Коментари - ИДИЛ блокира турския износ за Ирак | Днес.dir.bg

ИДИЛ блокира турския износ за Ирак

Сунитите джихадисти от групировката Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ) поразиха турската търговия и износа на страната за Ирак.

Обратно в новината

Коментари - ИДИЛ блокира турския износ за Ирак | Днес.dir.bg

Коментари

Понеже Турция много се дървеше, сега е време да вкара войски в Ирак, за да си осигури търговията и сега да ги видим как ще действат?

Сега е удобно Обама да прати НАТО да ги спасява. Противникът е слаб и няма да издържи много. Също така военната индустрия на US ще живне.

Мъчих се да намеря някъдр колко бизнес се върти между булгаристан и ирак и никъде не видях,а еврейна паси ни вещаеше голем и бизнес сделки при коалицията на желаещите.Тъп народ сме затова всеки ни клати!

лоши примери за кюрди са напр Фатик -потомък на сирийски КЮРД от първата бежанска вълна през миналия век ,когато е имало КОРИГИРАЩА РЕВОЛЮЦИЯ В СИРИЯ ,и са бягали такива ,които са заграбили толкова много там,че не оставало дори за образование в държавата,а тук Фатик на 15г възраст убил с кола на тротоара дъщеря на бг генерал,а по-късно взел над 100 млн заем от 2 банки,които довел до фалит ,защото не върнал нищо,на фона галопираща инфлация тогава -1996г и организирал внос на 50 000 луксозни коли ,трафик на оръжия,алкохол и дрога,крадени коли и др ,втори пресен случай е собственикът на Ентуртранс -кюрд,роден в Турция,тук взел 2 млн заем,не върнал нищо-нито парите ,нито автобусите,които пренасочил в нова фирма на сина му /няма право да прави това по законите/,чиито зле поддържан автобус се запали и изгори живи около 9 души на магистралата,като нито той,нито синът му имат компетентност или лиценз за транспорт ,а дори са получавали и помощи ....,и са упражнявали той и родата му насилие и в Румъния....от медиите са данните !!!

АБЕ ТЕЗИ НАПАДАТ ! А АМЕРИКАНЦИТЕ Е.С + НАТО СЕ ЕРЧАТ НА РУСИЯ ?????АБЕ ЗАЩО НЕ СИ СПАСЯВАТ ЗАДНИЦИТЕ ! ТЕ СЕ НАСОЧВАТ КЪМ ЕВРОПА А ПЪК И ТУКА КОЛКО ИМА!!!!! ЕЙ ПОЛОЖЕНИЕТО СТАВА СТРАШНО!! А ТЕЗИ НЕ СА СРЕЩУ РУСИЯ ???????????

Възкачва се новия стар господар на света и черните викинги Один.Ще победи с новия си меч от тройно закалена скандинавска стомана.

Ама много добре си се обрисувал! Нямаш грешка в словесния си автопортрет!

Идва някаква промяна в света срещу колониалното робство. В повечето страни конците ги дърпа САЩ и някакви техни олигарси. Ирак след 2002 е колония с марионетно правителство, подобно и в ЕС повечето страни са управлявани от марионетни правителства. Когато спечелят войната ще си направят ислямска държава и нещата ще се успокоят, нефта ще остане техен, не да ги ограбват както до сега. Религиозни държави има доста: Катар, Саудитска Арабия, Ватикан, Обединените Арабски Емирства... Не може да се каже дали ще има една държава или повече, главно са три племена сунити, шиити и кюрди. Мисля че сунитите ще успеят и Ирак ще остане една държава, имат опит от много години са управлявали, старата армия на Садам 700000 която е разформирована е на тяхна страна и всички стари структури на бившата партия Баас полиция са сунити.

повечето райони с нефт и в Сирия ,и в Ирак /Киркук/,и се опитват чрез директни продажби на нефт ,да се обогатяват само те от приходи от нефт ,и така,пък,са спаднали приходите в БВП на Сирия с 50% ,на фона на 30% експлоизвно размножаващи се с много деца ,които не работят,и не учат ,а са консумирали само

Очаквайте следващия епизод на кръстоносните походи от средновековието.Кръста ще е пречупен на някъде си :)

Светът в този си вид отива към своя край.Бог ще слезе на земята след 7 дни,и ще въздаде правосъдие.Когато почне апокалипсиса,ще се спасят тези,които склонят глава и затворят очи.

Тия ИДИЛ ме кефят :) ;) :)

Значи-имаш проблем.......

Имам право на собствено мнение.Имат хората убеждения-защитават ги.Проблема е в теб,че си тясно скроен.

относно ИДИЛ -Iraq crisis: How extreme are the fighters in Isis? Пишат,че в основата на въстанието е СОЦИАЛНОТО ИЗКЛЮЧВАНЕ НА СУНИТИТЕ -НЕ УЧАСТВУВАТ В УПРАВЛЕНИЕТО .Сред сунитите -араби са не само тези бойци,но и древните -още от 7 век араби,считани за елита -способни ,работливи ,а сега са оставени не само без участие в управлението,но и без работа или с дребни работни места,които се плащали малко .Сред сунитите има и високо образовани вкл от бившите офицери на С Хюсеин ,и такива,които са от провинциалните племена и не са с високо образоваание...Сегашната армия от 270 000 са шиити +кюрди в кюрдската пешмерга .Миналата година за армията са дадени 17 млрда от общо 50 млрда. Петролът и приходите от петрол от втората по големина фирма в Киркук са узурпирани от кюрдската пешммерга сега ..Затова от САЩ предложиха ново правителство,което да представлява всички

Изглежда САЩ са отчаяни за голяма война в която да не участват, а само да продават въоръжение. Не успяха с Украйна и сега се ориентираха към Арабският полуостров.

Ква е тая стока, дето цял ТИР от нея струва 2500 долара ?

Ами вероятно - налъми.

Кофти е обяснено...Транспорта с ТИР до Ирак е 2500 долара....

Требва да има нестабилност. Това е начин да се вдигне цената на петрола, иначе много ще падне и загубите са огромни.

интернет продавали петрола директно на турция чрез кюрдската част на Турция .Аналогично на това как кюрдите завзели Киркук ,където има добив на петрол ,но това селище е извън Кюрдистан в Ирак,и в Сирия кюрди били окупирали селищата с добив на нефт ,и пак са войнствуващи слещу останалите воюващи фракции ...Това само "нестабилност " ли го наричате ?

Помните ли, преди няколко години, когато, наш управник заяви по повод, епидемията от шап, че българската държава ще изгражда ограда, по държавната си гранница, тогава Ердоган, скръцна със зъби и нашия "управник" си подви опашката като бито псе. Това закъснение с 1-2 год. ни коства пълчищата напаст по нашите земи! Ха, познайте кой е тоя "управник"?!....

Това, както и търговията с нефт в Евро е най вероятната причина за посещението на Лавров в Суадитска Арабия.

Много си падате по измишльотините бе! Умрете да си фантазирате и да се пишете на много информирани и много големи всезнайковци аналитици! Ще я научиш причината и ще видиш, че няма нищо общо с нефта!

Голяма част от тези терористи са обучавани в Турция и Йордания. Формирането на шиитските милиции ще доведе до Ливанският сценарии. Религиозната война е неизбежна. Няма да мине много време и Суадитска Арабия също ще се намеси. Това ще доведе до дефакто открита война на арабският полуостров между Иран, Ирак, Сирия и Ливан от една страна и Суадитска Арабия, Йордания и вероятно Израел и Турция от друга. Много лош сценарий се очертава.

С една малка поправка. Израел пасува. Защото те предпочитат стария си враг Асад, който спазва правилата пред ИДИЛ която очевидно ще е много по-радикална. Тоест на евреите само им остава да избират по-малкото зло

ИДИЛ са събрани от целия арабски свят, европа и още от къде ли не! Ако са обучвани в Турция щяха ли да прецакат Турския износ с 15 млрд на година и да работят за Кюрдистан? От държавите които си изброил: Ирак - не съществува, Сирия е в агония и се бори за оцеляване, Ливан - като Сирия, Турция е на дръвника - ще видиш до 1-2 години, Йордания е слабо и бедно кралство което си чака съдбата, Саудитска арабия никога не е водила и няма да води война - само може да финансира според интереса си (работят 1:1 със Сащ), и най-големия печеливш се очертава Израел - който в суматохата подкрепен от Сащ може да си реши проблемите с палестинците, със силните доскоро съседи, които доскоро го заплашваха (след 2-3 години ще са разпарчатосани), и защо не да заграби територии под предлог за едни 100км в посока - буферна зона! Само Иран може да обърка сметките и схемата, заради това почти всичко е насочено директно или индиректно към Иран....

Те и американците редовно сами си обучават и финансират терористи, които после на общо основание прецакват американците, за справка гледай и чети американски медии.

И къв е проблема да прецакват икономиката на Турция, ако са обучавани преди това там ? Медии като Spiegel го казват след журналистически разследвания. Ти за по-информиран ли се имаш ?

Става въпрос за конфронтация шиити сунити. Изрел ще вземе земя, Турция също, вероятно и Суадитска Арабия. Естествено ако нещата не се развият както трябва за шиитите. Мога само да предполагам реакцията на Русия.

Суадитска Арабия с войни е станала това което е, макар и преди 80г. Това, че са пасивни не означава, не са способни. След Израел имат най-доброто ПВО, авиацията им е на ниво, както и сухопътните им войски. Не случайно държат хората там в желязна хватка.

Бе много си информиран бе! На тебе директно ли ти докладват световните агенции или получаваш директна информация от президентите на всички страни! Бре какви теории развиваш, какви сценарии редиш и си вярваш на щуротиите и си мислиш, че си голяма работа анализатор, а си гола вода типичен нашенски дървен философ, който оправя и нищи световните въпроси и проблеми! Дерзай бе Бобсан поне е весело с твоите глупости!

И Д И Л д е н а и г ф й о р а н т а н а и д т р и и и р л а н л и и Такъв е и СВИНЧОган!! Да им сърба попарата сунитското говедо.....

Основна линия в Американската външна и геополитика е да създава обстоятелства в бъдещето, които след време подготвено, целенасочено и в свой интерес да управлява ! Хенри Кисинджър. Защо всички пишещи тук си мислят че американската политика е краткосрочна и е подобна на нашата - от днес за утре ??? Мозъчните тръстове в сащ работят реално 20 до 50 години напред, взимат се фактори като демография, финаси, природни ресурси, климат, военна мощ и стотици други.... Само изказването на Обама че сащ няма намерение да праща военни на терен, демек ПАС - обяснява 90% от ситуацията! Всичко е планирано, хаоса е планиран и контролиран, интересите и пертола зашитени и т.н и т.н. Можем само да гадаем какво ще се случучи с тяхното мълчаливо съгласие и отказа от демократизация в региона Ирак-Сирия. Един от вариантите които се очертава е създаването на Кюрдистан, и то с отцепването на част от Турция.... просто трябва време, сътресения, война и накрая Сащ ще се появят с "мирно решение" и ще "спасяват" съюзника си Турция, която в момента доста е вдигнала глава, мисли че може да води самостоятелна политика и да не се съобразява със Сащ! ИДИЛ декларираха че след Ирак и Сирия следва Турция... Предстоят интересни времена

Какъв кеф е да имаш съюзник като САЩ с такъв приятел нямаш нужда от врагове все си оправен.

Мозъчните тръстове дали са планували САЩ да е в такова окаяно финансово положение. То е и причината да не пращат войски в Ирак, просто нямат такива и не искат да се разбере колко са си оголили задника

ще им помогнем ние . ние сме стабилни финансово! кретен.

Оставете турците да се оправят с техните си проблеми както знаят и могат....и дайте ние да си гледаме нашите!

Проблемите са си чисто наши, защото преди да си потегнем сами оградката с Туция, скъпите ни съседи услужливо ни пращаха потоци от всякакви крайни елементи.

незнам ,кой ще ги спре тия чалми...за съжаление попарата дето я забъркаха американците в Ирак ще я сърбаме ние,а после и цяла Европа...

Споко ще си я сърбат обонговците и ердоганците.

Ми кой, както и в миналото дядо Иван

Ако искате да не бъдете изненадани,какво ще се случи утре в този непредсказуем район, прочетете повече по кюрдският въпрос. Кюрдите и в Сирия и в Ирак де факто вече са независими. На дневен ред са турските кюрди. Тя много рано започна да си преписва великотурска роля, но почти сигурно е, че ще берат голями ядове. Процесите в тоя район са необратими и съвсем не работят в тяхна полза.

Ирак ли? Какво беше това, вече няма такава държава, може би само на картите. Дълго време медиите, особено западните, си мълчаха какво става след "демократизацията". А там си беше война, първо срещу агресора-освободител, после гражданска. Джихадисти, племенни вождове, религиозни водачи и наемници си разделят територията. Кюрди, шиити и сунити ще се бият до завземането на Багдат, после ще се разберат много по-лесно по между си, от колкото с 300-тате САЩ "съветници-експерти" и остатъците на беззъбата армия (нещо да сте чували за правителство и държавни институции?).

В политиката и световните работи никога не се знае от къде ще те връхлети опасност но и от къде ще ти дойде съюзник.Турция и американците направо си просеха такова развитие на нещата.Големите мераци за възстановяване на турската империя със сигурност ще отстъпят място на пожара в задния двор.Гаврата с нашите тираджии не можеше да бъде отмъстена по-добре .Остава и българските съдии да проявят повече патриотизъм за да отхвърлят завинаги гнусните мераци за заграбване на имоти и строене на джамии.Ще трябва и ние да се потрудим и да галасуваме масово на парламентарните избори за да изберем депутати които законодателно да осигурят защитата на държавата ни от подобни замисли.

И ние оттук ако ги блокираме, не само ще забравят за ЕС, ами ще започне походът им....обратно откъдето са се пръкнали.

Идиотът който управлява Турция-също е сунит!! "Борците за свобода" на Ал Кайда в Сирия-също са сунити,и са същите които правят мръсно в момента на сунита който управлява Турция!! Сунитът от Турция-помните-скоро искаше да помогне на сунитите в Сирия..... Така,че сунитът от Турция да си е..е майката заедно със сунитите от Ал Кайда...Да се колят колкото си искат!!Никой от тях няма да ни липсва особено..Жалко само за заложниците,между които-забележете-няма нито един сунит!!Всички са алевити и шиити!!Тоест,тези които са добронамерено настроени към християните...

Остава само кюрдите да го издебнат изотзад и ще стане весело....

Плюс около 40,000 кюрди,живущи в Гърция,с опит на партизанската война-които са готови да се включат доброволно ако Гърция или България(или и двете)са в опасност......

Турците да не се маят, а да влизат и да режат ислямистки глави и да ги забиват на кол пред Багдад !!! Тези изроди да бъдат избити до крак заедно със семействата им ...

И Ердоган е ислямист...

Забавно е нали? Ама какво можеш да очакваш от на пит брат му.

Турците ще духат супата три пъти пъти, първо ще върнат териториите на кюрдите, второ ще ни върнат пазарите, които ни откраднаха в арабските държави, трето ще си го получат дето тормозиха и саботираха нашите камионджии превозвачи. Иде видов ден!

Ще чакат па като им писне ще пратят аскера и само на ИДИЛ ще ми станат.

След като с много пари и усилия американо-турската клика забърка тази каша сега да си я сърба с големият черпак. Турците и американците трябва да започнат да учат чужди езици, за да може като им се наложи да кажат:"Мъй Сдайомса!".

Ели, Ели - куха патка си - просто трябва да влезнат турчетата и да почнат МАСОВО клане на ислямисти и техните семейство докато американците ги избиват със изтребителите отгоре - това е КЛАНЕ НА ИСЛЯМИСТИ в световен мащаб ...

Мераците в спалнята са лични неща, не намесвай всички рускини... ;)

някъде по света след американците да не е останала бъркотия и много кръв????

Че да го пратят, ще ми е удоволствие да гледам как турски и арабски ислямисти се трепят взаимно!

Коментари - ИДИЛ блокира турския износ за Ирак | Днес.dir.bg

ИДИЛ блокира турския износ за Ирак

Сунитите джихадисти от групировката Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ) поразиха турската търговия и износа на страната за Ирак.

Обратно в новината

Коментари - ИДИЛ блокира турския износ за Ирак | Днес.dir.bg

Коментари

Понеже Турция много се дървеше, сега е време да вкара войски в Ирак, за да си осигури търговията и сега да ги видим как ще действат?

Сега е удобно Обама да прати НАТО да ги спасява. Противникът е слаб и няма да издържи много. Също така военната индустрия на US ще живне.

Мъчих се да намеря някъдр колко бизнес се върти между булгаристан и ирак и никъде не видях,а еврейна паси ни вещаеше голем и бизнес сделки при коалицията на желаещите.Тъп народ сме затова всеки ни клати!

лоши примери за кюрди са напр Фатик -потомък на сирийски КЮРД от първата бежанска вълна през миналия век ,когато е имало КОРИГИРАЩА РЕВОЛЮЦИЯ В СИРИЯ ,и са бягали такива ,които са заграбили толкова много там,че не оставало дори за образование в държавата,а тук Фатик на 15г възраст убил с кола на тротоара дъщеря на бг генерал,а по-късно взел над 100 млн заем от 2 банки,които довел до фалит ,защото не върнал нищо,на фона галопираща инфлация тогава -1996г и организирал внос на 50 000 луксозни коли ,трафик на оръжия,алкохол и дрога,крадени коли и др ,втори пресен случай е собственикът на Ентуртранс -кюрд,роден в Турция,тук взел 2 млн заем,не върнал нищо-нито парите ,нито автобусите,които пренасочил в нова фирма на сина му /няма право да прави това по законите/,чиито зле поддържан автобус се запали и изгори живи около 9 души на магистралата,като нито той,нито синът му имат компетентност или лиценз за транспорт ,а дори са получавали и помощи ....,и са упражнявали той и родата му насилие и в Румъния....от медиите са данните !!!

АБЕ ТЕЗИ НАПАДАТ ! А АМЕРИКАНЦИТЕ Е.С + НАТО СЕ ЕРЧАТ НА РУСИЯ ?????АБЕ ЗАЩО НЕ СИ СПАСЯВАТ ЗАДНИЦИТЕ ! ТЕ СЕ НАСОЧВАТ КЪМ ЕВРОПА А ПЪК И ТУКА КОЛКО ИМА!!!!! ЕЙ ПОЛОЖЕНИЕТО СТАВА СТРАШНО!! А ТЕЗИ НЕ СА СРЕЩУ РУСИЯ ???????????

Възкачва се новия стар господар на света и черните викинги Один.Ще победи с новия си меч от тройно закалена скандинавска стомана.

Ама много добре си се обрисувал! Нямаш грешка в словесния си автопортрет!

Идва някаква промяна в света срещу колониалното робство. В повечето страни конците ги дърпа САЩ и някакви техни олигарси. Ирак след 2002 е колония с марионетно правителство, подобно и в ЕС повечето страни са управлявани от марионетни правителства. Когато спечелят войната ще си направят ислямска държава и нещата ще се успокоят, нефта ще остане техен, не да ги ограбват както до сега. Религиозни държави има доста: Катар, Саудитска Арабия, Ватикан, Обединените Арабски Емирства... Не може да се каже дали ще има една държава или повече, главно са три племена сунити, шиити и кюрди. Мисля че сунитите ще успеят и Ирак ще остане една държава, имат опит от много години са управлявали, старата армия на Садам 700000 която е разформирована е на тяхна страна и всички стари структури на бившата партия Баас полиция са сунити.

повечето райони с нефт и в Сирия ,и в Ирак /Киркук/,и се опитват чрез директни продажби на нефт ,да се обогатяват само те от приходи от нефт ,и така,пък,са спаднали приходите в БВП на Сирия с 50% ,на фона на 30% експлоизвно размножаващи се с много деца ,които не работят,и не учат ,а са консумирали само

Очаквайте следващия епизод на кръстоносните походи от средновековието.Кръста ще е пречупен на някъде си :)

Светът в този си вид отива към своя край.Бог ще слезе на земята след 7 дни,и ще въздаде правосъдие.Когато почне апокалипсиса,ще се спасят тези,които склонят глава и затворят очи.

Тия ИДИЛ ме кефят :) ;) :)

Значи-имаш проблем.......

Имам право на собствено мнение.Имат хората убеждения-защитават ги.Проблема е в теб,че си тясно скроен.

относно ИДИЛ -Iraq crisis: How extreme are the fighters in Isis? Пишат,че в основата на въстанието е СОЦИАЛНОТО ИЗКЛЮЧВАНЕ НА СУНИТИТЕ -НЕ УЧАСТВУВАТ В УПРАВЛЕНИЕТО .Сред сунитите -араби са не само тези бойци,но и древните -още от 7 век араби,считани за елита -способни ,работливи ,а сега са оставени не само без участие в управлението,но и без работа или с дребни работни места,които се плащали малко .Сред сунитите има и високо образовани вкл от бившите офицери на С Хюсеин ,и такива,които са от провинциалните племена и не са с високо образоваание...Сегашната армия от 270 000 са шиити +кюрди в кюрдската пешмерга .Миналата година за армията са дадени 17 млрда от общо 50 млрда. Петролът и приходите от петрол от втората по големина фирма в Киркук са узурпирани от кюрдската пешммерга сега ..Затова от САЩ предложиха ново правителство,което да представлява всички

Изглежда САЩ са отчаяни за голяма война в която да не участват, а само да продават въоръжение. Не успяха с Украйна и сега се ориентираха към Арабският полуостров.

Ква е тая стока, дето цял ТИР от нея струва 2500 долара ?

Ами вероятно - налъми.

Кофти е обяснено...Транспорта с ТИР до Ирак е 2500 долара....

Требва да има нестабилност. Това е начин да се вдигне цената на петрола, иначе много ще падне и загубите са огромни.

интернет продавали петрола директно на турция чрез кюрдската част на Турция .Аналогично на това как кюрдите завзели Киркук ,където има добив на петрол ,но това селище е извън Кюрдистан в Ирак,и в Сирия кюрди били окупирали селищата с добив на нефт ,и пак са войнствуващи слещу останалите воюващи фракции ...Това само "нестабилност " ли го наричате ?

Помните ли, преди няколко години, когато, наш управник заяви по повод, епидемията от шап, че българската държава ще изгражда ограда, по държавната си гранница, тогава Ердоган, скръцна със зъби и нашия "управник" си подви опашката като бито псе. Това закъснение с 1-2 год. ни коства пълчищата напаст по нашите земи! Ха, познайте кой е тоя "управник"?!....

Това, както и търговията с нефт в Евро е най вероятната причина за посещението на Лавров в Суадитска Арабия.

Много си падате по измишльотините бе! Умрете да си фантазирате и да се пишете на много информирани и много големи всезнайковци аналитици! Ще я научиш причината и ще видиш, че няма нищо общо с нефта!

Голяма част от тези терористи са обучавани в Турция и Йордания. Формирането на шиитските милиции ще доведе до Ливанският сценарии. Религиозната война е неизбежна. Няма да мине много време и Суадитска Арабия също ще се намеси. Това ще доведе до дефакто открита война на арабският полуостров между Иран, Ирак, Сирия и Ливан от една страна и Суадитска Арабия, Йордания и вероятно Израел и Турция от друга. Много лош сценарий се очертава.

С една малка поправка. Израел пасува. Защото те предпочитат стария си враг Асад, който спазва правилата пред ИДИЛ която очевидно ще е много по-радикална. Тоест на евреите само им остава да избират по-малкото зло

ИДИЛ са събрани от целия арабски свят, европа и още от къде ли не! Ако са обучвани в Турция щяха ли да прецакат Турския износ с 15 млрд на година и да работят за Кюрдистан? От държавите които си изброил: Ирак - не съществува, Сирия е в агония и се бори за оцеляване, Ливан - като Сирия, Турция е на дръвника - ще видиш до 1-2 години, Йордания е слабо и бедно кралство което си чака съдбата, Саудитска арабия никога не е водила и няма да води война - само може да финансира според интереса си (работят 1:1 със Сащ), и най-големия печеливш се очертава Израел - който в суматохата подкрепен от Сащ може да си реши проблемите с палестинците, със силните доскоро съседи, които доскоро го заплашваха (след 2-3 години ще са разпарчатосани), и защо не да заграби територии под предлог за едни 100км в посока - буферна зона! Само Иран може да обърка сметките и схемата, заради това почти всичко е насочено директно или индиректно към Иран....

Те и американците редовно сами си обучават и финансират терористи, които после на общо основание прецакват американците, за справка гледай и чети американски медии.

И къв е проблема да прецакват икономиката на Турция, ако са обучавани преди това там ? Медии като Spiegel го казват след журналистически разследвания. Ти за по-информиран ли се имаш ?

Става въпрос за конфронтация шиити сунити. Изрел ще вземе земя, Турция също, вероятно и Суадитска Арабия. Естествено ако нещата не се развият както трябва за шиитите. Мога само да предполагам реакцията на Русия.

Суадитска Арабия с войни е станала това което е, макар и преди 80г. Това, че са пасивни не означава, не са способни. След Израел имат най-доброто ПВО, авиацията им е на ниво, както и сухопътните им войски. Не случайно държат хората там в желязна хватка.

Бе много си информиран бе! На тебе директно ли ти докладват световните агенции или получаваш директна информация от президентите на всички страни! Бре какви теории развиваш, какви сценарии редиш и си вярваш на щуротиите и си мислиш, че си голяма работа анализатор, а си гола вода типичен нашенски дървен философ, който оправя и нищи световните въпроси и проблеми! Дерзай бе Бобсан поне е весело с твоите глупости!

И Д И Л д е н а и г ф й о р а н т а н а и д т р и и и р л а н л и и Такъв е и СВИНЧОган!! Да им сърба попарата сунитското говедо.....

Основна линия в Американската външна и геополитика е да създава обстоятелства в бъдещето, които след време подготвено, целенасочено и в свой интерес да управлява ! Хенри Кисинджър. Защо всички пишещи тук си мислят че американската политика е краткосрочна и е подобна на нашата - от днес за утре ??? Мозъчните тръстове в сащ работят реално 20 до 50 години напред, взимат се фактори като демография, финаси, природни ресурси, климат, военна мощ и стотици други.... Само изказването на Обама че сащ няма намерение да праща военни на терен, демек ПАС - обяснява 90% от ситуацията! Всичко е планирано, хаоса е планиран и контролиран, интересите и пертола зашитени и т.н и т.н. Можем само да гадаем какво ще се случучи с тяхното мълчаливо съгласие и отказа от демократизация в региона Ирак-Сирия. Един от вариантите които се очертава е създаването на Кюрдистан, и то с отцепването на част от Турция.... просто трябва време, сътресения, война и накрая Сащ ще се появят с "мирно решение" и ще "спасяват" съюзника си Турция, която в момента доста е вдигнала глава, мисли че може да води самостоятелна политика и да не се съобразява със Сащ! ИДИЛ декларираха че след Ирак и Сирия следва Турция... Предстоят интересни времена

Какъв кеф е да имаш съюзник като САЩ с такъв приятел нямаш нужда от врагове все си оправен.

Мозъчните тръстове дали са планували САЩ да е в такова окаяно финансово положение. То е и причината да не пращат войски в Ирак, просто нямат такива и не искат да се разбере колко са си оголили задника

ще им помогнем ние . ние сме стабилни финансово! кретен.

Оставете турците да се оправят с техните си проблеми както знаят и могат....и дайте ние да си гледаме нашите!

Проблемите са си чисто наши, защото преди да си потегнем сами оградката с Туция, скъпите ни съседи услужливо ни пращаха потоци от всякакви крайни елементи.

незнам ,кой ще ги спре тия чалми...за съжаление попарата дето я забъркаха американците в Ирак ще я сърбаме ние,а после и цяла Европа...

Споко ще си я сърбат обонговците и ердоганците.

Ми кой, както и в миналото дядо Иван

Ако искате да не бъдете изненадани,какво ще се случи утре в този непредсказуем район, прочетете повече по кюрдският въпрос. Кюрдите и в Сирия и в Ирак де факто вече са независими. На дневен ред са турските кюрди. Тя много рано започна да си преписва великотурска роля, но почти сигурно е, че ще берат голями ядове. Процесите в тоя район са необратими и съвсем не работят в тяхна полза.

Ирак ли? Какво беше това, вече няма такава държава, може би само на картите. Дълго време медиите, особено западните, си мълчаха какво става след "демократизацията". А там си беше война, първо срещу агресора-освободител, после гражданска. Джихадисти, племенни вождове, религиозни водачи и наемници си разделят територията. Кюрди, шиити и сунити ще се бият до завземането на Багдат, после ще се разберат много по-лесно по между си, от колкото с 300-тате САЩ "съветници-експерти" и остатъците на беззъбата армия (нещо да сте чували за правителство и държавни институции?).

В политиката и световните работи никога не се знае от къде ще те връхлети опасност но и от къде ще ти дойде съюзник.Турция и американците направо си просеха такова развитие на нещата.Големите мераци за възстановяване на турската империя със сигурност ще отстъпят място на пожара в задния двор.Гаврата с нашите тираджии не можеше да бъде отмъстена по-добре .Остава и българските съдии да проявят повече патриотизъм за да отхвърлят завинаги гнусните мераци за заграбване на имоти и строене на джамии.Ще трябва и ние да се потрудим и да галасуваме масово на парламентарните избори за да изберем депутати които законодателно да осигурят защитата на държавата ни от подобни замисли.

И ние оттук ако ги блокираме, не само ще забравят за ЕС, ами ще започне походът им....обратно откъдето са се пръкнали.

Идиотът който управлява Турция-също е сунит!! "Борците за свобода" на Ал Кайда в Сирия-също са сунити,и са същите които правят мръсно в момента на сунита който управлява Турция!! Сунитът от Турция-помните-скоро искаше да помогне на сунитите в Сирия..... Така,че сунитът от Турция да си е..е майката заедно със сунитите от Ал Кайда...Да се колят колкото си искат!!Никой от тях няма да ни липсва особено..Жалко само за заложниците,между които-забележете-няма нито един сунит!!Всички са алевити и шиити!!Тоест,тези които са добронамерено настроени към християните...

Остава само кюрдите да го издебнат изотзад и ще стане весело....

Плюс около 40,000 кюрди,живущи в Гърция,с опит на партизанската война-които са готови да се включат доброволно ако Гърция или България(или и двете)са в опасност......

Турците да не се маят, а да влизат и да режат ислямистки глави и да ги забиват на кол пред Багдад !!! Тези изроди да бъдат избити до крак заедно със семействата им ...

И Ердоган е ислямист...

Забавно е нали? Ама какво можеш да очакваш от на пит брат му.

Турците ще духат супата три пъти пъти, първо ще върнат териториите на кюрдите, второ ще ни върнат пазарите, които ни откраднаха в арабските държави, трето ще си го получат дето тормозиха и саботираха нашите камионджии превозвачи. Иде видов ден!

Ще чакат па като им писне ще пратят аскера и само на ИДИЛ ще ми станат.

След като с много пари и усилия американо-турската клика забърка тази каша сега да си я сърба с големият черпак. Турците и американците трябва да започнат да учат чужди езици, за да може като им се наложи да кажат:"Мъй Сдайомса!".

Ели, Ели - куха патка си - просто трябва да влезнат турчетата и да почнат МАСОВО клане на ислямисти и техните семейство докато американците ги избиват със изтребителите отгоре - това е КЛАНЕ НА ИСЛЯМИСТИ в световен мащаб ...

Мераците в спалнята са лични неща, не намесвай всички рускини... ;)

някъде по света след американците да не е останала бъркотия и много кръв????

Че да го пратят, ще ми е удоволствие да гледам как турски и арабски ислямисти се трепят взаимно!