Коментари - Иван Костов: Драмата в КТБ е ”вторично торнадо” | Днес.dir.bg

Иван Костов: Драмата в КТБ е ”вторично торнадо”

Ситуацията около централната банка и двете търговски банки е преди всичко следствие на политическата криза и представлява „вторично торнадо”, което се завихря.

Обратно в новината

Коментари - Иван Костов: Драмата в КТБ е ”вторично торнадо” | Днес.dir.bg

Коментари

другарят костов казва това, което ние си знаем и без него отдавна: че зад Пеевски и стои Ахмед Доган, че битката около банката е следствие на друга битка, че прокуратурата действа като инструмент на олигархически кръгове, които се борят за надмощие и ...т.н. Синият червен премиер (бивш) пак ни откри топлата вода. Мерси, др.костов! Стой си в Драгалевци и изнасяй лекции на теменужките!

Ужас тоз кога възкръсна,че и акъл дава.Пази БОЖЕ!!!!!!!!!!!!

Другари, Костов не е важен. Важното е да преодолеем десния ревизионизъм и опортюнизъм, и да поемем курс към въоръжена борба и национализация на всички банки!

Ти циганин мръсен продаде България за жълти стотинки. Заводи строени от нашите родители ги хариза на чужденци. Трябва да си в затвора , а не да те дават какви ги плещиш.

ЕЙ НЯМАМЕ НАРОД ! ЩОМ ТОЗИ ОЩЕ СЕ ОБАЖДА И ИМА ДУМАТА ДА ГОВОРИ ЗНАЧЕ ЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ОСТАНАЛО НИЩО ! ТИ ТРЯБВАШЕ ДА СИ В ЗАТВОРА и с ДР.......!!!НЯМА КАКВО ДА СЕ КРАДЕ КОСТОВ ! ДОБРЕ ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ !!!

Двете Българии, построени от Живков заграби! Дори и още една като бонус. O, sancta simplicitas!

Повдигането на обвинения срещу подуправител на БНБ е абсурдно, това не се случва никъде в света, посочи Костов. Циганин - Шарлатанин, управлението е прозрачност, щом става въпрос за парите на хората, ШАРЛАТАНИНО.

Повдигането на обвинения срещу подуправител на БНБ е абсурдно, това не се случва никъде в света, посочи Костов. А аз ще кажа, ШАРЛАТАНИН си КОСТОВ, ШАПЛАТАНИН и нищо друго. И други разбират от управление, а то трябва да е прозрачно, особено парите на хората къде отиват и кои ги краде.

Този постоянно се появява да кажат хората хайде да го изберем! Мазохисти са част от българите които го искат! Този мръсник одавна трябва да е в СЦЗ, най-вече за декларацията която почети в полза на друга държава -чиста държавна измена! За това ,защо го наричат Ваньо 5% и колко открадна с онзи кокористия Атанасов от СДС и от държавата с неизгодни договори за ТЕЦОВЕТЕ и много приватизирани по негово време печеливши предприятия, никой не го проверява не раследва! А ИВАНЕ КАЖИ СИ , зъблю до днешен си мълчи и неще да каже -изживява се като велик недосегаем!!

На тези избори навярно РБ няма да има абсолютно мнозинство, но след година, година и половина, Костов ще е премиер и България ще започне да се оправя. Единственото условие е повече от половината българи да го поискат.

Голям наивник си, ако мислиш, че на половината българи някога ще им дойде акъла.

Тиква прогнила ,ако дойде ? Баба ти ако! Този Чер маймун ,окради Бг. и групата около него ! Децата им направиха банки с какви пари от закуските, крадоха като за последно! Прокурори генирални , не генерални не пожела никой да го раследват, страх ги е за службичките, те имат защита от америка , ЕС, и олигархични кръгове в София!!!

че България върви по правилния път, когато българското правосъдие вкара в затвора Ахмед Доган. И то не само за дребни кражби и/или поръчани убийства и самоубийства, а за престъпления срещу българската държава и българския народ, както и за национално предателство! Не защото е турчин (не съм сигурен и че е), безкрайно уважавам читавото турско население. А защото е престъпник и проводник на мащабни геополитически престъпни действия спрямо България! И генератор на унищожителната всеобхватна корупция у нас.

Извърши най-крадливата приватизационна сделка - тази за БТК!

И двамата са КГБ. Но Доган е по-довереният. Той наставляваше Сакса.

няма ли кой да му запуши устата? Не стига че открадна двете Българии, дето ги беше построил др. Живков (та и една в повече като бонус), не стига че не даде коридор на руските военни самолети да помогнат на др. Милошевич, не стига че през 1998 г. сключи неизгоден за Русия договор с ГАЗПРОМ за доставки на газ за България с транзитни екстри, не стига че въведе унищожителния за българската икономика валутен борд, не стига че изгони трима почтени руски бизнесмени - милиардери, не стига че ... ами има и нахалството да анализира и да дава оценки! И да очерня най-великия модерен български политик - Ахмед Доган! Възмутително!

Избързах, не прочетох целия коментар, стигнах само до първия "другар" и ти дадох минус. Сбърках! Коментарът е написан с мн. чувство за хумор. Подкрепям го!

Щом видя Костов, знам, че има много коментари - винаги, без изключение. Това ме кефи! Това говори за стойността на личността! Аз лично много харесвам Костов. Случвало се е да прочета пропити с бясна омраза коментари - представям си тези, които ги пишат, с пяна на устата. Не ми пречат, вече не ги чета - само поглеждам колко са коментарите като цяло, винаги са стотици. И на Костов не му пречат - той в ДИР-а не чете!

няма ли да му запушат устата, най-сетне? Не стига, че открадна двете Българии, дето беше построил др. Живков (че и една повече в бонус), не стига че не даде въздушни коридори на руската авиация да помогне на др. Милошевич, не стига че през 1998 г. сключи неизгоден за Русия договор с ГАЗПРОМ за доставки на газ за България и транзитни екстри, не стига че изгони от БГ трима почтени руски бизнесмени, не стига че въведе унищожителния за българската икономика валутен борд... ами още има нахалството да анализира и дава оценки! И да очерня най-великия модерен български политик Ахмед Доган (Сава, Сергей, Ангелов)!

да стане премиер и само за месец сме на крака, а бандитите в затвора.

АБЕ КОСТОВ, Как може да намираш за нормално, една ЧАСТНА БАНКА да бъде спасявана от ДЪРЖАВНАТА ББР в която се намират парите на СРЕБЪРНИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД !!!! Нима не знаеш, че по ЗАКОН в подобен случай се ползват средствата натрупани във ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ ?? Друг е въпроса, че в този фонд има натрупани едва 1.04 млрд. лв. и с тях не биха могли да се покрият 5-те млрд. лв. спестявания на дребвите вложители на КТБ !!! Ти какво искаш бе Костов - ДА СПАСИМ ЧАСТНАТА БАНКОВА СИСТЕМА КАТО ЖЕРТВАМЕ ПЕНСИОННИЯ ФОНД !!! ГОЛЯМ ИДИОТ СИ БЕ !!! Ами като няма пари от ЕС вече имат една КИПЪРСКА ПРАКТИКА съгласно която ДЕПОЗИТАРИТЕ се превръщат в АКЦИОНЕРИ на КТБ ! Какво лошо в това !! След като са се довери на собствениците на тази МАФИОТСКА БАНКА да си носят кръста заедно с тях , а не ние с пенсиите си да плащаме !!!

по-добре е да го контролира Русия...

То е по-добре да се гледа интервюто и тогава да се коментира. А не да се чете преразказ :((( link

Костов, а кой стои зад тебе? За кой работиш 25 години?

а кой седи зад цв василев? защо казваш само половината от истината ако е истина де... ???

..направи недопустими действия срещу БНБ!Цацаров да започне да спортува по малко,че нещо е напращял!Все пак държавата трябва да се направлява от хора със здраво тяло и дух!

добре бе черньо зад единя стои Доган според теб, ама защо не казваш зад другия кой стои

не знам дали е вярно че Доган стои зад Пеевски както казва черния Иван, но защо казва само половината от истината - ма кажи кой седи и зад другия театрален персонаж Цв Василев бе Черньо...???

...се изцепи в това отношение!Да не би пък мозъкът му да е започнал да затлъстява?Не е късно да започе да спортува по малко,че е май е с наднормено тегло.А държавата трябва да се управлява от хора със здрави тела и дух!

Нека дълбините на българската политика, да си останат ВЕЧНО "непозната Земя"-невиждана земя.

ТОГАВА БАНКИТЕ БЯХА ОГРАБЕНИ ОТ КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ, КОИТО СЕ ЗНАЯТ КОИ СА, ЗАЩО ДЪРЖАВАТА И БНБ НЕ СИ СЪБЕРАТ ПАРИТЕ ОТ ТЕЗИ АПАШИ, КОИТО СЕ КРИХА ПО ГОРИ И ЗЕМЛЯНКИ, ДОКАТО ПРЕМИНЕ БУРЯТА. И ХОП ВСИЧКИ СА ЧИСТИ, ВЪВ ВСЕКИ ГРАД ГИ ЗНАЯТ КОИ СА - ИМА СПИСЪЦИ. ДЕЙСТВАЙТЕ КАКВО ЧАКАТЕ! АМИ ТО ИМ ХАРЕСА, ДА ОТНОВО ЩЕ ИМА ЛИКВИДАЦИЯ НА БАНКИ, ЗАЩОТО СПИ УПРАВАТА! КАК НЯМА ЕДИН ОСЪДЕН!

Кредите са върнати.... Вземал си 2 млн. и връщаш 2000 лева. И си чист Само, където този, който е имал спестявания 10 000 му останали 10. лева

това го кажи на Роско Нескопоско Превраталиев.

С клатенето на държавата се е заел лично обитателя на Дондуков 2, менторът му Прокопиев и кръжецът капитал и когато никой не ги наказва за това, така става.

Нямат ресурс за таквизи катаклизми, това е поредната мръсотия на кагебишниците от азиатски варваристан, отмъщение за южен паток и беляне.

И по твоята схема "Прокопиев" къде точно слагаш двата идиота Пеевски и Василев, които се стрелят публично от две държави?!

не си струва да си трошим нервите, за преодоляване на цензурата.

"Защитата" на 11 януари 2012 година, е пагубна за етническите българи.

Костов ми е бил асистент във ВМЕИ - каквото говореше преди 10 ноември, това правеше след 10-и! Затова и го уважавам! И наистина мразеше червените - затова още повече го уважавам...Ама, че не им пречупи гръбнака на червените боклуци , не мога да му простя!

Гледам, че доста плюсчета са ти поставили незнаещите хора, затова ще припомня някои факти за икономическите и идеологически позиции на Костов преди 10 ноември. Костов е старши асистент в катедра Политическа икономия на Центъра по идеологическите дисциплини!!! Неговият шеф на катедра проф. Алексиев пише за Иван Костов: Той познава много добре произведенията на класиците на марксизма-ленинизма и е убеден марксист и защитник на нашата социалистическа система. Венец в творенията на Иван Костов е статията му във вестник Работническо дело през ноември 1989 г. със заглавие: Никаква отсрочка в нея Костов се обявява срещу чуждите фирми и монополи, които ще ни лишат от собствените ни ресурси. Той пише: Никой няма да дойде за да ни помогне. Ще дойдат, за да правят тук своя бизнес.

Ама той бил много лош, бе!

"Марксизъм, ленинизъм, политическа икономия " и т.н. , че кой не ги е учил преди 1989 г.-това си бяха задължителни предмети и е естествено да има и преподаватели по тях. Това, че Костов е бил ст.асистент-нищо не значи! Зная едно-той е ПРЕКАЛЕНО добър финансист и от това се страхувам! Защо ли?!-помислете малко!

От реклaмaтa, която Костов бългaроубиецa се опитвa дa си прaви тук, рaзбирaм, че още не се е примирил, че е политически труп. След неговото управление не остaнa нито държава, нито икономика, нито зaгрaждения по грaницaтa. Днешното състояние нa държaвaтa е последицa от костовaтa привaтизaция нa държaвните зaводи, които бяхa рaздaдени зa жълти стотинки нa подстaвени лицa, след което нaрязaни зa скрап, а нaселението беше лишено от препитaние.

Каква "българка" си, не е ясно, но след Иван Костов остана стабилен български лев и страна наокупирана от руски войски !!!

Това с руските войски откъде го измисли? Да не би да са стояли на границата? Той, значи, се е борил с Русия като Давид с Голиат, и е победил? Стабилният лев е заслуга на Софиянски като служебен премиер, той въведе валутния борд. А за с

Държавните заводи, дето бяха куче влачи, диря няма, за тях ли плачеш?

АЙДЕ ВЪРНЕТЕГО АМА ВЕЧЕ ОТ ТОШО НЕ ОСТАНА НИЩО ! ТОЙ И СЛЕД НЕГО ОТКРАДНАХА ВСИЧКО !!!!!!! РЕВЕТЕ ОЩЕ НЯМА НЯМА НИЩО ЗА КРАДЕНЕ !!! ААААА ИМА - ТЕЦА - М. ИСТОК 2 И АЕЦА - К-....! ТЕ СА ОТ ТОШОВО ВРЕМЕ ДАВАЙ И ТЯХ ТОВА ОСТАНА ВЗЕМЕТЕ ГО И НЕГО !!!!!!

taly

Помните ли, че преди 1997 не можеше да става и дума за НАТО и ЕС? Ами за чужди инвестиции? Само за половин мандат БСП доведе минималната работна заплата до 11 долара, минималната пенсия до 5 долара.Цените на стоките бяха увеличени над 20 пъти. Банкова система не съществуваше, парите фалираха заедно с банките, в които бяха внесени. В ликвидация бяха обявени общо 14 банки! Дефицитът на държавния бюджет за 1996 бе 10.3 на сто, брутният вътрешен продукт бе с 10.1 на сто по-малко от предходната година. Правителството на Виденов изхарчи валутния резерв и увеличи държавния дълг.БСП остави вихреща се организирана престъпност, финансови пирамиди, разбити държавни служби. Правителството на Иван Костов трябваше да приеме не само лошото наследство от комунистическото управление. Наложи му се да работи в условията на войната в Югославия и на кризата в Косово.Спря инфлацията и върна стабилността на българския лев. На 10 юли 1997 се въведе валутният борд, който на практика представляваше валутен съюз с еврозоната. Средната инфлация при червеното правителство бе над 210% годишно при Костов спадна на по-малко от 6%. Средната заплата се увеличи 3,8 пъти от 66,60 сегашни лева на 252 лв., а средната пенсия 4 пъти от 19 на 80 лв., като реалните доходи се повишаваха с 9% годишно. Помните ли, че два пъти в годината имаше увеличение на пенсиите и заплатите с по 10% ,както и 13-та пенсия и заплата в края на всяка година? Това управление направи сигурни българските банки, стабилизира финансовата система, балансира държавния бюджет и намали тежестта на външния дълг. Събра 3,5 млрд. лева фискален резерв и над 3,5 млрд. долара валутен резерв. Върна национализираните имоти и земята на техните собственици. Осъществи приватизация на 74% от подлежащите на продажба държавни активи. Проведе политика, стимулираща частното предприемачество, което започна да създава 72% от брутната добавена стойност.Начерта за България пътя към НАТО и ЕС и започна да реализира стратегията за членство в двете организации. Започна преговорите с Евросъюза и върна авторитета на България без да я поставя на картата на военните действия на Балканите. Изтласка в ъгъла организираната престъпност и по време на управлението му в България нямаше гангстерски убийства. Започна реформите във всички области, включително в администрацията и здравеопазването. През 1998 извърши успешно деноминацията на лева. И всичко това само за един мандат. при управлението на Виденов инфлацията стигна до над 210% годишно. При Костов тя бе под 6% годишно. При Виденов инфлационният данък, тоест нарастването на цените бе около 58 % годишно. Костов го сведе до 7% годишно. При Виденов икономическият растеж бе отрицателен минус 4.7% годишно. При Костов имахме ръст от плюс 4.16% до 5.4% годишно. При Виденов инвестициите имаха спад от 9% годишно. При Костов те стигнаха ръст от 20% годишно. При Виденов държавният дълг спрямо БВП се равняваше на 168% . При Костов той бе свален до 75%. При Виденов основният лихвен процент скочи до 300% годишно. При Костов той бе 3.03% годишно. Позор И това доживяхме. До преди не толкова дълго време сочеха България като добър пример за държава, изпълняваща задоволително ангажиментите си около присъединяването към Европейския съюз, а Румъния като изоставаща. Намекваше се, че е голям късмет за северните съседи, задето бяха вързани в една група с нас. Говореше се, че бихме могли да им послужим като ракета-носител. А у нас се чуваха мнения, че е възможно заради неудачите на Букурещ да пострада собственото ни скорошно приемане в ЕС. Със своя специфичен и неповторим талант да съсипва България, БСП отново е на път да запише името си срещу пореден провал. И ако при Луканов и Виденов ставаше въпрос за глад и икономическа криза,сега залогът е много по-сериозен. С нормална и разумна политика и гладът,и икономическите кризи, могат да бъдат преодолявани макар и трудно за един сравнително не много дълъг период от време. Начинът по който бяхми приети в ЕС сега обаче,ще оказва въздействието си върху живота ни дълго време вероятно поне десетилетие,защото никой не трябва да си прави илюзията,че тежката европейска бюрократична машина ще бъде обладана от ентусиазъм,своевременно да коригира веднъж поставени ни етикети на некадърници и двойкаджии.

Драги "taly", излишно е да ти опонирам. Само ще добавя, че не миналото определя бъдещето ("1984" - Оруел), а НАСТОЯЩЕТО. А то настоящето си има име, "ЮЖЕН ПОТОК"-потоп. Спирам до тук, защото модераторът бди в момента за това което ще напиша и няма да позволи да се появи "на екран".

Тоест, високопоставен манипулатор. И това не е квалификация, а констатация.

При Костов държaвaтa имaше пaри, зaщото той рaзпродaвaше непрекъснaто държaвите ни фирми и зaводи, построени зa 45 години. Днес, след грaбежa нaд общото ни държaвно имущество, нямaме нито производство, нито рaботa, нито пaри.

фирми и зaводи, построени зa 45 години" бяха опоскани предишните (поне) 10 години, а повечето о най-големите бяха включени и в списъците на Виденов за ликвидация, т.е. бяха вече банкрутирали.

Първичното се казваше - Иван Костов. При него държавата България се брулеше с големия прът!

най-добрият м-р председател.

Дмама са, да отдадем заслуженото и на Стефан Стамболов !

Иван Костов е класа. Но е оплют и обруган от комунистите а простият народ го ненавижда. Българина не търпи хора които са умни и затова ще си останем най бедната нация. Жалко че няма да има шанс да управлява.

В една чалгаджийска държава са малко хората,които могат да оценят капацитет като Костов.На тях им дай пожарникари,популисти и откровени лъжци.Костов уволни половината си министри,само заради съмнения в корупция.Допускам,че част от негативните оценки са жъзможно от редиците на тези хора.

Точно така е - оттам идва бясната омраза към него, той развали далаверата на много хора и по негово време те просто не можеха да крадат!

Бясната омраза е заплатена от Москва. Доган е проводник не на турската, а на руската подмолна политика. Затова вероятно Костов нарече ДПС "проклятие за България". А изгоненият Денис Ершов и Мултигруп (откровено руска корпорация) финансират предизборната кампания на Симеон (КГБ-Рилски).

след като е закъсала? Ако има желаещи да я купят оманци или руснаци защо не се отърват от нея?

За последните 25 години ако е имало изобщо някакви реформи, то те са направени от правителството на Костов! За последните 25 години ако е имало изобщо политик и държавник, който да си разбира от работата, то това пак е Иван Костов! За кашата, в която се е озовала в момента страната, са необходими точно хора като него, но проблемът е, че НЯМА ТАКИВА!!!

ПЛЮСА са малко!

Когато Иван Костов дойде на власт 1$ беше равен на 3000 лв.Държавния резерв беше 500 000 лв.Държавата беше във фактически фалит.Той я стабилизира,въведе валутния борд,а от приватизацията в хазната влязоха 6 милиарда лева.От вече фалирали предприятия.Затова всеки който плюе по него е или отмъстителен злобен некадърник или тотално неук екземпляр.

кредиторите доброзорно.Костов в началото беше против това.

продаде Балкан за 100 000 долара а Гад Зееви спечели над 300 милиона колко ли спечели Костов

Тъпак, едва ли помниш и какво си ял преди 2 минути, толкова си тъп, че като се почукваш по главата канти като куха тиква. Гад Зееви е платил повече от 10 милиона от задълженията на компанията, поне така беше признато от международния съд. Напротив нашите адвокати не доказаха нищо източено от него. А може да е спечелил 300 милиона ама стотинки. Надали повече. След стачките на пилотите продължили няколко месеца надали изобщо е бил на печалба.

Разните "политици", от рода на Станишев, Боко, Воленчо, Местан, Доган и прочее, могат само да гълтат праха на Костов и да стоят мирно в негово присъствие. Ако не беше неговото управление, сега щяхме да сме по-зле от Молдова. Само да припомня: бандидтската приватизация беше започната и проведена до голяма степен от комунистическото правителство на Виденов. Държавните компании, като БГА Балкан, Нефтохим и подобни, не само че бяха с огромни дългове и източени от другарите, но и никой нормален инвеститор не ги искаше. Банките бяха умишлено съсипани от комуноиди, много от които днес са отново в управлението. И накрая, Ахмед Доган и ДПС имаха сериозна роля в това разграбване. И Господ да беше слязал да оправя тази бандитска държавица, пак нямаше да се получи като хората и само за един мандат. Правителството на Костов, де факто, ни вкара в ЕС и НАТО, стабилизира икономиката, промени банковата система изоснови и започна да изгражда инфраструктура. Започнаха промени и в здравната и пенсионната системи, които после бяха спрени от Симеон. Това е итината, а не брътвежите на платените драскачи във форумите.

И Костов и Боко са с изравнени показатели спрямо БСП=ДПС само дето Костов по грамотно управлява страната - това говорят цифрите

Зевзеко,ти за мен не се притеснявай.Погрижи се за собствената си преценка.Очевидо си от засегнатите от Костов подли помияри,които му забиха хож в гърба.Не можете да му простите,че се отърва от вас.

Костовите противници какво искат, царчето, тройната, боко-цвъки, пеевски-ирена-ореха-доган,... ?????

Този изрод да си затваря гадната уста, защото провали една работеща държава...Да си стои в ъгъла и много да не се раздува, тъпака му с тъпак.....

Ти в ред ли си, коя държава е работила - източените предприята, банки, системната ежедневна далавера с валутния курс, масовата приватизация на виденов,...?

Боклук нещастен. Работеща икономика с загуби от 580 милона долара годишно, с падащ БВП с 70 основни предприятия във процедура на фалит от Жан Виденов ли имаш предвид? С хиперинфлация и банкови фалити? Ти си изрода, гнусна твар.

Ходи спи някъде бе... Костов е единственият политик от 1944г. насам който направи нещо положително за тази държава. И не ми говорете за приватизация. Ако един нов мерцедес струва 100 000 лева, а аз ти продава стар със счупен двигател, с полвината липсващи части (някой ги е играбил) много ясно че няма да платиш 1000 000, а 10 000 например или по-малко

Работеща държава друг път! Тогава Жан и компания доведоха нещата да там, че хипер инфлацията помете спестяванията на народа и унищожи кредитите на "наще хора". Безгранична наглост е да обвиниш човека, преборил се с кризата в проваляне илипросто да си голЕм идиот!

Костов и СДС бяха продукт на SoftМайдан в България. Шепа хора купени със "зелени гущери" станаха предатели на нацията. Защо мислите, че Костов и Борисов са на нож? Защото финансовите им покровители са едни и същи. И когато видяха фиаското на Костов и Сие, заложиха на Бойко Борисов! По тази схема цяла източна Европа бе "окопирана"!

А-ф-ТОБИОГРАФИЯ ,НА И.Й.Костов . ''БАЩАТА НА КОРУПЦИЯТА ,В Бг''. ''КАЖИ СИ ,---ИВАНЕ''. На финалЪ,...2%/общо СК/.

Тъпунгер, знаеш ли какво значи "Авто"? Едва ли. Голкова си прост, че и компютъра пред теб го боли.

Да дойде Костов!!!

За тебе черна патица от обонговите.

Ани , той и да дойде , баш теб няма да може да те оправи .. Стар си е за тия неща... :)) ????? Съгласна ли си ???

Коментари - Иван Костов: Драмата в КТБ е ”вторично торнадо” | Днес.dir.bg

Иван Костов: Драмата в КТБ е ”вторично торнадо”

Ситуацията около централната банка и двете търговски банки е преди всичко следствие на политическата криза и представлява „вторично торнадо”, което се завихря.

Обратно в новината

Коментари - Иван Костов: Драмата в КТБ е ”вторично торнадо” | Днес.dir.bg

Коментари

другарят костов казва това, което ние си знаем и без него отдавна: че зад Пеевски и стои Ахмед Доган, че битката около банката е следствие на друга битка, че прокуратурата действа като инструмент на олигархически кръгове, които се борят за надмощие и ...т.н. Синият червен премиер (бивш) пак ни откри топлата вода. Мерси, др.костов! Стой си в Драгалевци и изнасяй лекции на теменужките!

Ужас тоз кога възкръсна,че и акъл дава.Пази БОЖЕ!!!!!!!!!!!!

Другари, Костов не е важен. Важното е да преодолеем десния ревизионизъм и опортюнизъм, и да поемем курс към въоръжена борба и национализация на всички банки!

Ти циганин мръсен продаде България за жълти стотинки. Заводи строени от нашите родители ги хариза на чужденци. Трябва да си в затвора , а не да те дават какви ги плещиш.

ЕЙ НЯМАМЕ НАРОД ! ЩОМ ТОЗИ ОЩЕ СЕ ОБАЖДА И ИМА ДУМАТА ДА ГОВОРИ ЗНАЧЕ ЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ОСТАНАЛО НИЩО ! ТИ ТРЯБВАШЕ ДА СИ В ЗАТВОРА и с ДР.......!!!НЯМА КАКВО ДА СЕ КРАДЕ КОСТОВ ! ДОБРЕ ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ !!!

Двете Българии, построени от Живков заграби! Дори и още една като бонус. O, sancta simplicitas!

Повдигането на обвинения срещу подуправител на БНБ е абсурдно, това не се случва никъде в света, посочи Костов. Циганин - Шарлатанин, управлението е прозрачност, щом става въпрос за парите на хората, ШАРЛАТАНИНО.

Повдигането на обвинения срещу подуправител на БНБ е абсурдно, това не се случва никъде в света, посочи Костов. А аз ще кажа, ШАРЛАТАНИН си КОСТОВ, ШАПЛАТАНИН и нищо друго. И други разбират от управление, а то трябва да е прозрачно, особено парите на хората къде отиват и кои ги краде.

Този постоянно се появява да кажат хората хайде да го изберем! Мазохисти са част от българите които го искат! Този мръсник одавна трябва да е в СЦЗ, най-вече за декларацията която почети в полза на друга държава -чиста държавна измена! За това ,защо го наричат Ваньо 5% и колко открадна с онзи кокористия Атанасов от СДС и от държавата с неизгодни договори за ТЕЦОВЕТЕ и много приватизирани по негово време печеливши предприятия, никой не го проверява не раследва! А ИВАНЕ КАЖИ СИ , зъблю до днешен си мълчи и неще да каже -изживява се като велик недосегаем!!

На тези избори навярно РБ няма да има абсолютно мнозинство, но след година, година и половина, Костов ще е премиер и България ще започне да се оправя. Единственото условие е повече от половината българи да го поискат.

Голям наивник си, ако мислиш, че на половината българи някога ще им дойде акъла.

Тиква прогнила ,ако дойде ? Баба ти ако! Този Чер маймун ,окради Бг. и групата около него ! Децата им направиха банки с какви пари от закуските, крадоха като за последно! Прокурори генирални , не генерални не пожела никой да го раследват, страх ги е за службичките, те имат защита от америка , ЕС, и олигархични кръгове в София!!!

че България върви по правилния път, когато българското правосъдие вкара в затвора Ахмед Доган. И то не само за дребни кражби и/или поръчани убийства и самоубийства, а за престъпления срещу българската държава и българския народ, както и за национално предателство! Не защото е турчин (не съм сигурен и че е), безкрайно уважавам читавото турско население. А защото е престъпник и проводник на мащабни геополитически престъпни действия спрямо България! И генератор на унищожителната всеобхватна корупция у нас.

Извърши най-крадливата приватизационна сделка - тази за БТК!

И двамата са КГБ. Но Доган е по-довереният. Той наставляваше Сакса.

няма ли кой да му запуши устата? Не стига че открадна двете Българии, дето ги беше построил др. Живков (та и една в повече като бонус), не стига че не даде коридор на руските военни самолети да помогнат на др. Милошевич, не стига че през 1998 г. сключи неизгоден за Русия договор с ГАЗПРОМ за доставки на газ за България с транзитни екстри, не стига че въведе унищожителния за българската икономика валутен борд, не стига че изгони трима почтени руски бизнесмени - милиардери, не стига че ... ами има и нахалството да анализира и да дава оценки! И да очерня най-великия модерен български политик - Ахмед Доган! Възмутително!

Избързах, не прочетох целия коментар, стигнах само до първия "другар" и ти дадох минус. Сбърках! Коментарът е написан с мн. чувство за хумор. Подкрепям го!

Щом видя Костов, знам, че има много коментари - винаги, без изключение. Това ме кефи! Това говори за стойността на личността! Аз лично много харесвам Костов. Случвало се е да прочета пропити с бясна омраза коментари - представям си тези, които ги пишат, с пяна на устата. Не ми пречат, вече не ги чета - само поглеждам колко са коментарите като цяло, винаги са стотици. И на Костов не му пречат - той в ДИР-а не чете!

няма ли да му запушат устата, най-сетне? Не стига, че открадна двете Българии, дето беше построил др. Живков (че и една повече в бонус), не стига че не даде въздушни коридори на руската авиация да помогне на др. Милошевич, не стига че през 1998 г. сключи неизгоден за Русия договор с ГАЗПРОМ за доставки на газ за България и транзитни екстри, не стига че изгони от БГ трима почтени руски бизнесмени, не стига че въведе унищожителния за българската икономика валутен борд... ами още има нахалството да анализира и дава оценки! И да очерня най-великия модерен български политик Ахмед Доган (Сава, Сергей, Ангелов)!

да стане премиер и само за месец сме на крака, а бандитите в затвора.

АБЕ КОСТОВ, Как може да намираш за нормално, една ЧАСТНА БАНКА да бъде спасявана от ДЪРЖАВНАТА ББР в която се намират парите на СРЕБЪРНИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД !!!! Нима не знаеш, че по ЗАКОН в подобен случай се ползват средствата натрупани във ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ ?? Друг е въпроса, че в този фонд има натрупани едва 1.04 млрд. лв. и с тях не биха могли да се покрият 5-те млрд. лв. спестявания на дребвите вложители на КТБ !!! Ти какво искаш бе Костов - ДА СПАСИМ ЧАСТНАТА БАНКОВА СИСТЕМА КАТО ЖЕРТВАМЕ ПЕНСИОННИЯ ФОНД !!! ГОЛЯМ ИДИОТ СИ БЕ !!! Ами като няма пари от ЕС вече имат една КИПЪРСКА ПРАКТИКА съгласно която ДЕПОЗИТАРИТЕ се превръщат в АКЦИОНЕРИ на КТБ ! Какво лошо в това !! След като са се довери на собствениците на тази МАФИОТСКА БАНКА да си носят кръста заедно с тях , а не ние с пенсиите си да плащаме !!!

по-добре е да го контролира Русия...

То е по-добре да се гледа интервюто и тогава да се коментира. А не да се чете преразказ :((( link

Костов, а кой стои зад тебе? За кой работиш 25 години?

а кой седи зад цв василев? защо казваш само половината от истината ако е истина де... ???

..направи недопустими действия срещу БНБ!Цацаров да започне да спортува по малко,че нещо е напращял!Все пак държавата трябва да се направлява от хора със здраво тяло и дух!

добре бе черньо зад единя стои Доган според теб, ама защо не казваш зад другия кой стои

не знам дали е вярно че Доган стои зад Пеевски както казва черния Иван, но защо казва само половината от истината - ма кажи кой седи и зад другия театрален персонаж Цв Василев бе Черньо...???

...се изцепи в това отношение!Да не би пък мозъкът му да е започнал да затлъстява?Не е късно да започе да спортува по малко,че е май е с наднормено тегло.А държавата трябва да се управлява от хора със здрави тела и дух!

Нека дълбините на българската политика, да си останат ВЕЧНО "непозната Земя"-невиждана земя.

ТОГАВА БАНКИТЕ БЯХА ОГРАБЕНИ ОТ КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ, КОИТО СЕ ЗНАЯТ КОИ СА, ЗАЩО ДЪРЖАВАТА И БНБ НЕ СИ СЪБЕРАТ ПАРИТЕ ОТ ТЕЗИ АПАШИ, КОИТО СЕ КРИХА ПО ГОРИ И ЗЕМЛЯНКИ, ДОКАТО ПРЕМИНЕ БУРЯТА. И ХОП ВСИЧКИ СА ЧИСТИ, ВЪВ ВСЕКИ ГРАД ГИ ЗНАЯТ КОИ СА - ИМА СПИСЪЦИ. ДЕЙСТВАЙТЕ КАКВО ЧАКАТЕ! АМИ ТО ИМ ХАРЕСА, ДА ОТНОВО ЩЕ ИМА ЛИКВИДАЦИЯ НА БАНКИ, ЗАЩОТО СПИ УПРАВАТА! КАК НЯМА ЕДИН ОСЪДЕН!

Кредите са върнати.... Вземал си 2 млн. и връщаш 2000 лева. И си чист Само, където този, който е имал спестявания 10 000 му останали 10. лева

това го кажи на Роско Нескопоско Превраталиев.

С клатенето на държавата се е заел лично обитателя на Дондуков 2, менторът му Прокопиев и кръжецът капитал и когато никой не ги наказва за това, така става.

Нямат ресурс за таквизи катаклизми, това е поредната мръсотия на кагебишниците от азиатски варваристан, отмъщение за южен паток и беляне.

И по твоята схема "Прокопиев" къде точно слагаш двата идиота Пеевски и Василев, които се стрелят публично от две държави?!

не си струва да си трошим нервите, за преодоляване на цензурата.

"Защитата" на 11 януари 2012 година, е пагубна за етническите българи.

Костов ми е бил асистент във ВМЕИ - каквото говореше преди 10 ноември, това правеше след 10-и! Затова и го уважавам! И наистина мразеше червените - затова още повече го уважавам...Ама, че не им пречупи гръбнака на червените боклуци , не мога да му простя!

Гледам, че доста плюсчета са ти поставили незнаещите хора, затова ще припомня някои факти за икономическите и идеологически позиции на Костов преди 10 ноември. Костов е старши асистент в катедра Политическа икономия на Центъра по идеологическите дисциплини!!! Неговият шеф на катедра проф. Алексиев пише за Иван Костов: Той познава много добре произведенията на класиците на марксизма-ленинизма и е убеден марксист и защитник на нашата социалистическа система. Венец в творенията на Иван Костов е статията му във вестник Работническо дело през ноември 1989 г. със заглавие: Никаква отсрочка в нея Костов се обявява срещу чуждите фирми и монополи, които ще ни лишат от собствените ни ресурси. Той пише: Никой няма да дойде за да ни помогне. Ще дойдат, за да правят тук своя бизнес.

Ама той бил много лош, бе!

"Марксизъм, ленинизъм, политическа икономия " и т.н. , че кой не ги е учил преди 1989 г.-това си бяха задължителни предмети и е естествено да има и преподаватели по тях. Това, че Костов е бил ст.асистент-нищо не значи! Зная едно-той е ПРЕКАЛЕНО добър финансист и от това се страхувам! Защо ли?!-помислете малко!

От реклaмaтa, която Костов бългaроубиецa се опитвa дa си прaви тук, рaзбирaм, че още не се е примирил, че е политически труп. След неговото управление не остaнa нито държава, нито икономика, нито зaгрaждения по грaницaтa. Днешното състояние нa държaвaтa е последицa от костовaтa привaтизaция нa държaвните зaводи, които бяхa рaздaдени зa жълти стотинки нa подстaвени лицa, след което нaрязaни зa скрап, а нaселението беше лишено от препитaние.

Каква "българка" си, не е ясно, но след Иван Костов остана стабилен български лев и страна наокупирана от руски войски !!!

Това с руските войски откъде го измисли? Да не би да са стояли на границата? Той, значи, се е борил с Русия като Давид с Голиат, и е победил? Стабилният лев е заслуга на Софиянски като служебен премиер, той въведе валутния борд. А за с

Държавните заводи, дето бяха куче влачи, диря няма, за тях ли плачеш?

АЙДЕ ВЪРНЕТЕГО АМА ВЕЧЕ ОТ ТОШО НЕ ОСТАНА НИЩО ! ТОЙ И СЛЕД НЕГО ОТКРАДНАХА ВСИЧКО !!!!!!! РЕВЕТЕ ОЩЕ НЯМА НЯМА НИЩО ЗА КРАДЕНЕ !!! ААААА ИМА - ТЕЦА - М. ИСТОК 2 И АЕЦА - К-....! ТЕ СА ОТ ТОШОВО ВРЕМЕ ДАВАЙ И ТЯХ ТОВА ОСТАНА ВЗЕМЕТЕ ГО И НЕГО !!!!!!

taly

Помните ли, че преди 1997 не можеше да става и дума за НАТО и ЕС? Ами за чужди инвестиции? Само за половин мандат БСП доведе минималната работна заплата до 11 долара, минималната пенсия до 5 долара.Цените на стоките бяха увеличени над 20 пъти. Банкова система не съществуваше, парите фалираха заедно с банките, в които бяха внесени. В ликвидация бяха обявени общо 14 банки! Дефицитът на държавния бюджет за 1996 бе 10.3 на сто, брутният вътрешен продукт бе с 10.1 на сто по-малко от предходната година. Правителството на Виденов изхарчи валутния резерв и увеличи държавния дълг.БСП остави вихреща се организирана престъпност, финансови пирамиди, разбити държавни служби. Правителството на Иван Костов трябваше да приеме не само лошото наследство от комунистическото управление. Наложи му се да работи в условията на войната в Югославия и на кризата в Косово.Спря инфлацията и върна стабилността на българския лев. На 10 юли 1997 се въведе валутният борд, който на практика представляваше валутен съюз с еврозоната. Средната инфлация при червеното правителство бе над 210% годишно при Костов спадна на по-малко от 6%. Средната заплата се увеличи 3,8 пъти от 66,60 сегашни лева на 252 лв., а средната пенсия 4 пъти от 19 на 80 лв., като реалните доходи се повишаваха с 9% годишно. Помните ли, че два пъти в годината имаше увеличение на пенсиите и заплатите с по 10% ,както и 13-та пенсия и заплата в края на всяка година? Това управление направи сигурни българските банки, стабилизира финансовата система, балансира държавния бюджет и намали тежестта на външния дълг. Събра 3,5 млрд. лева фискален резерв и над 3,5 млрд. долара валутен резерв. Върна национализираните имоти и земята на техните собственици. Осъществи приватизация на 74% от подлежащите на продажба държавни активи. Проведе политика, стимулираща частното предприемачество, което започна да създава 72% от брутната добавена стойност.Начерта за България пътя към НАТО и ЕС и започна да реализира стратегията за членство в двете организации. Започна преговорите с Евросъюза и върна авторитета на България без да я поставя на картата на военните действия на Балканите. Изтласка в ъгъла организираната престъпност и по време на управлението му в България нямаше гангстерски убийства. Започна реформите във всички области, включително в администрацията и здравеопазването. През 1998 извърши успешно деноминацията на лева. И всичко това само за един мандат. при управлението на Виденов инфлацията стигна до над 210% годишно. При Костов тя бе под 6% годишно. При Виденов инфлационният данък, тоест нарастването на цените бе около 58 % годишно. Костов го сведе до 7% годишно. При Виденов икономическият растеж бе отрицателен минус 4.7% годишно. При Костов имахме ръст от плюс 4.16% до 5.4% годишно. При Виденов инвестициите имаха спад от 9% годишно. При Костов те стигнаха ръст от 20% годишно. При Виденов държавният дълг спрямо БВП се равняваше на 168% . При Костов той бе свален до 75%. При Виденов основният лихвен процент скочи до 300% годишно. При Костов той бе 3.03% годишно. Позор И това доживяхме. До преди не толкова дълго време сочеха България като добър пример за държава, изпълняваща задоволително ангажиментите си около присъединяването към Европейския съюз, а Румъния като изоставаща. Намекваше се, че е голям късмет за северните съседи, задето бяха вързани в една група с нас. Говореше се, че бихме могли да им послужим като ракета-носител. А у нас се чуваха мнения, че е възможно заради неудачите на Букурещ да пострада собственото ни скорошно приемане в ЕС. Със своя специфичен и неповторим талант да съсипва България, БСП отново е на път да запише името си срещу пореден провал. И ако при Луканов и Виденов ставаше въпрос за глад и икономическа криза,сега залогът е много по-сериозен. С нормална и разумна политика и гладът,и икономическите кризи, могат да бъдат преодолявани макар и трудно за един сравнително не много дълъг период от време. Начинът по който бяхми приети в ЕС сега обаче,ще оказва въздействието си върху живота ни дълго време вероятно поне десетилетие,защото никой не трябва да си прави илюзията,че тежката европейска бюрократична машина ще бъде обладана от ентусиазъм,своевременно да коригира веднъж поставени ни етикети на некадърници и двойкаджии.

Драги "taly", излишно е да ти опонирам. Само ще добавя, че не миналото определя бъдещето ("1984" - Оруел), а НАСТОЯЩЕТО. А то настоящето си има име, "ЮЖЕН ПОТОК"-потоп. Спирам до тук, защото модераторът бди в момента за това което ще напиша и няма да позволи да се появи "на екран".

Тоест, високопоставен манипулатор. И това не е квалификация, а констатация.

При Костов държaвaтa имaше пaри, зaщото той рaзпродaвaше непрекъснaто държaвите ни фирми и зaводи, построени зa 45 години. Днес, след грaбежa нaд общото ни държaвно имущество, нямaме нито производство, нито рaботa, нито пaри.

фирми и зaводи, построени зa 45 години" бяха опоскани предишните (поне) 10 години, а повечето о най-големите бяха включени и в списъците на Виденов за ликвидация, т.е. бяха вече банкрутирали.

Първичното се казваше - Иван Костов. При него държавата България се брулеше с големия прът!

най-добрият м-р председател.

Дмама са, да отдадем заслуженото и на Стефан Стамболов !

Иван Костов е класа. Но е оплют и обруган от комунистите а простият народ го ненавижда. Българина не търпи хора които са умни и затова ще си останем най бедната нация. Жалко че няма да има шанс да управлява.

В една чалгаджийска държава са малко хората,които могат да оценят капацитет като Костов.На тях им дай пожарникари,популисти и откровени лъжци.Костов уволни половината си министри,само заради съмнения в корупция.Допускам,че част от негативните оценки са жъзможно от редиците на тези хора.

Точно така е - оттам идва бясната омраза към него, той развали далаверата на много хора и по негово време те просто не можеха да крадат!

Бясната омраза е заплатена от Москва. Доган е проводник не на турската, а на руската подмолна политика. Затова вероятно Костов нарече ДПС "проклятие за България". А изгоненият Денис Ершов и Мултигруп (откровено руска корпорация) финансират предизборната кампания на Симеон (КГБ-Рилски).

след като е закъсала? Ако има желаещи да я купят оманци или руснаци защо не се отърват от нея?

За последните 25 години ако е имало изобщо някакви реформи, то те са направени от правителството на Костов! За последните 25 години ако е имало изобщо политик и държавник, който да си разбира от работата, то това пак е Иван Костов! За кашата, в която се е озовала в момента страната, са необходими точно хора като него, но проблемът е, че НЯМА ТАКИВА!!!

ПЛЮСА са малко!

Когато Иван Костов дойде на власт 1$ беше равен на 3000 лв.Държавния резерв беше 500 000 лв.Държавата беше във фактически фалит.Той я стабилизира,въведе валутния борд,а от приватизацията в хазната влязоха 6 милиарда лева.От вече фалирали предприятия.Затова всеки който плюе по него е или отмъстителен злобен некадърник или тотално неук екземпляр.

кредиторите доброзорно.Костов в началото беше против това.

продаде Балкан за 100 000 долара а Гад Зееви спечели над 300 милиона колко ли спечели Костов

Тъпак, едва ли помниш и какво си ял преди 2 минути, толкова си тъп, че като се почукваш по главата канти като куха тиква. Гад Зееви е платил повече от 10 милиона от задълженията на компанията, поне така беше признато от международния съд. Напротив нашите адвокати не доказаха нищо източено от него. А може да е спечелил 300 милиона ама стотинки. Надали повече. След стачките на пилотите продължили няколко месеца надали изобщо е бил на печалба.

Разните "политици", от рода на Станишев, Боко, Воленчо, Местан, Доган и прочее, могат само да гълтат праха на Костов и да стоят мирно в негово присъствие. Ако не беше неговото управление, сега щяхме да сме по-зле от Молдова. Само да припомня: бандидтската приватизация беше започната и проведена до голяма степен от комунистическото правителство на Виденов. Държавните компании, като БГА Балкан, Нефтохим и подобни, не само че бяха с огромни дългове и източени от другарите, но и никой нормален инвеститор не ги искаше. Банките бяха умишлено съсипани от комуноиди, много от които днес са отново в управлението. И накрая, Ахмед Доган и ДПС имаха сериозна роля в това разграбване. И Господ да беше слязал да оправя тази бандитска държавица, пак нямаше да се получи като хората и само за един мандат. Правителството на Костов, де факто, ни вкара в ЕС и НАТО, стабилизира икономиката, промени банковата система изоснови и започна да изгражда инфраструктура. Започнаха промени и в здравната и пенсионната системи, които после бяха спрени от Симеон. Това е итината, а не брътвежите на платените драскачи във форумите.

И Костов и Боко са с изравнени показатели спрямо БСП=ДПС само дето Костов по грамотно управлява страната - това говорят цифрите

Зевзеко,ти за мен не се притеснявай.Погрижи се за собствената си преценка.Очевидо си от засегнатите от Костов подли помияри,които му забиха хож в гърба.Не можете да му простите,че се отърва от вас.

Костовите противници какво искат, царчето, тройната, боко-цвъки, пеевски-ирена-ореха-доган,... ?????

Този изрод да си затваря гадната уста, защото провали една работеща държава...Да си стои в ъгъла и много да не се раздува, тъпака му с тъпак.....

Ти в ред ли си, коя държава е работила - източените предприята, банки, системната ежедневна далавера с валутния курс, масовата приватизация на виденов,...?

Боклук нещастен. Работеща икономика с загуби от 580 милона долара годишно, с падащ БВП с 70 основни предприятия във процедура на фалит от Жан Виденов ли имаш предвид? С хиперинфлация и банкови фалити? Ти си изрода, гнусна твар.

Ходи спи някъде бе... Костов е единственият политик от 1944г. насам който направи нещо положително за тази държава. И не ми говорете за приватизация. Ако един нов мерцедес струва 100 000 лева, а аз ти продава стар със счупен двигател, с полвината липсващи части (някой ги е играбил) много ясно че няма да платиш 1000 000, а 10 000 например или по-малко

Работеща държава друг път! Тогава Жан и компания доведоха нещата да там, че хипер инфлацията помете спестяванията на народа и унищожи кредитите на "наще хора". Безгранична наглост е да обвиниш човека, преборил се с кризата в проваляне илипросто да си голЕм идиот!

Костов и СДС бяха продукт на SoftМайдан в България. Шепа хора купени със "зелени гущери" станаха предатели на нацията. Защо мислите, че Костов и Борисов са на нож? Защото финансовите им покровители са едни и същи. И когато видяха фиаското на Костов и Сие, заложиха на Бойко Борисов! По тази схема цяла източна Европа бе "окопирана"!

А-ф-ТОБИОГРАФИЯ ,НА И.Й.Костов . ''БАЩАТА НА КОРУПЦИЯТА ,В Бг''. ''КАЖИ СИ ,---ИВАНЕ''. На финалЪ,...2%/общо СК/.

Тъпунгер, знаеш ли какво значи "Авто"? Едва ли. Голкова си прост, че и компютъра пред теб го боли.

Да дойде Костов!!!

За тебе черна патица от обонговите.

Ани , той и да дойде , баш теб няма да може да те оправи .. Стар си е за тия неща... :)) ????? Съгласна ли си ???