Коментари - Репресираните от комунизма: Оставка и извинение от Жаблянов | Днес.dir.bg

Репресираните от комунизма: Оставка и извинение от Жаблянов

Съюзът на репресираните от комунистическия режим настоя за публично извинение и оставката на депутата от БСП Валери Жаблянов заради думите му за Народния съд.

Обратно в новината

Коментари - Репресираните от комунизма: Оставка и извинение от Жаблянов | Днес.dir.bg

Коментари

Ако не беше Народния съд кой щеше да осъди тези депутати, министри, регенти, министър-председатели които гласуваха и присъединиха България към Оста Рим-Берлин-Токио, да стане съюзник на Хитлеристка Германия и да обяви война на САЩ и Великобритания. Резултатите от тази "символична" война стават ясни след като София и др. български градове са разрушени от англо-американската авиация.

Бог да пази България! Незнам какъв трябва да си, за да оправдаваш така нагло масовите убийства по 09.09.1944 г. и след това! Цвета на българската нация бе унищожен, за да може шайка разбойници да си разиграват коня вече над 70 години! Погнусена съм, но не съм изненадана! Показаха и доказаха истинското си лице! И не само, доказаха и тезата, че са генно увредени и ще бъдат генно увредени до 10-то коляно!

репресирани от комунизма в същност са наследниците на тези, които са осъдени от имащ за цел осъждане на фашизма във всички държави съд, който е създаден след Нюрнбергския съд над фашистките военнопрестъпници от Хитлерова Германия по решение на САЩ, СССР и Великобритания! И още нещо, от 1945 година до 2017 година са изминали нито повече, нито по-малко, а точно 72 години! В тази връзка възниква въпросът колко живи има от тези, които са осъдени от т.н. Народен съд, защото не всички съдени от него са получили смъртни присъди, и на колко години са сега?! Десталинизацият се извършва с Априлския пленум 1953 година и през 1959 година официално са закрити същестуващите лагери в които са задържани политическите противници и "неблагодеждните" партийни членове (на БКП). След 1959 година част от тези бивши лагери продължават да функционират, но като затвори каквито има във всяка държава и в които се задържат всички противници на съществуващият конституционно определен ред и криминални престъпници. Та отново възниква въпросът на калка години са били тогава и на колко са сега днешните репресирани, които официално и практически от 1960 година не са затворници в тези лагери?! Въпросът е във връзка са това, че изразяващите протест срещу Жаблянов в Народното събрание не са на преклонна възраст, на каквато би трябвало да са ако са били наистина и политически и физически зрели и достатъчно възрастни за а отстояват политически възгледи и да извършват дейност която да заплашва устоите на тогавашното държавно управление!

vasil

Комунягите се сетиха да отпуснат добавка на пенсията на ветерани от Балканската война (1912-1913)и то само на опълченците от МОО през 1981 или след 69 г.Който е бил най-млад-на 18 в 1912,в 1981 е бил на 18+69=87г. Бяха точно 12 души.

Има и друга страна.Има наболели въпроси за решаване .Партиите да не се занимават кой,какво е казал ,а да творят истински закони с национален интерес.Писна ми от махленски приказки.Било,каквото било.

И аз ще кажа.Народният съд е бил необходим.Избити са много антифашисти .Някой безсъд и присъда.Какво да кажем за ястебовчетата,Гео Милев-къде изчезна.Съд! Исегашните са за НАРОДЕН СЪД!

монархо-фашисткия режим също е избивал без съд и присъда. направо в мазетата на полицията. най-често са пребивали жертвите или са ги изтезавали с ток, рязане на плът и т.н... за да "издадат четата" Когато са я издавали преди да се стъгне до тежки мъчения - просто са ги разтрелвали. народния съд е отговора на царската полиция... това се нарича танту-за кукуригу! да не говорим за тоя съюз на репресираните!!! в ония лагери в България наречени грешно "конц" 2/3 са били криминални и 1/3 политически! от политическите са излезли единични бройки. с повечето от тях са хранели прасета.. но сега живи са масово от криминалните... дано има съд отатък за тях!!! не народен а божи!!!

вие ,знаете ли оная приказка за човекът и хлебарката ?горещо ви я препоръчвам,ако сте човеци !

НЕ всеки има смелостта на Жаблянов...Браво.

не всеки може да мисли.от къде ли му идва тая смелост,според ваше величие ,м ?

Така е...ти си примерът.....Вероятно борката е на път....

Тъй наречения Народен съд е творение замислено създадено и контролирано от страните победителки от Втората световна война, а именно САЩ ,Великобритания и СССР.Ако първите две са комунистически държави тогава ще се съглася , че това е дело на комунистите.

много точно -измислено от запада,за да дойдат на власт комунистите,но най-вече "спасените"(от тях!) вреи...

Управляващите и опозицията имат проблеми извикват призрака на миналото и започват да ровят във вонящата част от историята! Не така няма да стане. Аз съм се родил и израстнал дълги години след тия събития, които сега ми тикате в лицето като актуални. Стига вече! Гледайте напред. От тая воняща част на историята ни няма какво добро да вземете!

в България не е имало Народен съд ! това е изобретение на ционистите,за да управляват и окупират България ! защото са избити най-интелигентните и любещи майка България ! вижте кои са жертвите ,това е достатъчно !

Въх,въх чак се просълзих за "най-интелигентните и любещи майка България"като ген.Иван Вълков,поручик Йорданов Александър Цанков и цялата плеяда от човеколюбци!!!

Antoinette Todorova

и какво те научиха в училище за жертвите на ционизма ?или нищо или гнусни лъжи ,в които сме абсолютно длъжни да вярваме .все едно да кажат,че сестра ти и майката ти са цял ден на околовръстното ,а ние задължително да вярваме .

От къде се пръкнаха толкова репресирани от комунизма? До промените в България нямаше опозиция. Сега всеки търси някакъв актив и келепир.

я кажи ,защо нацисткия съд е наречен народен съд !?

Antoinette Todorova

*вместо нацистки ,да се чете ционистки .

бяха единствено за АБПФК - терористи и разбойници от шумата

Жаблянов нито трябва да подава оставка, нито да се извинява за нещо! Няма за какво! Вземете и почетете малко за Народния съд. Кога, защо и от кого е създаден. При какви обстоятелства и в съответствие на какви международни документи! БЪЛГАРИЯ И СТРАНА ОТ ХИТЛЕРИСТКАТА КОАЛИЦИЯ И ЗА НЕЯ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ СПОГОДБИ !

в ГЕРМАНИЯ -19 ОСЪДЕНИ !!! ЗАЩО в БЪЛГАРИЯ ПОЧТИ 10 000 ???? ЗАЩО???? защото българите не са избили евреите,както в Германия ли?!

А във Франция?

Исторически факт е ,че България не стигна до комунизма.Останахме си в развитият социализъм до 1990г.Репресираните могат да искат оставки и извинения,когато се извинят за поруганият от тях гроб в с.Гинци и върнат откраднатият кръст от гроба в гробището на същото село.

vasil

Комунизъм може да не се построи,но едноличен режим на Комунист.партия - и още как!

Репресираните от комунизма отдавна са в гробищата, тия са някакви псевдо репресирани търсещи облаги. Като Боко, който е син на ченге от ДС, но се прави на репресиран внук на фашист.

vasil

За твое съжаление има още живи репресирани,разбира се,хора главно над 75. Бащата на Б.Б.е офицер от пожарната и като такъв- член на БКП . ПРАдядо му ПО МАЙКА- Асен не е убит като фашист,а е от мнозинството,убити по Девети ХЕЙ ТАКА.Дори е бил от БЗНС-т.е. ЛЯВ.

Ти не си тузлия ами си тепегьозлия или пълен идиот!прадядо му е убит от завърнали се от фронта защото е отпускал захар,газ и олио само на жените които му "пуснат" по мое мнение преди да го убият е трябвало всеки чиято жена е изнасилена и той да опраска прадядо му!!!

Тях не ги виждаме много ама наследниците им реститути всеки ден се показват..

Не знам дали твоите лъжи не са обикновена простотия и неграмотност, но си неадекватен лъжец. От 1944 до 2018 дистанцията е 74 години. За да са репресирани в активна възраст, защото никой няма да репресира пеленачета, това значи че в 1944 репресираните са били поне на 20 години плюс 74 това означава че репресираните от комунистите сега са на 94 години.

Репресираните ,са тия ,който навремето експлоатираха бедния народ .

vasil

В документите за убити от партизаните най-честите им жертви са СЕЛЯНИ - мъже и жени,средно заможни или бедни.

Днес някой старателен и раболепен трие всичко, което не отговаря на генералната линия на партията. Знае се коя партия. Свобода на словото ли? Не, свобода само за тия, дето са успоредни на линията, другите коментари изчезват, или се оказват спам. Защо ручахме жабетата тогава?

Невинни жертви на Народния съд! Това някаква грозна подигравка ли е?

vasil

Не,факт!

РЕПРЕСИРАНИТ ОТ КОМУНИЗМА са жертви!!!!!Ето ги сегашните жертви БЕЗ ГЛАС---емигранти,умрели от здравната политика,необразованите,наркомани,безработни,подслушвани и цензурирани,беззъби и болно,оскотели,самоубили се и убити,измамени,АРМИЯ,ПОЛИЦИЯ,ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ,ОБРАЗОВАНИЕ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,БОЛНИЦИ,ОБЩИНИ,ПЪТНА СИСТЕМА,ОБЩЕСТВЕНА СИСТЕМА...СЕМЕЙСТВОТО......ДЪРЖАВАТА!!!!!Да е чул някой ТЕХНИЯТ ГЛАС?????Оууу,забравих---ТЕ САМИ СА СИ ВИНОВНИ...Всичко е бизнес,нищо лично/

Ако не искаш да ти се случи нещо не го прави на другите! Наша народна пагаварка! Ако не бе девето юнският преврат 1923 година и последвалите издевателства и престъпления от страна на превратаджиите, подкрепени от македовстващи кървопийци, врангелови белогвардейци и уволнени военни, нямаше да има дваисет и трето септемврийското въстание на земеделци и комунисти! Ако не бе белият терор последвал въстанието нямаше да има атентатът в Свето Крал през 1925г. Ако нямаше избити по демократично без съд и присъда хиляди противници на властта до 1944год. нямаше да има и Народен съд! Само в с. Голяма Желязна са избити в една нощ веднага след арестуването им през 1925г 16 земеделци, комунисти и един социалдемократ! Гробът им е бил открит случайно при строеж на обект на ТКЗС! Паметните лочи са 19 за периода 1923-1944г. В София бяха три плочи от кръстовището на Черковна и Мадрид до кръстовището на Мадрид и моста на Перловска река! А в цяла София, а в цялата страна, а шестте деца от Ястребино разстреляни с родителите си от поручик Йорданов, чието име е сред имената на "жертвите" от комунизма! Зъб за чене и око за две е бил законът до ноември 1944г., когато са преустановени отмъщенията по цялата ни територия! Всеки който е крал и с двете ръце, който е рязал глави и се снимал с това, който е давил в Дунава арестувани с шлеповете, който ни върза в каруцата на Хитлер, всеки който е дерибействал в окупираните Македония и Беломорска Тракия са си получили заслуженото! И Съдът е бил справедлив, защото е съдил виновните, а на децата им е дал възможност да се учат и развиват в НРБългария! Факт който го подкрепя листата на народните представители на ВНС! Там имаще и "заслужили" преводачи, и адвокати и певци и артисти и доктори и икономисти и прависти, все от репресирани семейства! Мога да изредя веднага 25-30 имена!

Факт е, че на децата на убитите без съд и присъда, много от които впрочем са убити поради лична ненавист от някой комунист, а не че е имало защо, не им даваха да следват и дори и внуците им си имаха големи проблеми. А че някои са минали между капките е ясно - то и комунизмът ни беше като всичко останало - човек все успява да изклинчи.

Зет ми е бил от изселено семейство! Баща му е бил счетоводител в Бобов дол, а след това му е възстановена адвокатската практика, синът му завърши МЕИ една година преди мен/ то той е и с 1 година по-възрастен/, сестра му завърши ХТИ! Зет ми стана началник на отдел една година преди мен! И двамата работехме в предприятия в селища да София! Това е от моето семейство, а такива са мнозинството семейства! Преди имаше политика за развитие на специалистите и те израстваха на база на лични качества! Тези , дето бяха мълячи, мързеливци и интриганти, а такива винаги е имало и ще има изоставаха в развитието си, а след "демократичните" промени си намериха извинение за личните си неуспехи! Били репресирани, или от репресирани семейства! Хайде холан! Братя Неврокопски, са получили юридическото си образование, след "репресията" над тях! На въпросът защо после са били в затвора, отговаряха, че са крали пчеларската кооперация, защо това е бил тяхният бунт срещу комунизма! Е по-голяма наглост трудно се измисля!

Жаблянов си каза истината. А че на кресливите седесари това не им харесва, си е техен проблем.

Я да налея малко бензин на дискусията, че много готино се карате. Народния съд, е в рамките на т.нар. "денацификация" и съденето на хората е заложено в споразуменията за примирие между България и Великобритания, САЩ и СССР. В България е минало сравнително леко: 1. Нар.съд е издал 2 730 смъртни присъди. 2. Общо убитите и преследваните у нас са около 30 000 човека. За сравнение, само във Франция техният "народен съд" - т.нар. commissions d'épuration (комисии за прочистване) са осъдили на смърт 6 763 човека, а общо са осъдени над 120 000 човека. Според някои оценки, убитите без съд и присъда "помагачи на немците" са над 100 000 само за периода 1944 - 1946 г. Други оценки са за значително по-малко убити, но.... Подобна е била ситуацията в цяла Европа.

Ревете комуняги, малко ви остана, дърти сте, краят ви наближава, природен закон.

Нацизъм и комунизъм са идентични строеве ,като 2 капки вода ,защо се осъжда само нацизма ,а комунизма се величае ,какъв е този извратен подход ?

ПОЧВАЙ ДА ВЕЛИЧАЕШ НАЦИЗМА БЕ НЕЩАСТНИК!

Иска да ти каже че трябва да осъдиш и другия палач ,комунизма !

а репресираните от ....,,герп...,,???

Разбира се, че народния съд е справедлив акт. Стига с тези репресирани - престъпници самообявили се за жертви. Фактите говорят друго...

Ей ,,репресираните" престъпници, с всеки изминал ден все повече се убеждавам колко правилно са постъпили комунистите. А сега повече от всякога ни е нужен нов народен съд.

Стрино Лили, малко са ви репресирали! Трябвало е-"око за две, зъб за чене"!

Аз

Най-лошото нещо, което можеш да направиш, ако си болен - да почнеш да се лекуваш и да спреш по средата. Точно каквото са направили тъпите комундетажедно време... Трябвало е да пречукат 3-4 пъти повече народ. Много рано са спрели.

Избитите от монархофашисткия режим са десетки хиляди повече , един достоен български писател бе възкликнал :"КЛАХА НАРОДА СИ ТАКА,КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ!" ......След 89 г. тези безчинства се замитат под чергата , но историческата памет е жива ! Времето и разума трябва да ни убедят да спрем с това пагубно противопоставяне и да игнорираме "политиците",които го използват за решаване на техни си проблеми основно в посока отклоняване от жестоките реалности на деня предизвикани от 30 години безотговорно,некомпетентно и крадливо управление!

Фашизъм и така наречения монархофашизъм в България никога не е имало,тезата е измислена от комунистите за да се възвеличаят как са спасили България.Фразата която си използвал е казана за комунистите и така наречения народен съд чрез който са избивали всички неудобни за тях.Най-лошото което са направили комунистите е точно това,че те продаваха и избиваха собствения си народ за да угодят на чужди.Най-добрия български политик и държавник в новата българска история е цар Борис III Обединител.

"...избиваха собствения си народ за да угодят на чужди." Викаш сега Боко и компания друго правят а?

по повод нечуваните зверства и жестокости при потушаването на Септемврийското въстание 1923 е написал най страшното обвинение към монархофашизма:КЛАХА НАРОДА СИ ТАКА КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ!...... десетки хиляди избити,само заради Гео Милев например е непростимо ,ами Йосиф Хербст, по късно Никола Вапцаров,ген.Владимир ЗАИМОВ. Ами отрязаните партизански глави натъркаляни по мегданите и играещите хоро до тех главорези!? Народния съд е бил естествено продължение в обратна посока!

vasil

Не са десетки хиляди,а ок.5 500 максимум за 1923-1944,вкл.умрели и убити в СССР,в Испания,като бойци от Съветската армия,починали след арест или затвор(някои години след това).За 45 г.до,1989 са проучени и описани обстойно.След 1944 вземат "за вдна глава - пет".

Защо ние убиваме по-хуманно ,използваме прасета ...!

България била ОКУПИРАНА от Съветската Армия!!!!!ЧУДНО!!!Каква съпротива оказаха тези ,,репресирани,,???Да знаете значими сражения със СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ????Та да се изживяват като,,жертви,, ......ПРЕХОДЪТ КЪМ СОЦИАЛИЗЪМ Е ДРУГО,КАКТО И СЕГА ПРЕХОДЪТ КЪМ КАПИТАЛИЗЪМ...жертви има.

Българската власт конфискува цялата собственост на гръцкото население и я прехвърля на българското.Като последица на тези действия, гръцки партизани и цивилни организират Драмското въстание в края на септември 1941. Въстанието е потушено безкомпромисно, като 3000 въстаници (от които 1000 невъоръжени) са убити, а в следващите седмици българската армия убива 15 000 гърци, като в някои области са разстреляни цели села. Българската окупация е най-смъртоносна за гръцкото население българската армия избива общо 40 000 гърци, докато Германия екзекутира 21 000, а Италия 9000.

Два дни преди италиано-германския натиск управляващите в София са предупредени и от английския крал Джордж VI, че ако България се нареди сред противниците на Британската империя, то тя ще се превърне в театър на бойни действия. САЩ също се включват в дипломатическия натиск срещу България.

А паметник на Репресираните от Демокрацията кога? Особено на възрастните хора по селата, дето Циганите ги избиват, за да им вземат последните 20 лева. А Мемориал на 2-та милиона българи изгонени от България през последните 10-15 години?

Когато Кум Гейт-Делянчо,со подаде оставката,тогава и този ще си я подаде,а който се чувства засегнат от думите на Жаблянов и Др-Христов за дебилите,както казваше на времето Любо Пенев да духат супата.

кап. Николчев прави следните признания пред Народния съд: Двамата братовчеди Сава и Васил Кокарешкови побързахме да ликвидираме. Един от жандармеристите се вмъкна в стаята, където момчетата бяха задържани, и ги закла. Страхувахме се да не се открият телата им, защото бяха малолетни и ги унищожихме без съд. Затова дадох нареждане да не се оставят следи от убийството. По-късно ми докладваха, че с телата на момчетата жандармеристите са хранили цяла седмица кучетата. Така от ятаците не остана нито следа.

Тогава чорбаджии, днес бизнесмени тогава работа за жълти стотинки, днес стачки за неизплатени заплати След време децата на днешните ще казват, че били репресирани Дано народният съд тогава си свърши работата качествено

Народният съд е исторически факт и това е най-важното. А т.н. "съюз на репресираните" ми пролича на пале, джафкащо след преминаващ влак. Не разбраха ли, че връщане на фашизъм няма да има?

Коментари - Репресираните от комунизма: Оставка и извинение от Жаблянов | Днес.dir.bg

Репресираните от комунизма: Оставка и извинение от Жаблянов

Съюзът на репресираните от комунистическия режим настоя за публично извинение и оставката на депутата от БСП Валери Жаблянов заради думите му за Народния съд.

Обратно в новината

Коментари - Репресираните от комунизма: Оставка и извинение от Жаблянов | Днес.dir.bg

Коментари

Ако не беше Народния съд кой щеше да осъди тези депутати, министри, регенти, министър-председатели които гласуваха и присъединиха България към Оста Рим-Берлин-Токио, да стане съюзник на Хитлеристка Германия и да обяви война на САЩ и Великобритания. Резултатите от тази "символична" война стават ясни след като София и др. български градове са разрушени от англо-американската авиация.

Бог да пази България! Незнам какъв трябва да си, за да оправдаваш така нагло масовите убийства по 09.09.1944 г. и след това! Цвета на българската нация бе унищожен, за да може шайка разбойници да си разиграват коня вече над 70 години! Погнусена съм, но не съм изненадана! Показаха и доказаха истинското си лице! И не само, доказаха и тезата, че са генно увредени и ще бъдат генно увредени до 10-то коляно!

репресирани от комунизма в същност са наследниците на тези, които са осъдени от имащ за цел осъждане на фашизма във всички държави съд, който е създаден след Нюрнбергския съд над фашистките военнопрестъпници от Хитлерова Германия по решение на САЩ, СССР и Великобритания! И още нещо, от 1945 година до 2017 година са изминали нито повече, нито по-малко, а точно 72 години! В тази връзка възниква въпросът колко живи има от тези, които са осъдени от т.н. Народен съд, защото не всички съдени от него са получили смъртни присъди, и на колко години са сега?! Десталинизацият се извършва с Априлския пленум 1953 година и през 1959 година официално са закрити същестуващите лагери в които са задържани политическите противници и "неблагодеждните" партийни членове (на БКП). След 1959 година част от тези бивши лагери продължават да функционират, но като затвори каквито има във всяка държава и в които се задържат всички противници на съществуващият конституционно определен ред и криминални престъпници. Та отново възниква въпросът на калка години са били тогава и на колко са сега днешните репресирани, които официално и практически от 1960 година не са затворници в тези лагери?! Въпросът е във връзка са това, че изразяващите протест срещу Жаблянов в Народното събрание не са на преклонна възраст, на каквато би трябвало да са ако са били наистина и политически и физически зрели и достатъчно възрастни за а отстояват политически възгледи и да извършват дейност която да заплашва устоите на тогавашното държавно управление!

vasil

Комунягите се сетиха да отпуснат добавка на пенсията на ветерани от Балканската война (1912-1913)и то само на опълченците от МОО през 1981 или след 69 г.Който е бил най-млад-на 18 в 1912,в 1981 е бил на 18+69=87г. Бяха точно 12 души.

Има и друга страна.Има наболели въпроси за решаване .Партиите да не се занимават кой,какво е казал ,а да творят истински закони с национален интерес.Писна ми от махленски приказки.Било,каквото било.

И аз ще кажа.Народният съд е бил необходим.Избити са много антифашисти .Някой безсъд и присъда.Какво да кажем за ястебовчетата,Гео Милев-къде изчезна.Съд! Исегашните са за НАРОДЕН СЪД!

монархо-фашисткия режим също е избивал без съд и присъда. направо в мазетата на полицията. най-често са пребивали жертвите или са ги изтезавали с ток, рязане на плът и т.н... за да "издадат четата" Когато са я издавали преди да се стъгне до тежки мъчения - просто са ги разтрелвали. народния съд е отговора на царската полиция... това се нарича танту-за кукуригу! да не говорим за тоя съюз на репресираните!!! в ония лагери в България наречени грешно "конц" 2/3 са били криминални и 1/3 политически! от политическите са излезли единични бройки. с повечето от тях са хранели прасета.. но сега живи са масово от криминалните... дано има съд отатък за тях!!! не народен а божи!!!

вие ,знаете ли оная приказка за човекът и хлебарката ?горещо ви я препоръчвам,ако сте човеци !

НЕ всеки има смелостта на Жаблянов...Браво.

не всеки може да мисли.от къде ли му идва тая смелост,според ваше величие ,м ?

Така е...ти си примерът.....Вероятно борката е на път....

Тъй наречения Народен съд е творение замислено създадено и контролирано от страните победителки от Втората световна война, а именно САЩ ,Великобритания и СССР.Ако първите две са комунистически държави тогава ще се съглася , че това е дело на комунистите.

много точно -измислено от запада,за да дойдат на власт комунистите,но най-вече "спасените"(от тях!) вреи...

Управляващите и опозицията имат проблеми извикват призрака на миналото и започват да ровят във вонящата част от историята! Не така няма да стане. Аз съм се родил и израстнал дълги години след тия събития, които сега ми тикате в лицето като актуални. Стига вече! Гледайте напред. От тая воняща част на историята ни няма какво добро да вземете!

в България не е имало Народен съд ! това е изобретение на ционистите,за да управляват и окупират България ! защото са избити най-интелигентните и любещи майка България ! вижте кои са жертвите ,това е достатъчно !

Въх,въх чак се просълзих за "най-интелигентните и любещи майка България"като ген.Иван Вълков,поручик Йорданов Александър Цанков и цялата плеяда от човеколюбци!!!

Antoinette Todorova

и какво те научиха в училище за жертвите на ционизма ?или нищо или гнусни лъжи ,в които сме абсолютно длъжни да вярваме .все едно да кажат,че сестра ти и майката ти са цял ден на околовръстното ,а ние задължително да вярваме .

От къде се пръкнаха толкова репресирани от комунизма? До промените в България нямаше опозиция. Сега всеки търси някакъв актив и келепир.

я кажи ,защо нацисткия съд е наречен народен съд !?

Antoinette Todorova

*вместо нацистки ,да се чете ционистки .

бяха единствено за АБПФК - терористи и разбойници от шумата

Жаблянов нито трябва да подава оставка, нито да се извинява за нещо! Няма за какво! Вземете и почетете малко за Народния съд. Кога, защо и от кого е създаден. При какви обстоятелства и в съответствие на какви международни документи! БЪЛГАРИЯ И СТРАНА ОТ ХИТЛЕРИСТКАТА КОАЛИЦИЯ И ЗА НЕЯ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ СПОГОДБИ !

в ГЕРМАНИЯ -19 ОСЪДЕНИ !!! ЗАЩО в БЪЛГАРИЯ ПОЧТИ 10 000 ???? ЗАЩО???? защото българите не са избили евреите,както в Германия ли?!

А във Франция?

Исторически факт е ,че България не стигна до комунизма.Останахме си в развитият социализъм до 1990г.Репресираните могат да искат оставки и извинения,когато се извинят за поруганият от тях гроб в с.Гинци и върнат откраднатият кръст от гроба в гробището на същото село.

vasil

Комунизъм може да не се построи,но едноличен режим на Комунист.партия - и още как!

Репресираните от комунизма отдавна са в гробищата, тия са някакви псевдо репресирани търсещи облаги. Като Боко, който е син на ченге от ДС, но се прави на репресиран внук на фашист.

vasil

За твое съжаление има още живи репресирани,разбира се,хора главно над 75. Бащата на Б.Б.е офицер от пожарната и като такъв- член на БКП . ПРАдядо му ПО МАЙКА- Асен не е убит като фашист,а е от мнозинството,убити по Девети ХЕЙ ТАКА.Дори е бил от БЗНС-т.е. ЛЯВ.

Ти не си тузлия ами си тепегьозлия или пълен идиот!прадядо му е убит от завърнали се от фронта защото е отпускал захар,газ и олио само на жените които му "пуснат" по мое мнение преди да го убият е трябвало всеки чиято жена е изнасилена и той да опраска прадядо му!!!

Тях не ги виждаме много ама наследниците им реститути всеки ден се показват..

Не знам дали твоите лъжи не са обикновена простотия и неграмотност, но си неадекватен лъжец. От 1944 до 2018 дистанцията е 74 години. За да са репресирани в активна възраст, защото никой няма да репресира пеленачета, това значи че в 1944 репресираните са били поне на 20 години плюс 74 това означава че репресираните от комунистите сега са на 94 години.

Репресираните ,са тия ,който навремето експлоатираха бедния народ .

vasil

В документите за убити от партизаните най-честите им жертви са СЕЛЯНИ - мъже и жени,средно заможни или бедни.

Днес някой старателен и раболепен трие всичко, което не отговаря на генералната линия на партията. Знае се коя партия. Свобода на словото ли? Не, свобода само за тия, дето са успоредни на линията, другите коментари изчезват, или се оказват спам. Защо ручахме жабетата тогава?

Невинни жертви на Народния съд! Това някаква грозна подигравка ли е?

vasil

Не,факт!

РЕПРЕСИРАНИТ ОТ КОМУНИЗМА са жертви!!!!!Ето ги сегашните жертви БЕЗ ГЛАС---емигранти,умрели от здравната политика,необразованите,наркомани,безработни,подслушвани и цензурирани,беззъби и болно,оскотели,самоубили се и убити,измамени,АРМИЯ,ПОЛИЦИЯ,ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ,ОБРАЗОВАНИЕ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,БОЛНИЦИ,ОБЩИНИ,ПЪТНА СИСТЕМА,ОБЩЕСТВЕНА СИСТЕМА...СЕМЕЙСТВОТО......ДЪРЖАВАТА!!!!!Да е чул някой ТЕХНИЯТ ГЛАС?????Оууу,забравих---ТЕ САМИ СА СИ ВИНОВНИ...Всичко е бизнес,нищо лично/

Ако не искаш да ти се случи нещо не го прави на другите! Наша народна пагаварка! Ако не бе девето юнският преврат 1923 година и последвалите издевателства и престъпления от страна на превратаджиите, подкрепени от македовстващи кървопийци, врангелови белогвардейци и уволнени военни, нямаше да има дваисет и трето септемврийското въстание на земеделци и комунисти! Ако не бе белият терор последвал въстанието нямаше да има атентатът в Свето Крал през 1925г. Ако нямаше избити по демократично без съд и присъда хиляди противници на властта до 1944год. нямаше да има и Народен съд! Само в с. Голяма Желязна са избити в една нощ веднага след арестуването им през 1925г 16 земеделци, комунисти и един социалдемократ! Гробът им е бил открит случайно при строеж на обект на ТКЗС! Паметните лочи са 19 за периода 1923-1944г. В София бяха три плочи от кръстовището на Черковна и Мадрид до кръстовището на Мадрид и моста на Перловска река! А в цяла София, а в цялата страна, а шестте деца от Ястребино разстреляни с родителите си от поручик Йорданов, чието име е сред имената на "жертвите" от комунизма! Зъб за чене и око за две е бил законът до ноември 1944г., когато са преустановени отмъщенията по цялата ни територия! Всеки който е крал и с двете ръце, който е рязал глави и се снимал с това, който е давил в Дунава арестувани с шлеповете, който ни върза в каруцата на Хитлер, всеки който е дерибействал в окупираните Македония и Беломорска Тракия са си получили заслуженото! И Съдът е бил справедлив, защото е съдил виновните, а на децата им е дал възможност да се учат и развиват в НРБългария! Факт който го подкрепя листата на народните представители на ВНС! Там имаще и "заслужили" преводачи, и адвокати и певци и артисти и доктори и икономисти и прависти, все от репресирани семейства! Мога да изредя веднага 25-30 имена!

Факт е, че на децата на убитите без съд и присъда, много от които впрочем са убити поради лична ненавист от някой комунист, а не че е имало защо, не им даваха да следват и дори и внуците им си имаха големи проблеми. А че някои са минали между капките е ясно - то и комунизмът ни беше като всичко останало - човек все успява да изклинчи.

Зет ми е бил от изселено семейство! Баща му е бил счетоводител в Бобов дол, а след това му е възстановена адвокатската практика, синът му завърши МЕИ една година преди мен/ то той е и с 1 година по-възрастен/, сестра му завърши ХТИ! Зет ми стана началник на отдел една година преди мен! И двамата работехме в предприятия в селища да София! Това е от моето семейство, а такива са мнозинството семейства! Преди имаше политика за развитие на специалистите и те израстваха на база на лични качества! Тези , дето бяха мълячи, мързеливци и интриганти, а такива винаги е имало и ще има изоставаха в развитието си, а след "демократичните" промени си намериха извинение за личните си неуспехи! Били репресирани, или от репресирани семейства! Хайде холан! Братя Неврокопски, са получили юридическото си образование, след "репресията" над тях! На въпросът защо после са били в затвора, отговаряха, че са крали пчеларската кооперация, защо това е бил тяхният бунт срещу комунизма! Е по-голяма наглост трудно се измисля!

Жаблянов си каза истината. А че на кресливите седесари това не им харесва, си е техен проблем.

Я да налея малко бензин на дискусията, че много готино се карате. Народния съд, е в рамките на т.нар. "денацификация" и съденето на хората е заложено в споразуменията за примирие между България и Великобритания, САЩ и СССР. В България е минало сравнително леко: 1. Нар.съд е издал 2 730 смъртни присъди. 2. Общо убитите и преследваните у нас са около 30 000 човека. За сравнение, само във Франция техният "народен съд" - т.нар. commissions d'épuration (комисии за прочистване) са осъдили на смърт 6 763 човека, а общо са осъдени над 120 000 човека. Според някои оценки, убитите без съд и присъда "помагачи на немците" са над 100 000 само за периода 1944 - 1946 г. Други оценки са за значително по-малко убити, но.... Подобна е била ситуацията в цяла Европа.

Ревете комуняги, малко ви остана, дърти сте, краят ви наближава, природен закон.

Нацизъм и комунизъм са идентични строеве ,като 2 капки вода ,защо се осъжда само нацизма ,а комунизма се величае ,какъв е този извратен подход ?

ПОЧВАЙ ДА ВЕЛИЧАЕШ НАЦИЗМА БЕ НЕЩАСТНИК!

Иска да ти каже че трябва да осъдиш и другия палач ,комунизма !

а репресираните от ....,,герп...,,???

Разбира се, че народния съд е справедлив акт. Стига с тези репресирани - престъпници самообявили се за жертви. Фактите говорят друго...

Ей ,,репресираните" престъпници, с всеки изминал ден все повече се убеждавам колко правилно са постъпили комунистите. А сега повече от всякога ни е нужен нов народен съд.

Стрино Лили, малко са ви репресирали! Трябвало е-"око за две, зъб за чене"!

Аз

Най-лошото нещо, което можеш да направиш, ако си болен - да почнеш да се лекуваш и да спреш по средата. Точно каквото са направили тъпите комундетажедно време... Трябвало е да пречукат 3-4 пъти повече народ. Много рано са спрели.

Избитите от монархофашисткия режим са десетки хиляди повече , един достоен български писател бе възкликнал :"КЛАХА НАРОДА СИ ТАКА,КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ!" ......След 89 г. тези безчинства се замитат под чергата , но историческата памет е жива ! Времето и разума трябва да ни убедят да спрем с това пагубно противопоставяне и да игнорираме "политиците",които го използват за решаване на техни си проблеми основно в посока отклоняване от жестоките реалности на деня предизвикани от 30 години безотговорно,некомпетентно и крадливо управление!

Фашизъм и така наречения монархофашизъм в България никога не е имало,тезата е измислена от комунистите за да се възвеличаят как са спасили България.Фразата която си използвал е казана за комунистите и така наречения народен съд чрез който са избивали всички неудобни за тях.Най-лошото което са направили комунистите е точно това,че те продаваха и избиваха собствения си народ за да угодят на чужди.Най-добрия български политик и държавник в новата българска история е цар Борис III Обединител.

"...избиваха собствения си народ за да угодят на чужди." Викаш сега Боко и компания друго правят а?

по повод нечуваните зверства и жестокости при потушаването на Септемврийското въстание 1923 е написал най страшното обвинение към монархофашизма:КЛАХА НАРОДА СИ ТАКА КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ!...... десетки хиляди избити,само заради Гео Милев например е непростимо ,ами Йосиф Хербст, по късно Никола Вапцаров,ген.Владимир ЗАИМОВ. Ами отрязаните партизански глави натъркаляни по мегданите и играещите хоро до тех главорези!? Народния съд е бил естествено продължение в обратна посока!

vasil

Не са десетки хиляди,а ок.5 500 максимум за 1923-1944,вкл.умрели и убити в СССР,в Испания,като бойци от Съветската армия,починали след арест или затвор(някои години след това).За 45 г.до,1989 са проучени и описани обстойно.След 1944 вземат "за вдна глава - пет".

Защо ние убиваме по-хуманно ,използваме прасета ...!

България била ОКУПИРАНА от Съветската Армия!!!!!ЧУДНО!!!Каква съпротива оказаха тези ,,репресирани,,???Да знаете значими сражения със СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ????Та да се изживяват като,,жертви,, ......ПРЕХОДЪТ КЪМ СОЦИАЛИЗЪМ Е ДРУГО,КАКТО И СЕГА ПРЕХОДЪТ КЪМ КАПИТАЛИЗЪМ...жертви има.

Българската власт конфискува цялата собственост на гръцкото население и я прехвърля на българското.Като последица на тези действия, гръцки партизани и цивилни организират Драмското въстание в края на септември 1941. Въстанието е потушено безкомпромисно, като 3000 въстаници (от които 1000 невъоръжени) са убити, а в следващите седмици българската армия убива 15 000 гърци, като в някои области са разстреляни цели села. Българската окупация е най-смъртоносна за гръцкото население българската армия избива общо 40 000 гърци, докато Германия екзекутира 21 000, а Италия 9000.

Два дни преди италиано-германския натиск управляващите в София са предупредени и от английския крал Джордж VI, че ако България се нареди сред противниците на Британската империя, то тя ще се превърне в театър на бойни действия. САЩ също се включват в дипломатическия натиск срещу България.

А паметник на Репресираните от Демокрацията кога? Особено на възрастните хора по селата, дето Циганите ги избиват, за да им вземат последните 20 лева. А Мемориал на 2-та милиона българи изгонени от България през последните 10-15 години?

Когато Кум Гейт-Делянчо,со подаде оставката,тогава и този ще си я подаде,а който се чувства засегнат от думите на Жаблянов и Др-Христов за дебилите,както казваше на времето Любо Пенев да духат супата.

кап. Николчев прави следните признания пред Народния съд: Двамата братовчеди Сава и Васил Кокарешкови побързахме да ликвидираме. Един от жандармеристите се вмъкна в стаята, където момчетата бяха задържани, и ги закла. Страхувахме се да не се открият телата им, защото бяха малолетни и ги унищожихме без съд. Затова дадох нареждане да не се оставят следи от убийството. По-късно ми докладваха, че с телата на момчетата жандармеристите са хранили цяла седмица кучетата. Така от ятаците не остана нито следа.

Тогава чорбаджии, днес бизнесмени тогава работа за жълти стотинки, днес стачки за неизплатени заплати След време децата на днешните ще казват, че били репресирани Дано народният съд тогава си свърши работата качествено

Народният съд е исторически факт и това е най-важното. А т.н. "съюз на репресираните" ми пролича на пале, джафкащо след преминаващ влак. Не разбраха ли, че връщане на фашизъм няма да има?