Коментари - Референдум за задължително гласуване наесен? | Днес.dir.bg

Референдум за задължително гласуване наесен?

Ще поискам референдум за изборните права заедно с местните избори, ако се наложи, съм готов да използвам правото си да инициирам промени в конституцията.

Обратно в новината

Коментари - Референдум за задължително гласуване наесен? | Днес.dir.bg

Коментари

Да предлагаш електронно/дистанционно/ гласуване в държава потънала в корупция е лудост.То и сега се прехвърлят нелегално чували с бюлетини.Нали господин Президент!Не е въпросът в това,дали подкрепям това или онова!Въпросът е,че за Европейския съюз и НАТО референдум няма!При положение,че това са въпроси с изключителна важност за държавата!Вместо това ми предлагат референдум по смешни теми.Това си е подценяване на интелекта на българина!А защо не ни питаха за Европейския съюз и НАТО?Ами много просто:уплашиха се от крайния резултат!

bira_more

Що бе. Така ще се спестят кинти. В смисъл, така или иначе резултатите от изборите са такива каквито трябва да са, а ако е по електронен път - и донатаманяването ще е по лесно, по бързо и по евтино.

Няма ли най-после да ни мобилизират за да се оттървем един път завинаги от тази политическа сган?

Референдум дали участвали във властта имат право повече да се кандидатират Завинаги вън Търсене на отговорнос за кражбите Парите на офшорките да се публикуват публично с отсрешна проверка;В кои са източените пари от банките;

На тоз охлюф няма ли да му изтича скоро мандата, омръзна ми вече да му слушам простотиите. Що не предложи референдум за загробващия заем, дето ни го готвят? Щот не му отърва. Ай заминавай си с добро, квот си завлякъл- халал да ти е, няма да ти търсим. Само не се връщай повече в България. И самолетния билет то САЩ ще ти купим, и апартамент ще ти осигурим, само недей повече да се обаждаш; и си смени гражданството ако обичаш, г-н антибългарин.

Другарю Роска, 2015 сме, а не по живково време, сталинските методи вече не вървят. Няма такова нещо като задължителна демокрация, има една ДЕМОКРАЦИЯ и тя няма нищо общо с теб. Оставка.

bira_more

Ми ако народа рече задължително гласуване, съвсем демократично ще бъде гласуването да е задължително! Но, в същност, днешната цивилизована демокрация представлява власт на баш демократите.

А тука не съм съгласен г-н Президент.Няма такова нещу "задължителна демокрация"! Задължителното гласуване ще осигури комфорт на политическата класа да си прави каквото си иска.А не! По добре е да се направи следното: 1.Избраниците в НС да са пропорционални с броя гласували.(пример: гласували 50% от имащите право да гласуват-120 депутата в НС,другите места празни.) 2.За неспазване на предизборно обещание ,народа да има право да прати депутата в неплатен вечна отпуск. 3. Да се намалят отпуските и привилегиите както на всички работещи( каква е тая коледна ваканция повече от месец)!

Браво г-н Щерев! Добро предложение! Ама надали, всички са в един кюп, а както знаем гарван на гарван око не вади...

всички сме учили история, ама нищо не сме разбрали, дали защото от ранно дет тво не сме станали жертва на паразитите? изсмукаха ни кръвчицата и стигнаха до мозъчето! какво се получава, когато ги оставиш на мира ,да си живуркат на твоя изнемогващ гръб ????? ако не им се обяви вътрешна тотална воина -светът ще го направи,защото никои няма нужда от такива !не забравяите, че тези създания се приспособят лесно към всички ситуации и трябва да сме безж алостни към тях, ако искаме завинаги да се освободим от тях !!!!

Особено удобно е електронното гласуване на ЧЕХЛЬО и ПРОКОПИЕВЦИ, т.к. тук са най-големите манипулации. Мнооооого им се иска ЧЕХЛЬО пак президент ....

И, ако позволите една добавка - кандидат - депутатие не да се избират мажоритарно, а да се издигат кандидатурите им по места.

А защо не се направи един референдум с една единствена точка - 1. Импийчмънт на този индивид?

Защото сте един файтон хора и не можете да го инициирате.

ЗАЩОТО ПЛЕВНЕЛИЕВ БЕШЕ ИЗБРАН ОТ ДЕМОКРАТИЧНОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО ПРИ ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ бе тъп руски атакисте

Защото г-н/жа/ ,,ЗАЩОТО" Плевньо беше назначен от Бойко Борисов преди изборите в бронираният му джип на естакадата на лот ,,Люлин " от магистрала Струма.Останалото беше въпрос на носене от полицаи и депутати от Герб на чували с протоколи.Плевньо си е един пълен фаршификат президент.Виж архивите на ТВ и останалите медии ,за да се убедиш в истината при желание от твоя страна.

и аз мисля че това именно това е истинската тема за референдум и то спешен!

Тъп, но упорит...

ами , опитва се да се праи на работен, да заслужи поне двата лева от заплатата, която н е заслужава !не съм убедена , че познава добре конституцията на държ авата, която му плаща......а вие ,питаите го ?

Пицаджиите от Врабча 1 побесняха. Те си знаят, че при задължително и електронно гласуване заминават завинаги в канала и край на рублите. Затова и квичат зверски.

"Правото да избираш и да бъдеш избиран." Правото, а не задължението! Това е ПРАВО - основно гражданско, но право. Ако някой го превърне в "задължение", той самият той се превръща (или е вече) тиранин! Нали се борихме за "свободата" да бъдем избирани и да избираме. Свободата за определено действие не предполага задължителност о отношение на същото действие. Но! Но отговорността от избора ти, никой не я е отменил! Правиш избор, носиш отговорност! Аз лично не искам да нося подобна отговорност - за хора, които ме управляват в момента.

Около президенството ти забеляза ли някакви протести или не. И двата протеста показаха темата на референдума. Припомням - в събота:Официалните институции да потвърдят натовската и есовска ориентация на България - в неделя: не на НАТО и ЕС Чу ли?

плевлио ще прави консултации с партиите за новия заем от 1ш милярда превъоръжването на армията със стари американски самолети ( за това са тези пари) и референдум за гласуването!! нито дума за здравеопазване промишленост социална политика мамка му продажна трябва да му вземем номера!!

повишават повиквателните за запас.аз ще духам от българия плевнелиев да праща синовете си на воина срещу русия

Да му имам на българина акъла, дето му идва СЛЕД това. Късно е вече. Така наречените малцинства отдавна не са такива. Поне от 10 години родените българчета са по-малко от останалите етноси. И НЕ НЕ НЕ три пъти НЕ на това да задължа манго да гласува и да избира МУТОРИДИ на власт. Задължителното гласуване ни трябваше преди 15 години, за да се очистим от етнически партии. СЕГА ни трябва образователен ЦЕНЗ. Всеки без средно образование няма право на глас. Средното образование е задължително и безплатно. Държавата троши много пари за него и след като някой е решил да не учи, значи е НАРУШИЛ законите и няма право да иска да гласува за ЗАКОНОТВОРЦИ(народни представители).

ДОЛУ ПЛЕВНЕЛИЕВ!!! КОЙ от комсомолец стана капиталист? Роско. КОЙ има офшорни фирми, които внасят данъци в чужбина, а не в България? Роско. КОЙ има вила до Черно море в забранената зона? Роско. КОЙ се среща в потайни места по тъмни доби с шефовете на ЕРП-тата? Роско. КОЙ чете от листче, дадено му от американското посолство? Роско. КОЙ се опълчи първи срещу възвръщането на Крим в Русия? Роско. КОЙ подстрекава за война с Русия? Роско. КОЙ към четирите американските бази у нас: Ново село, Безмер, Граф Игнатиево и Айтос предостави на НАТО и базите Корен и Шабла? Роско. КОЙ превърна България в окупирана територия на янките? Роско. КОЙ единствен от Европа отиде на коронясването на турския фанатик Ердоган, който претендира за български земи? Роско. КОЙ не смее да каже, че сме се освободили от турско робство? Роско. КОЙ дарява народни пари за киевските престъпници, а не дава пари за българските деца? Роско. КОЙ работи срещу интересите на България? Роско. РЕФЕРЕНДУМ ЗА СВАЛЯНЕТО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ!!!

Кой опрости 20% такса на ВЕИ-таджиите? Роско.

повтаря опорните точки и лъжи до побъркване,ама гладен си стои?

КОЙ е на заплата към Кремъл (бкп/дпс и атака) КОЙ предава България (бкп/дпс и атака) КОЙ е платена про.утка (бкп/дпс и атака) КОЙ предава родината на дедите си за няколко рубли (бкп/дпс и атака) КОЙ иска да България да не е защитавана от НАТО и ЕС за да може Путин да я окупира (бкп/дпс и атака) НА СЪД ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО

Тия наглеци надвиха на масрафа на Бай Тошо! Той не посмя да въведе ифициално задължително гласуване. Очаквам на следващите избори да гласуват 99,6% от народа, като 90% да са за ГЕРБ, особено след като се въведе и дистанционно гласуване. Самозабравили се дерибеи!

то бива да е дебилен бива бива ама ми идва в повече!!! за сетен път се обеждавам че е на конци. със сигурност ще остане в историята на бг като наи-слабоумния президент на всички времена! ниско интелектуален тип с проблеми

Този референдум по нищо няма да се различава от тегленето на числата от ТОТО 2!

Само си чешите езиците,всичко е пунта мара!

ЖЕНА СИ НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВИ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОПРАВЯ!

и ти не можеш,за това си лаеш опашката.

реви на чужди гробища да не паднеш вътре!

ИНТЕРЕСНО МИ Е ,БАТКА, КОЛКО ПАРИ ЩЕ ВИ ВЗЕМА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД В ХАГА АКО ГО ПРОКАРАТЕ ТВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ! НИТО ЕС, НИТО ЮС ЩЕ ВИ ТЪРПЯТ ТАЯ ПРОСТОТИЯ, КОЯТО БЛАМИРА БАЗОВИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН ПРИНЦИП - ПРАВОТО НА ГЛАС!

Кандидатската листа да не е номерирана и да е тайна подреждането в нея до деня на изборите. Дори ще е е добре кандидатите да са в различен ред в отделните бюлетини за да не може да се мери разстоянието с конец или нещо подобно.

какво искате от комсомолско мекере боядисано в цвета на демокрацияталиглио копира гласуването преди 1989 година 100% активностзащо близлио не направи нещо за бг промишленост? наи лесно е да се вземат 12 милярда да се похарчат наи вероятно за отбрана защото вижте колко запасни са повикани тази година.а подлогов ще ходи да громи путин!! смях смях

как да громи путин като тож не може жена си да разгроми хахаха

бе направо да връщаме член 1 и да се свършва, че то простотиите на управляващите вече не се търпят! и без друго сме си в комунизъма, кво се праим?

Колко му е - само се сменява БКП с ГЕРБ...

Antoinette Todorova

е ,и ????

Дъра бъра,два чадъра!

ох, каква наслада! задължително гласуване, задължителен бои, кръв, пот, вечерен час, танкове, чесън и сланина. демокрация по балкански.

Ревяхте,че при БАЙ ТОШО гласувалите бях 99.5% сега ще станат 100%,че и глоби ще има- ама какво искате от некадърни комунистически продажници!!!!!!!!!!!!!!!

тоя пак не си е вземал хапчетата. офшорния змеи с недоказани пари да вземе да мълчи че няма винаги да е президент.дори и да стане задължително гласуването аз пак няма да гласувам докато тоя презерватив не го разследват както го правят в румъния! като си докаже парите O.K. ако ли не в затвора!

Браво Росене, отговаряме с ДА на трите въпроса.И спира купуването на гласове.

Със задължително гласуване ще изритаме ДПС от власта НО и ще бъдем принудени да гласуваме за боклуци, предатели и мафиоти!

А колко по-елементарно и ефикасно е вместо задължително гласуване (с глоби и санкции) да се въведе платено гласуване. Отиваш, гласуваш и вземаш 20лв - не подкуп, а пари защото си си направил труда да гласуваш (без знаение за кого дори и при невалидна бюлетина). По тоя начин се вдига активността над 90%, дават се пари които отиват в хората и обратно в икономиката - а не хвърлени на вятъра за печатане на плакати и ТВ реклами. При задължителното гласуване колко милиона ще отидат за хора, прилагащи санкциите? Най-вероятно ще е задължитено, но накрая няма да има последици. Затова пък доста нови работни места ще се "разкрият" - за четящи списъци с негласували.

Представете си колко партии ще минат 1% при задължителното гласуване и колко ще са парите по 11 лв.на глас плащани от данакоплатците? Аман от безумни идеи на хора във власта, с мозъци бъбреци.

Смешника е способен да осере и най-добрата идея!

На найси задължително!

не знае децата му какво как са, да не говорим за държавата.

Хубаво и точно си го написал, но как очакваш Боковци, рИформатори, уж божем социалисти и останалата пасмина политически клати* да си направят публично харакири с тези промени?

и отричай всичко.ТИПИЧНО БАЛКАНСКИ МАНТАЛИТЕТ,КОЙТО КОМУНИСТИТЕ ИЗПОЛЗВАХА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД ЗА ДА НИ ПЛАШАТ,ЧЕ АКО НЕ СА ТЕ,СМЕ ЖИВИ УМРЕЛИ.А ТО МАЙ СТАНА ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ТОВА,КОЕТО НИ ВТЪЛПЯВАХА.

че със задължителното гласуване ще се увеличи броя на гласувалите и от там субсидиите на партиите, не е въпрос на "съмнение и отричане", а е факт! Да поставяш факта под съмнение е бунаклък, независимо дали си комунист или демократ!

Тъпанчо, колко са тия субсидии знаеш ли? Да не би да са милиарди? А колко милиарда потъват в посока ДПС знаеш ли? Кое избираш - загуба на 5млн или 5млрд?

далеч по-важни въпроси, които да се решават чрез референдум.Например редуцирането на депутатите до приличните за България граници-120, дори 80 броя, отзоваването им от избирателите, декларирането и адекватното проследяване на имотното състояние на "народните избраници" и още ред щекотливи въпроси, до които никой политик няма да се докосне доброволно!

Въпросът с партийните субсидии.Търсят се пари отвсякъде,а в партийните субсидии са загробени милиони.Не сме за премахването им,а намаляване от 12 лв на 1,20 лв,както е навсякъде по света.

ги намалиха от 12 на 11лв. И пак много им се видя!

Аз

Напротив - за пълното им премахване сме.

Позор, чучело

Ще гласувам и съм съгласен на всичко, само и само да се разкара тоя пудел резил за държавата.

Роско, и теб те избива на популизъм ! Какъв референдум ще правиш, като и на теб, и на всички нас са ясни резултатите - всички сме ЗА! Я по-добре направи референдум за новия заем , ама не щеш нали? Защото и там резултата е ясен, но не ви устройва! Мошеници сте вие, мошеници!

на дейност и подмяна на важните теми, с една дума ДЕМАГОГИЯ.

Д - ДЕКОРАЦИЯ, а не ДЕМОкРАДЦИЯ.

Какъв референдум, какви промени в конституцията? Кой ще ти гласува в референдум, най-много 20-30% и става невалиден. По-важно е да се променят правилата: мажоритарно, списък само с имена, без партии и без номера. Вместо бюлетина, компютърна система. Който не може да чете и пише, ДъГъДъ.

Ок,бат Роско. За следващите избори пак ще ти нарисувам един пенис на бюлетината и ще пишат в списъците, че съм гласувал.

Ако не искам да гласувам за никого, тогава за КОГО ДА ГЛАСУВАМ?

Няма страшно.... ЩЕ ГЛАСУВАТ ВМЕСТО ТЕБЕ ЗА "ПРАВИЛНАТА ОрганизиранаПрестъпнаГрупа"....!!! :::)))

неразбрал - на бюлетината отваряш още една графа,пишеш твоето име и гласуваш за себе си :).

Със задължителното гласуване до урните ще бъдат довлечени хора, които или не искат, или нямат мнение , или им е все едно кого ще посочат в своите бюлетини. А такива хора НАЙ-ЛЕСНО СЕ ПОДАВАТ НА МАНИПУЛАЦИЯ ИЛИ НА КУПУВАНЕ!!!! А точно това желаят богатите партии.... До урните трябва да отиват само хора с вътрешно убеждение, компетентност и желание... Народът е казал: НА СИЛА ХУБОСТ НЕ БИВА....

Като редовен избирател вероятно ще трябва да отговоря на поставените три въпроса. Но аз искам да има и четвърти - да се намали ли броят на народните представители? И отговорът е ДА - да са не повече от 120. Макар и 80 да ни стигат. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно? - ДА. Да са половината от избраните. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми? - НЕ. Това трябва да си остане ПРАВО. Но трябва това право да бъде ограничено до тези, които спазват законите в страната. Който не е спазил конституцията и няма завършен 8 клас, да няма право да гласува. Който не плаща данъци в българската хазна, да няма право да гласува. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите? - НЕ. Това ще облекчи безкрайно купуването на гласове и ще даде гаранции на купувачите, че не си хвърлят парите напразно. Сяда например представинтелят на ПП "Да затрием България завинаги" /ПП ДЗБЗ/ в кухнята на някоя къща в махалата и идват на кафе всякакви комшии, приятели, непознати. Домакинята черпи с кафе и нещо друго, а купувачът наблюдава как засуканата девойка до него въвежда на компютъра правилните ЕГН-та на гостите и гласува за любимата партия ДЗБЗ. След което всеки гостенин получава съответния хонорар и си отива по живо по здраво.

Коментари - Референдум за задължително гласуване наесен? | Днес.dir.bg

Референдум за задължително гласуване наесен?

Ще поискам референдум за изборните права заедно с местните избори, ако се наложи, съм готов да използвам правото си да инициирам промени в конституцията.

Обратно в новината

Коментари - Референдум за задължително гласуване наесен? | Днес.dir.bg

Коментари

Да предлагаш електронно/дистанционно/ гласуване в държава потънала в корупция е лудост.То и сега се прехвърлят нелегално чували с бюлетини.Нали господин Президент!Не е въпросът в това,дали подкрепям това или онова!Въпросът е,че за Европейския съюз и НАТО референдум няма!При положение,че това са въпроси с изключителна важност за държавата!Вместо това ми предлагат референдум по смешни теми.Това си е подценяване на интелекта на българина!А защо не ни питаха за Европейския съюз и НАТО?Ами много просто:уплашиха се от крайния резултат!

bira_more

Що бе. Така ще се спестят кинти. В смисъл, така или иначе резултатите от изборите са такива каквито трябва да са, а ако е по електронен път - и донатаманяването ще е по лесно, по бързо и по евтино.

Няма ли най-после да ни мобилизират за да се оттървем един път завинаги от тази политическа сган?

Референдум дали участвали във властта имат право повече да се кандидатират Завинаги вън Търсене на отговорнос за кражбите Парите на офшорките да се публикуват публично с отсрешна проверка;В кои са източените пари от банките;

На тоз охлюф няма ли да му изтича скоро мандата, омръзна ми вече да му слушам простотиите. Що не предложи референдум за загробващия заем, дето ни го готвят? Щот не му отърва. Ай заминавай си с добро, квот си завлякъл- халал да ти е, няма да ти търсим. Само не се връщай повече в България. И самолетния билет то САЩ ще ти купим, и апартамент ще ти осигурим, само недей повече да се обаждаш; и си смени гражданството ако обичаш, г-н антибългарин.

Другарю Роска, 2015 сме, а не по живково време, сталинските методи вече не вървят. Няма такова нещо като задължителна демокрация, има една ДЕМОКРАЦИЯ и тя няма нищо общо с теб. Оставка.

bira_more

Ми ако народа рече задължително гласуване, съвсем демократично ще бъде гласуването да е задължително! Но, в същност, днешната цивилизована демокрация представлява власт на баш демократите.

А тука не съм съгласен г-н Президент.Няма такова нещу "задължителна демокрация"! Задължителното гласуване ще осигури комфорт на политическата класа да си прави каквото си иска.А не! По добре е да се направи следното: 1.Избраниците в НС да са пропорционални с броя гласували.(пример: гласували 50% от имащите право да гласуват-120 депутата в НС,другите места празни.) 2.За неспазване на предизборно обещание ,народа да има право да прати депутата в неплатен вечна отпуск. 3. Да се намалят отпуските и привилегиите както на всички работещи( каква е тая коледна ваканция повече от месец)!

Браво г-н Щерев! Добро предложение! Ама надали, всички са в един кюп, а както знаем гарван на гарван око не вади...

всички сме учили история, ама нищо не сме разбрали, дали защото от ранно дет тво не сме станали жертва на паразитите? изсмукаха ни кръвчицата и стигнаха до мозъчето! какво се получава, когато ги оставиш на мира ,да си живуркат на твоя изнемогващ гръб ????? ако не им се обяви вътрешна тотална воина -светът ще го направи,защото никои няма нужда от такива !не забравяите, че тези създания се приспособят лесно към всички ситуации и трябва да сме безж алостни към тях, ако искаме завинаги да се освободим от тях !!!!

Особено удобно е електронното гласуване на ЧЕХЛЬО и ПРОКОПИЕВЦИ, т.к. тук са най-големите манипулации. Мнооооого им се иска ЧЕХЛЬО пак президент ....

И, ако позволите една добавка - кандидат - депутатие не да се избират мажоритарно, а да се издигат кандидатурите им по места.

А защо не се направи един референдум с една единствена точка - 1. Импийчмънт на този индивид?

Защото сте един файтон хора и не можете да го инициирате.

ЗАЩОТО ПЛЕВНЕЛИЕВ БЕШЕ ИЗБРАН ОТ ДЕМОКРАТИЧНОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО ПРИ ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ бе тъп руски атакисте

Защото г-н/жа/ ,,ЗАЩОТО" Плевньо беше назначен от Бойко Борисов преди изборите в бронираният му джип на естакадата на лот ,,Люлин " от магистрала Струма.Останалото беше въпрос на носене от полицаи и депутати от Герб на чували с протоколи.Плевньо си е един пълен фаршификат президент.Виж архивите на ТВ и останалите медии ,за да се убедиш в истината при желание от твоя страна.

и аз мисля че това именно това е истинската тема за референдум и то спешен!

Тъп, но упорит...

ами , опитва се да се праи на работен, да заслужи поне двата лева от заплатата, която н е заслужава !не съм убедена , че познава добре конституцията на държ авата, която му плаща......а вие ,питаите го ?

Пицаджиите от Врабча 1 побесняха. Те си знаят, че при задължително и електронно гласуване заминават завинаги в канала и край на рублите. Затова и квичат зверски.

"Правото да избираш и да бъдеш избиран." Правото, а не задължението! Това е ПРАВО - основно гражданско, но право. Ако някой го превърне в "задължение", той самият той се превръща (или е вече) тиранин! Нали се борихме за "свободата" да бъдем избирани и да избираме. Свободата за определено действие не предполага задължителност о отношение на същото действие. Но! Но отговорността от избора ти, никой не я е отменил! Правиш избор, носиш отговорност! Аз лично не искам да нося подобна отговорност - за хора, които ме управляват в момента.

Около президенството ти забеляза ли някакви протести или не. И двата протеста показаха темата на референдума. Припомням - в събота:Официалните институции да потвърдят натовската и есовска ориентация на България - в неделя: не на НАТО и ЕС Чу ли?

плевлио ще прави консултации с партиите за новия заем от 1ш милярда превъоръжването на армията със стари американски самолети ( за това са тези пари) и референдум за гласуването!! нито дума за здравеопазване промишленост социална политика мамка му продажна трябва да му вземем номера!!

повишават повиквателните за запас.аз ще духам от българия плевнелиев да праща синовете си на воина срещу русия

Да му имам на българина акъла, дето му идва СЛЕД това. Късно е вече. Така наречените малцинства отдавна не са такива. Поне от 10 години родените българчета са по-малко от останалите етноси. И НЕ НЕ НЕ три пъти НЕ на това да задължа манго да гласува и да избира МУТОРИДИ на власт. Задължителното гласуване ни трябваше преди 15 години, за да се очистим от етнически партии. СЕГА ни трябва образователен ЦЕНЗ. Всеки без средно образование няма право на глас. Средното образование е задължително и безплатно. Държавата троши много пари за него и след като някой е решил да не учи, значи е НАРУШИЛ законите и няма право да иска да гласува за ЗАКОНОТВОРЦИ(народни представители).

ДОЛУ ПЛЕВНЕЛИЕВ!!! КОЙ от комсомолец стана капиталист? Роско. КОЙ има офшорни фирми, които внасят данъци в чужбина, а не в България? Роско. КОЙ има вила до Черно море в забранената зона? Роско. КОЙ се среща в потайни места по тъмни доби с шефовете на ЕРП-тата? Роско. КОЙ чете от листче, дадено му от американското посолство? Роско. КОЙ се опълчи първи срещу възвръщането на Крим в Русия? Роско. КОЙ подстрекава за война с Русия? Роско. КОЙ към четирите американските бази у нас: Ново село, Безмер, Граф Игнатиево и Айтос предостави на НАТО и базите Корен и Шабла? Роско. КОЙ превърна България в окупирана територия на янките? Роско. КОЙ единствен от Европа отиде на коронясването на турския фанатик Ердоган, който претендира за български земи? Роско. КОЙ не смее да каже, че сме се освободили от турско робство? Роско. КОЙ дарява народни пари за киевските престъпници, а не дава пари за българските деца? Роско. КОЙ работи срещу интересите на България? Роско. РЕФЕРЕНДУМ ЗА СВАЛЯНЕТО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ!!!

Кой опрости 20% такса на ВЕИ-таджиите? Роско.

повтаря опорните точки и лъжи до побъркване,ама гладен си стои?

КОЙ е на заплата към Кремъл (бкп/дпс и атака) КОЙ предава България (бкп/дпс и атака) КОЙ е платена про.утка (бкп/дпс и атака) КОЙ предава родината на дедите си за няколко рубли (бкп/дпс и атака) КОЙ иска да България да не е защитавана от НАТО и ЕС за да може Путин да я окупира (бкп/дпс и атака) НА СЪД ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО

Тия наглеци надвиха на масрафа на Бай Тошо! Той не посмя да въведе ифициално задължително гласуване. Очаквам на следващите избори да гласуват 99,6% от народа, като 90% да са за ГЕРБ, особено след като се въведе и дистанционно гласуване. Самозабравили се дерибеи!

то бива да е дебилен бива бива ама ми идва в повече!!! за сетен път се обеждавам че е на конци. със сигурност ще остане в историята на бг като наи-слабоумния президент на всички времена! ниско интелектуален тип с проблеми

Този референдум по нищо няма да се различава от тегленето на числата от ТОТО 2!

Само си чешите езиците,всичко е пунта мара!

ЖЕНА СИ НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВИ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОПРАВЯ!

и ти не можеш,за това си лаеш опашката.

реви на чужди гробища да не паднеш вътре!

ИНТЕРЕСНО МИ Е ,БАТКА, КОЛКО ПАРИ ЩЕ ВИ ВЗЕМА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД В ХАГА АКО ГО ПРОКАРАТЕ ТВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ! НИТО ЕС, НИТО ЮС ЩЕ ВИ ТЪРПЯТ ТАЯ ПРОСТОТИЯ, КОЯТО БЛАМИРА БАЗОВИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН ПРИНЦИП - ПРАВОТО НА ГЛАС!

Кандидатската листа да не е номерирана и да е тайна подреждането в нея до деня на изборите. Дори ще е е добре кандидатите да са в различен ред в отделните бюлетини за да не може да се мери разстоянието с конец или нещо подобно.

какво искате от комсомолско мекере боядисано в цвета на демокрацияталиглио копира гласуването преди 1989 година 100% активностзащо близлио не направи нещо за бг промишленост? наи лесно е да се вземат 12 милярда да се похарчат наи вероятно за отбрана защото вижте колко запасни са повикани тази година.а подлогов ще ходи да громи путин!! смях смях

как да громи путин като тож не може жена си да разгроми хахаха

бе направо да връщаме член 1 и да се свършва, че то простотиите на управляващите вече не се търпят! и без друго сме си в комунизъма, кво се праим?

Колко му е - само се сменява БКП с ГЕРБ...

Antoinette Todorova

е ,и ????

Дъра бъра,два чадъра!

ох, каква наслада! задължително гласуване, задължителен бои, кръв, пот, вечерен час, танкове, чесън и сланина. демокрация по балкански.

Ревяхте,че при БАЙ ТОШО гласувалите бях 99.5% сега ще станат 100%,че и глоби ще има- ама какво искате от некадърни комунистически продажници!!!!!!!!!!!!!!!

тоя пак не си е вземал хапчетата. офшорния змеи с недоказани пари да вземе да мълчи че няма винаги да е президент.дори и да стане задължително гласуването аз пак няма да гласувам докато тоя презерватив не го разследват както го правят в румъния! като си докаже парите O.K. ако ли не в затвора!

Браво Росене, отговаряме с ДА на трите въпроса.И спира купуването на гласове.

Със задължително гласуване ще изритаме ДПС от власта НО и ще бъдем принудени да гласуваме за боклуци, предатели и мафиоти!

А колко по-елементарно и ефикасно е вместо задължително гласуване (с глоби и санкции) да се въведе платено гласуване. Отиваш, гласуваш и вземаш 20лв - не подкуп, а пари защото си си направил труда да гласуваш (без знаение за кого дори и при невалидна бюлетина). По тоя начин се вдига активността над 90%, дават се пари които отиват в хората и обратно в икономиката - а не хвърлени на вятъра за печатане на плакати и ТВ реклами. При задължителното гласуване колко милиона ще отидат за хора, прилагащи санкциите? Най-вероятно ще е задължитено, но накрая няма да има последици. Затова пък доста нови работни места ще се "разкрият" - за четящи списъци с негласували.

Представете си колко партии ще минат 1% при задължителното гласуване и колко ще са парите по 11 лв.на глас плащани от данакоплатците? Аман от безумни идеи на хора във власта, с мозъци бъбреци.

Смешника е способен да осере и най-добрата идея!

На найси задължително!

не знае децата му какво как са, да не говорим за държавата.

Хубаво и точно си го написал, но как очакваш Боковци, рИформатори, уж божем социалисти и останалата пасмина политически клати* да си направят публично харакири с тези промени?

и отричай всичко.ТИПИЧНО БАЛКАНСКИ МАНТАЛИТЕТ,КОЙТО КОМУНИСТИТЕ ИЗПОЛЗВАХА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД ЗА ДА НИ ПЛАШАТ,ЧЕ АКО НЕ СА ТЕ,СМЕ ЖИВИ УМРЕЛИ.А ТО МАЙ СТАНА ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ТОВА,КОЕТО НИ ВТЪЛПЯВАХА.

че със задължителното гласуване ще се увеличи броя на гласувалите и от там субсидиите на партиите, не е въпрос на "съмнение и отричане", а е факт! Да поставяш факта под съмнение е бунаклък, независимо дали си комунист или демократ!

Тъпанчо, колко са тия субсидии знаеш ли? Да не би да са милиарди? А колко милиарда потъват в посока ДПС знаеш ли? Кое избираш - загуба на 5млн или 5млрд?

далеч по-важни въпроси, които да се решават чрез референдум.Например редуцирането на депутатите до приличните за България граници-120, дори 80 броя, отзоваването им от избирателите, декларирането и адекватното проследяване на имотното състояние на "народните избраници" и още ред щекотливи въпроси, до които никой политик няма да се докосне доброволно!

Въпросът с партийните субсидии.Търсят се пари отвсякъде,а в партийните субсидии са загробени милиони.Не сме за премахването им,а намаляване от 12 лв на 1,20 лв,както е навсякъде по света.

ги намалиха от 12 на 11лв. И пак много им се видя!

Аз

Напротив - за пълното им премахване сме.

Позор, чучело

Ще гласувам и съм съгласен на всичко, само и само да се разкара тоя пудел резил за държавата.

Роско, и теб те избива на популизъм ! Какъв референдум ще правиш, като и на теб, и на всички нас са ясни резултатите - всички сме ЗА! Я по-добре направи референдум за новия заем , ама не щеш нали? Защото и там резултата е ясен, но не ви устройва! Мошеници сте вие, мошеници!

на дейност и подмяна на важните теми, с една дума ДЕМАГОГИЯ.

Д - ДЕКОРАЦИЯ, а не ДЕМОкРАДЦИЯ.

Какъв референдум, какви промени в конституцията? Кой ще ти гласува в референдум, най-много 20-30% и става невалиден. По-важно е да се променят правилата: мажоритарно, списък само с имена, без партии и без номера. Вместо бюлетина, компютърна система. Който не може да чете и пише, ДъГъДъ.

Ок,бат Роско. За следващите избори пак ще ти нарисувам един пенис на бюлетината и ще пишат в списъците, че съм гласувал.

Ако не искам да гласувам за никого, тогава за КОГО ДА ГЛАСУВАМ?

Няма страшно.... ЩЕ ГЛАСУВАТ ВМЕСТО ТЕБЕ ЗА "ПРАВИЛНАТА ОрганизиранаПрестъпнаГрупа"....!!! :::)))

неразбрал - на бюлетината отваряш още една графа,пишеш твоето име и гласуваш за себе си :).

Със задължителното гласуване до урните ще бъдат довлечени хора, които или не искат, или нямат мнение , или им е все едно кого ще посочат в своите бюлетини. А такива хора НАЙ-ЛЕСНО СЕ ПОДАВАТ НА МАНИПУЛАЦИЯ ИЛИ НА КУПУВАНЕ!!!! А точно това желаят богатите партии.... До урните трябва да отиват само хора с вътрешно убеждение, компетентност и желание... Народът е казал: НА СИЛА ХУБОСТ НЕ БИВА....

Като редовен избирател вероятно ще трябва да отговоря на поставените три въпроса. Но аз искам да има и четвърти - да се намали ли броят на народните представители? И отговорът е ДА - да са не повече от 120. Макар и 80 да ни стигат. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно? - ДА. Да са половината от избраните. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми? - НЕ. Това трябва да си остане ПРАВО. Но трябва това право да бъде ограничено до тези, които спазват законите в страната. Който не е спазил конституцията и няма завършен 8 клас, да няма право да гласува. Който не плаща данъци в българската хазна, да няма право да гласува. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите? - НЕ. Това ще облекчи безкрайно купуването на гласове и ще даде гаранции на купувачите, че не си хвърлят парите напразно. Сяда например представинтелят на ПП "Да затрием България завинаги" /ПП ДЗБЗ/ в кухнята на някоя къща в махалата и идват на кафе всякакви комшии, приятели, непознати. Домакинята черпи с кафе и нещо друго, а купувачът наблюдава как засуканата девойка до него въвежда на компютъра правилните ЕГН-та на гостите и гласува за любимата партия ДЗБЗ. След което всеки гостенин получава съответния хонорар и си отива по живо по здраво.