години по избори и 2014-та със закон се одобри като алтернативен метод за гласуване. Какво общо има реформаторския блок? Те само сезираха съдът за това, че ЦИК отказа да изпълни разпоредбите на закон приет 2014-та година... Айде поне като коментирайте се придържайте към фактите. Въпросът в случая е какво прави ЦИК от 2014-та до сега... Ама нали ЦИК в тоя си състав е дело на БКП, ДПС и Юруш, та е ясно защо за пореден път се наакаха.

На мен едно птиченце ми каза,че на 12 март в Холандия ще има избори,като ГЛАСУВАНЕТО ЩЕ БЪДЕ РЪЧНО! Да имаш някакви възражения? Или викаш,те са аборигени. Да правят каквото искат! Я по-добре кажи толкова ли сме богати,че трябва едни пари да ги хвърлим за машинки? Няма за какво друго! На теб явно още ти гърмят в ушите залповете на "Аврора". Щом най-обикновен практичен въпрос политизираш. Всички седесарчета ли сте толкова увредени? Или ти си само изключение?

Никъде в Европа не се гласува машинно а само с познатата ни хартиена бюлетина. А на нас за какво са ни тогава тези машинки? Да бе сетих се - с машинките манипулациите стават по-лесно и по-бързо.

Това е работа на ЦИК. Няма нужда някакъв шушляк да ми обяснява как да натисна 2 копчета.

То е работа на ЦИК и да ги поръча тия машина ма нещо не си я вършат. И сега 7 седмици до вота сме шокирани от закон приет 2014-та... Та гледай какво ти показва тоя шушляк да не се излагаш като оня долу дето разправя, че бюлетините се пъхали в машината и тя ги брояла...

Именно - аз за това реших, че няма смисъл изобщо да му отговарям;))

Колко хора ще се вържат на внушението, че тия излишняци не могат да влязат в НС, само защото нямало било машини? Има достатъчно клипчета в нета как такива машинки отчитат грешен вот. Върви доказвай после леля Пена кое копче била натиснала, то какъв вот отразило и пр.

loyola

само да ви обърна внимание, че още не е избран доставчика , но вече показват модела и пресмятат комисионната

той вотът е определен ти за машините се притесняваш...

Доставчикът може да не е избран - но машините са избрани и тествани на няколко поредни избори. Да не смилиш, че сега ще се открива тепърва колелото?

Ами не! Така не се прави, драги зрители! Поставя се баба вуна насред ръжево конаре и тя гласува на сенкя, ухилена и казва на другите баби колко е проста тая работа, а не като да се "чуват животните утрин"! А то, че е просто просто е, но трябва да туриш баба Вуна на сенкя да вижда и да натиска. Покрай нея баби да "пригласят"! После като им хареса и станат едни радистки, картечарки и настане едно смешноо...та цяла седмица.

Освен РБъто да са в подлеза стават и за патерица на Бойко Борисов.

А НЕГРАМОТНИТЕ КАК ЩЕ ГЛАСУВАТ, ТЕ СА ОКОЛ0 30%??????

Те понеже ''грамотни'' ви управляват толкова време за това ще ви докарат до там да ровите из боклуците.. Неграмотните имат телефони и това не е никакъв кусур при машинарийките въпросът че те са НЕнадеждни както се видя и сутринта колко бързо блокира ''иновацията ''на комисионните

Циркаджалъците в България явно няка да спрът докато такива индивиди се борят всячески да влезнат във властта и като се намърдат започват да работят за себе си.. Не ми пука тая машинка а ми пука че 30 МИЛИОНА ще ги дадете за да си вземете някаква комисионна и то за някакви 20-25% гласуващи на тях ама бюлетините на 110% ще се печатат без да отчитат тези машинарийки.. Всичко е на гърба ни народе а тия само се чудят с какво да ви манипулират

Комундетааа, виете ли срещу закона, виете ли? Воят ви е напълно основателен, само с вой може да се намери някой да го отмени!

На кого му пука за тъпия Ви закон, бе! Нали си наясно, че 80% от българите в чужбина и 40% от българите в България, няма да отидат да гласуват ( и аз също! ), каквито и закони да приемете, докато тази Демократична банда е на власт ...

Демоне, и като не гласуваш как ще помогнеш да се махат демократите?

Не знам за комундетата ама нещо психодесните откачалки пищите от сутринта. Първо беше костовата проститутка, сега се включиха и останалите гейове

Психодесните се радваме на живота. Ако под пищене разбираш това, приемам!

Не си прав... Ако купим машините на сегашните цени ще ни костват едни близо 60 милиона, ако ги наемем около 25 милион на вот. За теб ако това са малко пари, за мен не са, щото тия пари ще ги изтискат от моята и твоята кръв и пот... И в крайна сметка вота пак ще бъде манипулиран. Тъжно.

Дали парите са малко или много винаги е относително. Затова избиращите коментираме тези суми от нашата камбанария. За някои са малко, за други са много, така е. Избираните обаче от камбанарията на държавата, приемайки този закон, са преценили, че парите не са много!

Ако идеята е да се изпита грамотността, аз лично бих препоръчал никакви номера към бюлетините т.е. само текст и списъкът да се разбърква случайно при всяко гласуване... нещо против ...;):)

Машините ще бъдат наети. Няма да струват милиони. Ама само комунистите са против защото не могат да купят мангалите. Трябва да си грамотен.

Ей дудук, и машинното гласуване няма да спаси деформаторския пльок, новия бардак на рада дълбоката и хомодружинката дай България

При машинно гласуване Реформаторският блок ще е първа политическа сила!

13000 х 1800 = ? Говори ми ти на мен дали няма да струват милиони... ами ако през месец Май пак сме на избори?

В Холандия, тъпите аборигени, решили, че на следващите избори НЕ ТРЯБВА ДА ИМА МАШИННО гласуване, а бюлетиниите ТРЯБВА ДА СЕ БРОЯТ НА РЪКА, за да се избегнат всички изнсинуации за хакерски или други атаки. А ние в България правим точно наобратното! И след изборите, загубилите ще ревнат, че са ги излъгали ...

Процедурно питане: Какво казва статистиката за "купения вот", "мъртвите души" и "разнасянето на чували с бюлетини" в Холандия?;))

чувалите ще са по-малки

Абе траверс, бюлетините се броят на място, пише се протокол от членове на секционните комисии и се подписва от тях, който е достъпен и за наблюдатели. А членове на секционните комисии са представители на основните партии. Отделно наблюдатели от по-малки партии и статистически агенции. Бюлетините се прибират в чувал и се носят където ЦИК обработва протоколите. Бюлетините в чувалите, повече никого не интересуват. Обработват се само протоколи.

Така е "Демоне"! Обаче това го кажи на Мартин Димитров и Радан Кънев! Знаеш ли какво ще ти кажат? Ще ти кажат,че си мръсен комунист! За толкова им стига интелекта.

Ако пуснат 13 000 машини и излезе, че от всяка машина са гласували по 3ма души средно, после как ще се оправдае разхода от половин милион на машинен глас?

Откъде са взели машина за гласуване? Или си чакат комисионната за добри свършена работа? Ако цената е 2000 лв. заради късия срок, то това са 2 000 х 13 000 = 26 000 000 лв. Това са грешни пари и абсолютно нищо не се променя.

Видях го. Никой не можа да ми гарантира как ще електронното гласуване ще се контролира и пази от фалшификации. Ако се съди по последните избори в САЩ, и там не могат! Така че я си го заврете това електронно гласуване там, дето слънце не Ви оргява!!!

Амчи с Манго как ще гласуваме сега?

Ами няма да гласувате и герб губи два гласа.

ЗА МАНГО СИ ИМА ХАРТИЯ! А ТИ ЩЕ ДАДЕШ ПО 20 ЛВ ОТ ДОХОДИТЕ СИ ДА СЕ КУПЯТ МАШИНКИ!

Последни по доходи и първи по електронно гласуване?! Ще се хвърлят поредните набързо похарчени пари на вятъра...Това ли е проблем 1 на държавата? А ако се окаже, че почти никой не е гласувал електронно, тъй-като не желае, кой ще поеме масрафа?

Май нещо бъркаш електронно с машинно. Машинното е с тези машинки в секциите, а електронното е по интернет от къщи.

Как банго Васил и борец за свобода ще упражнят правото си на глас с това устройство? Я да са цветни иконите и да има образи на банкнотите - има и червени и сини - тъкмо ще се знае кой колко ще вема за глас.... Така де - неграмотни, ама финикийски знаци четат :)

Това е жива дискриминация за "електората на БСП" и им слагаш "симпатизантите" откъм страната на булката - само 5-та е червена, пък 20-та е синя...;))) С каква мъка само и идеологически потрес ще натискат "синята икона";)

Ха ,тия пък къде се слагат ? Пак започнаха тренировки за ... "налЕгай тук" ...после "налЕгай на т'ва копче" ... Ееййй ШМЕКЕРИ... Ееееййй ШАРЛАТАНИ .... ПИСНА НИ ОТ ВАС !!!

цялата страна да посетят метростанция Сердика ... Ваша Фандъкова.

"единственото изискване е гласоподавателят да е грамотен" - някой да не разбра защо протакаха въвеждането на машинното гласуване и защо бягат като дявол от тамян от електронното гласуване???

Защот машинното гласуване прекъсва контролирания вот (ако замени класическия начин на гласуване). А дистанционното гласуване (и машинното гласуване е електронно) е най-голямата тъпотия която можеш да си пожелаеш - отпада анонимността на вота и добавя практически сигурен начин за контролиране на вотът.

Абе къде е омбудсмана, червеното майче де, спомнам си как правеше дамонстраций с една машина в кюстендилско!!!

ДемонстрациИ се пише, не демонстрациЙ. И ти няма да се оправиш с тези машинки, май.

Чрез електронното гласуване е най-вероятно манипулиране на изборните резултати. Софтуера може да се променя и така много по-лесно се променят броят на изберателите и за коя партия са гласували.

в качеството на какъв тази отрепка и бивш тунеядец, а сега безработен показва каквото и да було. 1. къде беше през мандата 2. за коя фирма лобира 3. електронното гласуване е опция, а на императив 4. това е дискриминация спрямо циганите. в метрото гратис не се пътува, следователно цигани на теста не са присъствали, следователно не са и обучени, а сега БХК трябва да се самосезира приятен ден.

... опция, а не императив...

като са гласували в САШ, с тези машини за Килъри са гласували 800000 мъртви души. В Русия, като е имало последните избори, в някои избирателни секции шеф на секция пускал десетки листове през една машина, ама в Русия във всяка избирателна секция има видеокамери, които се контролират, та така били хванати нередовните и били анулирани всичките резултати от тази секция. Май сега в БГ ще трябва да чакаме, че ще ни трябват и видеокамери във всяка секция, гответе се!

Ако обичаш, не е зле да поднасяш фактите коректно;) В Русия специално всички станахме свидетели не на машинно гласуване, а на РЪЧНО - членовете на СИК-те , при липса на избиратели, пъхаха РЪЧНО БЮЛЕТИНИ в урните;))

Кои сте вие, всичките? Нали дадоха видозапис по руската телевизия за некоректното гласуване, когато шефката на изб.комисия пусна цяло тесте бюлетини, за това са били анулирани резултатите и тя е била наказана. Дори в руското посолство в София от години се гласува през машина, лично аз го правя. Не лъжи, не бъди лъжливо подла!

личи ти, че инто веднъж не си гласувала с машина. Имено в машина се пъха белютината и тя се поема от машината, с което веднага преброява. Аман от тъпи овце!

..."процесът е изключително лесен, като единственото изискване е гласоподавателят да е грамотен." Ааа, не е зле да поограмотите и членовете на СИК, че и там е море и мъка;))

Ясно, вижда се предимството на машинното гласуване пред това с бюлетина.

на грамотния, но още неосъзнал се гласоподавател. Вари го, печи го, него го тегли към родовите привилегии.

интересно ми е в циганските махали и във секциите на дпс как ще се действа с тея машинки

Там няма да има. Така ще се случи, че машинките ще свършят точно за маалата. :)

Що бе, то така или иначе не е задължително да гласуваш с машина. Ако беше - нямаше да е възможна индианската нишка.

по един отговорен оператор на няколко машини. Това може да увеличи контрола върху евентуално влияние отстрани.

....Едиственото изискване е избирателят да е грамотен.... Хихиих. Ами сега?

Иска се избирателят да е грамотен.. Звучи ми като правдоподобно обяснение защо от БСП и ДПС са против машинното гласуване.

Лейка не си права - електората на БСП е грамотен, защото беше изключително провинение да не си чел нещо произведено от Маркс, Ленин или Т. Живков. А също и ежедневното четене на Дело. Да не говорим за писането на доноси.

..особено тези от Евророма ;)) Бабичките от соца вече са на по 80 години и рядко гласуват. То и затова е Коалиция Лява България, а не е само БСП.

Тези дето четяха Маркс и Енгелс вече са от обратната страна на тревата.

На неграмотните им дават червен конец. Слагат края на конеца в горния ляв ъгъл на бюлетината и до където стигне другия край на конеца - там слагат кръстчето. Същото ще бъде и с машинното гласуване. Като опънеш конеца от горния край на монитора, докъдето стигне - там натискаш. Лошото ще стане, ако тези гадове измислят да се сменят няколко различни екрана; или пък да четеш някакъв текст...

Коментари - Реформаторският блок показа в подлез как се гласува машинно | Днес.dir.bg

Реформаторският блок показа в подлез как се гласува машинно

Представители на Реформаторския блок (РБ) направиха демонстрация за машинното гласуване в подлеза на метростанция „Средика” в София.

Обратно в новината

Коментари - Реформаторският блок показа в подлез как се гласува машинно | Днес.dir.bg

Коментари

Ясно е, че целият комплот с машинките за гласуване, включително безумното съдебно решение са инспирирани от продажната крадлива партийка РБ! Отворили са голяма гуша за да погълнат над 25 милиона от бюджета. Кражба камуфлиреана със съдебно решение. Нагли, ама мноого нагли крадци! На изборите със сигурност ще им преседне! Ще хапнат дървото!

След като ни насадихте на пачи яйца с тъпите машинки и се присламчихте към още няколко десетки милиона на наш гръб,сега и акъл давате/щото сте грамотни..... Ми то остана само и ЦИК да омотате и да го вземете и тогава вече сигурно ще влезете в парламента...Вие без власт и АВАНТА просто не можете...

Е, и кво? Още по-лесно ще манипулират изборите с машините. Който не вярва, да види как става това в САЩ. Достатъчно е да напишете в търсачката на Ютюб voting machines rigged и ще ви настръхне косата - има "само" около 19 500 филмчета показващи как точно се манипулират машинките.

Тия от Реформаторския блок вместо да правят демонстрации,да вземат да дадат парите за машинките. Нали тяхна е идеята. Нали Мартин Димитров и Радан Кънев са "героите". А и сумата не е голяма. Някакви си 30 милиона,ако машинките са под наем;само за изборите. Ако ги искаме да са наша собственост; излиза малко по-скъпо някъде около 58,5 милиона. Ама нейсе! Джобни пари са! Реформаторите ще ги намерят! Какво толкова?!

Идеята, другарю, е лансирана преди години. Машинното гласуване се изпитва няколко години по избори и 2014-та със закон се одобри като алтернативен метод за гласуване. Какво общо има реформаторския блок? Те само сезираха съдът за това, че ЦИК отказа да изпълни разпоредбите на закон приет 2014-та година... Айде поне като коментирайте се придържайте към фактите. Въпросът в случая е какво прави ЦИК от 2014-та до сега... Ама нали ЦИК в тоя си състав е дело на БКП, ДПС и Юруш, та е ясно защо за пореден път се наакаха.

На мен едно птиченце ми каза,че на 12 март в Холандия ще има избори,като ГЛАСУВАНЕТО ЩЕ БЪДЕ РЪЧНО! Да имаш някакви възражения? Или викаш,те са аборигени. Да правят каквото искат! Я по-добре кажи толкова ли сме богати,че трябва едни пари да ги хвърлим за машинки? Няма за какво друго! На теб явно още ти гърмят в ушите залповете на "Аврора". Щом най-обикновен практичен въпрос политизираш. Всички седесарчета ли сте толкова увредени? Или ти си само изключение?

Никъде в Европа не се гласува машинно а само с познатата ни хартиена бюлетина. А на нас за какво са ни тогава тези машинки? Да бе сетих се - с машинките манипулациите стават по-лесно и по-бързо.

Това е работа на ЦИК. Няма нужда някакъв шушляк да ми обяснява как да натисна 2 копчета.

То е работа на ЦИК и да ги поръча тия машина ма нещо не си я вършат. И сега 7 седмици до вота сме шокирани от закон приет 2014-та... Та гледай какво ти показва тоя шушляк да не се излагаш като оня долу дето разправя, че бюлетините се пъхали в машината и тя ги брояла...

Именно - аз за това реших, че няма смисъл изобщо да му отговарям;))

Колко хора ще се вържат на внушението, че тия излишняци не могат да влязат в НС, само защото нямало било машини? Има достатъчно клипчета в нета как такива машинки отчитат грешен вот. Върви доказвай после леля Пена кое копче била натиснала, то какъв вот отразило и пр.

loyola

само да ви обърна внимание, че още не е избран доставчика , но вече показват модела и пресмятат комисионната

той вотът е определен ти за машините се притесняваш...

Доставчикът може да не е избран - но машините са избрани и тествани на няколко поредни избори. Да не смилиш, че сега ще се открива тепърва колелото?

Ами не! Така не се прави, драги зрители! Поставя се баба вуна насред ръжево конаре и тя гласува на сенкя, ухилена и казва на другите баби колко е проста тая работа, а не като да се "чуват животните утрин"! А то, че е просто просто е, но трябва да туриш баба Вуна на сенкя да вижда и да натиска. Покрай нея баби да "пригласят"! После като им хареса и станат едни радистки, картечарки и настане едно смешноо...та цяла седмица.

Освен РБъто да са в подлеза стават и за патерица на Бойко Борисов.

А НЕГРАМОТНИТЕ КАК ЩЕ ГЛАСУВАТ, ТЕ СА ОКОЛ0 30%??????

Те понеже ''грамотни'' ви управляват толкова време за това ще ви докарат до там да ровите из боклуците.. Неграмотните имат телефони и това не е никакъв кусур при машинарийките въпросът че те са НЕнадеждни както се видя и сутринта колко бързо блокира ''иновацията ''на комисионните

Циркаджалъците в България явно няка да спрът докато такива индивиди се борят всячески да влезнат във властта и като се намърдат започват да работят за себе си.. Не ми пука тая машинка а ми пука че 30 МИЛИОНА ще ги дадете за да си вземете някаква комисионна и то за някакви 20-25% гласуващи на тях ама бюлетините на 110% ще се печатат без да отчитат тези машинарийки.. Всичко е на гърба ни народе а тия само се чудят с какво да ви манипулират

Комундетааа, виете ли срещу закона, виете ли? Воят ви е напълно основателен, само с вой може да се намери някой да го отмени!

На кого му пука за тъпия Ви закон, бе! Нали си наясно, че 80% от българите в чужбина и 40% от българите в България, няма да отидат да гласуват ( и аз също! ), каквито и закони да приемете, докато тази Демократична банда е на власт ...

Демоне, и като не гласуваш как ще помогнеш да се махат демократите?

Не знам за комундетата ама нещо психодесните откачалки пищите от сутринта. Първо беше костовата проститутка, сега се включиха и останалите гейове

Психодесните се радваме на живота. Ако под пищене разбираш това, приемам!

Не си прав... Ако купим машините на сегашните цени ще ни костват едни близо 60 милиона, ако ги наемем около 25 милион на вот. За теб ако това са малко пари, за мен не са, щото тия пари ще ги изтискат от моята и твоята кръв и пот... И в крайна сметка вота пак ще бъде манипулиран. Тъжно.

Дали парите са малко или много винаги е относително. Затова избиращите коментираме тези суми от нашата камбанария. За някои са малко, за други са много, така е. Избираните обаче от камбанарията на държавата, приемайки този закон, са преценили, че парите не са много!

Ако идеята е да се изпита грамотността, аз лично бих препоръчал никакви номера към бюлетините т.е. само текст и списъкът да се разбърква случайно при всяко гласуване... нещо против ...;):)

Машините ще бъдат наети. Няма да струват милиони. Ама само комунистите са против защото не могат да купят мангалите. Трябва да си грамотен.

Ей дудук, и машинното гласуване няма да спаси деформаторския пльок, новия бардак на рада дълбоката и хомодружинката дай България

При машинно гласуване Реформаторският блок ще е първа политическа сила!

13000 х 1800 = ? Говори ми ти на мен дали няма да струват милиони... ами ако през месец Май пак сме на избори?

В Холандия, тъпите аборигени, решили, че на следващите избори НЕ ТРЯБВА ДА ИМА МАШИННО гласуване, а бюлетиниите ТРЯБВА ДА СЕ БРОЯТ НА РЪКА, за да се избегнат всички изнсинуации за хакерски или други атаки. А ние в България правим точно наобратното! И след изборите, загубилите ще ревнат, че са ги излъгали ...

Процедурно питане: Какво казва статистиката за "купения вот", "мъртвите души" и "разнасянето на чували с бюлетини" в Холандия?;))

чувалите ще са по-малки

Абе траверс, бюлетините се броят на място, пише се протокол от членове на секционните комисии и се подписва от тях, който е достъпен и за наблюдатели. А членове на секционните комисии са представители на основните партии. Отделно наблюдатели от по-малки партии и статистически агенции. Бюлетините се прибират в чувал и се носят където ЦИК обработва протоколите. Бюлетините в чувалите, повече никого не интересуват. Обработват се само протоколи.

Така е "Демоне"! Обаче това го кажи на Мартин Димитров и Радан Кънев! Знаеш ли какво ще ти кажат? Ще ти кажат,че си мръсен комунист! За толкова им стига интелекта.

Ако пуснат 13 000 машини и излезе, че от всяка машина са гласували по 3ма души средно, после как ще се оправдае разхода от половин милион на машинен глас?

Откъде са взели машина за гласуване? Или си чакат комисионната за добри свършена работа? Ако цената е 2000 лв. заради късия срок, то това са 2 000 х 13 000 = 26 000 000 лв. Това са грешни пари и абсолютно нищо не се променя.

Видях го. Никой не можа да ми гарантира как ще електронното гласуване ще се контролира и пази от фалшификации. Ако се съди по последните избори в САЩ, и там не могат! Така че я си го заврете това електронно гласуване там, дето слънце не Ви оргява!!!

Амчи с Манго как ще гласуваме сега?

Ами няма да гласувате и герб губи два гласа.

ЗА МАНГО СИ ИМА ХАРТИЯ! А ТИ ЩЕ ДАДЕШ ПО 20 ЛВ ОТ ДОХОДИТЕ СИ ДА СЕ КУПЯТ МАШИНКИ!

Последни по доходи и първи по електронно гласуване?! Ще се хвърлят поредните набързо похарчени пари на вятъра...Това ли е проблем 1 на държавата? А ако се окаже, че почти никой не е гласувал електронно, тъй-като не желае, кой ще поеме масрафа?

Май нещо бъркаш електронно с машинно. Машинното е с тези машинки в секциите, а електронното е по интернет от къщи.

Как банго Васил и борец за свобода ще упражнят правото си на глас с това устройство? Я да са цветни иконите и да има образи на банкнотите - има и червени и сини - тъкмо ще се знае кой колко ще вема за глас.... Така де - неграмотни, ама финикийски знаци четат :)

Това е жива дискриминация за "електората на БСП" и им слагаш "симпатизантите" откъм страната на булката - само 5-та е червена, пък 20-та е синя...;))) С каква мъка само и идеологически потрес ще натискат "синята икона";)

Ха ,тия пък къде се слагат ? Пак започнаха тренировки за ... "налЕгай тук" ...после "налЕгай на т'ва копче" ... Ееййй ШМЕКЕРИ... Ееееййй ШАРЛАТАНИ .... ПИСНА НИ ОТ ВАС !!!

цялата страна да посетят метростанция Сердика ... Ваша Фандъкова.

"единственото изискване е гласоподавателят да е грамотен" - някой да не разбра защо протакаха въвеждането на машинното гласуване и защо бягат като дявол от тамян от електронното гласуване???

Защот машинното гласуване прекъсва контролирания вот (ако замени класическия начин на гласуване). А дистанционното гласуване (и машинното гласуване е електронно) е най-голямата тъпотия която можеш да си пожелаеш - отпада анонимността на вота и добавя практически сигурен начин за контролиране на вотът.

Абе къде е омбудсмана, червеното майче де, спомнам си как правеше дамонстраций с една машина в кюстендилско!!!

ДемонстрациИ се пише, не демонстрациЙ. И ти няма да се оправиш с тези машинки, май.

Чрез електронното гласуване е най-вероятно манипулиране на изборните резултати. Софтуера може да се променя и така много по-лесно се променят броят на изберателите и за коя партия са гласували.

в качеството на какъв тази отрепка и бивш тунеядец, а сега безработен показва каквото и да було. 1. къде беше през мандата 2. за коя фирма лобира 3. електронното гласуване е опция, а на императив 4. това е дискриминация спрямо циганите. в метрото гратис не се пътува, следователно цигани на теста не са присъствали, следователно не са и обучени, а сега БХК трябва да се самосезира приятен ден.

... опция, а не императив...

като са гласували в САШ, с тези машини за Килъри са гласували 800000 мъртви души. В Русия, като е имало последните избори, в някои избирателни секции шеф на секция пускал десетки листове през една машина, ама в Русия във всяка избирателна секция има видеокамери, които се контролират, та така били хванати нередовните и били анулирани всичките резултати от тази секция. Май сега в БГ ще трябва да чакаме, че ще ни трябват и видеокамери във всяка секция, гответе се!

Ако обичаш, не е зле да поднасяш фактите коректно;) В Русия специално всички станахме свидетели не на машинно гласуване, а на РЪЧНО - членовете на СИК-те , при липса на избиратели, пъхаха РЪЧНО БЮЛЕТИНИ в урните;))

Кои сте вие, всичките? Нали дадоха видозапис по руската телевизия за некоректното гласуване, когато шефката на изб.комисия пусна цяло тесте бюлетини, за това са били анулирани резултатите и тя е била наказана. Дори в руското посолство в София от години се гласува през машина, лично аз го правя. Не лъжи, не бъди лъжливо подла!

личи ти, че инто веднъж не си гласувала с машина. Имено в машина се пъха белютината и тя се поема от машината, с което веднага преброява. Аман от тъпи овце!

..."процесът е изключително лесен, като единственото изискване е гласоподавателят да е грамотен." Ааа, не е зле да поограмотите и членовете на СИК, че и там е море и мъка;))

Ясно, вижда се предимството на машинното гласуване пред това с бюлетина.

на грамотния, но още неосъзнал се гласоподавател. Вари го, печи го, него го тегли към родовите привилегии.

интересно ми е в циганските махали и във секциите на дпс как ще се действа с тея машинки

Там няма да има. Така ще се случи, че машинките ще свършят точно за маалата. :)

Що бе, то така или иначе не е задължително да гласуваш с машина. Ако беше - нямаше да е възможна индианската нишка.

по един отговорен оператор на няколко машини. Това може да увеличи контрола върху евентуално влияние отстрани.

....Едиственото изискване е избирателят да е грамотен.... Хихиих. Ами сега?

Иска се избирателят да е грамотен.. Звучи ми като правдоподобно обяснение защо от БСП и ДПС са против машинното гласуване.

Лейка не си права - електората на БСП е грамотен, защото беше изключително провинение да не си чел нещо произведено от Маркс, Ленин или Т. Живков. А също и ежедневното четене на Дело. Да не говорим за писането на доноси.

..особено тези от Евророма ;)) Бабичките от соца вече са на по 80 години и рядко гласуват. То и затова е Коалиция Лява България, а не е само БСП.

Тези дето четяха Маркс и Енгелс вече са от обратната страна на тревата.

На неграмотните им дават червен конец. Слагат края на конеца в горния ляв ъгъл на бюлетината и до където стигне другия край на конеца - там слагат кръстчето. Същото ще бъде и с машинното гласуване. Като опънеш конеца от горния край на монитора, докъдето стигне - там натискаш. Лошото ще стане, ако тези гадове измислят да се сменят няколко различни екрана; или пък да четеш някакъв текст...