Коментари - Турция обяви ”студена война” на Израел заради флотилията | Днес.dir.bg

Турция обяви ”студена война” на Израел заради флотилията

Турция експулсира израелския посланик от Анкара и прекрати всички военни отношения с Израел заради миналогодишния инцидент с кораб, пренасящ хуманитарна помощ за ивицата Газа.

Обратно в новината

Коментари - Турция обяви ”студена война” на Израел заради флотилията | Днес.dir.bg

Коментари

Известно е, че Ердоган и неговата партия са в тесни връзки със Хизбула. Той получи от тях значителна подкрепа за преизбирането си. Като се проследи проислямистката му политика това не е учудващо. Учудващо е обаче, че именно той говори толкова много за чест, като се има предвид, че като Министър-Председател на Турция е разговарял коленичил в краката на талибански лидер. Видеото го има в youtube и никой не оспорва автентичността му.

Когато се засягат интересите на националната сигурност и целия регион си длъжен да се защитиш и дори в международни води.Турците какво направиха в Кипър , в Ирак?Под същата нац. сигурност си проведоха военни операции. А сега плачат за ...

о неразумни Недопустимо е евреина да бъде наречен , а е позволено измамника лихвар да печата фалшиви долари и с тях да купува правосъдието на света? Ще станете ли хякога хора, или ще бъдете продажни подлоги до края си?

да се чете - някога

"Приятелите" се скараха!

Политиката на Ердоган и техния президент ще вкарат Турция в голяма криза. Който иска много накрая получава нищо. Лошото е главно за турския народ, те ще отнесат всички неблагополучия, както и техните съседи, защото змията хапе когато я настъпят или когато я убиват.

"змията хапе когато я настъпят или когато я убиват". Ако и дадат да хапе!

на ивицата Газа,пак е трябвало да съгласува поне с ООН,откъдето всеки ден от 50 години се организира помощ за всеки един палестинец там -те са на помощи от 50 години ,и не могат да станат независими -сами да работят ЛВП,като имаше прекъсване на помощите за 3 месеца,след като международно обявената за терористична политическа група взе властта там на избори ,но не успяха да организират приходи и разходи ,и пак ,след вътрешни размирици минаха на помощи..Групата е определена за терористична защото документирано е изстрелвала 200-400 ракети пи спазващ мира Израел всеки ден ,дори по време на междунордно сключен мир с компрамиси вечно в полза на бързо-размонжаващите се в Газа , и са убивали дори деца в детска градина в Израел ..Следва Турция да спазва критериите на ООН не само когато се отнася до ПКК

И Турция, и Израел са на американска хранилка. Обаче когато стане въпрос за интереси... И двете страни се държат като кучета, когато някой им посегне на месото, което ядат. Впрочем, такова е поведението на всички "ключови" страни. Посегни на нещо тяхно и ще видиш. Примерно, съсипи парите на Германия. Както германците са и фашисти... много не им трябва. Отнеми някоя колония от Франция. Френският легион ще цъфне веднага, за да въвежда демокрация. Вземи от САЩ Марианските острови например. От най-близката американска военна база моментално ще довтасат войски-"освободители"... Хем са арогантни хищници, хем и лицемери - "демократи", "освободители". Урокът: никога на никого за нищо не вярвай. Всите са маскари. Вълци в агнешки кожи...

При една война евреите ще приложат супертехнологийте си, непознати за чалмите...Дори самолетите им няма да излетят, макар, че те са си стари кошници и без да им прилагаме космически прихвати...За 2-3 дни ще размажем тая сган, дето, ако им размениш обувките, се объркват фанатично...И 200 млн. да са, все тая!

По времето на Садам, кой навлизаше в Ирак да преследва кюрди с армейски подразделения?А сега смешен плач- било в международни води!

ООН има цяла конвенция за открито море и кой знае как са пропуснали да включат Израелските мераци, военните кораби могат да проверяват цивилните кораби в точно определени случай а дадения не отговаря на изброените в UNCLOS: 1. Except where acts of interference derive from powers conferred by treaty, a warship which encounters on the high seas a foreign ship, other than a ship entitled to complete immunity in accordance with articles 95 and 96, is not justified in boarding it unless there is reasonable ground for suspecting that: (a) the ship is engaged in piracy; (b) the ship is engaged in the slave trade; (c) the ship is engaged in unauthorized broadcasting and the flag State of the warship has jurisdiction under article 109; (d) the ship is without nationality; or (e) though flying a foreign flag or refusing to show its flag, the ship is, in reality, of the same nationality as the warship. 2. In the cases provided for in paragraph 1, the warship may proceed to verify the ship's right to fly its flag. To this end, it may send a boat under the command of an officer to the suspected ship. If suspicion remains after the documents have been checked, it may proceed to a further examination on board the ship, which must be carried out with all possible consideration. 3. If the suspicions prove to be unfounded, and provided that the ship boarded has not committed any act justifying them, it shall be compensated for any loss or damage that may have been sustained. Междувпрочем не някакви си специалисти а юристите от the International Tribunal for the Law of the Sea (ITLOS) in Hamburg, Germany са тези които трябва да се произнесат в случая.

Ей умник, това което си написъл не се отнася за военни действия или морска блокада. анадъмо?

Първо направете в София градски тоалетни като в Турция или пък почнета да изработвате танкове и автомати като израелските пък тогава давайте "компетентно" мнение!

Направихме тоалетни, нормални, в София но едни южни съседи, така на спокойно облекчават, че пак стават на турски кенефи. Супер автомати отдавна правим, евресйки лобита от САЩ,Франция и Русия ни наложиха забрани. Що?

Турчолята искат да станат симпатични на мюсюлманите в близкия изток и да станат страна-лидер сред тях.... ех тая геополитика и този ислямизъм.... Щом се правят на толкова хуманни, защо водят война срещу кюрдите? И защо не признаят геноцидът над арменците примерно?

Защото съществуват такива неграмотници като теб, които вярват на измишльотини.

Много слабичко аркадаш...

Айде като приключат с Либия да почват Турция. Някоя друга ракета може да падне в БГ по американска база но ще си върнем земите към Босфора.

И кой ще ти ги работи земите, застаряващият ти и изчезващ под ударите на демографския срив етнос ли : )))))

Ще ги обработваме с модерни машини, а не с шалварени каластирки, като в Анадола...

ЧЕ КОГА СА БИЛИ БЪЛГАРСКИ...А ДА В НЯКОЯ ПК ИГРА НЕЗНАЕХ ИЗВИНЯВАЙТЕ...

Резолюция на ООН не е полвинчатата и неясна, ами напротив много ясно е казано че блокадата е законна и е в пълно съответствие с международното право. Извинява се някой , който се чувства виновен. В случая Израел изрази съжаление за инцидента и с това смята случая за приключен.

Нищо не е приключено, тъкмо сега се започва, да им са яки дупарите жидовски. : ))))

Ой колко се уплашихме. Сега ще секне потокът от турски туристи в Израел, турските инвестициите в израелската икономика също, ама най-важното ще ни отрежат достъпа до продуктите на турските високи-технологии. защо ли се сетих за вица за кучето и кремвирша?

"Израел изрази съжаление, и стова смята случая за приключен". Че нали ТОЧНО ТУК Е ПРОБЛЕМЪТ - че Израел го смятат за приключен , ама той хич даже НЕ Е ПРИКЛЮЧЕН. Държавите, чиято външна политика е винаги твърда и безкомпромисна /САЩ , Русия, Турция, Израел/ винаги по тоя начини приключват проблемите когато са виновни - "изразяват съжаление и смятат случая за приключен". И наистина отдвана щеше да е приключен ако бяха заклали 9 българи. Само че те заклаха 9 турци. Бъди сигурен - случаят не е приключен. ЩЕ СЕ УВЕРИШ!

Нищо им няма, ще се посърдят пък ще се кротнат. Всичко е PR на Ердоган и след някой идруг месец тихомълком ще си възстановят отношенията. А ако сръднята започне много да пречи ще им издърпат ушите и на едните и на другите и ще започнат пак да се целуват...

Израел показа пак, как трябва да се държи човек с генетично обременените от кръмосмешенията по между си мюсюлмани!!!!!! С тази тъпа и фанатизирана ислямска маса, само тояга и здрава ръка... А не като у нас на едно нагло и корумпирано "консултантско" нищожество като Доган да му се прави евалла...?!? Бой по мюсюлмансксите глави глупави като не мируват...!!!!!!

На тема кои са по-обременени генетично поради кръвосмешения - евреите или мюсюлманите не бил бил толкова категоричен.

"Турция експулсира израелския посланик от Анкара и прекрати всички военни отношения с Израел заради миналогодишния инцидент с кораб, пренасящ хуманитарна помощ за ивицата Газа. " Е хубава работа, това ми звучи все едно - наказах кучето си да не излиза на разходка днес следобяд, защото вчера като се върна от разходка ми се изпика в обувките.

Неблагодарници нагли.Евреите които са изгонени от Унгария през 1376 г., от Франция при Шарл VI през 1394 г, и от Сицилия в началото на XV век, намират убежище в Османската империя. През 20те години на XV век в Одрин бягат солунските евреи, понеже Солун по това време е все още под венециански контрол. Османската власт е много по-благоразположена към евреите от византийската. Някои изследователи са на мнение, че още от началото на 20те години на XV век османците активно насърчават еврейската имиграция към новата империя. С писмо изпратено до еврейските общности в Европа около 1454/69 г., Ицхак Сарфати (главен равин на Одрин) кани своите единоверци да напуснат християнските страни и да се заселят в Османската империя. Романьотите посрещат султан Мехмед II Завоевателя при превземането на Константинопол през 1453 г., като освободител. През 1470 г. евреи изгонени от Баварския крал Лудвиг Х, намират убежище в Османската империя. Нова история [редактиране] Най-голямата група сред турските евреи са сефаради, изгонени от Испания и Португалия от Изабела Кастилска и Фердинанд Арагонски на 1 юли 1492 година.

В един момент османците се оказват в положение че владеят една голяма ново-завоювана империя, която обаче не могат да управляват. Които е научен да завладява и да убива ама хабер си няма от управление и финанси се е видял в доста трудно положение. От там и апела към евреите да доидат да се заселят в имперята. "Като има глупаци ,които гонят лекари, финансисти и учени аз не съм такъв че да не се възползвам от това"-това са думи на султана. И не случаино почти всички ръководни, финансови и административни длъжности в османската империя се заемат от евреи. От тогава започва и възхода на Османската империята и съответно залезът на Испания. Ердоган явно не е толкова умен като султана, та ще видим до къде ще я докара с новата си политика.

За Испания не сте прав/а. Тя е започнала по- скоро възхода до империя след 15век, т.е след изгонването на ''финансистите''. Исп. църква е била изключително жестока. А че евреи допринасят много на османците ОПРЕДЕЛЕНО

"Израел е изправен пред постоянна заплаха от въоръжените групировки в Газа. Морската блокада е законна защитна мярка, предназначена да предотврати доставките на оръжие в сектора . Поддръжка на блокадата е в пълно съответствие с международното право" -това е цитат от изводите на комисията на ООН, разследвала инцидента с флотилията.

Израел се опита да приключи инцидента ,изказа съжаление и предложи парично обещетение 100 000$ на деветте семейства. Това направи само от добра воля, защото джихаджисти тръгнали да умрат като шахиди (точно това са заявили) не трябва да получат нищо. За съжаление сега в Турция управляват исламисти и те предпочитат сближаване с Иран и отдалечаване от запада. Израел е много удобен повод за тази политика.

за съжаление ли та турция не помни такъв икономически подем от как е станала държава,и за напомняне в турция живеят 98% мюсюлмани и ако не ислямисти какви да ги управляват... евреи- е няма да стане сега всеки дръзнал да се опре на турция трябва да се замисли....и то мноооооого и тогава да действа...

Николай

Щом живеят 98% мюсулмани, значи е нормално държавата да се ръководи от ислямисти!?! Браво бе! кой ти го каза това нещо. Това, което съм написал на колегата форумец , носещ гордото име Израел, напълно важи и за Турция.

Тоя икономически подем дойде от близкото сътрудничество с САЩ и Израел преди да дойдат на власт ислямистите. Сега въпросът е колко ще продължи това с тази нова политика на Ердоган.

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ!!!

а така аго реджеб покажи им кой командва командвали сме 500 години имаме моща и силата да командваме още 1000 не сме подлизурки като другите да подклекваме на израел!!!

Ердоган реши да загърби заветите на Ататюрк и да разиграе ислямската карта. Мисли че ще може да възроди османската империя. Влошаване на отношенията с Израел е съзнателно, само че в случая може да загуби много повече отколкото да спечели. Турция досега имаше широк достъп до израелските технологии включително военни, печелеше от милионите израелски инвестиции в икономиката и от стотиците хиляди туристи. Ама всичко това може много бързо да свърши, и току виж се оказало че Турция не била толкова развита а е била страна от третия свят изкуствено напомпана. Време е най-после Израел да признае арменския геноцид (досега по молба на Турция не го обяви официялно) а и може да окажем малко помощ на кюрдите.

Нещастници юдейски, обградени сте от всички страни с врагове, защото сте подлеци и ви наближава краят. Спечелихте един, но този път могъщ враг, и САЩ не могат да ви помогнат вече.

Не Израел, а Турция е обградена с народи, жадуващи мъст срещу това нагло раково образувание наречено Турция. Много скоро ще се разпадне тая сбирщина и всички съседи ще си получат земите, а кюрдите ще имат своя държава...Колкото до Израел, те имат верен съюзник в лицето на България,Гърция,Армения,Кипър и Русия..., за САЩ е ясно...!

Анадолците ли са тоя могъщ враг, бе смешник? Израел не е Кипър или България, или Гърция та да се правите на бабаити. Турция много обича да размахва голямата тояга срещу слаби във военно отношение страни. Ама ние не сме лъжица за турската уста, че след това вместо Турция току виж се появила нова държава наречена Курдистан а земите принадлежали на България, Гърция и Кипър са се върнали на тях.

Я вземете и прочетете Новия Завет на Светата Библия, за да ви стане ясно кой на кого какво е обещал и завещал. Картинката е доста по-различна от популярните версии...

Абе то от тая студена война, Турция да не си остане с една студена вода. Ако не е Израел, кой ще обира негативите на арабите?И какво лошо, че израелците се опитват да се противопоставят?

Тоя турчин се писа бабаит. А да го видим сега. То Израел не е България и номера няма да мине. Ние ако бяхме на мястото на Израел щехме така да напълним гащите , че да им замирише даже на националните ни герои знайни и незнайни загинали в борбите за освобождение. Ама турчина е прост и е объркал посоката. Тоя номер беше за пред нас. При евреите няма да мине. Ха, ха, ха. И къде по-големи държави ги управлявали глупаци като нашит. Успокоих се.

Има нещо гнило в цялата тема-Турция и Израел не правят нищо външнополитически без да го съгласуват с Вашингтон. По-добре Турция да се ангажира с Израел и арабският свят отколкото как да прилага нео-отоманизма на балканите.

Турция по-добре да не се пробва да влошава отношенията с Израел, а добре да си припомни 6--дневната война (извинете ако греша), преди доста години, когато Египет и съюзниците им, видяха не звездички, ами Аллах посред бял ден... :-))))) Турската флотилия е била предупредена, че ще бъде спряна ако продължава по курса си. Всяка една нормална държава ще предприеме такива превантивни мерки, а не да чака фанатиците да и се изтърсят на брега, да извадят скритото оръжие, което превозват "хуманитарно" за ненормалниците от Хамас и да почнат да стрелят наред.

ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!! "Всяка уважавана себе си страна " ще защити военните си складове когато "екстремисти и фанатици" ги атакуват с цел да заграбят въоръжието вътре, преди да успели да се докопат до него и да изколят цяла една държава! "Ненормалниците" от Хамас искат само едно НЕЗАВИСИМОСТ. Това да ви напомня на нещо.. на нещо случващо се няколко пъти до сега и обикновенно близко до нас? Да си чувал за Югославия, да си Чувал за Македония, да си чувал за Южна осетия, да си чувал за .. Либия? Да виждаш прилика??? Май не ??? В Газа се извършва яростна касапница и откровен ГЕНОЦИД с непрестанни въздушни атаки, постоянни ракетни обстрели и то от 100% озурпатори наместили се там от има няма 60-70 години. Защо ООН не приеме "Защитена за полети зона над Газа"?

Петков се пише с главна буква.Не можеш да искаш независимост, ако не си оправиш отношенията със съседа. Ако ми замеряш къщата с камъни ще ти дам една независимост... много яка .После викай защо биете циганите.

Защо не изпрати "Мироопазващи сили" в суверенна държава да докарат "демокрация"? ФАКТ е че нападението е извършено ИЗВЪН териториални води, където Израел няма НИКАКВИ правомощия а камо ли да разстреля 9 човека ако ще те да са и най-големите терористи на земята, ако нарушат блукадата ДА, тогава се правят предопредителни изстрели и ако откажат да се подчинят могат д априложат сила, но там ... сред нищото... това е било чисто и просто откровен РАЗСТРЕЛ. относно 6 дневната война, виж какво е станало на 6 октомври 1973 г

И какво точно е станало на 6 октомври 1973 г? Може би ще ни разкажеш нещо дето не го знаем? до

На кой още не му е ясно, че еврейте се имат за 'Господарите на света". Лошото е , че наистина се държат като такива - все по-арогантно и вероломно...

Израел шантажира и САЩ посредством своите най-богати еврейски фамилии които са собственици на "FED". Ако те (USA) не ги слушат заплашват ги,че ще ги обявят в несъстоятелност посредством своите международните рейтингови агенции. По този начин те ги шантажират и САЩ няма как да се измъкнат. Външният дълг им е колосален и никога не могат да го изплатят. Затова за момента (USA) нямат изход и трябва да ги подкрепят Разобличителя

Евреите не е нужно да шантажират САЩ, защото ги притежват. Цялото им правителство са кукли на конци. Шантажирани са единствено обикновените американци, които плащат 30 процента от дохода си на лихварите от ФЕД, За жалост не плащат само те, а цялото човечество плаща на международните лихвари като МВФ, СБ и др., на практика притежаващи и контролиращи т.нар. национални или народни банки като БНБ, която вече нито е българска, нито народна. Има и няколко страни с независими национални банки като напр. Либия, но те ще бъдат "демократизирани" възможно най-скоро, защото дават "лош" пример на останалите колонизирани народи.

Странно, защо периодичните нахлувания на Турската армия в Ирак, с цел ликвидиране на кюрди се тълкува като законна, а обявената блокада за незаконна ....................

Израел и Турция са скритите фаворити и галеничета на ' интелектуалните' среди на запад. Илюзийте им рухват.Световната еврейска върхушка търси как да се отърси от хрантутниците си и замаца глупостите си

Спомнете си 1937 г. Еврейските собственници на САЩ тикаха света към война, но никой не вярваше, че тя е толкова близо. Сега същите сили раздухват бъдещия световен пожар. Позициите на САЩ и Израел по отношение на Близкия изток се разминават диаметрално. Израел знае, че ще изгори първи. Затова помагаха на Мубарак и на Кадафи и подкрепят Асад в Сирия. Израел се готви за война на три фронта. Според началник-щаба на армията имат най-много две години за потготовка.

Не само еврейските собственници на САЩ тикаха света към война, а и техните кръвни братя от Англия, пък и тъпите французи. Всички заедно направиха всичко възможно да вкарат Германия във война, за да я прекършат. Е, постигнаха го, но с големи напъни. За малко да ядат дървото, а светът беше толкова близо до мечтата да се освободи от лихварските окови завинаги...

"На 31 май 2010 г. израелски командоси нападнаха в международни води турския кораб, който бе част от международен морски конвой с хуманитарна помощ за Газа. При нападението загинаха 9 турски граждани." Каква щеше да е реакцията Ви драскачи, ако турски командоси бяха убили един българин в международни води ... примерно в Черно море ?

Да започнем с това че днес излезе доклада на ООН, който разследва инцидента и еднозначно обяви, че Израел е имал пълно право да наложи морската блокада, имал е право да се защити само е обявен виновен в прекомерно исползване на сила. Турция е обвинена в провокация и виновна за случая. За това Ердоган се напъваше да получи извинение преди доклада да се побликува. Започна с ултиматум че ако не получи извинение ще започне военна интервенция.След като му се изсмяха дипломатично, заплаши със скъсване на дип. отношения, като и това не му помогна помоли американците да натиснат Израел да се извини та да запази донякъде достоинство. Израел заяви еднозначно че няма намерение да се извинява за провокацията,и изрази единствено съжаление за инцидента и даже готовност за компенсация . Ама турчина заяви че Турция има национална гордост и без извинение не може да преглътне случая. Е Израел също има национална гордост и дипломатично посъветва исламистите да не се напъват толкова.

Я ми кажи защо не спазвате призива на САЩ и ООН за спиране на строежа на нови селища в окупираните територии? Разобличителя до Израел

Не си спомням някога Турция да е заплашвала с военна интервенция заради случилото се. Поне официалната власт в Турция. Твърденията Ви са идиотски.

То и аз не съм казвал, че имам сестра, ама щом Давид и Жозе казват, че е крадла, сигурно е и убийца. Досега светвното хапливо жило беше на турска страна, сега да видим.

заплаши Чавдаре този чалмалия е доста импулсивен и заяви че лично ще се качи на боен кораб срещу Израел. Като се успокои малко и пи една студена бода , се зачуди как да слезе от клона на които се покатери непредпазливо. до

Това национален спорт ли е да се хапе ръката, която ви е хранила и благодарение на която сте там където сте, а не да кажем в Централна Африка или на Антарктида?

Защо обиждаш България? С какво я нахрани? А как ще я пратиш там за където говориш? Явно ти си Господ. Браво!

Израел е рекордьора по нарушени резолюции на ООН. Май на сметката му са повече нарушения отколкото всички останали държави взети заедно. Сега пробват да се скрият зад резолюция на ООН. Баси наглостта!

ООН, ефективен колкото българския парламент. Хахаха.

Израелците са прави.Така се отстояват национални интереси.

Израел е окупатор на чужда територия, както Турция (Османската империя) беше окупатор в България. Не че палестинците са ми любимци, но наглостта на Израел няма граници. Явно еврейско-американската пропаганда е промила много мозъци.

Алекс, а Турция чии интереси отстоява ...

Само и единствено турските и мюсулманските.

Ще е много добре за турците да знаят, на кого е полезно да показват мурафети и на кого не. Не, че нещо, но само малките деца и глупаците мислят, че Атлас крепи света.

А само малките еврейчета ли мислят, че територията на израел е на евреите , защото господ им я е дал с нотариален акт(библията)?Християнски и ислямски меч векове е налагал еврейско удобен канон. Сега се очаква резултата ;)

Атлас е герой от друга митология. Тя няма нищо общо с арабско-еврейските 1001 шехерезади.

интересно, тук коментарите са или писани от симпатизанти на ДПС или от кирияк стефчовци... Турция била права - интересно за какво? Да праща един кораб пълен с башибозук, дебело подчератавам - башибозук т.е. радикални брадясали фанатици, търсещи провокация!! има доста снимков материал, на които се вижда каква паплач се вози на кораба. Израелците няколко пъти казват на ония да ги допуснат да направят проверка на кораба, дали не се кара оръжие - башибозукa естествено отказва... най-накрая пускат командоси именно със същата цел - да видят какво има на тоя кораб. Отдолу побеснялата тълпа ги посреща с ножове, ятагани, железни прътове и аллах акбар... да, но не са си направили сметката - израелците не се оставят да бъдат заклани като агнета и стрелят... Ако след време Разградско реши да обяви независимост и ония решат да пратят подобни кораби какво мислите трябва да се прави? Като ви чета простотиите - еми сигурно трябва се да пуснат, нали открай време имаме дупедавска политика спрямо тях...

А Израел откъде на къде ще налагат блокада на цял един народ и по този начин ще го обричат на нищета и мизерия ? Кои са те? Разобличителя до BG

Това е територия на Израел. И на тази територия се спазват законите на държавата Израел. който иска да живее там ще спазва тези закони. Който не ще - да ходи в занзибар. Или в Русия, нали те са им приятели на палестинците. Всъщност СССР, а после и Русия бяха приятели с вякакви мангасари. Където се пръкне магасар и хоп - приятел със СССР.

БГ - НЯМЯШ СИ ХАБЕР ОТ НИШТО МОЙТО МОМЧЕ. НО НЯМЯ ДА СПОРЯ С ТЕБ. ЗАЩОТО Е НАЙ ЛОШО ДА СЕ СПОРИ С ПРОСТИ ХОРА.

момче младо, май си чело много "Работническо Дело" от преди 1989 от архива на дядо си? Тоя "народ" за който ревеш, явно не живее в нищета и мизерия щом се размножава така бързо - там няма семейство с по-малко от 5-6 деца...

Както се казва: Възхищавйте се на Ердоган, но не забравяйте Хитлер. Германия от 1933 е много повече велика сила отколкото Турция от 2011. И само защото Хитлер се обяви срещу евреите те съсипага държава катоГермания - най-развитата по онова време не само в Европа, но и в света. Така че малко по-внимателно с анти-семитизма. И не забравяйте че евреите винаги много добре си правят сметката. И знаят добре какво правят. А заяждането с държава като Израел, която има над 250 ядрени бойни глави не е безопасно.

Алилуя, алилуя, алилуя, али лу я. Ти не знаеш какво искаш. Ти не знаеш какво мислиш. Ти си просто дърдорко.

Както се казва: Евалла на Ердоган. Той е първия, който се дистанцира от Израел. Останалите се правят на ни чул, ни видял, ни посмял ... Не забравяйте и случката в Давос ...

Някои наричат зависимостта от арабските пари на Турция гръбнак на Ердоган. Нема лошо. В статията нещата са добре дошли за Б-я.

Не напразно още в дълбока древност евреите са били гонени от всички,защото са ги знаели какво представляват. Казват че били богоизбран народ,а аз ви казвам,не забравяйте,че бяхте роби в Египет. Твърдо подкрепям Турция в политиката им спрямо Израел.Колко години става убиват палестинци,рушат домовете им,присвояват си земята им,тровят водата им.Въпреки международните призиви да спрат със строежа на нови селища на Палестинска територия,те продължават без да зачитат никой и нищо. Разобличителя

А ти не забравяй как се издавиха египтяните в червено море, докато Бог водеше народа си към Обетованата земя.

Знаеш ли, бог виждайки какво вършите се погнуси,и се отказа от вас. Разобличителя

Хмм интерсно да кажеш, че един народ е Божий не е разсизъм, но ако някой спомене нещо против произволен аспект от политката на Израел става автоматично антисемит

Коментари - Турция обяви ”студена война” на Израел заради флотилията | Днес.dir.bg

Турция обяви ”студена война” на Израел заради флотилията

Турция експулсира израелския посланик от Анкара и прекрати всички военни отношения с Израел заради миналогодишния инцидент с кораб, пренасящ хуманитарна помощ за ивицата Газа.

Обратно в новината

Коментари - Турция обяви ”студена война” на Израел заради флотилията | Днес.dir.bg

Коментари

Известно е, че Ердоган и неговата партия са в тесни връзки със Хизбула. Той получи от тях значителна подкрепа за преизбирането си. Като се проследи проислямистката му политика това не е учудващо. Учудващо е обаче, че именно той говори толкова много за чест, като се има предвид, че като Министър-Председател на Турция е разговарял коленичил в краката на талибански лидер. Видеото го има в youtube и никой не оспорва автентичността му.

Когато се засягат интересите на националната сигурност и целия регион си длъжен да се защитиш и дори в международни води.Турците какво направиха в Кипър , в Ирак?Под същата нац. сигурност си проведоха военни операции. А сега плачат за ...

о неразумни Недопустимо е евреина да бъде наречен , а е позволено измамника лихвар да печата фалшиви долари и с тях да купува правосъдието на света? Ще станете ли хякога хора, или ще бъдете продажни подлоги до края си?

да се чете - някога

"Приятелите" се скараха!

Политиката на Ердоган и техния президент ще вкарат Турция в голяма криза. Който иска много накрая получава нищо. Лошото е главно за турския народ, те ще отнесат всички неблагополучия, както и техните съседи, защото змията хапе когато я настъпят или когато я убиват.

"змията хапе когато я настъпят или когато я убиват". Ако и дадат да хапе!

на ивицата Газа,пак е трябвало да съгласува поне с ООН,откъдето всеки ден от 50 години се организира помощ за всеки един палестинец там -те са на помощи от 50 години ,и не могат да станат независими -сами да работят ЛВП,като имаше прекъсване на помощите за 3 месеца,след като международно обявената за терористична политическа група взе властта там на избори ,но не успяха да организират приходи и разходи ,и пак ,след вътрешни размирици минаха на помощи..Групата е определена за терористична защото документирано е изстрелвала 200-400 ракети пи спазващ мира Израел всеки ден ,дори по време на междунордно сключен мир с компрамиси вечно в полза на бързо-размонжаващите се в Газа , и са убивали дори деца в детска градина в Израел ..Следва Турция да спазва критериите на ООН не само когато се отнася до ПКК

И Турция, и Израел са на американска хранилка. Обаче когато стане въпрос за интереси... И двете страни се държат като кучета, когато някой им посегне на месото, което ядат. Впрочем, такова е поведението на всички "ключови" страни. Посегни на нещо тяхно и ще видиш. Примерно, съсипи парите на Германия. Както германците са и фашисти... много не им трябва. Отнеми някоя колония от Франция. Френският легион ще цъфне веднага, за да въвежда демокрация. Вземи от САЩ Марианските острови например. От най-близката американска военна база моментално ще довтасат войски-"освободители"... Хем са арогантни хищници, хем и лицемери - "демократи", "освободители". Урокът: никога на никого за нищо не вярвай. Всите са маскари. Вълци в агнешки кожи...

При една война евреите ще приложат супертехнологийте си, непознати за чалмите...Дори самолетите им няма да излетят, макар, че те са си стари кошници и без да им прилагаме космически прихвати...За 2-3 дни ще размажем тая сган, дето, ако им размениш обувките, се объркват фанатично...И 200 млн. да са, все тая!

По времето на Садам, кой навлизаше в Ирак да преследва кюрди с армейски подразделения?А сега смешен плач- било в международни води!

ООН има цяла конвенция за открито море и кой знае как са пропуснали да включат Израелските мераци, военните кораби могат да проверяват цивилните кораби в точно определени случай а дадения не отговаря на изброените в UNCLOS: 1. Except where acts of interference derive from powers conferred by treaty, a warship which encounters on the high seas a foreign ship, other than a ship entitled to complete immunity in accordance with articles 95 and 96, is not justified in boarding it unless there is reasonable ground for suspecting that: (a) the ship is engaged in piracy; (b) the ship is engaged in the slave trade; (c) the ship is engaged in unauthorized broadcasting and the flag State of the warship has jurisdiction under article 109; (d) the ship is without nationality; or (e) though flying a foreign flag or refusing to show its flag, the ship is, in reality, of the same nationality as the warship. 2. In the cases provided for in paragraph 1, the warship may proceed to verify the ship's right to fly its flag. To this end, it may send a boat under the command of an officer to the suspected ship. If suspicion remains after the documents have been checked, it may proceed to a further examination on board the ship, which must be carried out with all possible consideration. 3. If the suspicions prove to be unfounded, and provided that the ship boarded has not committed any act justifying them, it shall be compensated for any loss or damage that may have been sustained. Междувпрочем не някакви си специалисти а юристите от the International Tribunal for the Law of the Sea (ITLOS) in Hamburg, Germany са тези които трябва да се произнесат в случая.

Ей умник, това което си написъл не се отнася за военни действия или морска блокада. анадъмо?

Първо направете в София градски тоалетни като в Турция или пък почнета да изработвате танкове и автомати като израелските пък тогава давайте "компетентно" мнение!

Направихме тоалетни, нормални, в София но едни южни съседи, така на спокойно облекчават, че пак стават на турски кенефи. Супер автомати отдавна правим, евресйки лобита от САЩ,Франция и Русия ни наложиха забрани. Що?

Турчолята искат да станат симпатични на мюсюлманите в близкия изток и да станат страна-лидер сред тях.... ех тая геополитика и този ислямизъм.... Щом се правят на толкова хуманни, защо водят война срещу кюрдите? И защо не признаят геноцидът над арменците примерно?

Защото съществуват такива неграмотници като теб, които вярват на измишльотини.

Много слабичко аркадаш...

Айде като приключат с Либия да почват Турция. Някоя друга ракета може да падне в БГ по американска база но ще си върнем земите към Босфора.

И кой ще ти ги работи земите, застаряващият ти и изчезващ под ударите на демографския срив етнос ли : )))))

Ще ги обработваме с модерни машини, а не с шалварени каластирки, като в Анадола...

ЧЕ КОГА СА БИЛИ БЪЛГАРСКИ...А ДА В НЯКОЯ ПК ИГРА НЕЗНАЕХ ИЗВИНЯВАЙТЕ...

Резолюция на ООН не е полвинчатата и неясна, ами напротив много ясно е казано че блокадата е законна и е в пълно съответствие с международното право. Извинява се някой , който се чувства виновен. В случая Израел изрази съжаление за инцидента и с това смята случая за приключен.

Нищо не е приключено, тъкмо сега се започва, да им са яки дупарите жидовски. : ))))

Ой колко се уплашихме. Сега ще секне потокът от турски туристи в Израел, турските инвестициите в израелската икономика също, ама най-важното ще ни отрежат достъпа до продуктите на турските високи-технологии. защо ли се сетих за вица за кучето и кремвирша?

"Израел изрази съжаление, и стова смята случая за приключен". Че нали ТОЧНО ТУК Е ПРОБЛЕМЪТ - че Израел го смятат за приключен , ама той хич даже НЕ Е ПРИКЛЮЧЕН. Държавите, чиято външна политика е винаги твърда и безкомпромисна /САЩ , Русия, Турция, Израел/ винаги по тоя начини приключват проблемите когато са виновни - "изразяват съжаление и смятат случая за приключен". И наистина отдвана щеше да е приключен ако бяха заклали 9 българи. Само че те заклаха 9 турци. Бъди сигурен - случаят не е приключен. ЩЕ СЕ УВЕРИШ!

Нищо им няма, ще се посърдят пък ще се кротнат. Всичко е PR на Ердоган и след някой идруг месец тихомълком ще си възстановят отношенията. А ако сръднята започне много да пречи ще им издърпат ушите и на едните и на другите и ще започнат пак да се целуват...

Израел показа пак, как трябва да се държи човек с генетично обременените от кръмосмешенията по между си мюсюлмани!!!!!! С тази тъпа и фанатизирана ислямска маса, само тояга и здрава ръка... А не като у нас на едно нагло и корумпирано "консултантско" нищожество като Доган да му се прави евалла...?!? Бой по мюсюлмансксите глави глупави като не мируват...!!!!!!

На тема кои са по-обременени генетично поради кръвосмешения - евреите или мюсюлманите не бил бил толкова категоричен.

"Турция експулсира израелския посланик от Анкара и прекрати всички военни отношения с Израел заради миналогодишния инцидент с кораб, пренасящ хуманитарна помощ за ивицата Газа. " Е хубава работа, това ми звучи все едно - наказах кучето си да не излиза на разходка днес следобяд, защото вчера като се върна от разходка ми се изпика в обувките.

Неблагодарници нагли.Евреите които са изгонени от Унгария през 1376 г., от Франция при Шарл VI през 1394 г, и от Сицилия в началото на XV век, намират убежище в Османската империя. През 20те години на XV век в Одрин бягат солунските евреи, понеже Солун по това време е все още под венециански контрол. Османската власт е много по-благоразположена към евреите от византийската. Някои изследователи са на мнение, че още от началото на 20те години на XV век османците активно насърчават еврейската имиграция към новата империя. С писмо изпратено до еврейските общности в Европа около 1454/69 г., Ицхак Сарфати (главен равин на Одрин) кани своите единоверци да напуснат християнските страни и да се заселят в Османската империя. Романьотите посрещат султан Мехмед II Завоевателя при превземането на Константинопол през 1453 г., като освободител. През 1470 г. евреи изгонени от Баварския крал Лудвиг Х, намират убежище в Османската империя. Нова история [редактиране] Най-голямата група сред турските евреи са сефаради, изгонени от Испания и Португалия от Изабела Кастилска и Фердинанд Арагонски на 1 юли 1492 година.

В един момент османците се оказват в положение че владеят една голяма ново-завоювана империя, която обаче не могат да управляват. Които е научен да завладява и да убива ама хабер си няма от управление и финанси се е видял в доста трудно положение. От там и апела към евреите да доидат да се заселят в имперята. "Като има глупаци ,които гонят лекари, финансисти и учени аз не съм такъв че да не се възползвам от това"-това са думи на султана. И не случаино почти всички ръководни, финансови и административни длъжности в османската империя се заемат от евреи. От тогава започва и възхода на Османската империята и съответно залезът на Испания. Ердоган явно не е толкова умен като султана, та ще видим до къде ще я докара с новата си политика.

За Испания не сте прав/а. Тя е започнала по- скоро възхода до империя след 15век, т.е след изгонването на ''финансистите''. Исп. църква е била изключително жестока. А че евреи допринасят много на османците ОПРЕДЕЛЕНО

"Израел е изправен пред постоянна заплаха от въоръжените групировки в Газа. Морската блокада е законна защитна мярка, предназначена да предотврати доставките на оръжие в сектора . Поддръжка на блокадата е в пълно съответствие с международното право" -това е цитат от изводите на комисията на ООН, разследвала инцидента с флотилията.

Израел се опита да приключи инцидента ,изказа съжаление и предложи парично обещетение 100 000$ на деветте семейства. Това направи само от добра воля, защото джихаджисти тръгнали да умрат като шахиди (точно това са заявили) не трябва да получат нищо. За съжаление сега в Турция управляват исламисти и те предпочитат сближаване с Иран и отдалечаване от запада. Израел е много удобен повод за тази политика.

за съжаление ли та турция не помни такъв икономически подем от как е станала държава,и за напомняне в турция живеят 98% мюсюлмани и ако не ислямисти какви да ги управляват... евреи- е няма да стане сега всеки дръзнал да се опре на турция трябва да се замисли....и то мноооооого и тогава да действа...

Николай

Щом живеят 98% мюсулмани, значи е нормално държавата да се ръководи от ислямисти!?! Браво бе! кой ти го каза това нещо. Това, което съм написал на колегата форумец , носещ гордото име Израел, напълно важи и за Турция.

Тоя икономически подем дойде от близкото сътрудничество с САЩ и Израел преди да дойдат на власт ислямистите. Сега въпросът е колко ще продължи това с тази нова политика на Ердоган.

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ!!!

а така аго реджеб покажи им кой командва командвали сме 500 години имаме моща и силата да командваме още 1000 не сме подлизурки като другите да подклекваме на израел!!!

Ердоган реши да загърби заветите на Ататюрк и да разиграе ислямската карта. Мисли че ще може да възроди османската империя. Влошаване на отношенията с Израел е съзнателно, само че в случая може да загуби много повече отколкото да спечели. Турция досега имаше широк достъп до израелските технологии включително военни, печелеше от милионите израелски инвестиции в икономиката и от стотиците хиляди туристи. Ама всичко това може много бързо да свърши, и току виж се оказало че Турция не била толкова развита а е била страна от третия свят изкуствено напомпана. Време е най-после Израел да признае арменския геноцид (досега по молба на Турция не го обяви официялно) а и може да окажем малко помощ на кюрдите.

Нещастници юдейски, обградени сте от всички страни с врагове, защото сте подлеци и ви наближава краят. Спечелихте един, но този път могъщ враг, и САЩ не могат да ви помогнат вече.

Не Израел, а Турция е обградена с народи, жадуващи мъст срещу това нагло раково образувание наречено Турция. Много скоро ще се разпадне тая сбирщина и всички съседи ще си получат земите, а кюрдите ще имат своя държава...Колкото до Израел, те имат верен съюзник в лицето на България,Гърция,Армения,Кипър и Русия..., за САЩ е ясно...!

Анадолците ли са тоя могъщ враг, бе смешник? Израел не е Кипър или България, или Гърция та да се правите на бабаити. Турция много обича да размахва голямата тояга срещу слаби във военно отношение страни. Ама ние не сме лъжица за турската уста, че след това вместо Турция току виж се появила нова държава наречена Курдистан а земите принадлежали на България, Гърция и Кипър са се върнали на тях.

Я вземете и прочетете Новия Завет на Светата Библия, за да ви стане ясно кой на кого какво е обещал и завещал. Картинката е доста по-различна от популярните версии...

Абе то от тая студена война, Турция да не си остане с една студена вода. Ако не е Израел, кой ще обира негативите на арабите?И какво лошо, че израелците се опитват да се противопоставят?

Тоя турчин се писа бабаит. А да го видим сега. То Израел не е България и номера няма да мине. Ние ако бяхме на мястото на Израел щехме така да напълним гащите , че да им замирише даже на националните ни герои знайни и незнайни загинали в борбите за освобождение. Ама турчина е прост и е объркал посоката. Тоя номер беше за пред нас. При евреите няма да мине. Ха, ха, ха. И къде по-големи държави ги управлявали глупаци като нашит. Успокоих се.

Има нещо гнило в цялата тема-Турция и Израел не правят нищо външнополитически без да го съгласуват с Вашингтон. По-добре Турция да се ангажира с Израел и арабският свят отколкото как да прилага нео-отоманизма на балканите.

Турция по-добре да не се пробва да влошава отношенията с Израел, а добре да си припомни 6--дневната война (извинете ако греша), преди доста години, когато Египет и съюзниците им, видяха не звездички, ами Аллах посред бял ден... :-))))) Турската флотилия е била предупредена, че ще бъде спряна ако продължава по курса си. Всяка една нормална държава ще предприеме такива превантивни мерки, а не да чака фанатиците да и се изтърсят на брега, да извадят скритото оръжие, което превозват "хуманитарно" за ненормалниците от Хамас и да почнат да стрелят наред.

ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!! "Всяка уважавана себе си страна " ще защити военните си складове когато "екстремисти и фанатици" ги атакуват с цел да заграбят въоръжието вътре, преди да успели да се докопат до него и да изколят цяла една държава! "Ненормалниците" от Хамас искат само едно НЕЗАВИСИМОСТ. Това да ви напомня на нещо.. на нещо случващо се няколко пъти до сега и обикновенно близко до нас? Да си чувал за Югославия, да си Чувал за Македония, да си чувал за Южна осетия, да си чувал за .. Либия? Да виждаш прилика??? Май не ??? В Газа се извършва яростна касапница и откровен ГЕНОЦИД с непрестанни въздушни атаки, постоянни ракетни обстрели и то от 100% озурпатори наместили се там от има няма 60-70 години. Защо ООН не приеме "Защитена за полети зона над Газа"?

Петков се пише с главна буква.Не можеш да искаш независимост, ако не си оправиш отношенията със съседа. Ако ми замеряш къщата с камъни ще ти дам една независимост... много яка .После викай защо биете циганите.

Защо не изпрати "Мироопазващи сили" в суверенна държава да докарат "демокрация"? ФАКТ е че нападението е извършено ИЗВЪН териториални води, където Израел няма НИКАКВИ правомощия а камо ли да разстреля 9 човека ако ще те да са и най-големите терористи на земята, ако нарушат блукадата ДА, тогава се правят предопредителни изстрели и ако откажат да се подчинят могат д априложат сила, но там ... сред нищото... това е било чисто и просто откровен РАЗСТРЕЛ. относно 6 дневната война, виж какво е станало на 6 октомври 1973 г

И какво точно е станало на 6 октомври 1973 г? Може би ще ни разкажеш нещо дето не го знаем? до

На кой още не му е ясно, че еврейте се имат за 'Господарите на света". Лошото е , че наистина се държат като такива - все по-арогантно и вероломно...

Израел шантажира и САЩ посредством своите най-богати еврейски фамилии които са собственици на "FED". Ако те (USA) не ги слушат заплашват ги,че ще ги обявят в несъстоятелност посредством своите международните рейтингови агенции. По този начин те ги шантажират и САЩ няма как да се измъкнат. Външният дълг им е колосален и никога не могат да го изплатят. Затова за момента (USA) нямат изход и трябва да ги подкрепят Разобличителя

Евреите не е нужно да шантажират САЩ, защото ги притежват. Цялото им правителство са кукли на конци. Шантажирани са единствено обикновените американци, които плащат 30 процента от дохода си на лихварите от ФЕД, За жалост не плащат само те, а цялото човечество плаща на международните лихвари като МВФ, СБ и др., на практика притежаващи и контролиращи т.нар. национални или народни банки като БНБ, която вече нито е българска, нито народна. Има и няколко страни с независими национални банки като напр. Либия, но те ще бъдат "демократизирани" възможно най-скоро, защото дават "лош" пример на останалите колонизирани народи.

Странно, защо периодичните нахлувания на Турската армия в Ирак, с цел ликвидиране на кюрди се тълкува като законна, а обявената блокада за незаконна ....................

Израел и Турция са скритите фаворити и галеничета на ' интелектуалните' среди на запад. Илюзийте им рухват.Световната еврейска върхушка търси как да се отърси от хрантутниците си и замаца глупостите си

Спомнете си 1937 г. Еврейските собственници на САЩ тикаха света към война, но никой не вярваше, че тя е толкова близо. Сега същите сили раздухват бъдещия световен пожар. Позициите на САЩ и Израел по отношение на Близкия изток се разминават диаметрално. Израел знае, че ще изгори първи. Затова помагаха на Мубарак и на Кадафи и подкрепят Асад в Сирия. Израел се готви за война на три фронта. Според началник-щаба на армията имат най-много две години за потготовка.

Не само еврейските собственници на САЩ тикаха света към война, а и техните кръвни братя от Англия, пък и тъпите французи. Всички заедно направиха всичко възможно да вкарат Германия във война, за да я прекършат. Е, постигнаха го, но с големи напъни. За малко да ядат дървото, а светът беше толкова близо до мечтата да се освободи от лихварските окови завинаги...

"На 31 май 2010 г. израелски командоси нападнаха в международни води турския кораб, който бе част от международен морски конвой с хуманитарна помощ за Газа. При нападението загинаха 9 турски граждани." Каква щеше да е реакцията Ви драскачи, ако турски командоси бяха убили един българин в международни води ... примерно в Черно море ?

Да започнем с това че днес излезе доклада на ООН, който разследва инцидента и еднозначно обяви, че Израел е имал пълно право да наложи морската блокада, имал е право да се защити само е обявен виновен в прекомерно исползване на сила. Турция е обвинена в провокация и виновна за случая. За това Ердоган се напъваше да получи извинение преди доклада да се побликува. Започна с ултиматум че ако не получи извинение ще започне военна интервенция.След като му се изсмяха дипломатично, заплаши със скъсване на дип. отношения, като и това не му помогна помоли американците да натиснат Израел да се извини та да запази донякъде достоинство. Израел заяви еднозначно че няма намерение да се извинява за провокацията,и изрази единствено съжаление за инцидента и даже готовност за компенсация . Ама турчина заяви че Турция има национална гордост и без извинение не може да преглътне случая. Е Израел също има национална гордост и дипломатично посъветва исламистите да не се напъват толкова.

Я ми кажи защо не спазвате призива на САЩ и ООН за спиране на строежа на нови селища в окупираните територии? Разобличителя до Израел

Не си спомням някога Турция да е заплашвала с военна интервенция заради случилото се. Поне официалната власт в Турция. Твърденията Ви са идиотски.

То и аз не съм казвал, че имам сестра, ама щом Давид и Жозе казват, че е крадла, сигурно е и убийца. Досега светвното хапливо жило беше на турска страна, сега да видим.

заплаши Чавдаре този чалмалия е доста импулсивен и заяви че лично ще се качи на боен кораб срещу Израел. Като се успокои малко и пи една студена бода , се зачуди как да слезе от клона на които се покатери непредпазливо. до

Това национален спорт ли е да се хапе ръката, която ви е хранила и благодарение на която сте там където сте, а не да кажем в Централна Африка или на Антарктида?

Защо обиждаш България? С какво я нахрани? А как ще я пратиш там за където говориш? Явно ти си Господ. Браво!

Израел е рекордьора по нарушени резолюции на ООН. Май на сметката му са повече нарушения отколкото всички останали държави взети заедно. Сега пробват да се скрият зад резолюция на ООН. Баси наглостта!

ООН, ефективен колкото българския парламент. Хахаха.

Израелците са прави.Така се отстояват национални интереси.

Израел е окупатор на чужда територия, както Турция (Османската империя) беше окупатор в България. Не че палестинците са ми любимци, но наглостта на Израел няма граници. Явно еврейско-американската пропаганда е промила много мозъци.

Алекс, а Турция чии интереси отстоява ...

Само и единствено турските и мюсулманските.

Ще е много добре за турците да знаят, на кого е полезно да показват мурафети и на кого не. Не, че нещо, но само малките деца и глупаците мислят, че Атлас крепи света.

А само малките еврейчета ли мислят, че територията на израел е на евреите , защото господ им я е дал с нотариален акт(библията)?Християнски и ислямски меч векове е налагал еврейско удобен канон. Сега се очаква резултата ;)

Атлас е герой от друга митология. Тя няма нищо общо с арабско-еврейските 1001 шехерезади.

интересно, тук коментарите са или писани от симпатизанти на ДПС или от кирияк стефчовци... Турция била права - интересно за какво? Да праща един кораб пълен с башибозук, дебело подчератавам - башибозук т.е. радикални брадясали фанатици, търсещи провокация!! има доста снимков материал, на които се вижда каква паплач се вози на кораба. Израелците няколко пъти казват на ония да ги допуснат да направят проверка на кораба, дали не се кара оръжие - башибозукa естествено отказва... най-накрая пускат командоси именно със същата цел - да видят какво има на тоя кораб. Отдолу побеснялата тълпа ги посреща с ножове, ятагани, железни прътове и аллах акбар... да, но не са си направили сметката - израелците не се оставят да бъдат заклани като агнета и стрелят... Ако след време Разградско реши да обяви независимост и ония решат да пратят подобни кораби какво мислите трябва да се прави? Като ви чета простотиите - еми сигурно трябва се да пуснат, нали открай време имаме дупедавска политика спрямо тях...

А Израел откъде на къде ще налагат блокада на цял един народ и по този начин ще го обричат на нищета и мизерия ? Кои са те? Разобличителя до BG

Това е територия на Израел. И на тази територия се спазват законите на държавата Израел. който иска да живее там ще спазва тези закони. Който не ще - да ходи в занзибар. Или в Русия, нали те са им приятели на палестинците. Всъщност СССР, а после и Русия бяха приятели с вякакви мангасари. Където се пръкне магасар и хоп - приятел със СССР.

БГ - НЯМЯШ СИ ХАБЕР ОТ НИШТО МОЙТО МОМЧЕ. НО НЯМЯ ДА СПОРЯ С ТЕБ. ЗАЩОТО Е НАЙ ЛОШО ДА СЕ СПОРИ С ПРОСТИ ХОРА.

момче младо, май си чело много "Работническо Дело" от преди 1989 от архива на дядо си? Тоя "народ" за който ревеш, явно не живее в нищета и мизерия щом се размножава така бързо - там няма семейство с по-малко от 5-6 деца...

Както се казва: Възхищавйте се на Ердоган, но не забравяйте Хитлер. Германия от 1933 е много повече велика сила отколкото Турция от 2011. И само защото Хитлер се обяви срещу евреите те съсипага държава катоГермания - най-развитата по онова време не само в Европа, но и в света. Така че малко по-внимателно с анти-семитизма. И не забравяйте че евреите винаги много добре си правят сметката. И знаят добре какво правят. А заяждането с държава като Израел, която има над 250 ядрени бойни глави не е безопасно.

Алилуя, алилуя, алилуя, али лу я. Ти не знаеш какво искаш. Ти не знаеш какво мислиш. Ти си просто дърдорко.

Както се казва: Евалла на Ердоган. Той е първия, който се дистанцира от Израел. Останалите се правят на ни чул, ни видял, ни посмял ... Не забравяйте и случката в Давос ...

Някои наричат зависимостта от арабските пари на Турция гръбнак на Ердоган. Нема лошо. В статията нещата са добре дошли за Б-я.

Не напразно още в дълбока древност евреите са били гонени от всички,защото са ги знаели какво представляват. Казват че били богоизбран народ,а аз ви казвам,не забравяйте,че бяхте роби в Египет. Твърдо подкрепям Турция в политиката им спрямо Израел.Колко години става убиват палестинци,рушат домовете им,присвояват си земята им,тровят водата им.Въпреки международните призиви да спрат със строежа на нови селища на Палестинска територия,те продължават без да зачитат никой и нищо. Разобличителя

А ти не забравяй как се издавиха египтяните в червено море, докато Бог водеше народа си към Обетованата земя.

Знаеш ли, бог виждайки какво вършите се погнуси,и се отказа от вас. Разобличителя

Хмм интерсно да кажеш, че един народ е Божий не е разсизъм, но ако някой спомене нещо против произволен аспект от политката на Израел става автоматично антисемит