Коментари - В Куманово отново се чуват изстрели в квартал ”Диво селище” | Днес.dir.bg

В Куманово отново се чуват изстрели в квартал ”Диво селище”

Над едно денонощие след началото на престрелките в Куманово, отново се чуват изстрели, предаде македонското електронно издание Telegraf, цитирано от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - В Куманово отново се чуват изстрели в квартал ”Диво селище” | Днес.dir.bg

Коментари

НЕ МИ СЕ ИСКА ДА БЪДА ПРОРОК, НО ТОВА КОЕТО СТАНА В КУМАНОВО Е САМО НАЧАЛОТО НА РАЗБУНВАНЕ НА БАЛКАНИТЕ И ПОСЛЕДСТВИЕ ОТ АМЕРИКАНСКАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА. ОЧАКВА НИ БУРНО, РАЗМИРНО И НЕПРЕДВИДИМО БЪДЕЩЕ. НАШАТА ПРОДАЖДНА ПОЛИТИЧЕСКА ВЪРХУШКА Е ЗАИНТЕРЕСОВАНА ОТ ЕДНО: КАК ДА ОГРАБИ ОСТАНОЛОТО ОТ Т.Н ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ, А НЕ ДА ГРАДИ БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИТЕ. ДЕЙСТВИЯТА ИМ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 6 МЕСЕЦА ПОКАЗВАТ ЯСНО И НЕДВУСМИСЛЕНО ТОВА! ВИЕ ВИДЯХТЕ ЛИ НЕЩО РАЦИОНАЛНО И НАЦИОНАЛНО В ДЕЙСТВИЯТА ИМ?

Недоумявам защо не се отразява тази новина у нас достатъчно, защо няма дебат, подписки, протести? А нали според патриотите за българи и български земи говорим? То е все едно турците да пратят 500 чалми башибозук да вилнее в Хасково. А нашето външно прави общи изявления от типа "кофти е, когато е кофти, и пожелаваме да не е кофти", да не говорим за г-н Президентът който сега се сети да лети до Монголия, бог знае за какво?! Така ли се защитават българските и православни интереси!? Май почвам да се сещам защо наскоро тук беше човека на Нюланд.

До вчера взривявахте черкви днес по православни от патриарха?

Много са се мъчили да ни мачкат, но ние не сме станали добитък на чужди! Лошото е че сме добитък на свои!!!

ама по твоя план, пак САЩ играе в полза на България, а Русия за сърбите! Пак ли,бе?

Pesh0

плана , не е мой . Казвам кое ми се струва най - логично. Нали немислиш , че банда апаши са се напили и са разполагали с оръбие , да се бият 2 дена с армия и полиция . Някой ги подкрепя . ... САЩ имат интерес , да няма южен поток . а това ще стане най - лесно , ако македония се делне между България и Албания . Сега помисли какъв ще е интереса на Русия и какви ходове биха предприели .

Провокация има, и аз не мисля че 30 хил. руски военни случайно за един ден се оказват в Крим,или че се удря щаб на украинци от 40 км. с Град 21, случайно! Това са ясни работи! И тук е така, но въпроса е къде в тия истории е България, и каква позиция да има?!?Айде , кажи!

Pesh0

САЩ ,нямат интерес, македония , дасъществува вече . След като Гърция , се сближи с Русия , Турция също . САЩ ще искат да прекъснат пътя на южен поток. Това може да стане най- лесно , като македония или ключови части от нея станат Албански. А друга част се присъедини към България . Така сащ ще осигурят бариера . Но вероятноста , този план да успее е много малка . Русия , ще предпочете , Македония , да се присъедини към сърбия и съответно Русия да има контрол , над територията . Както винаги сме на губещата страна , след много жертви и една дълга война с много жертви , Македония , ще се присъедини към Сърбия .

Kalin

Абе вие откъде ги смучете тия неща-22 са убити 8 от тях са полицаи другите са от ония и има още 37 ранени.Това е официално съобщено а вие пишете ......

Албания продължава да разширява границите си с помощта на турция и преминалите от Албания в Македония и Сърбия(Косово) войници (сепаратисти,терористи или както е модерно да се наричат) за да уформят по голяма държава Косово която миналта седмица обяви че иска да се обедини с Албания.

Приятели,не съдете нашего брата оттатък Вардара.И на тях не им е лесно.Знаете ли каква сръбска пропаганда вилнее.Там да кажеш ,че си българин и уволняват целия ти род.да,Македония ще се върне в българската си люлка,но когато дойде моментът.Вантга го заявява пред Игор Марковски още преди 25 год.Позицията на нашите политици е сдържана и интелигентна.И не си мислете,че не се работи по въпроса.Има едно омче в Македония-Петър Колев,което като един Левски работи ден и нощ и буди нашите братя от Македония.Само да видите как пълни залите с по 1000 души в Битоля например.Не губете надежда и не ги съдете!Иде моментът!

В много добре направения (IMHO) наш сериал 'Дървото на живота' е показано твърде нагледно с каква жертвоготовност млади български офицери са рискували живота си за освобождаване на Българската македонска територия, което мълчаливо се е одобрявало и от висшето ни военно командване. Едно 'македонско' 'благодарим' щеше да е добро начало към присъединяването на тази размирна провинция към Родината !

Там са пълни простаци, по-зле и от нас! Историята за тях е каквото им кажат, те акъл нямат! Първия им цар е Алексадър, втория Самуил/ разлика 17 века, ама айде/. Скопие е някакъв Дисниленд, с египетски гробници и джамии ,няма и половин София и т.н... не се занимавай с малоумници!

Плитко, плиткоо.. та чак малумно но за всичко си има добра причина

Тия дето гърмят, сигур също са миролюбиви НЕрадикални ислямисти, или нещо бъркам ;-)

Стрелят се щот са диваци и примати. Другите причини са второстепени.

100 пъти се мъчихме да им помогнем, да им слушаме ,,мрсни бугари". Каквото са си надробили , да си сърбат!/ или Сърбят/.Предатели!!!

Тенкове им подаримо, а они на скрап ги предадоа... Сега со голи руце ли ке се тепат?

Какво ли си е припявал стрелецът? "Ай, цвай - полицай..."

Ние сме велик народ! Всичко за света знаем, само не и как да се оправим икономически!Най- често се използва,, виж сяя,ела да ти обясня" и впоследствие ,,разбираш ли ма". Един път сме!

Makedonia tryabva da poiska pomosht vednaga ot nay dobria si priyatel Bulgaria. Edna rota bulgarski reindjuri she reshi problema v Kumanovo

Да, ама след туй ще трябва поне да благодарят, като на братя. А виж, на това повечето от тях (макар и не всички) не са способни :-(

Kalin

Че ние откъде да ги вземем тия рейнджъри?Те са я в Ирак я в Афганистан я в Камбоджа я....но у нас такова чудо няма.Това едното а иначе ако се обединим мисля че без проблеми ще се справим с тия......албанци все пак там има и българи не малко в Албания!

Али предавал терористите на полицията, докато седял цял ден в Централата на Партията си.

Бунтовете са платени от наследниците на тези, които създадоха македонската нация-кремляните.За да има хаос в най-слабата балканска държава кандидат за ЕС. Отмъщение за санкциите на ЕС заради окупацията на части от Украйна. Пари за паради и конспирации в Русия има много, все още.

В едно свое интервю изнесе данни, че цели общности от Албания си взимат багажа и отиват в ИД, за да живеят по законите на Шериата. В същото време ИД публикуваха онлайн карта на териториите които имат намерение да включат в своя Халифат, за жалост там беше и България. Сега това изглежда все по-вероятно. Косоварите от една страна и ИД от друга ще напредват докато не си стиснат ръцете на Босфора. Подобно развитие ще изисква и пълната ислямизация на Турция и подкрепа от най-високо ниво. Е, подкрепата очевидно я има, за да изкара ИД толкова време срещу международната ''въздушна'' коалиция, а нека си спомним и че отношенията между САЩ и Турция рязко охладняха. Все пак сценарии много, но местното население също има думата в една или друга степен. Например Крим се очакваше да стане американска база със солидно татарско, ислямско присъствие, подобно на Косово, но снощи празнуваха до късно.

международна политика на махленско ниво. Ама то и професорите ни са такива, няма и кой да им слуша дебилщините, освен дъртаците на пейката. Студенти вече нямат!

само данните за малцинствата от албания от него. Човекът е голям арабист и наистина разбира нещата. Ако ще те успокои това, той каза, че подобни общности в ИД има и от Русия.

Така както вече няма римляни така скоро няма да има и македонци - теорията на Дарвин не търпи изклучения, само най приспособените оцеляват.

сега се върти в крематориума. Вие сте живото доказателство, че неговата теория е погрешна!

албанците по в македония , демократично и по донецколугански тертип, да си спретнат един референдум и да си се отделят от македония ! путин показа как се прави , какво чакат ?

Я, златките от "националисти" се превърнали в комунисти.

Вчера чух, че 30 % от населението в така наречената Македония са албанци.Като отчетете по колко деца раждат в едно семейство от този етнос, след по малко от 50 години ще ги асимилират и без други сценарии. Бавно но сигурно - по естествен път......

Добрутро

Доколкото разбирам сороския план за цветна революция във ФИРОМ претърпя провал. Явно виждайки, че славянския елемент с неговите мирни протести е ненадежден в свалянето на властта, подбудителите вкараха албанския етнически фактор, като силен и надежден. Оттук нататък преминаването към отцепване на територии в Македония, както бе с отцепването на Косово от Сърбия е въпрос на време, особено при ескалация на конфликта.

Само да ви напомня като изгори и България и полумесеца изгрее и тука, нека последните от нас да благодарят на новите ни братя и партньори!

За разлика от България където Сорос реши да не се показва много много в публичното пространство и се прикри зад разни мрежи и институти, то в Македония неговите организации дори не се крият кои ги финансира и управлява.

Има ли някъде по света US да не си врат гагата?!

DIDA

Още през 2005 г. когато Хърватия, България и Унгария първи признаха Косово още тогава, сръбската дипломация и руските й съюзници неуморно обясняваха, че това ще подкопае стабилността на Балканите. Сега това вече е неоспорим факт и нека България да не се прави на ощипана и да се спотайва да даде становище по проблема. Няма ли най-после да се появи Даниел Митов, или все още чака какво ще му се нареди да приказва от САЩ?!

Да. Само не ти е ясно че същата работа беше през 2001-2ра, и носихме т.н. хуманитарна помощ на македонците в куманово и крива паланка.

Вижте как народа казва едно и също защо никой от нас от бившия соц блок не се намесва и не спре амеирканско турската пропагандна политика.Жените ни заминават за Бурса да се женят за турци лъжат ги че след смъртта си щели да им получават пенсиите а ги правят сексуални робини до гроб.Превземат ни по мирен начин без война и ще се събудим някой ден оковани във вериги и роби.Бачкаме като скотове за жълти стотинки и ни разправят че това била демокрацията.А от де всички мутри карат лимузини освен ако не печелят от наркотрафик и проституция и далавери кражби на фондове бе?Скоро ще ви секнат кранчетата и ще видити кво значи ГЛАД-ГРОБ-РАВНОСИЛНО НА СИГУРНА ГЛАД И СМЪРТ!Това целят споменте си план РАНЪТ от 90 за съсипването на България дето искаха да останем 3 милиона специално подбрани и от другити не се интересували хамериканцити.СЪЩОТО С ЗАКЪСНЕНИЕ ГИ ЧАКА И ХАМЕКЕДОНЦИТЕ НЕКА ИМ ДА ВИДЯТ КО ЗНАЧИ ДЕМОКРАЦИЯ-ДЕМОКРАЦИЯТА ИДЕ С КРЪВ И НАСИЛИЕ И ЖЕРТВИ-СВОБОДА СЕ ДАВА С ЖЕРТВИ И НАСИЛИЕ И ОЩЕ ПО ГОЛЯМО РОБСТВО И ТИРАНИЯ ОТ ГОСПОДАРИТЕ

Ако има някакви разделителни линии във Вардарска Македония между албанци илириди и македонски българи, то това е разделителнат линия на граф Чано от 1941 година.

Всички знаем, кои са виновни за разпадането на Източно европейския блок.Снощи и по Националната телевизия го казаха че за това са виновни само и единствено хамериканцити.Които прокадват бандитската си имперско крадлива политика.Няма ли да се намесят комунистите ама истинските руснаци комунисти и да пратят невидимите си супер бомбандировачи и да ги изтрепят тия негри и мексиканци-и цигани там.

Всичко това се случва по нареждане на САЩ и със съгласието на "най-миролюбивия" съюз -Е.С. Ние все още не знаем какво ни е отредено но Управляващите и Президента знаят и сценария е един и същ . ЦИТИРАМ :Ройтерс припомня, че миналата седмица около 40 въоръжени албанци взеха за заложници четирима гранични полицаи на пункт с Косово и след няколко часа изчезнаха. Най-вероятно организаторите на поредната терористична атака имат за цел да доведат до фактическата федерализация с последващо разчленяване на БЮРМ, при което територията на запад от река Вардар ще се присъедини към Косово. Това е предвидено в плановете за създаване на Велика Албания, подкрепяни от САЩ, твърдят сръбските медии. Тя включва днешните Албания и Косово, сръбската области около Прешево и Медвежа, западна Гърция (област Янина) и половината от териториите на БЮРМ и Черна гора заедно със столиците на двете държави.

Аз пък знам, че е по нареждане на Русия. Явно разполагаме с ралични данни... Твоите от къде ти ги дадоха?

Ще им се случи същото и кат на тия В КОСОВО.Ще се намесят хамериканците ще си тестват новити оръжия ще пратя женски офицерки въоражени до зъби от самолети да ги трепят кат пилци и ще правят супер велика деомкрация.ЩОТО СА ПРОСТИ И ТЪПИ нека видяит кво е да живееш с минимална работна заплата от 350 лв и да теглиш кредити, които не можеш никога върна щото са им високи лихвите и като не си плащаш сметките към мобилните оператори да те съдят колят и бесят.ДА ЖИВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯТА НА БЕДНЯЦИТЕ И ЕВРОПАТА-която скоро ще се саморазпадне щото ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ МУТРИ КАТО Я ОКРАДАТ няма ко да крадат от нея.

Това са плодове на целенасочените усилия на САЩ и тъпоумието на "вземащите тежки решения" Желю, Костов, Паси, Плевнелиев, Борисов, ... САЩ основаха албански университет в Тетово преди над 20 години с обучение на албански, после откъснаха Косово от Сърбия ( въздушни коридори им дадоха България и Румъния, за гърция и Турция отказаха ). След това пак имаше сблъсъци и армията щеше да изпотрепе албанците, но пак САЩ се намесиха. Разберете накрая, източното православие не се харесва на САЩ и ЕС, предпочитат мюсулманите и дори Турция на Ердоган.

то пък насила ги откъснаха, както и Украйна от Русия. Косоварите страшно желаеха да бъдат в Сърбия, а украинците ден и нощ реват за майка Русия! Ама не, насила ги карат гадните янки! Е, така пише в руските сайтове, де!

е създание на Сталин, естествено че ще е на парада пред Кремъл, там са създали републиката им!Руснакът, американецът, германецът....македонеца!

Не на Сталин, невежо соросоидче! Разбираме, че за вас априори всичко са виновни руснаците и комунистите на Сталин, но специално Македонецът е продукт на сръбската асимилаторска мисъл още в средата и края на 19 век. Чети за Новаковеч и Гарашанин. Не е лошо да престанете да цапате форумите с изключителната си арогантност и простащина.

В голяма грашка си! Македонецът може да е техен продукт КАТО МИСЪЛ, както сам пишеш, но като практическа реализация е СТАЛИНОВ продукт!

но ги легитимира Сталин, а не Тито! Той разрешава , втория не може да му се налага. Решенията се вземат от Сталин, не от хърватина или ковачевския лидер!

Айде бе, ти Ванче Михайлов питал ли си го-) При Иван Михайлов, идеята за Независима Македония е водеща политическа цел. По негово време Пиринска Македония е превърната във фактически автономна област. Едва след преврата на военните през 1934 г. държавната власт е възстановена там напълно. Най-точно междувоенната автономистка позиция е изяснена в подготвения от Иван Михайлов материал, озаглавен Защо се борим за независима Македония? Там недвусмислено е показано, че ВМРО запазва традиционната автономистка формула като средство за решаване на македонския въпрос.

Явно македонцити се събуждат и искат да правят димокрация и да живеят свободно като нас дермек като дърти ергени с заплати от по 350 лв на месец да работяот кат пазичи и охранители да теглят кредити които няма да могат да върнат и да ги тормозят законни мутри адвокати ЧСИТА-ДА ЖИВЕЙ ЕВРОПАТА-МАКЕДОНЦИТИИ ИДАИТ И ТЕ ИСКАТ ДА КРАДАТ С ПЪЛНИ шепи и да правят димокрация и да станат сини аватаечета кат българските робове.

В Европа така ли се живее? Нещо си се объркал пич!

Така ще е, и Албания съвсем скоро ще протегне ръка към територии на т.нар. Македония. Албанските ислямисти действат с подкрепата на радикалния ислям от Близкия изток. Косовските - също. А вината е наша, че навремето ние първи признахме и т.нар. Македония и после измисленото Косово като независими държави??? Защото най-точното решение е т-нар. Македония да се раздели на три части, съответно на историческите традиции и население, на Гърция, на Сърбия и и естествено най-голяма територия на България. Тогава няма да има тези ескалации на албански и косовски радикален ислям. Но, самите т.нар. македонци са с дървени глави и не могат да проумеят, че шансът им да се спасят с това, за което става дума по-горе, все повече намалява с идиотския им инат.

при такова ''разделяне'' ще сме на една граница с Велика Албания и Турция от другата страна. Турция щяла да ни пази и небето. Е колко време ще изкараме преди и ние да влезем в ИД?

Може да изкараме неограничено дълго ако се обърнем към Русия!За съжаление на вярващите в ЕС, целта на водещата го англосаксонска раса е господството им над другите до пълното обезличаване на всичко що не е от тях и превръщането им в евтина работна ръка и потребители.За да може тези същите англо-саксонци да продължават да забогатяват и живеят охолно на чужд гръб!Моделът за ЕС е САЩ, където капиталът се е доказъл че работи много по-ефективно от всякъде другаде, независимо от приказките за най-голямата икономика на Европа!В САЩ този процес по обезличаване на всички в интерес на парите също работи най-ефективно.

Не разпокъсвай Македония! Тя не ни пречи, а напротив- явява се щит срещу пълзящия ислям на изток. Достатъчно е да живеем в разбирателство и да не се караме за езици и култура. Византийците, и те точат лиги за земя и територии ... Та Македония се пази от нас, от сърбите, от гърците, от албанците. Като в обръч са притиснати. Всеки иска нещо от нея - земя, хора ... Затова и след войната в Косово направиха отстъпки, които им излизат през носа. В наше лице трябва да виждат доброжелатели, а не врагове. Имало българи там. Добре, да си има и да си живеят. Ще си ходиме на гости. Имало албанци, да си налягат парцалките, да работят и да създават нещо за страната, където са израстнали и живеят. Признат им е езика, имат етническа партия и тя е в парламента им. Да не се окаже, че този Али Ахмет е знаел за тази провокация, както и за други. Да търсят продажниците сред своите!

По-точно не може да се каже! За жалост нещата са задвижени на най-високо ниво и ние нямаме думата.

Очевидното е, че македонските власти са подценили нападението като заплаха като цяло. Ситуацията има някои прилики с поведението на руснаците- лица без опознавателни знаци нападат държавна власт , убиват полицаи и мирни хора и провъзгласяват лозунги за свобода. Правилното поведение е пълно изтребление на всички нападатели без взимане на пленници, защото всеки пленник ще е повод за нови атентати с политически искания за освобождаването му.

Македонецът беше един от почетните гости на парада. Русия не би си предала приятелите за разлика от някои други. С някои неща нетрябва да лъжете ако и да сте професионални тролове. Братя убиват.

Келеш си ти, защото не можеш да правиш логически връзки, освен това лъжеш, че руснаците никого не са предали. Спомни си Югославия, спомни си нас как ни предадоха като ни оставиха да фалираме и Луканов да обяви, че няма да плаща дълга. Спомни си как руснаците подкрепяха ГДР пред нас в СИВ. Дразня се , когато незнайници като теб се правят на руски патриоти, а не си знаят дори най- близката история!

Има и немалко прилики с пръст на ЦРУ !

Украинският сценарий е в ход вече и в Македония. Целта е да бъде спрян проектът за газопровод. Сцените напомнят едно към едно тези от Киев. Внезапно "осъзнали се" младежи агресират полицията с горящи контейнери и друг мирен инструментариум. Режисурата е американска. В Украйна това доведе до разпад, икономическа катастрофа и гражданска война. В Македония обяснението с Путин някак не върви. Дали това ще накара най-сетне българите да се опомнят или ще ги сварят като жаби на бавен огън? За да няма съмнение кой стои зад протестите в Македония, ето и видеообръщението на нашенските професионални революционери. Потърсете в нета: Протестна мрежа с послание към македонците (видео)

На ви сега! Където се смеехме на Русия - същата ситуация! Какво ще правим? Ще се месим ли или ще гледаме как чалмите колят братя? Обаче едни санкции окончателно ще ни ликвидират...

по-долу се пише че в Македония, някой области или градове заявили желание да се присъединят към България? Сигурен съм че има такива нагласи, но да се уточни имало ли е местен референдум, кога е бил, как са гласували? Аз не знам за такова нещо!

Гласували са още на Великден 1941 когато масово посрещнаха българската армия като Освободител.

Хибридната война се води до нашата врата. Трябва да се пазим от спасители.

Хибридната война е виртуална и убитите са виртуални а тука тепат наред.

Тъпаци,защо мълчат българските служби?Каква съседна страна?Може от България?Ще дойдат шиптари и в София а власта ще спи.Сърбоманите да мрът по-далеко от България.

Изглежда снайперистите от Киевския Майдан са предислоцирани в Македония. Очакваме Виктория Нюланд, Макейн, Джим Керим да посетят и подкрепят "демократичните протести",както в Киев. А защо не се сещам някой от тях да посети демократичния протест на афроамериканците в Балтимор,Фергюсън,Ню Йорк след убийството на Фреди Грей?

Кои снайперисти?? дето никой не ги доказа? Повечето убити са застреляни с АК, снайперистите не ползват автомати. Беркут е виновен за убитите. От какъв зор САЩ ще праща терористи в Македония, когато мирния протест почти е свалил тоталитарното правителство?? По скоро ги праща Русия която иска да спре протеста срещу правителството.

Срещу проруското тоталитарно правителство на Македония се надига протест, и какво прави Русия?? Праща някакви терористи в Македония за да спре протестите срещу правителството. Русия се опитва по всякакъв начин да държи Сърбия и Македония извън ЕС и НАТО. И го правят по единствения им възможен начин , с терористи. За справка- Крим и Донбас.

ДИР- ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ МИ СРИВАТЕ МНЕНИЕТО!

Интересни са призивите на МВнР към всички политическит фактори в Македония за отговорно поведение... На фона на писанията в редица български медии, изобилстващи с квалификации от типа на "режима на Никола Груевски"..., както и на факта, че въпросните медии в момента не са нищо друго освен рупори на официалната власт в България...

Македония се албанизира.Това е пак някакъв сценарий.Македонските полицаи предимно ги нападат от Косово. Нали в Косово се намира най голямата американска база-Бондстийл.?В Македония също има американски бази и въпреки всичко народа не е защитен.

Македония няма бази на НАТО и не е член! Защо пишеш глупости? Съвместни учения не са членство, нали според вас в Шабла вече има ракетен полигон на НАТО за война срещу Русия? Е, къде е?

къде ще има следващ конфликт, но със сигурност пак ще го направят САЩ! Русия на такова нещо не е способна, тя дори и да заграби го прави да се защити, макар че никой не я напада! Като партизанското минало на Тодор Живков- той се криел, ама никой не го търсел!

"Третата Световна война ще започне от Македония" ..........изглежда че ще е прав само дето беше дал по-ранна година за началото

господа американци,ако искате скачаща по свирката ви Македония,не са ви необходими албанските терористи ...и излишни финансови разходи,за постигането на тази цел просто си дайте благословията за приобщаването и към България,което не би било особено трудно след екстрадирането на сръбските агенти.

Проблема е, че Русия е организирала това, тя не иска Македония в ЕС и НАТО!! затова Русия е пратила терористите.

По пощата ри ги е пратила? Прости сороси, нима вярвате на глупостите,които пишете?! Счупихте всички тъпомери.

престъпници от Косово са под командването на Русия при положение че са обучавани от НАТО и командирът на терористите в Куманово е човек на НАТО........искаш да кажеш че американското разузнаване са некадърници!?...допуснали вербуване на албанци от Русия

От какъв зор САЩ ще праща терористи в Македония, когато мирния протест почти е свалил тоталитарното правителство?? По скоро ги праща Русия която иска да спре протеста срещу правителството.

Божидар Димитров: Това, което става в Македония, е по украински сценарий--------------,,Много по-бързо реагирахме на далечния Киев, а не реагираме на една страна с която имаме обща граница и 120 000 души с българско гражданство. Не е хубаво това. Аз се питам имат ли нашите ръководни органи план и то в няколко варианта. Ние не знаем дали албанците няма да тръгнат да обединяват Косово и Западна Македония това ще означава разпад на Македония. Какво прави нашето правителство за Струмище, което заяви, че иска да се върне в България. Там наистина хората говорят на почти чист български език. Ще ги отхвърлим ли? Какво правим, ако Македония се разпадне, без да иска да се присъединява в България? Какво правим при една голяма бежанска вълна?, попита Божидар Димитров. Не се опасявам от това, какво ще стане в Македония, а дали имаме план или чакаме какво ще ни кажат отвън. И дали ще бъде в наш интерес това, което ще каже Големият брат, каза още той.

Коментари - В Куманово отново се чуват изстрели в квартал ”Диво селище” | Днес.dir.bg

В Куманово отново се чуват изстрели в квартал ”Диво селище”

Над едно денонощие след началото на престрелките в Куманово, отново се чуват изстрели, предаде македонското електронно издание Telegraf, цитирано от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - В Куманово отново се чуват изстрели в квартал ”Диво селище” | Днес.dir.bg

Коментари

НЕ МИ СЕ ИСКА ДА БЪДА ПРОРОК, НО ТОВА КОЕТО СТАНА В КУМАНОВО Е САМО НАЧАЛОТО НА РАЗБУНВАНЕ НА БАЛКАНИТЕ И ПОСЛЕДСТВИЕ ОТ АМЕРИКАНСКАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА. ОЧАКВА НИ БУРНО, РАЗМИРНО И НЕПРЕДВИДИМО БЪДЕЩЕ. НАШАТА ПРОДАЖДНА ПОЛИТИЧЕСКА ВЪРХУШКА Е ЗАИНТЕРЕСОВАНА ОТ ЕДНО: КАК ДА ОГРАБИ ОСТАНОЛОТО ОТ Т.Н ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ, А НЕ ДА ГРАДИ БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИТЕ. ДЕЙСТВИЯТА ИМ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 6 МЕСЕЦА ПОКАЗВАТ ЯСНО И НЕДВУСМИСЛЕНО ТОВА! ВИЕ ВИДЯХТЕ ЛИ НЕЩО РАЦИОНАЛНО И НАЦИОНАЛНО В ДЕЙСТВИЯТА ИМ?

Недоумявам защо не се отразява тази новина у нас достатъчно, защо няма дебат, подписки, протести? А нали според патриотите за българи и български земи говорим? То е все едно турците да пратят 500 чалми башибозук да вилнее в Хасково. А нашето външно прави общи изявления от типа "кофти е, когато е кофти, и пожелаваме да не е кофти", да не говорим за г-н Президентът който сега се сети да лети до Монголия, бог знае за какво?! Така ли се защитават българските и православни интереси!? Май почвам да се сещам защо наскоро тук беше човека на Нюланд.

До вчера взривявахте черкви днес по православни от патриарха?

Много са се мъчили да ни мачкат, но ние не сме станали добитък на чужди! Лошото е че сме добитък на свои!!!

ама по твоя план, пак САЩ играе в полза на България, а Русия за сърбите! Пак ли,бе?

Pesh0

плана , не е мой . Казвам кое ми се струва най - логично. Нали немислиш , че банда апаши са се напили и са разполагали с оръбие , да се бият 2 дена с армия и полиция . Някой ги подкрепя . ... САЩ имат интерес , да няма южен поток . а това ще стане най - лесно , ако македония се делне между България и Албания . Сега помисли какъв ще е интереса на Русия и какви ходове биха предприели .

Провокация има, и аз не мисля че 30 хил. руски военни случайно за един ден се оказват в Крим,или че се удря щаб на украинци от 40 км. с Град 21, случайно! Това са ясни работи! И тук е така, но въпроса е къде в тия истории е България, и каква позиция да има?!?Айде , кажи!

Pesh0

САЩ ,нямат интерес, македония , дасъществува вече . След като Гърция , се сближи с Русия , Турция също . САЩ ще искат да прекъснат пътя на южен поток. Това може да стане най- лесно , като македония или ключови части от нея станат Албански. А друга част се присъедини към България . Така сащ ще осигурят бариера . Но вероятноста , този план да успее е много малка . Русия , ще предпочете , Македония , да се присъедини към сърбия и съответно Русия да има контрол , над територията . Както винаги сме на губещата страна , след много жертви и една дълга война с много жертви , Македония , ще се присъедини към Сърбия .

Kalin

Абе вие откъде ги смучете тия неща-22 са убити 8 от тях са полицаи другите са от ония и има още 37 ранени.Това е официално съобщено а вие пишете ......

Албания продължава да разширява границите си с помощта на турция и преминалите от Албания в Македония и Сърбия(Косово) войници (сепаратисти,терористи или както е модерно да се наричат) за да уформят по голяма държава Косово която миналта седмица обяви че иска да се обедини с Албания.

Приятели,не съдете нашего брата оттатък Вардара.И на тях не им е лесно.Знаете ли каква сръбска пропаганда вилнее.Там да кажеш ,че си българин и уволняват целия ти род.да,Македония ще се върне в българската си люлка,но когато дойде моментът.Вантга го заявява пред Игор Марковски още преди 25 год.Позицията на нашите политици е сдържана и интелигентна.И не си мислете,че не се работи по въпроса.Има едно омче в Македония-Петър Колев,което като един Левски работи ден и нощ и буди нашите братя от Македония.Само да видите как пълни залите с по 1000 души в Битоля например.Не губете надежда и не ги съдете!Иде моментът!

В много добре направения (IMHO) наш сериал 'Дървото на живота' е показано твърде нагледно с каква жертвоготовност млади български офицери са рискували живота си за освобождаване на Българската македонска територия, което мълчаливо се е одобрявало и от висшето ни военно командване. Едно 'македонско' 'благодарим' щеше да е добро начало към присъединяването на тази размирна провинция към Родината !

Там са пълни простаци, по-зле и от нас! Историята за тях е каквото им кажат, те акъл нямат! Първия им цар е Алексадър, втория Самуил/ разлика 17 века, ама айде/. Скопие е някакъв Дисниленд, с египетски гробници и джамии ,няма и половин София и т.н... не се занимавай с малоумници!

Плитко, плиткоо.. та чак малумно но за всичко си има добра причина

Тия дето гърмят, сигур също са миролюбиви НЕрадикални ислямисти, или нещо бъркам ;-)

Стрелят се щот са диваци и примати. Другите причини са второстепени.

100 пъти се мъчихме да им помогнем, да им слушаме ,,мрсни бугари". Каквото са си надробили , да си сърбат!/ или Сърбят/.Предатели!!!

Тенкове им подаримо, а они на скрап ги предадоа... Сега со голи руце ли ке се тепат?

Какво ли си е припявал стрелецът? "Ай, цвай - полицай..."

Ние сме велик народ! Всичко за света знаем, само не и как да се оправим икономически!Най- често се използва,, виж сяя,ела да ти обясня" и впоследствие ,,разбираш ли ма". Един път сме!

Makedonia tryabva da poiska pomosht vednaga ot nay dobria si priyatel Bulgaria. Edna rota bulgarski reindjuri she reshi problema v Kumanovo

Да, ама след туй ще трябва поне да благодарят, като на братя. А виж, на това повечето от тях (макар и не всички) не са способни :-(

Kalin

Че ние откъде да ги вземем тия рейнджъри?Те са я в Ирак я в Афганистан я в Камбоджа я....но у нас такова чудо няма.Това едното а иначе ако се обединим мисля че без проблеми ще се справим с тия......албанци все пак там има и българи не малко в Албания!

Али предавал терористите на полицията, докато седял цял ден в Централата на Партията си.

Бунтовете са платени от наследниците на тези, които създадоха македонската нация-кремляните.За да има хаос в най-слабата балканска държава кандидат за ЕС. Отмъщение за санкциите на ЕС заради окупацията на части от Украйна. Пари за паради и конспирации в Русия има много, все още.

В едно свое интервю изнесе данни, че цели общности от Албания си взимат багажа и отиват в ИД, за да живеят по законите на Шериата. В същото време ИД публикуваха онлайн карта на териториите които имат намерение да включат в своя Халифат, за жалост там беше и България. Сега това изглежда все по-вероятно. Косоварите от една страна и ИД от друга ще напредват докато не си стиснат ръцете на Босфора. Подобно развитие ще изисква и пълната ислямизация на Турция и подкрепа от най-високо ниво. Е, подкрепата очевидно я има, за да изкара ИД толкова време срещу международната ''въздушна'' коалиция, а нека си спомним и че отношенията между САЩ и Турция рязко охладняха. Все пак сценарии много, но местното население също има думата в една или друга степен. Например Крим се очакваше да стане американска база със солидно татарско, ислямско присъствие, подобно на Косово, но снощи празнуваха до късно.

международна политика на махленско ниво. Ама то и професорите ни са такива, няма и кой да им слуша дебилщините, освен дъртаците на пейката. Студенти вече нямат!

само данните за малцинствата от албания от него. Човекът е голям арабист и наистина разбира нещата. Ако ще те успокои това, той каза, че подобни общности в ИД има и от Русия.

Така както вече няма римляни така скоро няма да има и македонци - теорията на Дарвин не търпи изклучения, само най приспособените оцеляват.

сега се върти в крематориума. Вие сте живото доказателство, че неговата теория е погрешна!

албанците по в македония , демократично и по донецколугански тертип, да си спретнат един референдум и да си се отделят от македония ! путин показа как се прави , какво чакат ?

Я, златките от "националисти" се превърнали в комунисти.

Вчера чух, че 30 % от населението в така наречената Македония са албанци.Като отчетете по колко деца раждат в едно семейство от този етнос, след по малко от 50 години ще ги асимилират и без други сценарии. Бавно но сигурно - по естествен път......

Добрутро

Доколкото разбирам сороския план за цветна революция във ФИРОМ претърпя провал. Явно виждайки, че славянския елемент с неговите мирни протести е ненадежден в свалянето на властта, подбудителите вкараха албанския етнически фактор, като силен и надежден. Оттук нататък преминаването към отцепване на територии в Македония, както бе с отцепването на Косово от Сърбия е въпрос на време, особено при ескалация на конфликта.

Само да ви напомня като изгори и България и полумесеца изгрее и тука, нека последните от нас да благодарят на новите ни братя и партньори!

За разлика от България където Сорос реши да не се показва много много в публичното пространство и се прикри зад разни мрежи и институти, то в Македония неговите организации дори не се крият кои ги финансира и управлява.

Има ли някъде по света US да не си врат гагата?!

DIDA

Още през 2005 г. когато Хърватия, България и Унгария първи признаха Косово още тогава, сръбската дипломация и руските й съюзници неуморно обясняваха, че това ще подкопае стабилността на Балканите. Сега това вече е неоспорим факт и нека България да не се прави на ощипана и да се спотайва да даде становище по проблема. Няма ли най-после да се появи Даниел Митов, или все още чака какво ще му се нареди да приказва от САЩ?!

Да. Само не ти е ясно че същата работа беше през 2001-2ра, и носихме т.н. хуманитарна помощ на македонците в куманово и крива паланка.

Вижте как народа казва едно и също защо никой от нас от бившия соц блок не се намесва и не спре амеирканско турската пропагандна политика.Жените ни заминават за Бурса да се женят за турци лъжат ги че след смъртта си щели да им получават пенсиите а ги правят сексуални робини до гроб.Превземат ни по мирен начин без война и ще се събудим някой ден оковани във вериги и роби.Бачкаме като скотове за жълти стотинки и ни разправят че това била демокрацията.А от де всички мутри карат лимузини освен ако не печелят от наркотрафик и проституция и далавери кражби на фондове бе?Скоро ще ви секнат кранчетата и ще видити кво значи ГЛАД-ГРОБ-РАВНОСИЛНО НА СИГУРНА ГЛАД И СМЪРТ!Това целят споменте си план РАНЪТ от 90 за съсипването на България дето искаха да останем 3 милиона специално подбрани и от другити не се интересували хамериканцити.СЪЩОТО С ЗАКЪСНЕНИЕ ГИ ЧАКА И ХАМЕКЕДОНЦИТЕ НЕКА ИМ ДА ВИДЯТ КО ЗНАЧИ ДЕМОКРАЦИЯ-ДЕМОКРАЦИЯТА ИДЕ С КРЪВ И НАСИЛИЕ И ЖЕРТВИ-СВОБОДА СЕ ДАВА С ЖЕРТВИ И НАСИЛИЕ И ОЩЕ ПО ГОЛЯМО РОБСТВО И ТИРАНИЯ ОТ ГОСПОДАРИТЕ

Ако има някакви разделителни линии във Вардарска Македония между албанци илириди и македонски българи, то това е разделителнат линия на граф Чано от 1941 година.

Всички знаем, кои са виновни за разпадането на Източно европейския блок.Снощи и по Националната телевизия го казаха че за това са виновни само и единствено хамериканцити.Които прокадват бандитската си имперско крадлива политика.Няма ли да се намесят комунистите ама истинските руснаци комунисти и да пратят невидимите си супер бомбандировачи и да ги изтрепят тия негри и мексиканци-и цигани там.

Всичко това се случва по нареждане на САЩ и със съгласието на "най-миролюбивия" съюз -Е.С. Ние все още не знаем какво ни е отредено но Управляващите и Президента знаят и сценария е един и същ . ЦИТИРАМ :Ройтерс припомня, че миналата седмица около 40 въоръжени албанци взеха за заложници четирима гранични полицаи на пункт с Косово и след няколко часа изчезнаха. Най-вероятно организаторите на поредната терористична атака имат за цел да доведат до фактическата федерализация с последващо разчленяване на БЮРМ, при което територията на запад от река Вардар ще се присъедини към Косово. Това е предвидено в плановете за създаване на Велика Албания, подкрепяни от САЩ, твърдят сръбските медии. Тя включва днешните Албания и Косово, сръбската области около Прешево и Медвежа, западна Гърция (област Янина) и половината от териториите на БЮРМ и Черна гора заедно със столиците на двете държави.

Аз пък знам, че е по нареждане на Русия. Явно разполагаме с ралични данни... Твоите от къде ти ги дадоха?

Ще им се случи същото и кат на тия В КОСОВО.Ще се намесят хамериканците ще си тестват новити оръжия ще пратя женски офицерки въоражени до зъби от самолети да ги трепят кат пилци и ще правят супер велика деомкрация.ЩОТО СА ПРОСТИ И ТЪПИ нека видяит кво е да живееш с минимална работна заплата от 350 лв и да теглиш кредити, които не можеш никога върна щото са им високи лихвите и като не си плащаш сметките към мобилните оператори да те съдят колят и бесят.ДА ЖИВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯТА НА БЕДНЯЦИТЕ И ЕВРОПАТА-която скоро ще се саморазпадне щото ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ МУТРИ КАТО Я ОКРАДАТ няма ко да крадат от нея.

Това са плодове на целенасочените усилия на САЩ и тъпоумието на "вземащите тежки решения" Желю, Костов, Паси, Плевнелиев, Борисов, ... САЩ основаха албански университет в Тетово преди над 20 години с обучение на албански, после откъснаха Косово от Сърбия ( въздушни коридори им дадоха България и Румъния, за гърция и Турция отказаха ). След това пак имаше сблъсъци и армията щеше да изпотрепе албанците, но пак САЩ се намесиха. Разберете накрая, източното православие не се харесва на САЩ и ЕС, предпочитат мюсулманите и дори Турция на Ердоган.

то пък насила ги откъснаха, както и Украйна от Русия. Косоварите страшно желаеха да бъдат в Сърбия, а украинците ден и нощ реват за майка Русия! Ама не, насила ги карат гадните янки! Е, така пише в руските сайтове, де!

е създание на Сталин, естествено че ще е на парада пред Кремъл, там са създали републиката им!Руснакът, американецът, германецът....македонеца!

Не на Сталин, невежо соросоидче! Разбираме, че за вас априори всичко са виновни руснаците и комунистите на Сталин, но специално Македонецът е продукт на сръбската асимилаторска мисъл още в средата и края на 19 век. Чети за Новаковеч и Гарашанин. Не е лошо да престанете да цапате форумите с изключителната си арогантност и простащина.

В голяма грашка си! Македонецът може да е техен продукт КАТО МИСЪЛ, както сам пишеш, но като практическа реализация е СТАЛИНОВ продукт!

но ги легитимира Сталин, а не Тито! Той разрешава , втория не може да му се налага. Решенията се вземат от Сталин, не от хърватина или ковачевския лидер!

Айде бе, ти Ванче Михайлов питал ли си го-) При Иван Михайлов, идеята за Независима Македония е водеща политическа цел. По негово време Пиринска Македония е превърната във фактически автономна област. Едва след преврата на военните през 1934 г. държавната власт е възстановена там напълно. Най-точно междувоенната автономистка позиция е изяснена в подготвения от Иван Михайлов материал, озаглавен Защо се борим за независима Македония? Там недвусмислено е показано, че ВМРО запазва традиционната автономистка формула като средство за решаване на македонския въпрос.

Явно македонцити се събуждат и искат да правят димокрация и да живеят свободно като нас дермек като дърти ергени с заплати от по 350 лв на месец да работяот кат пазичи и охранители да теглят кредити които няма да могат да върнат и да ги тормозят законни мутри адвокати ЧСИТА-ДА ЖИВЕЙ ЕВРОПАТА-МАКЕДОНЦИТИИ ИДАИТ И ТЕ ИСКАТ ДА КРАДАТ С ПЪЛНИ шепи и да правят димокрация и да станат сини аватаечета кат българските робове.

В Европа така ли се живее? Нещо си се объркал пич!

Така ще е, и Албания съвсем скоро ще протегне ръка към територии на т.нар. Македония. Албанските ислямисти действат с подкрепата на радикалния ислям от Близкия изток. Косовските - също. А вината е наша, че навремето ние първи признахме и т.нар. Македония и после измисленото Косово като независими държави??? Защото най-точното решение е т-нар. Македония да се раздели на три части, съответно на историческите традиции и население, на Гърция, на Сърбия и и естествено най-голяма територия на България. Тогава няма да има тези ескалации на албански и косовски радикален ислям. Но, самите т.нар. македонци са с дървени глави и не могат да проумеят, че шансът им да се спасят с това, за което става дума по-горе, все повече намалява с идиотския им инат.

при такова ''разделяне'' ще сме на една граница с Велика Албания и Турция от другата страна. Турция щяла да ни пази и небето. Е колко време ще изкараме преди и ние да влезем в ИД?

Може да изкараме неограничено дълго ако се обърнем към Русия!За съжаление на вярващите в ЕС, целта на водещата го англосаксонска раса е господството им над другите до пълното обезличаване на всичко що не е от тях и превръщането им в евтина работна ръка и потребители.За да може тези същите англо-саксонци да продължават да забогатяват и живеят охолно на чужд гръб!Моделът за ЕС е САЩ, където капиталът се е доказъл че работи много по-ефективно от всякъде другаде, независимо от приказките за най-голямата икономика на Европа!В САЩ този процес по обезличаване на всички в интерес на парите също работи най-ефективно.

Не разпокъсвай Македония! Тя не ни пречи, а напротив- явява се щит срещу пълзящия ислям на изток. Достатъчно е да живеем в разбирателство и да не се караме за езици и култура. Византийците, и те точат лиги за земя и територии ... Та Македония се пази от нас, от сърбите, от гърците, от албанците. Като в обръч са притиснати. Всеки иска нещо от нея - земя, хора ... Затова и след войната в Косово направиха отстъпки, които им излизат през носа. В наше лице трябва да виждат доброжелатели, а не врагове. Имало българи там. Добре, да си има и да си живеят. Ще си ходиме на гости. Имало албанци, да си налягат парцалките, да работят и да създават нещо за страната, където са израстнали и живеят. Признат им е езика, имат етническа партия и тя е в парламента им. Да не се окаже, че този Али Ахмет е знаел за тази провокация, както и за други. Да търсят продажниците сред своите!

По-точно не може да се каже! За жалост нещата са задвижени на най-високо ниво и ние нямаме думата.

Очевидното е, че македонските власти са подценили нападението като заплаха като цяло. Ситуацията има някои прилики с поведението на руснаците- лица без опознавателни знаци нападат държавна власт , убиват полицаи и мирни хора и провъзгласяват лозунги за свобода. Правилното поведение е пълно изтребление на всички нападатели без взимане на пленници, защото всеки пленник ще е повод за нови атентати с политически искания за освобождаването му.

Македонецът беше един от почетните гости на парада. Русия не би си предала приятелите за разлика от някои други. С някои неща нетрябва да лъжете ако и да сте професионални тролове. Братя убиват.

Келеш си ти, защото не можеш да правиш логически връзки, освен това лъжеш, че руснаците никого не са предали. Спомни си Югославия, спомни си нас как ни предадоха като ни оставиха да фалираме и Луканов да обяви, че няма да плаща дълга. Спомни си как руснаците подкрепяха ГДР пред нас в СИВ. Дразня се , когато незнайници като теб се правят на руски патриоти, а не си знаят дори най- близката история!

Има и немалко прилики с пръст на ЦРУ !

Украинският сценарий е в ход вече и в Македония. Целта е да бъде спрян проектът за газопровод. Сцените напомнят едно към едно тези от Киев. Внезапно "осъзнали се" младежи агресират полицията с горящи контейнери и друг мирен инструментариум. Режисурата е американска. В Украйна това доведе до разпад, икономическа катастрофа и гражданска война. В Македония обяснението с Путин някак не върви. Дали това ще накара най-сетне българите да се опомнят или ще ги сварят като жаби на бавен огън? За да няма съмнение кой стои зад протестите в Македония, ето и видеообръщението на нашенските професионални революционери. Потърсете в нета: Протестна мрежа с послание към македонците (видео)

На ви сега! Където се смеехме на Русия - същата ситуация! Какво ще правим? Ще се месим ли или ще гледаме как чалмите колят братя? Обаче едни санкции окончателно ще ни ликвидират...

по-долу се пише че в Македония, някой области или градове заявили желание да се присъединят към България? Сигурен съм че има такива нагласи, но да се уточни имало ли е местен референдум, кога е бил, как са гласували? Аз не знам за такова нещо!

Гласували са още на Великден 1941 когато масово посрещнаха българската армия като Освободител.

Хибридната война се води до нашата врата. Трябва да се пазим от спасители.

Хибридната война е виртуална и убитите са виртуални а тука тепат наред.

Тъпаци,защо мълчат българските служби?Каква съседна страна?Може от България?Ще дойдат шиптари и в София а власта ще спи.Сърбоманите да мрът по-далеко от България.

Изглежда снайперистите от Киевския Майдан са предислоцирани в Македония. Очакваме Виктория Нюланд, Макейн, Джим Керим да посетят и подкрепят "демократичните протести",както в Киев. А защо не се сещам някой от тях да посети демократичния протест на афроамериканците в Балтимор,Фергюсън,Ню Йорк след убийството на Фреди Грей?

Кои снайперисти?? дето никой не ги доказа? Повечето убити са застреляни с АК, снайперистите не ползват автомати. Беркут е виновен за убитите. От какъв зор САЩ ще праща терористи в Македония, когато мирния протест почти е свалил тоталитарното правителство?? По скоро ги праща Русия която иска да спре протеста срещу правителството.

Срещу проруското тоталитарно правителство на Македония се надига протест, и какво прави Русия?? Праща някакви терористи в Македония за да спре протестите срещу правителството. Русия се опитва по всякакъв начин да държи Сърбия и Македония извън ЕС и НАТО. И го правят по единствения им възможен начин , с терористи. За справка- Крим и Донбас.

ДИР- ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ МИ СРИВАТЕ МНЕНИЕТО!

Интересни са призивите на МВнР към всички политическит фактори в Македония за отговорно поведение... На фона на писанията в редица български медии, изобилстващи с квалификации от типа на "режима на Никола Груевски"..., както и на факта, че въпросните медии в момента не са нищо друго освен рупори на официалната власт в България...

Македония се албанизира.Това е пак някакъв сценарий.Македонските полицаи предимно ги нападат от Косово. Нали в Косово се намира най голямата американска база-Бондстийл.?В Македония също има американски бази и въпреки всичко народа не е защитен.

Македония няма бази на НАТО и не е член! Защо пишеш глупости? Съвместни учения не са членство, нали според вас в Шабла вече има ракетен полигон на НАТО за война срещу Русия? Е, къде е?

къде ще има следващ конфликт, но със сигурност пак ще го направят САЩ! Русия на такова нещо не е способна, тя дори и да заграби го прави да се защити, макар че никой не я напада! Като партизанското минало на Тодор Живков- той се криел, ама никой не го търсел!

"Третата Световна война ще започне от Македония" ..........изглежда че ще е прав само дето беше дал по-ранна година за началото

господа американци,ако искате скачаща по свирката ви Македония,не са ви необходими албанските терористи ...и излишни финансови разходи,за постигането на тази цел просто си дайте благословията за приобщаването и към България,което не би било особено трудно след екстрадирането на сръбските агенти.

Проблема е, че Русия е организирала това, тя не иска Македония в ЕС и НАТО!! затова Русия е пратила терористите.

По пощата ри ги е пратила? Прости сороси, нима вярвате на глупостите,които пишете?! Счупихте всички тъпомери.

престъпници от Косово са под командването на Русия при положение че са обучавани от НАТО и командирът на терористите в Куманово е човек на НАТО........искаш да кажеш че американското разузнаване са некадърници!?...допуснали вербуване на албанци от Русия

От какъв зор САЩ ще праща терористи в Македония, когато мирния протест почти е свалил тоталитарното правителство?? По скоро ги праща Русия която иска да спре протеста срещу правителството.

Божидар Димитров: Това, което става в Македония, е по украински сценарий--------------,,Много по-бързо реагирахме на далечния Киев, а не реагираме на една страна с която имаме обща граница и 120 000 души с българско гражданство. Не е хубаво това. Аз се питам имат ли нашите ръководни органи план и то в няколко варианта. Ние не знаем дали албанците няма да тръгнат да обединяват Косово и Западна Македония това ще означава разпад на Македония. Какво прави нашето правителство за Струмище, което заяви, че иска да се върне в България. Там наистина хората говорят на почти чист български език. Ще ги отхвърлим ли? Какво правим, ако Македония се разпадне, без да иска да се присъединява в България? Какво правим при една голяма бежанска вълна?, попита Божидар Димитров. Не се опасявам от това, какво ще стане в Македония, а дали имаме план или чакаме какво ще ни кажат отвън. И дали ще бъде в наш интерес това, което ще каже Големият брат, каза още той.